Nostalgi

Efter att Henrik Larsson av gjort CL-finalen med sina två målgivande pass för Barcelona :D


Chelsea vann, Arsenal tappa poäng och Liverpool förlorade

Malouda fixade segern för Chelsea när de vann med 1-0 hemma mot Bolton.

Chelsea var på väg mot en ny poängförlust hemma mot Bolton. Då stötte Florent Malouda in 1—0 till hemmalaget och stort kramkalas utbröt bland spelarna nere vid tränarbänken. Segern var Chelseas första sedan 10 november och lagets hårt prövade tränare Carlo Ancelotti kunde pusta ut.

Chelsea hade svårt att få i gång sitt passningsspel och det var först i den andra halvleken som laget skapade farliga chanser.

Efter en timmes spel kom Drogba runt på högerkanten och spelade fram Florent Malouda som stormade fram vid bortre stolpen och stötte in 1—0 till Chelsea. Malouda, som gjorde sitt första mål sedan oktober, sprang ut till tränarbänken där stort kramkalas följde.

Men Bolton gav sig inte utan skapade flera vassa kvitteringschanser, bland annat hade Elmander ett skott som Drogba räddade på mållinjen.

Segern förde Chelsea upp till fjärde plats.

Arsenal hade en teoretisk chans att ta över serieledningen, men fick bara 2—2 borta mot Wigan.
Londonlaget som vann mötet mot Chelsea med 3-1 skulle egentligen vinna denna match relataivt enkelt.

Hemmalaget Wigan började bäst och Watson satte 1-0 på straff i den 18:e minuten.
Men med två snabba mål tog Arsenal ändå täten före pausvilan. Andrej Arsjavin och Nicklas Bendtner slog till med bara fyra minuters mellanrum - och ordnade en 2-1-ledning för Londonlaget.

I slutet av matchen åkte Arsenals N'Zogbia ut, sedan kvitterade Wigan via ett självmål signerat Arsenalbacken Squillaci.
Poängtapp för Arsenal i ett läge där de kunnat gå upp jämsides med Manchester City och Manchester United i tabelltoppen.

Krisen för Liverpool fortsätter.
Matchen mot Wolverhampton hemma på Anfield gjorde inte saken bättre. 0-1 förlust och fiaskot var ett faktum.

Gästerna hade inte tagit en seger på just den arenan sedan 1984, för 26 år sedan.
Wolverhamptons mål gjordes av Steven Hard vilket fick hemmapubliken att ösa burop över de egna spelarna.

Frågan är nu när Roy Hodgson får lämna sitt tränarjobb.

Kolla in målen, ca 1 min i klippet.


Dzeko till City?

City öppnar plånboken - bjuder 314 miljoner för Dzeko.

Manchester City har erbjudit 35 miljoner euro (cirka 314 miljoner kronor) för Wolfsburgs bosniske anfallare Edin Dzeko, skriver tyska Bild.
Enligt tidningen är det den högsta summan som någonsin betalats för en bundesliga-spelare.

Först och främst skulle 30 miljoner euro (cirka 270 miljoner kronor) betalas ut och därefter fem miljoner extra i bonus om Manchester City tar sig till Champions league. City ligger tvåa i Premier league, på samma poäng som ledande lokalkonkurrenten Manchester United.


Birmingham plockade poäng mot United

Sebastian Larsson blev utbytt – och slängde täckjackan till marken i vredesmod. Sedan kvitterade Lee Bowyer för Birmingham mot Manchester United.

Inte sedan 1978 har United förlorat mot Birmingham i Premier League. Och den sviten lever fortfarande efter 1-1 på S:t Andrew’s. Ändå hade managern Alex Ferguson lätt att hålla sig för skratt. Lee Bowyers kvittering i den 90:e minuten innebär nämligen att klubbarna delar på poängen – och att United inte rycker ifrån toppkonkurrenterna Man City eller Arsenal.

En annan som var purken i matchen var svenske Sebastian Larsson. När han byttes ut med kvarten kvar att spela svarade han genom att hiva täckjackan i marken och gorma på sin tränare från avbytarbåset.

För Birmingham var pinnen dock livsviktig. De blåvita är indragna i bottenstriden och slåss främst mot West Ham, Wigan och Aston Villa om platserna ovanför strecket.

Manchester Uniteds mål gjordes av Dimitar Berbatov som knallade in i straffområdet och distinkt sköt 1-0 vid stolproten. Nu tangerar han Ruud van Nistelrooys rekordsnitt efter 18 matcher 2005/2006, en period då holländaren också svarade för 14 mål.


Balotellis show

Balotteli svarade för ett hattrick när Aston Villa gästade Manchester.

Mario Balotellis hattrick gav Manchester City tre poäng och serieledning i Premier league.
Han fick njuta av det i 263 minuter minuter.

Sedan återställde lokalrivalen United ordningen mot Birmingham — men efter 1—1 i kvällsmatchen är det bara målskillnad som skiljer lagen åt.

Manchester City tog ledningen redan efter åtta minuter mot Aston Villa. Balotelli blev nerdragen i straffområdet och slog själv in straffen intill stolproten.

Och 20 minuter senare var det dags för Balotelli igen. Efter att lagkamraterna spelat flipper med det darriga Villa-försvaret kunde han enkelt slå in bollen i nät till 3—0.

Målet som fulländade den 20-årige italienarens hattrick kom i andra halvlek och gjordes även det på straff. Snacka om revansch för Balotteli som under sin hittills korta karriär i England drabbats av såväl skador som petningar och hemlängtan.

- Han är bara 20 år gammal. Det är första gången han är hemifrån. Men han är glad, kanske saknar han sin familj men allt är bra, säger Citys manager Roberto Mancini till nyhetsbyrån AP efter 4—0-segern.

Förstärkta med tre poäng fick Manchester City pryda tabellens topp — åtminstone ett par timmar.

För i tisdagskvällens sena match återtog Manchester United — som har spelat två matcher mindre — serieledningen i samma ögonblick som Dimitar Berbatov skickade in 1—0 i 58:e minuten mot Sebastian Larssons Birmingham.

Bulgaren är het som ett svart plåttak i gassande solsken just nu och följde upp sina två mål senast mot Sunderland med tisdagskvällens perfekta avslutning intill stolpen.

Men en skrällkvittering av Birminghams Lee Bowyer i 90:e minuten förvandlade segern till en enpoängare och nu skiljer endast målskillnad mellan de båda Manchester-lagen på förstaplatsen.

Tottenham tog sig förbi Chelsea till fjärdeplatsen efter 2—0 hemma mot Newcastle och förlängde den förlustfria sviten till tio matcher.

Gareth Bale gjorde sista målet nio minuter före slutet trots att laget spelat med tio man efter att Younes Kaboul visats ut i 65:e minuten.

Kolla in målen:


Robinho - Milan troget



Robinho välkomnar Cassano - och lovar fansen: "Stannar tills jag är 36"

Robinho välkomnar Antonio Cassano – och lämnar själv ett löfte till fansen.
- Jag vill stanna i Milan tio år, säger han.

