Manchester lagen i topp

United och City slåss i toppen - både i PL och i skytteligan ;D

Manchester-lagen hade en fin annandag. United slog Sunderland med 2—0 och City slog Newcastle med 3—1. Därmed ligger lagen också etta och tvåa i Premier league.

Och det är inte bara i Premier League det är United och City i toppen. Även i skytteligan slåss lagens anfallare om ledningen.

I Manchester United gjorde Dimitar Berbatov båda målen när man väldigt enkelt slog Sunderland med 2-0. Första målet kom i femte minuten efter fint förspel av Wayne Rooney som med en lyftning hittade Berbatov som omarkerad dök upp vid bortre stolpen.

Tvåan satte Berbatov genom att skjuta bollen via Anton Ferdinand i mål. Deppigt för Ferdinand som strax innan räddat givet mål genom att blockera ett skot från Anderson. Dimitar Berbatov toppar nu skytteligan på 13 mål.

United kontrollerade hela matchen och var egentligen aldrig hotade av Sunderland.

För lokalrivalen och toppkonkurrenten Manchester CIty blev det också tre poäng efter två mål av lagets skyttekung. Carlos Tevez spelade först fram Gareth Barry till 1-0 och gjorde själv 2-0 med en skarvning efter att ha vräkt sig fram i straffområdet. Det hade då bara gått ett par minuter av matchen.

Men Newcastle gav sig inte och i andra halvlek fick man kontakt efter att bollar mot Andy Carrolls panna till slut gav utdelning då han nickade in 1-2 efter en hörna. Närmare än så kom dock inte Newcastle trots hårt arbete för att kvittera.

Istället kunde Tevez göra 3-1 genom att skjuta via Fabricio Coloccini och i mål med nio minuter kvar att spela. Målen var Tevez elfte och tolfte, och han ligger därmed tvåa i skytteligan.