"Klar till 80 procent"

Sommarens eviga följetång: Är Alexis Sanchez klar för Barcelona?
Ja, om man ska tro hans spanska agent är det så.
- Affären är till 80 procent klar, säger Quique Pina till Cadena Cope.

Ett tag såg det ut som att Manchester City kunde förhindra att Udinese-stjärnan Alexis Sanchez inte hamnade i Barcelona. Nu verkar inte det alls vara ett alternativ.

Flera medier har gått ut med att en affär mellan Udinese och Barcelona är klar. Nu säger också Sanchez spanska agent Quique Pina, som även är Grenadas ordförande, att chilenaren snart kommer spela i Barcas färger.

- Barcelona är på gränsen av att slutföra de sista detaljerna i affären och vi kan säga att det i stort sett är helt klart. Affären är till 80 procent klar och nu arbetar vi på de sista 20 procenten.

Pina går dessutom ut med hur mycket Sanchez kommer kosta, och det verkar som att Serie A-stjärnan blir en av de dyraste spelarna genom tiderna.

- Affären kommer vara värd någonstans i trakterna av 45 miljoner euro (ungefär 400 miljoner kronor), en siffra i närheten av den ursprungliga värderingen av spelaren.

Barcelona kommer dock inte betala riktigt så mycket i pengar. I stället skickar man spelaren Jeffren åt andra hållet, och betala cirka 250 miljoner till Udinese.

Byter troligtvis den svartvit-randiga tröjan mot den rödblå-randiga tröjan inför nästa säsong.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0