Ronaldinhos segerdans! :D

Ronaldinho dansar och ler igen. Brassen avgjorde Guanabara Cup med en vacker frispark och firade med ett dansnummer.

Ronaldinho verkar trivas hemma i Brasilien. I finalen av Guanabara Cup satte stjärnan en vacker frispark som också blev matchavgörande 1-0 mot Boavista.

Och frågan är om inte dansnumret han firade med var ännu snyggare. Döm själv :)


Milan, ett steg närmare

Mötet på San Siro, mellan Milan och Napoli, hade varit ett hett samtalsämne i veckor i såväl Neapel som Milano.

Matchen mellan serieledande storklubben och den betydligt mindre utmanaren tre poäng bakom. Matchen i matchen mellan storstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Edison Cavani ;)

Allegri spelade Zlatan tillsammans med Pato och hemmalaget hade ett klart spelövertag i första halvlek.
I den andra gav det resultat, tre gånger i en sanslös uppvisning.

Med deras samarbete kopplade Milan greppet om ligatiteln.

I den 47:e minten tog bollen på Napolis Salvatore Aronicas arm i en duell med Pato. Domarens beslut att blåsa straff kommer säkert att diskuteras.
Att det var Zlatan Ibrahimovic som skulle slå den var däremot självklart.

Svensken placerade bollen lågt intill Morgan De Sanctis stolpe, 1-0 till Milan!

Målet var hans första efter fem mållösa matcher — fyra i ligan — och det fjortonde för säsongen. SKönt för Zlatan att näta igen då hans lag möter Juventus på bortaplan på lördag.

I den 77:e minuten var svensken med i förspelet till 2—0. Med ett tillslag spelade Zlatan fram Pato som i sin tur frispelade Kevin-Prince Boateng som enkelt sköt bollen i mål.

Och i den 80:e minuten satte en kylig och fenomenal Pato 3—0 på en kontring. Även om målet först och främst var en brasiliansk uppvisning bidrog Zlatans löpning till Napoliförsvarets passiva ingripande.

Avståndet till utmanande Inter och Napoli ökar nu till fem respektive sex poäng.
Med elva omgångar kvar av serie A har Milan kopplat greppet om ligasegern.

Med både "Ibra" och Pato i form kommer det bli svårt att komma i kapp.

Kolla in målen :)

 


Birminghams titeltorka är över

Arsenal - Birmingham på Wembley i den engelska ligacupen blev en tät och jämn match.
Hemmalaget Arsenal som innan matchen hade en teoretisk chans på en kvadruppel var riktigt taggade för att vinna sin första titel för säsongen och därmed bryta sin sexårs långa titeltorka.

Bortalaget Birmingham med Seb Larsson i startelvan (även en f.d Arsenalspelare) ville annat ;)

En helt ofattbar tabbe gjorde att Birmingham skrällde. Szczesny och Koscielny missade båda bollen - och Martins sköt hem ligacupen till Birmingham.

Det var en match är Birmingham inledde bäst och rättvist tog ledningen. Zigic skarvade in en hörnvariant, som förstås slogs av Sebastian Larsson. Men det skulle vara kvitterat i halvtid.
Först serverade Andrej Arsjavin Jack Wilshere med ett bra skottläge, och yngklingen dunkade bollen i ribban. Returen gick ut till Arsjavin, som gick ner i straffområdet och slog ett kort inlägg - som van Persie nästan liggandes i luften kan pricka in.

Den allra hetaste chansen i andra halvlek hade Birmingham. Någon centimeter från ett ledningsmål var man, när Fahays skott, tio minuter in i andra halvlek, gick i insidan av stolpen.

Den sista kvarten tryckte Arsenal annars på för ett segermål och skapade flera heta chanser. Nasri sköt, Bendtner också, Rosicky försökte och även Wilshere. Men Foster räddade allt - och höll Birmingham kvar i matchen.

