Villa bäst genom tiderna

David Villa har passerat Raul och är den bäste målskytten i Spaniens landslagshistoria. Han blev det när han räddade Spanien från underläge mot Tjeckien.

Det två giganterna i La Liga dominerar i obesegrade Spaniens startelva när tvåan Tjeckien gästar. Av elva spelare är endast två från andra klubbar, 5-4 är fördelningen i Barcelonas favör.

Men det var en föredetta Osasuna-spelare som öppnade målskyttet, mycket överraskande. Jaroslav Plasil, numera i Bordeaux, distanssköt 1-0 bakom Iker Casillas efter en halvtimmes spel.

Med 20 minuter kvar kvitterade Spanien genom David Villa. Målet var hans 45:e på 72 landskamper och med 45 mål har han nu passerat Rauls målfabrikation och kan titulera sig Spaniens bästa målskytt genom tiderna.

För att firandet skulle bli totalt såg han även till att ge Spanien ledningen i matchen fyra minuter senare från straffpunkten. Villas 46:e mål på 47 landskamper, ett riktigt bra målfacit!