Birminghams titeltorka är över

Arsenal - Birmingham på Wembley i den engelska ligacupen blev en tät och jämn match.
Hemmalaget Arsenal som innan matchen hade en teoretisk chans på en kvadruppel var riktigt taggade för att vinna sin första titel för säsongen och därmed bryta sin sexårs långa titeltorka.

Bortalaget Birmingham med Seb Larsson i startelvan (även en f.d Arsenalspelare) ville annat ;)

En helt ofattbar tabbe gjorde att Birmingham skrällde. Szczesny och Koscielny missade båda bollen - och Martins sköt hem ligacupen till Birmingham.

Det var en match är Birmingham inledde bäst och rättvist tog ledningen. Zigic skarvade in en hörnvariant, som förstås slogs av Sebastian Larsson. Men det skulle vara kvitterat i halvtid.
Först serverade Andrej Arsjavin Jack Wilshere med ett bra skottläge, och yngklingen dunkade bollen i ribban. Returen gick ut till Arsjavin, som gick ner i straffområdet och slog ett kort inlägg - som van Persie nästan liggandes i luften kan pricka in.

Den allra hetaste chansen i andra halvlek hade Birmingham. Någon centimeter från ett ledningsmål var man, när Fahays skott, tio minuter in i andra halvlek, gick i insidan av stolpen.

Den sista kvarten tryckte Arsenal annars på för ett segermål och skapade flera heta chanser. Nasri sköt, Bendtner också, Rosicky försökte och även Wilshere. Men Foster räddade allt - och höll Birmingham kvar i matchen.

Alla väntade på förlängning. Då kom en av de största tabbarna i engelsk cuphistoria. En boll gick in i Arsenals straffområde och Koscielny gjorde någon sorts halvmesyr när han först tvekade, och sedan missade bollen när han skulle rensa. Sczezsny stördes av fransmanne och missade bollen - varefter Martins kunde lägga in den i öppet mål. Målet blev matchavgörande - och Birmingham vann överraskande ligacupen.

Sjabblet kostade Arsenal en chans på den första titeln på sex år - men bröt å andra sidan Birmingham Citys ännu längre titeltorka på 48 år.

Kolla in målen :D

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Sara

Sv; Okej, jag läser bloggar :)

2011-02-27 @ 21:37:55
URL: http://johanpalmfanetsara.blogg.se/
Postat av: andrea

sv: haha han har säkert planerat den sen han va liten...

2011-02-28 @ 13:11:40
URL: http://dreeea.blogg.se/
Postat av: Sara

Sv; aa :)

2011-02-28 @ 15:51:01
URL: http://johanpalmfanetsara.blogg.se/
Postat av: Johanna

tack desamma :)

2011-02-28 @ 16:39:37
URL: http://justjohannas.blogg.se/
Postat av: Anonym

- vad ska man säga .. det är roma det!

2011-02-28 @ 18:30:28
URL: http://dajeroma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0