Anfallsglad fotboll :D

Vilka matcher vi har bjudits på i dessa åttondelsfinaler. Argentina-Mexico slutade 3-1, Tevez blev tvåmålskytt och Higuain stänkte dit en fin balja!

Om man gillade vad man såg i den matchen så gillade man Brasilien-Chile matchen än mer.
Det blev ett riktigt offensivt sprudlande Chile som anföll rätt bra faktist de första 30 minutrarna innan brassen Juan distinkt nickade in 1-0 på en väl slagen hörna och de var bara början på den sambafotboll som publiken och tv-tittarna bjöds på under resten av matchen (av brassarna såklart).

2-0 målet kom i den 38:e matchminuten, 4min efter ledningsmålet. En riktig delikatess för alla fotbollsälskare!
Robinho snappar up en boll på kanten, löper förbi sin motståndare, ser att Kaka är fri och slår sedan en passning till Kaka som släpper iväg bollen med ett tillslag (mottagning och pass i en å samma veva, riktigt läckert) fram till Luis Fabiano som på alldeles egen hand öppnat upp försvaret. Fabiano tar emot bollen och när alla tror att han ska skjuta, petar han istället fram bollen, rundar iskallt målvakten å sätter dit bollen i öppen kasse...riktigt fin lir av de tre offensiva stjärnorna i brasilien.

http://www.fotbollskanalen.se/1.1696912/2010/06/28/tv_brassarnas_sambashow_mot_chile_dansar_in_2_0_och_3_0
(ovanstående länk visar 2-0 målet, checka in den)

3-0 målet kom från en utspark av Julio Cesar (målvakten i Brasilien) som Robinho nickade ner till Ramires som löper hela 41m med bollen innan han, strax utanför straffområdet, spelar bollen till Robinho som läckert bredsidar in bollen bakom chiles målvakt.

http://www.fotbollskanalen.se/1.1696912/2010/06/28/tv_brassarnas_sambashow_mot_chile_dansar_in_2_0_och_3_0
(3-0 målet :D)


Tyskland-England 4-1!!!

Oj oj oj, vilken match av den tyska armén. De krossade och spelade ut engelsmännen totalt och de var värdiga vinnare av åttondelsfinalen ;)

Men ,måste erkänna, det va lite synd om engelsmännenskvitteringsmål (2-2) som inte godkändes av domaren för att han inte såg att bollen var inne fast den solklart var över mållinjen med minst ett par decimetrar..stor domarskandal alltså då engelsmännen säkerligen hade behövt de där målet för att få nya friska krafter inför halvlek nummer två som tyskarna sedan dominerade, mest tack vare den nye unge Özil som jag tror kommer bli ett stort framtidsnamn ;D

Men aja, tyskarna fick väl lite "revansch" (eller hur man nu ser de på att målet som faktist var inne, inte godkändes). I matchen Västtyskland-England 1966 (2-4) skedde en liknande händelse, även i den matchen sköt en engelsk spelare bollen i ribbans underkant, det var bara det att bollen var aldrig över mållinjen men målet godkändes, vilket var samma situation idag fast tvärtom då ;D 

http://www.youtube.com/watch?v=__MJV11nRqU <--- Englands mål mot Västtyskland 1966 som inte borde ha godkänts

http://svtplay.se/v/2058147/englands_bortdomda_mal_mot_tyskland <--- Englands mål mot Tyskland som borde ha godkänts
                                             

Nu väntar bara matchen Argentina-Mexico som i skrivande stund börjar om knappt en halvtimme, big YES på den matchen :)

USA-Ghana (åttondelsfinal)

Såg på matchen mellan jänkarna och det sista afrikanska laget som är kvar i VM. Ghananerna vann matchen med 2-1 efter förlängning, det stod 1-1 under ordinarie tid. Usa fick dock deras kvitteringsmål på straff...

Ghana är nu i kvartsfinal där Uruguay står för motståden, Uruguay vann sin åttondel med 2-1 mot Korea vilket var en ganska tråkig match att titta på.

Nu sitter jag å peppar inför dagens två åttondelsfinaler. Den första mellan Tyskland-England och senare på kvällen Argentina-Mexico, tror nog att Tyskland respektive Argentina vinner sina matcher så då blir det en riktig höjdar kvartsfinal mellan Tyskland och Argentina :)

Skönaste grejen under VM måste nog ändå vara en insats från danskarna! :D
Inte p.g.a. deras landslag utan tack vare deras supportrar som gav Sverige en liten snytning? :D

I matchen där danskarna mötte Japan (som vann matchen med 3-1 och därmed kvalificerade sig från gruppen, vilket inte danskarna lyckades med) såg man en stooor rödvit flagga, tror nog det var den största flaggan på hela arenan den matchen, där det stod: VAR ÄR SVENSKARNA?! haha kul grej ;D


2006: VM-finalister...2010: VM-tabellfyror

Haha vilket fiasko för både frankrike (VM-finalist 2006) och italien (VM-mästare 2006), båda lagen kom sist i respketive grupp.

Anelka i det franska laget skickades hem innan sista gruppspels matchen ens hade spelats, pga att han kallade den franske tränaren Domenech för "jävla horunge" haha, det blir inget mer i landslagströjan för den delen heller för Anelka, surt.

Men surast är det nog för de regerande världsmästarna från turin 2006, visserligen lyckades de skrapa ihop 2p (1p mer än frankrike) men att kryssa mot lag som paraguay och nya zeeland och sedan torska mot slovakien (!!!) med 3-2 måste ha varit en bitter känsla för de annars självsäkra italienarna. Förnedrande för de regerande mästarna att inte ens ta sig vidare från gruppen... miglior fortuna la prossima volta (bättre lycka nästa gång) :)

Fast de båda lagen är inte ensamma om att bli förnedrade, stackars nordkorea släppte in hela sju bollar i matchen mot portugal. 1-0 i halvtid för ronaldo och hans gäng men sedan i andra halvleken trummade de på ;)
Se hela bilden

Välkommen till min nya blogg!

Tjena tjena!

Välkommen till den hetaste och bästa musik/sportbloggen 2lax10! ;D

Kommer då och då lista lite listettor som gör sig värda på min blogg och givetvis kommentera det pågående fotbolls-VM som har inletts.
Fotbolls-VM 2010                                                                                        music

RSS 2.0