Alla väntade på förlängning. Då kom en av de största tabbarna i engelsk cuphistoria. En boll gick in i Arsenals straffområde och Koscielny gjorde någon sorts halvmesyr när han först tvekade, och sedan missade bollen när han skulle rensa. Sczezsny stördes av fransmanne och missade bollen - varefter Martins kunde lägga in den i öppet mål. Målet blev matchavgörande - och Birmingham vann överraskande ligacupen.

Sjabblet kostade Arsenal en chans på den första titeln på sex år - men bröt å andra sidan Birmingham Citys ännu längre titeltorka på 48 år.

Kolla in målen :D

 

 

 


Två stolpskott ifrån segern...

Dubbla stolpträffar på slutet. Men Real Madrid fick inte in bollen - och tappade viktiga poäng i ligatoppen.

Real Madrid fick problem borta mot Deportivo la Coruna, som så många gånger förr. Det var egentligen inte förrän under den sista kvarten som laget började få ordning på anfallsspelet och skapa ordentliga chanser. Men då var det å andra sidan riktigt vassa lägen man skapade - och brände.

Cristiano Ronaldo slog en snygg passning till Adebayor, som togolesen drog i stolpen. Ronaldo hade också en farlig frispark, men Aranzubia var omutlig. Närmast kom portugisen när han sprang slalom förbi Deportivo-spelarna - och sköt ett stenhårt skott i stolpen.

Ett poängtapp är oerhört kostsamt för Real Madrid, som blir sju poäng efter Barcelona i ligan. Det kan vara ett par poäng för mycket.

Kolla in målchanserna..


Nio år utan hemmaförlust!

José Mourinho firade i onsdags nio år utan en enda hemmaförlust i ligaspelet, eller 148 matcher utan att förlora ;D

Ett fantastiskt facit som han självklart är ensam med :)


Seb mot sin gamla klubb

16 år gammal lämnade Sebastian Larsson Eskilstuna för att flytta till London och försöka slå sig in i en av världens tuffaste ligor – Premier League. På söndag gör han sin största match hittills under det äventyret när han spelar ligacupfinal mot sina gamla lagkamrater i Arsenal. För det var ju i Arsenal som Sebastian Larsson gjorde engelsk debut, i ligacupen mot Manchester City i oktober 2004.

Sebastian Larsson slog igenom i Arsenal. Speciella känslor när han nu dem i ligacupfinal.
- Jag vill att de ska vinna allt – utom den här finalen mot oss, säger han till fotbollskanalen.se.

Larsson lämnade sedan Arsenal för Birmingham 2006. Men trots att det var snart fem år sedan känns det speciellt att möta sin gamla klubb - i sin allra första engelska final.

Arsenal får dock stå som favoriter. Laget har gått bra under säsongen och har fortfarande chansen på en sensationell kvadrupel, som Arsene Wenger sagt att Arsenal satsar på. Sebastian Larsson vet också att det kommer att bli oerhört svår uppgift på söndag.

- Det man vet är att Arsenal har bollen otroligt mycket i sina matcher, och de kommer de med all säkerhet att ha mot oss också. När vi väl får tag på bollen är det därför viktigt vi lyckas hålla kvar i den – och att vårt eget passningsspel fungerar också. Gör det inte det så blir det oerhört svårt mot ett så skickligt lag som Arsenal.


City klart för avancemang :D

Aris hade inte en chans mot Manchester City. Dzeko stänkte dit två mål inom första kvarten - och sköt City vidare till åttondelsfinal mot Dynamo Kiev.

Manchester City fick en drömstart mot Aris. Det var nyförvärvet Edin Dzeko som förvaltade ett misstag i det grekiska försvaret - och skickligt avslutade förbi Sifakis med högerfoten.

Lite senare slog bosniern till igen. David Silva passade Dzeko, som vände in i planen och drog till med vänstern den här gången - ett hårt och lågt skott i bortre gaveln.

Ivorianen Yaya Touré stängde sedan matchen definitivt när han klappade till långt utifrån efter en hörna. Det låga skottet styrdes via en Aris-back och ställde Sifakis i grekernas mål. 3-0 och avancemanget var klart för Mancinis ljusblå gäng.