En del befarade kanske att brassestjärnan, liksom sin landsman Ronaldinho, skulle bli sur över storvärvningen från Sampdoria. Men så verkar det inte alls vara. Tvärtom deklarerar Robinho att han ser fram emot att spela ihop med Cassano och tror att ”Rossoneri” har ett fantastiskt lagbygge på gång.

- Jag känner mig lycklig och vill stanna här tio säsonger. När jag är 36 kan jag lägga skorna på hyllan, säger Robinho.

Han fortsätter med att lyfta fram Antonio Cassanos positiva sidor som idrottsman och människa.

- Vi spelade ju ihop redan i Real Madrid och jag är säker på att han kommer att bidra mycket till Milan. Så länge han har huvudet på rätt ställe kan han uträtta extraordinära saker.
- Jag minns också alla roliga ”practical jokes” han körde mot mig i Spanien. Han är fantastiskt rolig, en generös och trevlig person. Även om vissa kan uppleva honom som svår, säger Robinho.

För egen del konstaterar han att Milan gillar brasilianska spelare och att familjen funnit sig väl tillrätta. Kontrasten mot hur det var i Manchester City är tydlig.
- Jag trodde inte att jag skulle lyckas så bra redan från början. Men alla har tagit emot mig på ett fantastiskt sätt, och ”Rino” Gattuso har visat mig vad det innebär att spela för ett lag som Milan. Han drar sig aldrig undan en närkamp, inte ens på träning, säger Robinho.

Målexplosion i Londonderbyt

Målexplosion i London - fyra mål på tio minuter :D

Pang, pang, pang och pang.
Arsenal bryter dödläget mot Chelsea - efter tre mål på mindre än tio minuter.
Men gästerna svarar direkt.

Först skjuter Song 1-0 precis före pausvilan. Sedan slår Cesc Fabregas och Theo Walcott till inom loppet av en minut. 3-0 i det läget och rejäl uppförsbacke för Chelsea på Emirates.

Men just som hoppet verkar vara ute reducerar Chelsea, genom Branislav Ivanovic. Han möter Drogbas precisa inlägg med en vältajmad nick som Fabianski inte har en chans på.

ARSENAL – CHELSEA 3-1
1-0 Song 45'
2-0 Fabregas 52'
3-0 Walcott 53'
3-1 Ivanovic 57'

Arsenal:
Fabianski
Sagna, Koscielny, Djorou, Clichy
Song, Fabregas, Wilshere
Walcott, van Persie, Nasri

Bänken: Szczesny, Diaby, Rosicky, Squillaci, Arsjavin, Chamakh, Bendtner.

Chelsea:
Cech
Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole
Essien, Mikel, Lampard
Kalou, Drogba, Malouda

Bänken: Turnbull, Ramires, Bosingwa, Van Aanholt, Bruma, Kakuta, McEachran.


Henke Larsson om Ljungbergs chans

Henke: "Om Fredrik får chansen ska han ta den"

Fredrik Ljungberg tränar med Celtic – och Henrik Larsson har sin uppfattning klar.
- Får han chansen ska han ta den, säger ”Henke” till fotbollskanalen.se.

När fotbollskanalen.se når Larsson är han mycket noga med att inte bidra till några spekulationer kring ”Freddies” framtid. Vad som händer kring honom och Celtic vet inte Larsson. Däremot tror den närmast ikoniske före detta anfallaren att Ljungberg, som för tillfället tränar med det skotska laget, vore en rejäl förstärkning.

- Det blir ju lite ”ifs and buts” men om Fredrik är i form, vilket han säger, då är han en rejäl tillgång för Celtic. Är han i närheten av sin tidigare kvalitet kan han förstäka alla klubbar, säger Larsson.

Hur tror du att hans spelstil passar den skotska ligan?
- Fredrik har varit en världsspelare med erfarenhet från Arsenal och den engelska ligan. Han vet vad som krävs av honom. Därför tror jag inte att det hade varit några problem att passa in. Han är ju dessutom fysisk av naturen också. Det skulle säkert gå bra, säger Larsson.

Själv säger Ljungberg att han ser fram emot derbyna mot Rangers – hur är det att spela de matcherna?
- Det kan jag inte beskriva för dig. Det är något man måste uppleva som spelare eller supporter.

Häftigt, med andra ord?
- Absolut, men jag kan helt enkelt inte ge en rättvis beskrivning av hur det känns att kliva in i sitt första ”Old Firm”.

Hur tycker du att den skotska ligan står sig i dagsläget?
- Inte lika bra som den har varit en gång i tiden. Så är det ju. Men Fredrik vill spela i Europa igen, och får han chansen att spela för Celtic är det bara att ta den. För det är fortfarande en väldigt, väldigt stor klubb, säger Larsson.


50 cent: "Har tappat 25 kilo"

Vi är vana att se den kända rapparen Curtis Jackson, även kallad 50 cent, med bar bringa men nu är stjärnan bara skinn och ben. Musklerna är borta och ansiktet är insjunket och magert.

50 cent tappade rejält många kilon inför sin roll som cancersjuk i filmen ”Things Fall Apart". För att gå ner 25 kilo gick han på en strikt juice-diet och motionerade flera gånger om dagen. Från 100 muskulösa kilon till 70 på ett par månader.
– Jag svalt och var hungrig hela tiden, säger Curtis Jackson till Us Weekly.

Nu är inspelningen över och 50 cent kommer snart att vara i toppform igen.


Före

 

Efter


Ljungberg till Celtic?

Ljungberg: Vill spela Old Firm
Snart kan Fredrik Ljungberg vara klar för Celtic och svensken ser fram emot en väldigt speciell match, Old Firm.
- Det är en makalös händelse, säger han till Daily Express.

Fredrik Ljungberg är just nu i Glasgow för att träna med Celtic och inom kort kan svensken bli spelklar för den skotska klubben. Själv ser Ljungberg fram emot att få möta Rangers i det tuffa Glasgowderbyt Old Firm.
- Självklart skulle jag vilja det. Jag har sett det på tv och har vänner som har varit på matcherna. Det är en makalös händelse, säger han till Daily Express.

Tränaren Neill Lennon gör ingen hemlighet av att man är intresserad.
– Det är ingen provträning eller något liknande. Det är för att vi ska kunna se honom och han se oss. Han är vältränad. Han hade en förfärlig skadeperiod i West Ham, men de senaste 18 månaderna har han spelat många matcher i USA. Du förlorar aldrig den sortens kvalitet, enligt mig, så han skulle kunna förstärka laget med något vi behöver.

Om Ljungberg skriver på får han en svensk kollega i Daniel Majstorovic och en svensk chef, assisterande tränaren Johan Mjällby.


Elmander målskytt

Johan Elmander gav Bolton fansen en försenad julklapp när han gjorde 2-0 mot West Bromwich, ett mål som blev matchens sista.

Elmander slog en passning som fastnade på en motståndare och när bollen kom tillbaka sköt han, och gjorde sitt nionde mål för säsongen. Målet firade han genom att hedra lagkamraten Tamir Cohens pappa som ligger skadad efter en motorcykelolycka.

Målet var Elmanders nionde för säsongen och han ligger nu på delad fjärdeplats i skytteligan tillsammans med Evertons Tim Cahill.

