Zlatan till Milan

Äntligen är transfern mellan Barcelona och Milan klara.
Milan behövde "bara" punga ut cirka €24 miljoner som ska betalas på två år.
Barcelona som köpte Zlatan för nästan 50% mer när han kom från den andra milanoklubben Inter, betalde runt 50 miljoner euro (Barcelonas dyraste värvning någonsin).
Men nu kanske Serie A kan bli lite intressantare att se på med tanke på att Milan nu har Ronaldinho (som jag har träffat faktist), Pato och nu alltså Ibrahimovic. På pappret så ska detta bli en underbar anfallstrio men det brukar ju nästan alltid bli svårare i praktiken men vem vet, Milan övertygade ju i sin premiärmatch hemma mot Lecce och vann med hela 4-0 varav två mål gjordes av Pato där Ronaldinho läckert spelade fram till ett utav målen.
Nu ryktas det också om att Berlusconi vill ha in Robinho till Milan och får han som han vill så ska det bli väldigt spännande att se Milan resten av säsongen.
Spännande och se matcherna mellan de båda rivalerna (Inter och Milan) när de ställs mot varandra i ligan. Inter som var Ibrahimovics klubbadress innan han lämnade för Barca.
Om det bli bu rop eller hyllningar till den förre "kungen av milano" återstår att se.
Over and out! :)

Toivonens succé vecka

Målskytt och storspel i landslaget i onsdags. Hattrick för PSV i helgen. Ola Toivonens succévecka ger eko i fotbollseuropa och nu sägs Liverpool vara intresserade av att köpa till sig svensken :)

Ola Toivonen, 24, har haft en fantastisk vecka. Det började redan förra helgen när PSV-anfallaren gjorde två riktiga kalasmål i den holländska seriepremiären, fortsatte med ett mål i träningslandskampen mot Skottland i onsdags och kröntes i helgen med ett hattrick, på 29 minuter, mot De Graafschap.

Och målsuccén i både lands- och klubblag har inte gått obemärkt förbi.

Nu är alltså Liverpool ute efter en forward och då passar tydligen svenske Toivonen perfekt ;D

Enligt uppgifter så ska "Pool" lägga ett bud på 5miljoner pund, vilket är runt 60 miljoner kronor :D

Men nöjer sig PSV med det? Det är frågan ;)

TREvoinen

Ola Toivonens målform håller i sig. I helgens omgång i den holländska ligan gjorde Toivonen ett hattrick mot De Graaafschap i Eredivisie.
Toivonen hade stor del i att PSV vann matchen med 4-0.
Toivonen började målskyttet i den 25:e minuten då han nätade för första gången i matchen vilket betydde 2-0 för PSV Eindhoven.
Två minuter in i andra halvleken så nickade svensken in sitt andra mål efter en hörnspark. Och när matchuret tickat upp på 55 minuter så ökade Toivonen på till 4-0 för hemamlaget.
Efter två spelade omgångar är nu PSV:s svenske landslagsman uppe i fem mål och leder skytteligan.

Sveriges segertåg fortsätter

Ännu en seger för Erik Hamréns Sverige. Hans tredje seger på fyra matcher, en av dem slutade oavgjort.
Det blev tillslut en komfortabel och övertygande 3-0 seger för Sverige.
Första målet kom i 3:e matchminuten signerad Zlatan Ibrahimovic i sin landslags comeback.
Zlatan såg ut att trivas på plan och bjöd på några fina dragningar, finter och klackar (som vanligt) :)
Johan Elmander skarvade ut bollen till högerbacken Mikael Lustig som i sin tur slog en av flertalet lyckade svenska djupledsbollar i den första halvleken, Pontus Wernbloom fångade upp den djupt i det skotska straffområdet och spelade bollen snett in mot mål. Ibrahimovic mötte och bredsidade in 1-0 på Råsunda.

-Bra mål, mycket bra mål. Bra uppspel av många spelare. Pontus kommer i djupled och sätter in den. Fint mål, säger Ibrahimovic. Haha härlig kommentar av "Ibra".
2-0 kom genom ett fint samarbete mellan Svensson och Bajrami, de båda Elfsborgs proffsen.
Svensson slog en perfekt höjdboll i djupet, Bajrami tog ned bollen på bröstet och drog till med vänstern. Målvakten räddade det hårda skottet men Twentespelaren tog returen själv och tryckte till med högern. Upp i krysset, en riktig delikatess i mina ögon :D
Inbytte Kim Källström krigar i kamp om boll och lyckas med att hindra bollen från att gå över kortlinjen och slår in ett inlägg till Ola Toivonen (som borde nätat i första halvlek) som enkelt nickade in 3-0 i den 56:e minuten och därmed var matchen vunnen för svensk del.
Lyckad comeback för Zlatan i landslaget, mål direkt samtidigt som han banade vägen för de andra lagkamraterna :)

Första titeln för säsongen

Matchen mellan Chelsea och United slutade 1-3 och därmed går United iaf inte titel lösa denna säsong :)
Valencia gav United ledningen efter 41 minuter, i den 76:e matchminuten nätar nyförvärvet Hernandez som byttes in i halvtid. 2-0 resultatet står sig ända till den 83:e minuten då Chelseas Salomon Kalou reducerar, men det hjälpte föga då Berbatov ökade på och fastställde slutresultatet till 1-3 i den 90:e minuten.
Startelvor:

Chelsea:

Hilario – Paulo Ferreira, Branislav Ivanovic, John Terry, Ashley Cole – Frank Lampard, John Obi Mikel, Michael Essie – Salomon Kalou, Nicolas Anelka, Florent Malouda.

Manchester:

van der Sar; O'Shea, J Evans, Vidic, Fabio; Valencia, Carrick, Scholes, Park; Rooney, Owen

Ola Toivonen nätade två gånger om mot Herenveen i holländska ligan. Matchen slutade 3-1 till PSV där även Berg fick debutera och han var nära att göra mål för sin nya klubb...PSV sägs ha ett krav på Berg, att han gör minst 20 mål denna säsong...kan bli tufft men runt 12-15 mål når han nog tror jag.
Toivonen                                                      Berg

Back on track!

Tjena tjena kära läsare, har inte hunnit uppdatera bloggen, eller hunnit å hunnit, jag har inte pallat ;D
Har varit på resande fot i tre veckor men nu är jag tillbaka, lagom till Community Shield-matchen (Chelsea-Manchester United) på söndag. Tror nog The Red Army får stryk av Chelsea denna gång, but anyway...inte långt kvar nu tills säsongen för de stora ligorna drar igång och då tänker jag främst på La Liga där Real Madrid har fått en ny tränare inför denna säsong (föga förvånande). José Mourinho är det nya tillskottet på tränarsidan iaf.
Tror faktist han lyckas med deras defensiv i år så räkna med att Los Galacticos går långt denna säsong, jag har ju som sagt aldrig ljugit för er tidigare...ni minns väl Tysklands bronsmatch i VM, där jag gav er rådet att satsa en slant på Den tyska armén vilket blev lyckat eftersom att de vann matchen :D