Läsarnas elva

Som alltid när Sverige spelar landskamp är det en viktig detalj som blir en stor snackis: Startelvan.

Inför matchen mot Moldavien (ikväll) har framför allt två punkter varit på tapeten. Den ena är backlinjen där flera nyckelspelare saknas, vilket öppnar för andra att ta chansen. Den andra är målvaktsposten – efter att Johan Wiland imponerat i FC Köpenhamn.

FK Europa hade en omröstning om hur ni ville se Sverige lösa de kniviga frågorna, och svaret var glasklart: Andreas Granqvist och Jonas Olsson ska formera mittlås och Johan Wiland ska ta platsen i mål i stället för Andreas Isaksson.

Johan Wiland fick 60 procent av rösterna. Andreas Granqvist fick 57 procent av rösterna om att ha mittbacksplats nummer ett - och Jonas Olsson 49 procent i frågan om mittbacksplats nummer två. Olsson var därmed långt före konkurrenterna Almebäck och Antonsson.

Den mest omtvistade platsen var annars anfallspositionerna. Zlatan Ibrahimovic fick 57 procent av alla röster både på nummer 10-rollen och som spjutspets. Johan Elmander och Alexander Gerndt var tvåa på respektive roll och Elmander fick fler röster, vilket gjorde att han fick ta nummer 10-rollen-
Läsarnas elva:
Wiland; Lustig, Granqvist, Olsson, Wendt; Källström, Wernbloom; S Larsson, Elmander, Bajrami; Ibrahimovic


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0