Se målen :)

 


Superlive Europa League


Skönaste filmningen ever :D

Kolla in denna filmning i U20-landskampen av Copa America mellan Ecuador och Chile.

Bryan Carrasco (Chile) lurade till sig en avblåsning. Och som han gjorde det. Chilenaren hade smugit upp bakom en back när motståndarlaget hade inkast.

Där fattade Carrasco tag om ecuadorianens handled och förde upp dennes arm, rakt i sitt eget ansikte. På reprisen syns hur Carrasco grimaserar illa, redan innan ”slaget” träffar honom. Som grädde på moset lägger han sig i gräset med handen täckt över mun och näsa, för att riktigt illustrera hur ont han har.


Waah waaah waaaaaah

Lindsay Lohan ser ut att hamna i fikan, ännu en gång..
Det går ju bara spikrakt nedför för henne nu ;P

Klicka på länken för att se hennes dom
http://video.se.msn.com/watch/video/lohan-aker-i-fangelse-igen/ahkfo8eh?src=v5:share:v5:share:permalink&from=sharepermalink-v5:share:permalink

Apan som ser sig själv ;D

Haha apan ser sig själv i spegeln, antagligen för första gången :D


My Spotifies top 10 jan/feb ;D

Uppdaterar mina top Spotifies denna månad, nu med betygsättning på låtarna. Från ett R (vilket är lägst betyg) till fem R (som är högst).

# 10. Lady Gaga - Born This Way (RR)

# 9. Tinie Tempah ft. Ellie Goulding - Wonderwoman (RRR)

# 8. Jessie J - Do It Like A Dude (RRR)

# 7. Adele - Rolling In The Deep (RRR)

# 6. Timbuktu - Schnyyygg (RRRR)

# 5. Diddy ft. Dirty Money - Coming Home (RRRR)

# 4. Wiz Khalifa - Black And Yellow (RRRR)

# 3. Chris Willis - Louder (RRRRR, sicket beat! ;D)

# 2. Jessie J - Who Are You (RRRRR, grymt bra :P)

# 1. Veronica Maggio - Jag Kommer (RRRRR)


Real mot kvartsfinal

Lyon - Real Madrid i åttondelsfinal i Champions League, en repris från i fjol då de båda möttes i samma skede (Lyon tog sig då vidare med sammanlagt 2-1...)

Kim Källströms Lyon stoppade Real Madrid ifjol och totalt har de spanska giganterna missat kvartsfinalen sex år på raken. Nu jobbar Källström för att det ska bli ett sjunde år och den svenske mittfältaren hjälpte fransmännen till ett oavgjort resultat i halvtid.

Ikväll slutade matchen 1-1 i Lyon efter att Benzema först gett Real Madrid ledningen direkt efter sitt inhopp i den 65:e minuten :D
En bit in i den andra halvleken valde José Mourinho att låta Karim Benzema (som fick ovationer från hemmapubliken då han tidigare vunnit ligan fyra gånger i rad med Lyon och varit deras skyttekung) ersätta Emmanuel Adebayor och bara 43 sekunder senare nätade anfallaren på sin gamla klubb.

Lyon pressade sedan på och gjorde tre offensiva byten.

Resultatet stod sig tills sju minuter återstod då Bafetimbi Gomis enkelt kunde sätta 1-1 framnickad efter en frispark. Målet kan han tacka Sergio Ramos för då högerbacken upphävde offsiden och gav Gomis möjligheten att stå fri med flera meter.

Frisparken styrdes dock först av Ronaldo som ändrade bollbana så att Lyon backen Cris kunde nickskarva vidare till Gomis..

1-1 i den första matchen av två och ett viktigt borta mål för Real som nu har ett ganska bra utgångsläge inför returen på Bernabeu, enkel vinst blir det då, vad annars liksom ;)


Montella - Romas ny tränare

I går meddelade Claudio Ranieri att han avgår som Romas tränare. Det krisande Rom-laget tappade en 3-0-ledning mot Genoa till förlust med 4-3, och Ranieri avgick på kvällen efter matchen.

