Brassarnas match

Det var tätt, chansfattigt och stundtals temposnålt mellan Manchester City och Chelsea. Men hemmalaget ville mest - och David Luiz avgjorde med huvudet.

Matchen mellan Chelsea och Manchester City blev temposvag. Speciellt under den första halvleken spelade framför allt City med handbromsen i. Matchen fick dock större fart i den andra och då var det hemmalaget Chelsea som öste på. Salomon Kalou hade bland annat ett jätteläge mitt i boxen men skottet var svagt. Kort därefter höll Branislav Ivanovic på att nicka in ledningen - med en City-försvare blockade.

Fernando Torres startade matchen men än så länge får han inte spelet att stämma i Chelsea. Efter 70 minuter byttes han ut - kort därefter kom det första målet.

Didier Drogba tog hand om en frispark till höger om Citys straffområde. Drogba hittade David Luiz - nya favoriten på Stamford Bridge - och Benfica-nyförvärvet knoppade in 1-0.

Manchester City gjorde vad man kunde för att skapa tryck på slutet, men i stället för en kvittering kunde Chelsea utöka. Laget kontrade, bollen hamnade hos Ramires som placerade in tvåan.

Segern innebär att Chelsea nu börjar få ännu mer vittring på topplagen. Chelsea går dels om City och är nu bara fyra poäng efter Arsenal.