Milan, ett steg närmare

Mötet på San Siro, mellan Milan och Napoli, hade varit ett hett samtalsämne i veckor i såväl Neapel som Milano.

Matchen mellan serieledande storklubben och den betydligt mindre utmanaren tre poäng bakom. Matchen i matchen mellan storstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Edison Cavani ;)

Allegri spelade Zlatan tillsammans med Pato och hemmalaget hade ett klart spelövertag i första halvlek.
I den andra gav det resultat, tre gånger i en sanslös uppvisning.

Med deras samarbete kopplade Milan greppet om ligatiteln.

I den 47:e minten tog bollen på Napolis Salvatore Aronicas arm i en duell med Pato. Domarens beslut att blåsa straff kommer säkert att diskuteras.
Att det var Zlatan Ibrahimovic som skulle slå den var däremot självklart.

Svensken placerade bollen lågt intill Morgan De Sanctis stolpe, 1-0 till Milan!

Målet var hans första efter fem mållösa matcher — fyra i ligan — och det fjortonde för säsongen. SKönt för Zlatan att näta igen då hans lag möter Juventus på bortaplan på lördag.

I den 77:e minuten var svensken med i förspelet till 2—0. Med ett tillslag spelade Zlatan fram Pato som i sin tur frispelade Kevin-Prince Boateng som enkelt sköt bollen i mål.

Och i den 80:e minuten satte en kylig och fenomenal Pato 3—0 på en kontring. Även om målet först och främst var en brasiliansk uppvisning bidrog Zlatans löpning till Napoliförsvarets passiva ingripande.

Avståndet till utmanande Inter och Napoli ökar nu till fem respektive sex poäng.
Med elva omgångar kvar av serie A har Milan kopplat greppet om ligasegern.

Med både "Ibra" och Pato i form kommer det bli svårt att komma i kapp.