Kuyts magiska chipp

Holland tog som väntat sin sjätte raka seger i EM-kvalet på tisdagen. Men Ungern bjöd upp till en verklig fotbollsfest. Närmare 52 000 åskådare på Amsterdam arena fick se åtta mål — 5-3 till Holland.

Holland körde över Ungern med 4-0 i Budapest i fredags och skulle ta hem sin sjätte raka seger i kvalgrupp E. Men det krävdes två mål i slutet av Dirk Kuyt för att säkra segern.
Till en början gick det planenligt för Holland, även om spelövertaget inte var totalt. Ledningsmålet gjordes av Robin van Persie i den 13:e minuten. Men sedan kom holländarna av sig och i början av andra halvlek delade Ungern ut en dubbelknock. Förts gjorde Gergely Rudolf 1-1 och bara några minuter senare tryckte Zoltan Gera snyggt in 2-1 med en låg vänstervolley.

Men i den 61:a minuten kvitterade Holland genom Wesley Sneijder — väggpassassisterad av en ungrare. Inhoppande veteranen Ruud van Nistelrooy återställde ordningen — hans direktskott till 3-2 i 72:a minuten tog via en ungrare.

Men Ungern och Zoltan Gera replikerade omgående. Frispelad skickade han upp bollen i Michel Vorms högra kryss.

Dirk Kuyts två sena mål gav dock Holland till slut segern — och en öppen dörr till EM 2012. Med 18 poäng har Holland dubbelt så många poäng som Sverige och Ungern. Sverige har dock spelat två matcher mindre än både Holland och Ungern.