Bolton ligger nu på sjätteplats i tabellen.

Se målet ca 10:45 minuter in i klippet :)


Manchester lagen i topp

United och City slåss i toppen - både i PL och i skytteligan ;D

Manchester-lagen hade en fin annandag. United slog Sunderland med 2—0 och City slog Newcastle med 3—1. Därmed ligger lagen också etta och tvåa i Premier league.

Och det är inte bara i Premier League det är United och City i toppen. Även i skytteligan slåss lagens anfallare om ledningen.

I Manchester United gjorde Dimitar Berbatov båda målen när man väldigt enkelt slog Sunderland med 2-0. Första målet kom i femte minuten efter fint förspel av Wayne Rooney som med en lyftning hittade Berbatov som omarkerad dök upp vid bortre stolpen.

Tvåan satte Berbatov genom att skjuta bollen via Anton Ferdinand i mål. Deppigt för Ferdinand som strax innan räddat givet mål genom att blockera ett skot från Anderson. Dimitar Berbatov toppar nu skytteligan på 13 mål.

United kontrollerade hela matchen och var egentligen aldrig hotade av Sunderland.

För lokalrivalen och toppkonkurrenten Manchester CIty blev det också tre poäng efter två mål av lagets skyttekung. Carlos Tevez spelade först fram Gareth Barry till 1-0 och gjorde själv 2-0 med en skarvning efter att ha vräkt sig fram i straffområdet. Det hade då bara gått ett par minuter av matchen.

Men Newcastle gav sig inte och i andra halvlek fick man kontakt efter att bollar mot Andy Carrolls panna till slut gav utdelning då han nickade in 1-2 efter en hörna. Närmare än så kom dock inte Newcastle trots hårt arbete för att kvittera.

Istället kunde Tevez göra 3-1 genom att skjuta via Fabricio Coloccini och i mål med nio minuter kvar att spela. Målen var Tevez elfte och tolfte, och han ligger därmed tvåa i skytteligan.


God Jul! :)


Benitez får äntligen sparken ;)

Julklappen till Rafa Benitez - han får sparken från Inter.
Påhoppet på klubbledning och spelare efter segern i klubblags-VM blev droppen.
På torsdagen avskedades Inters tränare Rafael Benitez efter bara ett halvår.

Visserligen sägs det i ett officiellt uttalande att Rafael Benitez, 50, lämnar klubben "i samförstånd" med ledningen. Men det har länge pratats om att Benitez framtid i den italienska mästarklubben varit på väg att ta slut.

Kanske var det tränarmässigt ett självmord av Benitez att ta över efter portugisen Jose Mourinho som i våras förde Inter till en historisk trippel — ligatitel, cuptitel och seger i Champions league.

Under Benitez ledning har det visserligen blivit seger i italienska supercupen och seger i klubblags-VM. Dessutom avancemang i Champions league som grupptvåa. Men i ligan är man bara sjua, 13 poäng bakom ärkerivalen Milan med Zlatan Ibrahimovic som stor stjärna.

Många spelare var trötta efter VM i Sydafrika men trots flera önskemål om spelarköp har Inters ordförande Massimo Moratti varit mycket restriktiv med nya spelare. Efter klubblagssegern för några dagar krävde Benitez i skarpa ordalag nya spelarköp och gick verbalt hårt åt några spelare.

- De lovade nya spelare i somras men det blev inget, sade Benitez och påpekade att flera spelare i laget är för gamla.

Uttalande som kanske kostade Benitez jobbet.

Ny tränare bli troligtvis brassen Leonardo.


Mourinhos hyllning

Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho har gått skilda vägar.
Men kärleken består.
- Han är ett fenomen, säger managern till Gazzetta dello Sport.
I en lång intervju ger portugisen sin syn på ditten och datten, inte minst på ”Ibra” och hans prestationer inom såväl spansk som italiensk fotboll.

– Jag vet att han är svensk och att fotbollens genomslagskraft från hans hemland är liten, att han aldrig vunnit Champions League, men han får inte det erkännande han förtjänar, säger Mourinho till Gazzettan enligt Sportbladet.

Han anför forwardens närmast osannolika CV som mästare, för att verkligen illustrera hur pass framgångsrik Ibrahimovic varit vart han än begett sig.

– Jag vet inte om alla verkligen fattar: med Ajax, Juve, Inter, Barcelona och nu Milan kan han vinna sin nionde ligatitel i rad, med fem olika lag. Otroligt.

Mourinho fortsätter:

– Jag beklagar att man i Spanien inte fick lära känna den verklige "Ibra": den i Barcelona, jag känner inte igen honom. För han är ett fenomen!


Målen från Reals kross :D

1-0, Benzema

2-0, Özil

3-0, Benzema

4-0, Ronaldo

5-0, Benzema

6-0, Ronaldo

7-0, Ronaldo

8-0, Pedro Leon


Reals kross! :D

Real Madrid krossade Levante i cupen, slutresultatet skrevs till hela 8-0 (!) :D
Hattick för Benzema och Ronaldo! :D

Karim Benzema stal rampljuset direkt när han dribblade sig fri och sköt 1-0 tidigt i matchen. Bara några minuter senare klev Ronaldo in i handlingen när han spelade fram Mesut Özil till 2-0.
20 minuter senare var det dags för Benzema igen när fransmannen rundade Levantemålvakten och sköt in sitt andra mål för kvällen.

Benzema kunde ha satt ett hattrick i halvlekens slut men valde att helt fri med målvakten spela i sidled till Cristiano Ronaldo som rullade in 4-0 i öppet mål.

Men i den andra halvleken fick Benzema göra sitt hattrick efter att Di Maria levererat in en perfekt boll som fransmannen lyfte över Levantes stackars målvakt. Och showen bara fortsatte. I en kontring efter en hörna fick Di Maria löpa sig fri från mittlinjen men när han skulle runda målvakten petades bollen bort och han kom ur vinkel. Då väntade han in Ronaldo istället som enkelt och omarkerad sköt 6-0. Två minuter senare satte samme Ronaldo 7-0 mot ett Levante som knappt försökte försvara sig längre.

Slutresultatet fastställdes i sista minuten av inhopparen Pedro Leon. 8-0, kanske läge att se upp för Källström och hans Lyon inför Champions League i vår ;)



Ronaldinho flyttar hem till Brasilien

Ronaldinho ser ut att flytta hem till Brasilien. Enligt Gremios president Paulo Odone är klubben överens med brassestjärnan.

Ronaldinho uppges vara klar för sin gamla klubb Gremio. Enligt klubbens president Paulo Odone är saken nästan klar.
- Från Gremios och Ronaldinhos sida är allt redan klart, säger presidenten till RBS TV.

Nu hoppas parterna att Milan ska acceptera att släppa spelaren.
- Allt som återstår är att Assis (Ronaldinhos agent) ska förhandla med Milan om att bryta kontraktet. Det viktiga är att Ronaldinho vill återvända till Gremio där han har sitt hem och där han lärde sig att spela fotboll.

Ronaldinho har haft en ganska tuff säsong där han kritiserats en hel del och samarbetet med Robinho, Alexandre Pato och Zlatan Ibrahimovic har inte alls fungerat :)


Fotbollskanalen.se:s uppesittarkväll :D


Inter - Världsmästare för klubblag!

