HIF:s 7-ka vinst! :D

Den bänkade anfallsstjärnan Alexander Gerndt fick chansen från start för andra matchen i rad.
Det syntes.
Den Allsvenska skyttekungen stod för två mål och fyra assist, när serieledande Helsingborg drygade ut sin ledning i Allsvenskan, genom att vinna över Trelleborg med hela 7-3, rena La Liga siffrorna! :D

- Vi har jobbat med att få anfallsspelet att fungera och vi visade att vi kan spela bra fotboll, sade Alexander Gerndt.

- Vi gjorde tillsammans en bra match, jag tänker mer på det än individuella prestationer.

Sex mål24 minuter i första halvlek. Trelleborg fick sin mittback Thommie Persson utvisad. Alexander Gerndt satte straffen till Helsingborgs 4—2.

Händelserikt i kubik alltså, när HIF kraftfullt och elegant drog ifrån i toppen.

Och förbättrade målskillnaden, som redan före var allsvenskans bästa.

Annat för Trelleborg som nu släppt in 15 mål på de tre senaste matcherna.

Tungt för laget och målvakten Viktor Noring:

- Jag kan ju inte rädda allt ensam, utan måste ha hjälp. Vi var passiva i försvaret. Det gällde att kämpa och tänka på klubbens heder, sade Viktor Noring.

TFF tog ledningen med 1—0, nickmål av Magnus Andersson.

Hemmalaget kvitterade efter ett trollerinummer av Rasmus Jönsson, som tvåfotade och kroppsfintade sig förbi försvaret och avslutade med att slå bollen elegant förbi Viktor Noring.

En minut senare 2—1 för HIF, målskytt May Mahlangu.

Två minuter efter det 2—2 när Marcus Pode tåade bollen över utrusande Pär Hansson.

Alexander Gerndt satte 3—2 och straffen till 4—2. Sedan TFF:s Thommie Persson fällt Rachid Bouaouzan och fått rött kort. Då hade det gått 34 minuter.

Med tio spelare försökte TFF hålla ner förlustsiffran men Rasmus Jönsson rullade in 5—2.

Och Erik Sundin gjorde 6—3 och 7—3.

För Helsingborg väntar jumbon Halmstad borta på måndag :)