Dramatik i grupp E

Sverige är spelledigt. Men ett fredagsmöte i EM-kvalfotbollens grupp E kan påverka Sveriges chanser att nå slutspelet 2012.
Ungern (tvåa, dock en match mer spelad än Sverige) tar emot Holland (etta) i Budapest.

Om Sverige drömmer om gruppseger och direktkvalificering till EM 2012 så är ungersk seger att föredra. Mer realistiskt är kanske att Holland vinner gruppen. Och då är det bra med holländsk seger. Holland har hittills inte tappat en enda poäng under kvalspelet. Bland de fyra segrarna finns utklassningen mot Sverige med 4-1.

Skadade nyckelspelare

Men Holland kan inte räkna med att åka till Budapest och bara hämta tre poäng. Flera av lagets nyckelspelare är skadade.
Den senaste i raden är mittfältshårdingen Mark van Bommel, som drabbats av en lårskada. Sedan tidigare är det klart att profiler som målmaskinen Klaas Jan Huntelaar, anfallsarkitekten Arjen Robben, Theo Janssen och Hedwiges Maduro missar matchen.
I Ungern är det frågetecken för mittfältaren Tamas Hajnal och vänsterspelaren Balazs Dzsudzsak, som spelar i "svenskklubben" PSV Eindhoven och därmed är välkänd för både holländare och svenskar.
Till saken hör att Holland och Ungern möts igen på tisdag, då i Amsterdam, samtidigt som Sverige tar sig an Moldavien. I Holland hoppas man på att van Bommel ska vara spelklar igen

Matchen sänds i TV4 Sport med start 20:30


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0