Nu har klubben har gjort klart med en ny tränare. Det handlar om den förre storspelaren Vincenzo Montella som är en av Romas största anfallsstjärnor genom tiderna. Montella har gjort över 100 mål för klubben och har fram tills nu tränat ett av Romas ungdomslag.

Enligt SkySports har inte Montella alla licenser som behövs, men klubben förväntas ansöka om att ett undantag görs för italienaren.

Roma ligger för tillfället bara på åttonde plats i Serie A och har en svår uppgift i Champions League framför sig. Där ska italienarna försöka vända ett 3-2-underläge på bortaplan mot ukrainska Sjachtar Donetsk.

Fotbollskanalen Europa 20/2

Checka in 13.22 i det första klippet, när det senaste nytillskottet i Barcelona Ibrahim Afellay blir instruerad av Valdes, med lite tolk assistans av Mascherano ;D haha

 

 


City, enkelt vidare i FA-cupen

Dzeko? Nej. Tevez? Nej. Balotelli? Nej. Patrick Vieira klädde något oväntat i sig rollen som tvåmålsskytt när hans Manchester City krossade Paul Ince Notts County med 5-0 i fjärde omgången av FA-cupen.
Vieira nickade in 1-0 och 2-0 i en match som var hyfsat jämn fram till sista sex minuterns då Carlos Tevez, Edin Dzeko och Micah Richards såg till att City gled fram till 5-0.

Tevez kom in istället för Citys italienske stjärna Mario Balotelli som fick lämna plan efter att han skallat ihop med Notts Countys Krystian Pearce. Balotteli var - som vanligt - rejält förbannad när han tvingades lämna plan.

City möter nu Aston Villa i femte omgången, vilket också är åttondelsfinal. I en eventuell kvartsfinal möter de vinnaren av Everton och Reading.



City, enkelt vidare i FA-cupen

Dzeko? Nej. Tevez? Nej. Balotelli? Nej. Patrick Vieira klädde något oväntat i sig rollen som tvåmålsskytt när hans Manchester City krossade Paul Ince Notts County med 5-0 i fjärde omgången av FA-cupen.
Vieira nickade in 1-0 och 2-0 i en match som var hyfsat jämn fram till sista sex minuterns då Carlos Tevez, Edin Dzeko och Micah Richards såg till att City gled fram till 5-0.

Tevez kom in istället för Citys italienske stjärna Mario Balotelli som fick lämna plan efter att han skallat ihop med Notts Countys Krystian Pearce. Balotteli var - som vanligt - rejält förbannad när han tvingades lämna plan.

City möter nu Aston Villa i femte omgången, vilket också är åttondelsfinal. I en eventuell kvartsfinal möter de vinnaren av Everton och Reading.



Romas osannolika förlust!

Roma gästade Genoa och fick en smakstart på matchen. Redan i den 6:e minuten gjorde Mexes 1-0 till Roma.
Tio minuter senare var det Burdissos tur att näta och en målrik tillställning låg i luften ;)

När sedan Francesco Totti pangade in 3-0 efter en halvtimme till gästerna verkade tränaren Ranieri kunna sitta lugnt på bänken i ett par matcher till.
Lugnt verkade i alla fall hans spelare ta det. Genoa kom nämligen ikapp inom loppet av drygt 20 minuter i andra halvlek. Argentinaren Rodrigo Palacio gjorde två av målen - och bland annat 3-3 efter 74 minuter.

Totti hade sedan ett gyllene läge att göra 4-3 till gästerna efter 79 minuter - men sköt rakt på en back i ett nästan förövrigt helt öppet mål.

Istället gjorde Paloschi 4-3 för hemmalaget i den 83:e minuten och Ranieri gick kanske ned i Romas omklädningsrum för sista gång som lagets tränare.
Genoa fick Rafinha utvisad i den 90:e matchminuten.