Inter var redan Champions League-mästare och dubbelvinnare i Italien.
Nu kan de kalla sig världsbäst också :)

Inter är världsmästare för klubblag efter seger i lördagens final mot överraskningslaget TP Mazembe från Kongo-Kinshasa. Inter vann med 3-0 och avgjorde matchen redan i den första halvleken efter mål från Goran Pandev och Samuel Eto'o.

I matchens slutskede fastställde sedan inhopparen Jonathan Biabiany slutresultatet. Det här var tredje gången som Inter vann klubblags-VM, turneringen mellan kontinenternas mästarlag. Inter vann turneringen 1964 och 1965.

Kolla in målen



Berg nätar :P

Marcus Berg gjorde mål igen som inhoppare.

Marcus Berg gjorde 2-1 för PSV i snöyra mot ligafemman Roda.
Berg som bara gjort ett ligamål på de tre senaste månaderna byttes in efter 18 minuter sedan Jonathan Reis skadat sig. Strax efter paus tackade han för förtroendet och höll sig framme vid bortre stolpen på ett inspel från höger och petade in bollen. Han tackade med att hyscha mot sin egen hemmapublik.

Andreas Isaksson och Ola Toivonen spelade hela matchen och Marcus Berg byttes in i 18:e minuten för PSV Eindhoven.

PSV toppar fortfarande den holländska ligan, de har nu 41p.
Tvåan Twente har 37p.


Lite små roliga klipp på djur ;D

Först en papegoja som sjunger Let the bodies hit the floor eller vad den låten nu heter, men grym är den iallafall :D


Denna är bäst :D


Champions League lottning

Nu har matcherna inför åttondelsfinalerna äntligen lottats.

Enligt mig fick Chelsea den lättaste motståndaren i form av FC Köpenhamn.

Här är iallafall resultatet av lottningen:

Roma - Shacktar Donetsk
Milan - Tottenham
Valencia - Schalke 04
Inter - Bayern München


I den första halvan av lottningen så se man att de båda fjolårs finalisterna ställs mot varandra, Inter mot Bayern München. Spännande och se om Bayern ska få sin revansch :)

Den andra halvan ser ut å här:

Lyon - Real Madrid
Arsenal - Barcelona
Marseille - Manchester United
FC Köpenhamn - Chelsea



Champions League lottning

Nu har matcherna inför åttondelsfinalerna äntligen lottats.

Enligt mig fick Chelsea den lättaste motståndaren i form av FC Köpenhamn.

Här är iallafall resultatet av lottningen:

Roma - Shacktar Donetsk
Milan - Tottenham
Valencia - Schalke 04
Inter - Bayern München


I den första halvan av lottningen så se man att de båda fjolårs finalisterna ställs mot varandra, Inter mot Bayern München. Spännande och se om Bayern ska få sin revansch :)

Den andra halvan ser ut å här:

Lyon - Real Madrid
Arsenal - Barcelona
Marseille - Manchester United
FC Köpenhamn - Chelsea



United, ny ligaledare

United hade chansen att bli serieledare inför mötet mot Arsenal.
Manchester United tog den chansen efter att de besegrat Arsenal med 1-0 efter mål av Park.

United leder nu ligan, två poäng före just Arsenal, med 34p.

Kolla in topp fyra:

Premier League    S    V    O    F    P

1         Man Utd    16    9    7    0    34
2         Arsenal    17    10    2    5    32
3         Man City    17    9    5    3    32
4         Chelsea    17    9    4    4    31

Kolla in ca 2.03 in i klippet för att se målet som tog United upp i ligaledning :)


Delad skytteligaledare!

Zlatan Ibrahimovic gjorde i helgen sitt nionde ligamål för säsongen vilket placerar honom i delad topp i skytteligan.

Länkar alla hans liga mål -> http://www.fotbollskanalen.se/1.1934371/2010/12/13/tv_etta_i_skytteligan_kolla_in_zlatans_alla_ligamal


Delad skytteligaledare!

Zlatan Ibrahimovic gjorde i helgen sitt nionde ligamål för säsongen vilket placerar honom i delad topp i skytteligan.

Länkar alla hans liga mål -> http://www.fotbollskanalen.se/1.1934371/2010/12/13/tv_etta_i_skytteligan_kolla_in_zlatans_alla_ligamal

Man City jagar ligaseger ;)


Manchester City hakar på i toppen av den engelska Premier league-fotbollen efter klara 3-1 borta mot bottenlaget West Ham.
Segern innebär att City delar serieledningen med Arsenal.
Inga svenskar var i farten på lördagen i en omgång vars mest emotsedda match spelas först på måndag, när Arsenal gästar Manchester United på Old Trafford.

West Ham-Manchester C1-3((0-1))
0-1 Yaya Toure (30), 0-2 självmål (73), 0-3 Adam Johnson (81), 1-3 James Tomkins (89).
Publik: 32 813.

Stoke-Blackpool0-1((0-0))
0-1 Dudley Campbell (48).
Publik: 26 879.

Fulham-Sunderland0-0
Publik: 24 462.

Everton-Wigan0-0
Publik: 32 853.

Aston Villa-West Bromwich2-1((1-0))
1-0 Stewart Downing (25), 2-0 Emile Heskey (80), 2-1 Paul Scharner (90).
Publik: 36 745.


Real Madrid övertygar ;)

Efter en kvarts spel ger Mesut Özil Real Madrid ledningen borta på La Romareda mot Zaragoza. Marcelo smekte en passning diagonalt i djupled till Özil som säkert placerade bollen i nätet.

Cristiano Ronaldo utökade sedan i slutet av halvleken med en mycket vacker frispark som letade sig in i krysset.
Angel Di Maria påbörjade den andra halvleken så som Ronaldo avslutat den första - med mål. Argentinaren lobbade in 3-0 efter bara någon minut.

Gabri kvitterade för Zaragoza från straffpunkten sju minuter senare efter att Ricardo Carvalho gått för hårt fram i straffområdet.
Kolla in målen här ;)


Ytterligare en vinst

Zlatan och Milan fortsätter att leverera i ligan.
I eftermiddags gästade man Bologna och tog en komfortabel 3-0 seger efter mål av Boateng, Robinho och så självklart Zlatan som nu är uppe i nio ligamål den här säsongen.

I den nionde minuten tog sig "Ibra" fram på vänsterkanten och petade retfullt enkelt iväg ett inlägg rakt in framför Bolognas målvakt Emiliano Viviano.

Precis som i förra ligamatchen mot Brescia på San Siro var det Kevin-Prince Boateng som mötte svenskens passning och ordnade 1—0 med en snygg luftspark.
Ekdal gjorde en bra insats under sina 45 minuter men hans lag hade inget att sätta emot serieledarlaget från Milano.

Femton minuter in på andra halvlek var det dags för "Ibra" igen.
Med en perfekt nedtagning på bröstet och ett lika perfekt avslut placerade han bollen intill första stolpen.
3—0 — otagbart för Viviano (Robinho stod för bortalagets andra fullträff och Bologna brände en straff i slutet av matchen).
Zlatan har nu gjort nio mål och sju assist på sexton matcher.

