Piques hands gav Barca tre poäng...

Gerard Pique frälser Barcelona.
Men borde hans 1-0-mål ha dömts bort för hands? Solklart att det borde ha dömts bort!

Under veckan som gått har det spekulerats kring hur pass mycket Lionel Messis muskelont skulle påverka honom inför helgen. På lördagen stod det klart att argentinaren inte kunde starta mot Villarreal. Däremot satt han på bänken ihop med bland andra Bojan och Jeffren.

I den andra halvleken hoppade så 23-åringen in vid ställningen 0-0. Men det var inte han som fixade måljubel åt Barca. I stället klev mittbacken Gerard Pique fram och tryckte in 1-0. Ett skott upp i nättaket. Frågan är bara om han borde ha blivit avblåst för hands i samma situation. När Pique tog ned bollen tycktes den rulla via ena armen innan han avslutade på egen volley.

Svårt att avgöra - se klippet och döm själv!

En minst lika stor hjälte denna afton var Victor Valdes. Vid flera tillfällen räddade han Barcelona - och den allra vassaste aktionen ser du i klippet här ovanför till höger. Vilka reflexer!

Nu leder Barcelona ligan åtta poäng före Real Madrid, och det börjar kännas tveksamt att "Marängerna" ska kunna kraftsamla till en realistisk möjlighet att utmana om guldet.

Kolla in när ligan avgörs pga en domartabbe...

 

Valdes räddning


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0