Fördel Chelsea

Statistiken talar för Chelsea - tufft för Manchester United på Stamford Bridge.

I Premier League är det klar fördel Manchester United. Men det innebär inte att onsdagens uppgift mot Chelsea i Champions League blir lätt.
Chelsea har inte förlorat mot United hemma på Stamford Bridge på tio matcher.

Barcelona tar samtidigt emot Sjachtar Donetsk.
Chelsea finalföll mot Manchester United i Champions League 2008. Statistiken inför onsdagens upplaga av det brittiska slaget, den här gången i kvartsfinal, talar ändå för Londonlaget.

Manchester United har inte vunnit på Stamford Bridge sedan 2002. Och trots tabelläget har Chelsea vunnit de tre senaste matcherna mot Manchester United - det var efter den senaste som Uniteds manager Alex Ferguson fick fem matchers avstängning.

Det är dock ett uddlöst Chelsea som tar emot Manchester United den här gången. Anfallsstjärnor som Didier Drogba, Nicolas Anelka, Fernando Torres och Salomon Kalou har tillsammans inte gjort mer än tre mål på de nio senaste matcherna.

Värst är måltorkan för Torres. Det spanska 50-miljonerpundförvärvet - drygt en halv miljard kronor - har ännu inte gjort mål på sina åtta framträdanden efter flytten från Liverpool.

Ett av många offensiva bakslag för managern Carlo Ancelotti. Italienaren förde Chelsea till liga- och FA-cuptitlarna förra säsongen, men i år är det dystrare. Till och med Champions League-platsen till nästa säsong är hotad - liksom Ancelottis position som tränare.

Pep Guardiola sitter däremot säkert i Barcelonas tränarstol. Ett avgörande kliv mot ligatiteln togs i helgen och allt talar för att det katalanska storlaget klarar av Sjachtar Donetsk i Champions League.

Förra året slog Inter ut Barcelona i Champions League i semifinal. Lionel Messi tros vara klar för spel från start igen, medan försvararen Carles Puyol troligen inte är spelklar.

Sjachtar Donetsk är framme i kvartsfinal för första gången och har allt att vinna. Senast lagen mötte på Camp Nou blev det sensationell ukrainska seger, 3-2 i gruppspelet 2008-2009. Seger igen vore en minst lika stor överraskning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0