Kolla målen:


CL-åttondelsfinalisterna

Glöm inte att kolla den 17 december. Då lottas fortsättningen och reglerna säger att klubbarna inte kan möta något lag från sin egen grupp - eller från samma nationsförbund. Gruppvinnarna inleder på hemmaplan i dubbelmötet.

Grupp A:
Vinnare: Tottenham
Tvåa: Inter
Till Europa League: Twente

Grupp B:
Vinnare: Schalke
Tvåa: Lyon
Till Europa League: Benfica

Grupp C:
Vinnare: Manchester United
Tvåa: Valencia
Till Europa League: Glasgow Rangers

Grupp D:
Vinnare: Barcelona
Tvåa: FC Köpenhamn
Till Europa League: Rubin Kazan

Grupp E:
Vinnare: Bayern München
Tvåa: Roma
Till Europa League: Basel

Grupp F:
Vinnare: Chelsea
Tvåa: Marseille
Till Europa League: Spartak Moskva

Grupp G:
Vinnare: Real Madrid
Tvåa: Milan
Till Europa League: Ajax

Grupp H:
Vinnare: Sjaktar Donetsk
Tvåa: Arsenal
Till Europa League: Braga


CL-resultat

Grupp E

Ribery släckte Safaris slutspelsdröm ;)
Behrang Safari startade mot Bayern München.
Svenskens FC Basel hade inför matchen en minimal chans att snuva Roma på en plats i åttondelsfinalerna.

Men storförlust, 0—3, mot Bayern München och Romas 1—1 mot rumänska Cluj gör att Roma och Bayern är vidare.

Bayern München - Basel 3-0
Cluj - Roma 1-1

Grupp F

Chelsea och Marseille vidare.

Marseille - Chelsea 1-0
Zilina - Spartak Moskva 1-2

Grupp G

Benzema mosade Auxerre med sina tre mål i 4-0-vinsten över fransmännen.
Real Madrid var redan klara som gruppvinnare före Zlatan Ibrahimovic och Milan. Men spanjorerna gav ändå Auxerre rejält med pisk på Santiago Bernabéu. Den store hjälten var liksom motståndarna från Frankrike.

Karim Benzema satte tre av fyra mål - och fick sällskap i protokollet av Cristiano Ronaldo. Benzema blev därmed den tredje Real-spelaren genom tiderna att göra hattrick i Champions League. Tidigare har brassen Ronaldo (2003) och Raul (1995) klarat samma bedrift ;)

Dessutom såg Benzema till att göra Real Madrid till den målfarligaste klubben i Champions Leagues historia. Inget annat lag har gjort över 300 mål i turneringen - och "marängerna" står nu på 303.

Ett annat rekord var också på vippen att ryka. Målvakten Jersey Dudek, med sina 37 år och 260 dagar, kan numera stoltsera med att vara Reals näst äldste CL-spelare. Säsongen 1996 satte den då drygt 38 gamle Francisco Buyo den fortfarande gällande noteringen.

Real Madrid och Milan vidare.

Real Madrid - Auxerre 4-0
Milan - Ajax 0-2

Grupp H

Arsenalvar  ett mål från att åka ur CL, då klev frälsaren Walcott in i handlingen ;)

Arsenal var ett mål ifrån att missa slutspel.
Då hoppade Theo Walcott in.

Inledningen var inte speciellt övertygande. Däremot slutresultatet, 3—1 mot Partizan Belgrad.

Och viktigast av allt för Arsenal — när åttondelsfinalerna i Champions league avgörs finns Londonklubben med.

Premier league-klubbarna har utan större problem glidit igenom gruppspelet i Champions league. Det rödvita undantaget har varit Arsenal och inför det avslutande hemmamötet mot Partizan Belgrad hade man om inte kniven mot strupen, så i alla fall lite press på sig.

Förlust eller oavgjort samtidigt som portugisiska Braga vann mot Sjaktar Donetsk skulle också fullborda ett Champions league-fiasko.

När sedan Cleo kvitterade Arsenals 1—0-ledning i 52:a minuten var Arsenal i teorin bara ett mål från missat avancemang. Till räddning kom inhopparen Theo Walcott och därefter Samir Nasri. Deras två mål inom loppet av fyra minuter (73:e och 77:e) ordnade definitivt avancemang bakom Sjaktar Donetsk i grupp H, vilket betydde att samtliga fyra engelska lag är vidare :)

FC Shakhtar och Arsenal vidare.

Arsenal - Partizan 3-1
Shakhtar- Braga 2-0


Champions League Grupp E, F, g och H ikväll! :)

Grupp E
1 München 5 4 0 1 13 6 7 12
2 Roma 5 3 0 2 9 10 -1 9
3 Basel 1893 5 2 0 3 8 8 0 6
4 Cluj 5 1 0 4 5 11 -6 3

Basel kan snuva Roma på åttondelsfinal.
Sista omgången i Champions Leagues gruppspel. Häng med i dramat under kvällen ;)

Basel kan snuva storlaget Roma på åttondelsfinalen i kväll. Om schweizarna vinner borta mot Bayern München samtidigt som Cluj vinner hemma mot Roma är skrällen ett faktum :D

Cluj-Roma
Bayern München-Basel

Grupp F
1 Chelsea FC 5 5 0 0 14 3 11 15
2 Marseille 5 3 0 2 11 3 8 9
3 Spartak Moskva 5 2 0 3 5 9 -4 6
4 Žilina 5 0 0 5 2 17 -15 0

Kommer Chelsea ta sjätte raka?

Oavsett resultat kommer den här gruppen sluta som ni ser ovanför. Marseille har bättre inbördes på Spartak Moskva och därför kan ryssarna inte gå förbi fransmännen.

Kommer Chelsea gå igenom gruppen obesegrade och kommer Zilina ta sin första poäng hemma mot Spartak?

Marseille-Chelsea
Zilina-Spartak Moskva

Grupp G
1 Real Madrid 5 4 1 0 11 2 9 13
2 Milan 5 2 2 1 7 5 2 8
3 Ajax 5 1 1 3 4 10 -6 4
4 Auxerre 5 1 0 4 3 8 -5 3

Kommer Milan sänka Ajax dröm om fortsatt spel i Europa?
Real Madrid och Milan är redan klara för fortsatt spel. För att Auxerre ska kunna nå en Europa League-plats måste Auxerre få minst oavgjort mot Real, samtidigt som Ajax måste förlora på Guiseppe Meazza.

Milan-Ajax
Real Madrid-Auxerre

Grupp H
1 Shakhtar 5 4 0 1 10 6 4 12
2 Arsenal 5 3 0 2 15 6 9 9
3 Braga 5 3 0 2 5 9 -4 9
4 Partizan 5 0 0 5 1 10 -9 0

Den jömnaste gruppen av dem alla. Shakhtar, Arsenal och Braga slåss om europaplatserna.

Tre lag kan gå vidare från grupp H och här är förutsättningarna för de tre lagen:
Shakhtar: Vinst, oavgjort eller förlust med mindre än tre mål är melodin för att att ukrainarna ska gå vidare. Laget vann bortamötet med Braga med 3-0 och eftersom man går på innbördes möten krävs det storförlust hemma för att man ska missa åttondelsfinal.