Kolla in målen :)

Pato räddade Milan!

Efter den tunga förlusten mot Tottenham i Champions League i veckan så hoppades Milan i allmänhet (och Gennaro Gattuso i synnerhet) att man skulle ömsa skinn borta mot Chievo. Och det var brasilianarna Robinho och Pato som såg till att pressat Milan vann med 2-1 ;D

Inhoppare Pato bjöd på ett tjusigt solonummer innan han betydligt mer välplacerat än hårt sköt in 2-1 efter 82 minuter.

Zlatan Ibrahimovic nickade spänstigt fram till Robinhos 1-0 efter 23 minuter. Zlatan nådde precis ett lång inspel från höger och nickade ned bollen till en fristående Robinho. Brasilianaren tog dock med sig bollen med handen innan han rullade in bollen från nära håll. Robinhos tionde ligamål för säsongen nu :P

Efter en dryg timme nickade förre Manchester City-spelaren Gelson Fernandes in 1-1 bland passiva Milanförsvarare.

Milan leder ligan med fem poäng före Inter och sex före Napoli - som dock har en match mindre spelad.

Kolla in målen :)


Nani - världens bästa?

Nani har utvecklats till en världsstjärna. Nu tror Ferguson att han kan göra vad Ronaldo gjorde – att bli världens bästa.
- Jag tror att han har en bra chans att bli det, säger Sir Alex enligt Manchester Evening News.

Luis Nani har exploderat i sin utväxling den här säsongen. Redan efter att Cristiano Ronaldo lämnade Manchester United förra sommaren, kunde man se en vassare Nani – men det här är säsongen när han etablerat sig i den absoluta toppen av Premier League. Nu hyllas han av Ferguson.

- Jag behöver egentligen inte nämna Nanis förbättring. Han har varit bra hela säsongen. Han är en matchvinnare. Han gör mål och skapar mål.

Nani, som kom till Manchester United 2007, har dock en bit kvar till Ronaldos nivå när det kommer till mål. Real Madrid-spelaren fullkomligt öste ju in mål under sina sista år i klubben, och vann även Ballon d’Or som världens bästa spelare 2008. Alex Ferguson tror nu att Nani kan nå den nivån, och menar att United-mittfältaren anpassat sig snabbare till spelet i Premier League, än vad Ronaldo gjorde.

- Ronaldo var enastående. Han var en spelare du bara ser en gång i din livstid. Men det tog lite tid för honom att anpassa sig till och utvecklas i det engelska spelet. Jag tycker att Nani har varit snabbare när det kommer till att förstå spelet i England.

Nani har gjort 10 mål för Manchester United den här säsongen, och leder assistligan i Premier League. Och det lär bli fler mål med Nanis signatur, om man ska tro Ferguson.

- Varje gång han kommer nära straffområdet tänker du att något kommer att hända. Du har en fantastisk spelare när du får den känslan.

Nani kommer nog att bli riktigt vass framöver men till den absoluta toppen krävs nog lite mer mål av portugisen ;D


Abbiati & Boateng spelklara

Milan får tillbaka Kevin-Prince Boateng och Christian Abbiati mot Chievo. Sköna tillskott i toppstriden ;)

Duon har varit skadad, men i målvakten Abbiatis fall rörde det sig inte om någon längre tid. Han klev av i veckans Champions League-möte med Tottenham där han åkte på en hjärnskakning.

Ghananske Boateng har däremot varit borta sedan början av januari då han drabbades av ljumskproblem.

Milan leder alltjämt ligan, före Inter som dock har en match mer spelad.
Trean Napoli skuggar Inter och vid vinst imorgon så tar Napoli över andra platsen :)

Här är truppen till söndagens match:
Abbiati, Amelia, Paleari, Abate, Antonini, Nesta, Oddo, Papastathopoulos, Thiago Silva, Yepes, Boateng, Emanuelson, Flamini, Gattuso, Merkel, Seedorf, Van Bommel, Cassano, Ibrahimovic, Pato, Robinho.



