Balotellis show

Balotteli svarade för ett hattrick när Aston Villa gästade Manchester.

Mario Balotellis hattrick gav Manchester City tre poäng och serieledning i Premier league.
Han fick njuta av det i 263 minuter minuter.

Sedan återställde lokalrivalen United ordningen mot Birmingham — men efter 1—1 i kvällsmatchen är det bara målskillnad som skiljer lagen åt.

Manchester City tog ledningen redan efter åtta minuter mot Aston Villa. Balotelli blev nerdragen i straffområdet och slog själv in straffen intill stolproten.

Och 20 minuter senare var det dags för Balotelli igen. Efter att lagkamraterna spelat flipper med det darriga Villa-försvaret kunde han enkelt slå in bollen i nät till 3—0.

Målet som fulländade den 20-årige italienarens hattrick kom i andra halvlek och gjordes även det på straff. Snacka om revansch för Balotteli som under sin hittills korta karriär i England drabbats av såväl skador som petningar och hemlängtan.

- Han är bara 20 år gammal. Det är första gången han är hemifrån. Men han är glad, kanske saknar han sin familj men allt är bra, säger Citys manager Roberto Mancini till nyhetsbyrån AP efter 4—0-segern.

Förstärkta med tre poäng fick Manchester City pryda tabellens topp — åtminstone ett par timmar.

För i tisdagskvällens sena match återtog Manchester United — som har spelat två matcher mindre — serieledningen i samma ögonblick som Dimitar Berbatov skickade in 1—0 i 58:e minuten mot Sebastian Larssons Birmingham.

Bulgaren är het som ett svart plåttak i gassande solsken just nu och följde upp sina två mål senast mot Sunderland med tisdagskvällens perfekta avslutning intill stolpen.

Men en skrällkvittering av Birminghams Lee Bowyer i 90:e minuten förvandlade segern till en enpoängare och nu skiljer endast målskillnad mellan de båda Manchester-lagen på förstaplatsen.

Tottenham tog sig förbi Chelsea till fjärdeplatsen efter 2—0 hemma mot Newcastle och förlängde den förlustfria sviten till tio matcher.

Gareth Bale gjorde sista målet nio minuter före slutet trots att laget spelat med tio man efter att Younes Kaboul visats ut i 65:e minuten.