Arsenal: Vinst för Arsenal hemma mot Partizan Belgrad och engelsmännen är vidare. Samtidigt kan ett oavgjort resultat räcka för Londonklubben så länge inte Braga vinner över Shakhtar.

Braga: Bragas chans att gå vidare är antingen att göra minst fyra mål borta mot Shakhtar då man förlorade hemma med 0-3 och laget avancerar förbi kvällens kombatanter. Eller så får portugiserna hoppas på att Partizan vinner borta mot Arsenal samtidigt som de själva spelar minst oavgjort, eller att serberna får minst oavgjort och Braga vinner sin match.

Arsenal-Partizan Belgrad
Shakhtar Donetsk-Braga


Silly Season är redan igång :)



Här är vinterns hetaste rykte.
Ronaldinho till – Liverpool.
- Det vore fantastiskt att spela med honom, säger Lucas Leiva.

Äntligen är silly season igång på riktigt. Glöm alla snustorra och förnuftiga – förmodligen genomförbara – transfers. Fram med fantasierna!

Nu kommer nämligen uppgifter från italienskt håll om att brassen Ronaldinho, som haft det tufft i Milan, är på väg mot Premier League. Den 30-årige trollkonstnären har bänkats i Serie A på senare tid, inte minst efter sitt besök på en nattklubb kvällen före en match.

Flera sajter med en försmak för allehanda spekulationer snappar nu upp det rätt illa underbyggda påståendet om en stundande flytt till Anfield. Och globala medier hakar på.

- Det vore en fantastisk injektion för oss. Alla vet vilka kvaliteter Ronaldinho besitter, säger Liverpools mittfältare Lucas Leiva till brasilianska Globoesporte.com.

Den här säsongen har dock inte varit optimal för ”Dinho”. Han riskerar att utnämnas till den största besvikelsen i Serie A under 2010, och ”tävlar” om utmärkelsen med bland andra Felipe Melo, Adriano, Amantino Mancini, Marco Materazzi, Antonio Cassano och Adrian Mutu.

Elmander till Inter?

Enligt italienska medier så är nu Inter intresserade av att vilja köpa Elmander.

Det skulle kunna betyda att Johan Elmander ställs mot Zlatan Ibrahimovic i nästa Milanoderby, ett scenario som snart kan bli verklighet, enligt Sky Italia.

Det italienska mediet rapporterar att Inters manager Rafa Benitez ringt till Bolton för att höra sig för om Elmanders prislapp. Svaret ska ha blivit: cirka 80 miljoner kronor. Detta trots att den svenske anfallarens kontrakt med Premier League-klubben går ut redan till sommaren.

Johan Elmander har målat så det stått härliga till den här säsongen och förra veckan utnämndes han till månadens spelare i Premier League. Men att Champions League-mästaren Inter skulle vara intresserad låter ändå som en smått otrolig nyhet.

Än så länge har varken Bolton, Inter, Elmander eller hans företrädare kommenterat ryktet.



CL-resultat

Grupp A

Werder Bremen utklassade de nuvarande Europamästarna Inter vilket även innebar att Inter snuvades på gruppsegern av Tottenham som fick med sig 1p i en svängig match mot Twente som slutade 3-3. Tottenham tog ledningen tre gånger om och Twente lyckades kvittera tre gånger om ;D

Werder Bremen - Inter 3-0
Twente - Tottenham 3-3

Grupp B

Källströms Lyon lyckades ta sig vidare till åttondelsfinal med Schalke.
Portugisiska Benfica och redan avhängda Hapoel Tel Aviv från Israel åker ur Champions League.

Tack vare sin vinst mot Benfica med 2-1 vinner Schalke gruppen och Lyon, som bara klarade 2-2, i sin match slutar tvåa.

Benfica - Shalke 04 1-2
Lyon - Hapoel Tel Aviv 2-2

Grupp C

Manchester United vann första mötet med Valencia på Mestalla med 1-0. Den här gången var det spanjorerna som tog ledningen efter en halvtimmes spel, men Anderson kunde till sista ordna kvitteringen till 1-1. Målet innebär att United säkrar segern i C-gruppen före just Valencia.

Glasgow Rangers och turkiska Bursaspor är utslagna.

Bursaspor-Rangers 1-1
Man. United - Valencia 1-1

Grupp D

Barcelona luftade reserverna - och vann enkelt utan Xavi, Messi och Iniesta.

Barcelona hjälpte FC Köpenhamn att nå åttondelsfinalen - och knep själva totalsegern i grupp D. Men med en startelva utan såväl Messi som Iniesta, Puyol, Xavi, Valdés och flera andra tongivande spelare slog man ändå Rubin Kazan med 2-0.

Barcelona-Rubin Kazan 2-0
Köpenhamn-Panathinaikos 3-1


Champions League Grupp A, B, C och D ikväll! :)

Sista gruppspelsmatcherna ikväll, missa inte det! :D

Grupp A

1 Tottenham 5 3 1 1 15 8 7 10
2 Inter 5 3 1 1 12 8 4 10
3 Twente 5 1 2 2 6 8 -2 5
4 Werder Bremen 5 0 2 3 3 12 -9 2

Tottenham och Inter är klara för åttondelsfinal - men vem vinner gruppen? Kan Benitez fixa en vinst för Inter innan de sticker iväg till världsmästerskapet för klubblag?

Twente - Tottenham
Werder Bremen - Inter

Grupp B
1 Schalke 04 5 3 1 1 8 2 6 10
2 Lyon 5 3 0 2 9 8 1 9
3 Benfica 5 2 0 3 6 10 -4 6
4 Hapoel Tel-Aviv 5 1 1 3 5 8 -3 4

Kommer Schalke 04 eller Lyon vinna gruppen? Benfica har återhämtat sig efter 3-0-förlusten i Israel och vunnit sina två senaste seriematcher. Lyckas portugiserna hålla Hapeol Tel-Aviv bakom sig?

Benfica-Schalke 04
Lyon-Hapoel Tel-Aviv

Grupp C
1 Manchester United 5 4 1 0 6 0 6 13
2 Valencia 5 3 1 1 14 3 11 10
3 Rangers 5 1 2 2 2 5 -3 5
4 Bursaspor 5 0 0 5 1 15 -14 0

Manchester United vann första mötet med Valencia på Mestalla med 1-0. Får spanjorerna revansch på Old Trafford, avancerar de förbi engelsmännen och vinner gruppen. Dags för spansk skalp kanske, och ska Bursaspor ta sin första Champions League-poäng någonsin?

Bursaspor-Rangers
Manchester United-Valencia

Grupp D

1 Barcelona 5 3 2 0 12 3 9 11
2 København 5 2 1 2 4 4 0 7
3 Rubin Kazan 5 1 3 1 2 2 0 6
4 Panathinaikos FC 5 0 2 3 1 10 -9 2

Barcelona är klara gruppsegrare och när laget ställs mot Rubin Kazan kan de även hjälpa svensklaget Köpenhamn till vidare avancemang. Ett oavgjort resultat kan räcka för danskarna mot Panathinaikos beroende på hur det går mellan Barcelona och Rubin.

