Birmingham plockade poäng mot United

Sebastian Larsson blev utbytt – och slängde täckjackan till marken i vredesmod. Sedan kvitterade Lee Bowyer för Birmingham mot Manchester United.

Inte sedan 1978 har United förlorat mot Birmingham i Premier League. Och den sviten lever fortfarande efter 1-1 på S:t Andrew’s. Ändå hade managern Alex Ferguson lätt att hålla sig för skratt. Lee Bowyers kvittering i den 90:e minuten innebär nämligen att klubbarna delar på poängen – och att United inte rycker ifrån toppkonkurrenterna Man City eller Arsenal.

En annan som var purken i matchen var svenske Sebastian Larsson. När han byttes ut med kvarten kvar att spela svarade han genom att hiva täckjackan i marken och gorma på sin tränare från avbytarbåset.

För Birmingham var pinnen dock livsviktig. De blåvita är indragna i bottenstriden och slåss främst mot West Ham, Wigan och Aston Villa om platserna ovanför strecket.

Manchester Uniteds mål gjordes av Dimitar Berbatov som knallade in i straffområdet och distinkt sköt 1-0 vid stolproten. Nu tangerar han Ruud van Nistelrooys rekordsnitt efter 18 matcher 2005/2006, en period då holländaren också svarade för 14 mål.