Hattrick mot United!

Lita på att Manchester United drömmer mardrömmar om en evigt springande holländare.
På söndagen gjorde Liverpools Dirk Kuyt hattrick i 3—1-segern mot United på Anfield.
- Vi spelade med enormt självförtroende, säger tremålsskytten.

I januari började snacket gå om hur många poäng Manchester United skulle vara före tvåan i Premier league i maj. Laget hade spelat 29 ligamatcher i följd — inräknat våravslutningen 2010 — utan att förlora. Men den 5 februari bröts förtrollningen: 1—2-förlust borta mot Wolverhampton.

I tisdags blev det förlust borta mot Chelsea. Och söndagens nederlag innebär att serieledarna förlorat tre av de fem senaste ligamatcherna. Tabelltvåan Arsenal är nu bara tre poäng efter — och har en match tillgodo.

Kuyt, som är på väg att förlänga sitt kontrakt med Liverpool, förbättrade sitt förhandlingsläge med sitt 1—0-mål i 33:e minuten efter ett grymt snyggt förarbete av nyförvärvet Suarez.

Fem minuter senare ökade samme Kuyt på ledningen till 2—0 bakom landsmannen Edwin van der Sar i Uniteds mål.
- Vi spelade med enormt självförtroende och pressade offensivt hela matchen. Och det gillade inte United, säger Kuyt efter matchen.
- Jag tycker vi kontrollerade matchen i 90 minuter.

Målen satte fart på känslorna och båda lagen bjöd på några barnförbjudna tacklingar. Bland annat bars Uniteds Nani ut på bår sedan han blivit överfallen av Jamie Carragher.

I 65:e minuten sköt Suarez en frispark och på returen dök mannen med obegränsat med spring i benen upp och fullbordade sitt hattrick. Javier Hernandez reducerade för United på tilläggstid.
- Efter förlusten mot West Ham ville vi ha en nystart. Och det var härligt att börja med att slå United, säger Dirk Kuyt som samtidigt berömmer anfallskollegan Suarez för hans framspelningar och löpningar.