Barcelona-Rubin Kazan
Köpenhamn-Panathinaikos


Hawking talar ;)

Tror Stephen Hawkings på utomjordingar?
Svaret får ni i klippen nedan, titta och njut ;D


Bergs måltorka äntligen över och Toivonen tvåmålsskytt

Marcus Berg fick äntligen göra slut på sin tre månder långa måltorka.

PSV befäste sin serieledning genom att besegra Heracles Almelo med 5-2 på lördagskvällen.

Tre av målen kom inom loppet av en kvart då Heracles spelade med 10 man. Det sista intryckt av Marcus Berg vars långa måltorka nu är över.
– Det var jäkligt skönt. Det har varit nära ett par gånger den senaste tiden, säger Berg till Sportbladet.

Kolla in PSV:s mål i stor vinsten


Chelseas tappade serieledning

Chelsea tappade poäng när Everton kom på besök på Stamford Bridge.

Chelseas ledningsmål kom efter en billig straff som Drogba sedan dundrade i mål. Everton kvitterade i den 85:e minuten och 1-1 var ett faktum. Målet gjordes av Beckford.

Arsenal hade det betydligt roligare när det genom sin vinst gick upp i serieledning.
Två gånger gav Samir Nasri Arsenal ledningen och till slut räckte det till tre sköna poäng för Arsenal - tre poäng som gör dem till ligaledare.

Arsenal leder nu ligan, en poäng före Man United som dock har en match mindre spelad.

Man City befäster sin fjärdeplats i Premier League tack vare 1-0-vinsten mot Johan Elmanders Bolton.
Målet kom efter bara fyra minuter av matchen då Yaya Touré frispelade C. Tevez som kom ensam med Boltons målvakt och enkelt kunde göra 1-0 och därmed segermålet.

Se alla Premier League mål 4:40 in i klippet :)


Zlatans bomb i Milansvinst :)

Milan återtog sin trepoängs ledning före tvåan Lazio som inför matchen satte lite press på Milan genom att vinna sin match kvällen innan.

Den pressen förvandlades till en motivation och Milan vann enkelt med 3-0 även om segersiffrorna kunde blivit ännu mer.

Zlatan assisterade till 1-0-målskytten Kevin Prince Boateng (som gjorde sitt första ligamål) efter ett fint förarbete.

Tvåan gjorde sedan Robinho efter ett hårresande hemåtpassning mot Bresciamålvakten som aldrig nådde fram och som brassen snappade upp.

Ett par minuter senare gjorde Zlatan 3-0 från en stillastående position i straffområdet. Ett snabbt steg snett framåt och, pang, bollen satt som ett spjut bakom Sereni i Brescias mål som var näst intill chanslöst mot det skottet ;D

3-0 i den 32:a minuten stod sig sedan matchen ut (Zlatan byttes ut i andra halvlek för att vila honom inför nästa).
Svensken har nu gjort åtta ligamål och ligger tvåa i skytteligan.

Visst påminner 3-0-målet lite grann om målet som Zlatan gjorde mot Ungern 2005? ;D


Real hakar på

Real Madrids hemmamatch mot Valencia var betydligt svårare än Barcas match.
Real Madrid lyckades tillslut vinna med 2-0 efter att Christiano Ronaldo gjort Reals bägge mål, det första i den 73:e minuten och mål nummer två i matchen kom i den 87:e minuten.

Ronaldos två mål i matchen ger honom nu ensam skytteliga ledning med sina nu 16 fullträffar, en före Barcelonas Messi som bara har gjort 15 ;)

Kolla in Ronaldos båda mål:





Fortsatt serieledning

Barcelona vann sin bortamatch mot Osasuna trots turbulensen innan matchen som katalanerna ansågs vara uppskjuten p.g.a. flygstrejken.

Messi låg som vanligt bakom Barcas seger, först serverade han Pedro till 1-0. Sedan gjorde han själv både 2-0 och 3-0 och var därmed ensam i toppen av skytteligan med sina 15 ligamål. Real Madrid hade vid det här laget ännu inte spelat klart sin match!

 

Messis andra mål i matchen kom efter en straff och det är ju inte så svårt att göra mål från straffpunkten så...


Barcelona kan få poängavdrag ;)

Det råder frågetecken kring Barcelonas match mot Osasuna som först sades vara uppskjuten, men som nu kanske ändå måste spelas - annars riskerar Barcelona att straffas.

Barcelonas flyg ställdes in varpå man inte kunde ta sig till Pamplona för att möta Osasuna - men nu kommer rapporter från Spanien som säger att Barcelona kan tvingas spela matchen eller få poängavdrag.
- Det är en konstig situation, alla andra lag vidtog åtgårder utom Barcelona som satt kvar lugnt hemma. För grejen är att det var aldrig officiellt att matchen var uppskjuten. Det var bara Barcelona som sagt det. Osasuna visste inget och förbundet visste inget, säger fotbollskanalen.se:s Spanienbloggare Per Zander från madrid.

Man pekar på exempelvis Valencia som valde att åka buss redan igår kväll, något man menar att även Barcelona kunde gjort.
- De hade till och med kört upp bussen till Pamplona för att kunna hämta dem på flygplatsen, så den var på plats - så laget kunde ha åkte redan. Och de visste att det skulle bli problem med flygen.
- Det kan bli svårt för förbundet att ge Barcelona möjlighet att göra som de vill för då kan det ses som att de gynnar Barcelona, säger Zander.

Det senaste som gäller är nu att matchen ska spelas ikväll, klockan 20.00.


Elmander - bäst i Premier League


Elmander månadens spelare i Premier League

 

Som andra svensk genom tiderna har Johan Elmander utsetts till månadens spelare i Premier League. - Jag är verkligen hedrad, säger han till klubbens hemsida.

Fredrik Ljungberg fick priset i april 2002, men det var enda gången som en svensk fått priset som månadens spelare i Premier League innan Johan Elmander prisades.

Bolton hade en suverän månad som lag och tack vare 11 poäng av 15 möjliga klättrade laget upp till en sjätteplats i ligan. Även tränaren Owen Coyle fick pris som månadens manager och Johan Elmander känner att han har mycket att tacka Coyle för.
- När du har en superbra manager så är det lätt att spela, säger Elmander som gång på gång i intervjuer kopplar den fina formen till tränarbytet för ett år sedan.

Han konstaterar också att priset som bäste spelare i ligan är en väldigt fin utmärkelse.
- Jag är verkligen hedrad eftersom det finns så väldigt många bra spelare i ligen. Jag fick ett liknande pris när jag spelade i Frankrike för Toulouse och jag har vunnit årets spelare i Danmark, men jag måste säga att det här är det bästa priset eftersom Premier League är den bästa ligan i världen.

Real Madrid - Valencia




Ronaldo skadad - helgens match i fara

Först 5-0-förlusten och nu detta. Cristiano Ronaldo är skadad och tvingas stå över Real Madrids träning, uppger klubbens hemsida.
Bara dagar efter det tunga nederlaget mot Barcelona i El Clasico kommer nästa bakslag för den spanska storklubben. Stjärnan Cristiano Ronaldo har gjort illa ankeln och stod över onsdagens träningspass. Portugisen riskerar även att missa lördagens match mot Valencia. Han reser heller inte till Zürich för att stödja Spanien-Portugals kandidatur inför valet av VM-värd 2018.

