Defoes miss gav kryss

Tottenham behövde seger i kampen om Champions League-platserna. Men det blev bara en poäng mot West Ham - efter att Jermaine Defoe missat öppet mål.

Tottenham jagade viktiga poäng mot West Ham, i jakten på en Champions League-plats. Inför matchen låg man femma, tre poäng efter Chelsea och fem poäng efter Manchester City.

Och Tottenham hade chanser. Tidigt i matchen visade Michael Dawson känsla när han skruvade ett skott i ribban, och två minuter senare styrde Defoe ett Bale-inspel strax utanför. Efter en dryg halvtimme drog matchens dittills bäste spelare Luka Modric till med ett skott som strök tätt förbi Greens högra stolpe.

Matchens kanske bästa chans dök upp i den 40:e minuten. Aaron Lennon sköt i stolpen - och bollen studsade till Jermain Defoe som två meter från mållinjen lyckades missa öppet mål. Det kunde blivit engelsmannens 100:e Premier League-mål, men till Defoes försvar ska sägas att det var en hård och svår studs från stolpen.

Den andra halvleken var jämnare och framförallt Demba Ba orsakade trubbel för hemmalaget. Dock kom Spurs närmast i den 85:e minuten då Robert Green tippade en läcker Bale-frispark i ribban.

Men Tottenham fick aldrig in matchen slutade 0-0. För West Ham innebär poängen att man hoppar upp ovanför strecket.