Barca vidare

Barcelona slog ut Arsenal. Personen som gjorde det? Lionel Messi - med två mål (ett på straff) och ett assist.

Det var Barcelona för hela slanten i den första halvleken mot Arsenal. Men laget hade oerhört svårt att skapa några chanser mot ett tätt Gunners, och halvleken såg ut att gå mållös. Då klackade Fábregas obegripligt utanför eget straffområde, Iniesta fick bollen och spelade fram Messi - som chippade bollen över Almunia och rullade sedan in bollen.

I andra halvlek satte dock Arsenal Barcelona under press. En hörna från Samir Nasri landade på Sergio Busquets huvud, som nickade in bollen i eget mål.

Sedan kom en situation som kommer att bli omdiskuterad. Robin van Persie, som redan hade ett gult kort, sköt iväg bollen efter avblåsning och domare Busacca visade ut honom. Ett tufft domslut i det läget och van Persie var rosenrasande på domaren efter matchen.

- Det är ett skämt. Hur ska jag kunna höra visslan? Med 90000 som skriker och hoppar, sa han enligt Viasat Sport efter matchen.

Med en man mer kunde Barcelona lägga in en extra växel och gå ifrån. Man attackerade och skapade massor av chanser, men en inbytt Manuel Almunia storspelade. Barcelonas snyggaste anfall skulle dock resultera, när Messi nätt passade fram bollen till Xavi - som drog in 2-1.

Kort därefter fick Pedro straff när han föll över Koscielnys utsträcka ben. Busacca pekade på straffpunkten, och Messi stegade fram och rullade in 3-1.

Arsenal försökte hitta krafter att forcera fram ett 3-2-mål, som hade tagit laget vidare. Och man fick en vass chans. Wilshere spelade fram Bendtner, som helt fri fick en dålig förstatouch - och Mascherano hann bryta.

Barcelona vann med 3-1 och är klara för kvartsfinal i Champions League.