”Spelaren kommer att få medicinsk behandling och situationen ska övervakas noggrant de kommande 24-48 timmarna”, skriver Real Madrid på sin hemsida och berättar att det antagligen rör sig om en inflammerad hälsena.

Ronaldo utnämndes 2008 till världens bäste spelare och under årets säsong har han gjort sammanlagt 18 mål i Champions League och ligaspelet. Real Madrid ligger tvåa i serien, två poäng bakom Barcelona.

(Taget från fotbollskanalen.se)

Milan - Brescia

Ikväll (20:45) tar serieledande Milan emot Brescia på San Siro i en match som borde ge milanolaget tre poäng.

Zlatan Ibrahimovic är som vanligt given i startelvan och det är positionerna runt omkring svensken som det fightas om.
Det verkar som att tränare Allegri vill satsa på modellen att ha Robinho och Seedorf omkring svensken. Detta innebär då att bollkonstnären Ronaldinho hamnar på bänken.

Brescia ligger inför matchen på 17:e plats (strax ovanför nedflyttningssttrecket) i ligan med sina 12p.

MILAN
Trolig laguppställning (4-3-1-2): Abbiati, Antonini, Nesta, Thiago Silva, Abate; Ambrosini, Pirlo, Gattuso; Seedorf; Robinho, Ibrahimovic.
Skador: Oddo (ca 1-2 veckor), Pato (januari 2011), Inzaghi (missar resten av säsongen).
Avstängningar: Inga.

Bäste målskytt: Zlatan Ibrahimovic (7)
Flest assist: Clarence Seedorf, Zlatan Ibrahimovic (5)
Mest varnad: Gennaro Gattuso (5)

BRESCIA
Trolig laguppställning (4-3-2-1): Sereni, Zebina, Martinez, Bega, Berardi; Hetemaj, Cordova, Vass; Diamanti, Kone; Caracciolo
Skador: Inga.
Avstängningar: Inga.

Bäste målskytt: Andrea Caracciolo (5)
Flest assist: Alessandro Diamanti, Nicolas Cordova (2)
Mest varnad: Perparim Hetemaj (4)


Lazio bröt trenden

Lazio lyckades att bryta den vinstfria trenden mot Inter. Laget hade inte lyckats vinna över Inter sedan december 2003.

Igår kväll slog Lazio på hemmaplan Inter med 3-1, ett resultat som innebär att Lazio går upp i delad serieledning med Milan (som dock har en match mindre spelad).

Lazio sätter nu ytterligare press på serieledande Milan.
Lagen har båda 30 poäng men Milan har en match mindre spelad och tar emot Brescia på lördagskvällen.

För Inter innebär förlusten att man ligger på sjätteplats i ligan och Roma, Sampdoria och Udinese har alla chans att passera de regerande mästarna.

Målen för Lazio gjordes av Giuseppe Biava, Mauro Zarate, och Hernanes.
Goran Pandev gjorde Inters enda mål.


Lazio - Inter

Missa inte kvällens match mellan serietvåan Lazio och femteplacerade Inter klockan 20:45.

Lazio kan gå upp i delad serieledning tillsammans med Milan (30p vardera) som inte spelar sin match förens i morgon.
De regerande liga mästarna Inter ligger bara på en femteplats och är i stort behov utav poäng, de har bara 23p och skuggas tätt av Palermo (23p) och Roma (22p)

Men det mesta talar för att Inter vinner borta mot Lazio. För de senaste sju åren så har Lazio inte lyckats vinna mot milanolaget. Deras senaste vinst över Inter kom i december 2003 på hemmaplan. Ska de lyckas bryta trenden ikväll?

De har iallafall ett gyllene läge att bryta trenden då Inter har stora skadeproblem (hela tio spelare är skadade) och för att Lazio har ett på papperet starkare lag än Inter :)

LAZIO
Trolig laguppställning
(4-3-1-2): Muslera, Lichtsteiner, Biava, Andre Dias, Radu; Brocchi, Ledesma, Mauri; Hernanes; Zarate, Floccari.
Skador: Meghni och Garrido, (tveksamma till spel)
Avstängningar: Inga.

INTER
Trolig laguppställning
(4-3-1-2): Castellazzi, Zanetti, Materazzi, Lucio, Cordoba; Cambiasso, Thiago Motta, Stankovic; Sneijder; Biabiany, Pandev.
Skador: Samuel (borta hela säsongen), Obi, Maicon, Suazo, Julio Cesar och Chivu (alla ungefär 2-3 veckor) Milito och Mariga (ca 1 vecka), Coutinho (januari 2011), Mancini (osäker status)
Avstängningar: Etoo (2)


Europa League

Se alla mål och all dramatik ifrån veckans omgång av Europa League.

Bl.a. kan ni se Cavanis hattrick, Liverpools avancemang, Villarreals utskåpning och mycket mer :D
Missa inte när Ola Toivonen sänker Sampdoria med sina två mål (matchen slutade 2-1) och för sitt PSV vidare till slutspel ;D



Målvaktens mardrömsmånad! haha

Det marockanska storlaget FAR Rabats målvakt Khalid Askri gjorde i höstas en dundertabbe när han "räddade" en straff, eller det var vad han trodde att han gjorde. Hans insläpp betydde att hans lag åkte ur den marockanska cupen mot Maghreb Fez ;D

Bara några veckor senare gjorde han en ny tabbe men den här gången fick Askri nog av både sig själv och sina lagkamrater att han, mitt under matchen, stormade av planen i den 40:e minuten :D haha

Kolla in klippen:

Missad räddning

Lämnar planen


Club4Beauty

Club4Beauty är Doft & Skönhetsbutiken som marknadsför och säljer kvalitetsprodukter inom hårvård och hudvård samt doft och kosmetika.

De vill ge sina kunder en rolig och lärorik shopping och därför behöver dem er hjälp med att få dem till Club4Beauty...

Hos Club4Beauty hittar man såväl de kända märkena som de som kan vara svåra att få tag på i Sverige!
De ger därför presenttips och nätets bästsäljare inom parfym och skönhet till dig och din webbplats genom stilrena banners och attraktiva erbjudanden, go for it :D


Club4Beauty.se

Klicka på bilden för att komma till deras hemsida :P


Gratis bud :)

Kolla in denna auktionssida, väldigt bra.
Man får gratisbud när man registrerar sig så passa på och tjäna ett gratisbud ;D

 

BidRivals


Kolla in B.E.P:s nya album The Beginning :D

The Black Eyed Peas nya album The Beginning ska man lyssna på om man inte vill gå miste om ljuv musik för öronen blandat med fina beats ;)

Deras remix på The time of my life, som de har döpt om till The Time (Dirty Bit) är riktigt bra ;D den rekommenderas starkt ;)

Ni med Spotify, klicka på länken http://open.spotify.com/user/niggaboi/playlist/1aN69miCuPdV3Qe1D7iYtX


RSS 2.0