Inter tvåa

Inter slog Cagliari med 1-0, men målet blev omdiskuterat.

Cagliaris spelare stod och sov när Inter tog en frispark blixtsnabbt. Kharja klippte till - först med ett skott som blockades. Sedan utnyttjade han sin egen retur och den gången satt bollen i mål bakom Agazzi.

Men Cagliari protesterade vilt. Orsaken var att de ansåg att Ranocchia - som kan ha fått en liten styrning på bollen - stod offside. På reprisbilderna är det svårt att avgöra, och det kan mycket väl ha varit en av de sardinska spelarna som touchade fram en riktningsförändring. I så fall var det glasklart att målet skulle godkännas.

Oavsett vad klättrar Inter upp till andra plats i ligan, två poäng bakom ärkerivalen Milan som dock har en match mindre spelad. Zlatan Ibrahimovic manskap ställs mot Chievo på imorgon. Vinst borta mot Chievo så ökas avståndet till fem poäng :)

Kolla in målet (ingen offside enligt mig dock) :)


Kassaskåpssäker seger för Real

Real Madrid slog Levante med 2-0 - och fortsätter att jaga Barcelona i ligatoppen.

Iker Casillas var avstängd efter det röda kortet senast. 23-årige reservkeepern Antonio Adan fick i stället chansen från start mot Levante. Och han höll nollan (han fick inte ett enda skott mot sig).

Reals Karim Benzema slog till direkt med 1-0, efter bara nio minuter. Angel Di Maria bröt in i straffområdet och dribblade av tre motspelare innan han matade in passningen till den franske anfallaren. Sedan behövdes bara en enkel bredsida från Benzema.

Men inte lika enkel som den Ricardo Carvalho satte till 2-0 efter 40 minuter. Mittbacken stod nästan på mållinjen och petade in Ronaldos frispark, som Levanteförsvaret inte lyckats få undan.

Real Madrid ligger två poäng bakom ärkerivalen Barcelona som leder ligan. Dock har katalanerna spelat en match mindre.

Kolla in målen :)

 


Ändring på bloggen ;D

Wuhu, gjort ny signatur, eller mest lagt till en liten detalj på signaturen, rättare sakt Real Madrid logon ;)

På tal om Real Madrid, om ca 1h 30min spelar ju Real Madrid mot Levante, det borde ju bli tre säkra poäng för Real då Levante bara ligger på 16:e plats i ligan :)


Real Madrid by Rahul

Ett litet dreamteam som jag fixat ;D


Fabregas + Bale = Barcelona?

Barcelona har redan ett stjärnspäckat lag.
Nu påstår sig tidningen Marca ha avslöjat storklubbens önskelista – med ännu fler storspelare.

Det verkar lite oklart hur mediet lagt vantarna på uppgifterna, så man får ta dem med en nypa salt. Klart är åtminstone att namnen som katalanerna ringar in som värvningar är mycket talangfulla.

Som prioritet nummer ett har Barcelona, enligt Marca, föga oväntat satt upp Cesc Fabregas. Arsenalmittfältaren har ett förflutet i klubben, men lämnade Spanien som 16-åring.

Utöver honom uppges sportchefen Antoni Zubizarretas även jaga Tottenhams Gareth Bale, som slagit igenom med dunder och brak den senaste säsongen.

Dessa spelare återfinns också på listan:

• Borja Valero, spelfördelare i Villarreal.

• Jon Verthongen, mittback i Ajax.

• Alex Sandro, vänsterback som spelar för brasilianska Santos. Ses som en alternativ lösning om Bale-köpet inte går igenom.

• Neymar, supertalang och anfallare. Även han i Santos.

• Romelu Lukaku. Ännu ett stjärnskott på forwardssidan. 17-åringen öser in mål för belgiska Anderlecht.

Den sistnämnda har ju bland annat storklubbar som Chelsea och Real Madrid varit intresserade över ;D



 

 

 

Lukaku, Anderlechts 17-årige supertalang och Fabregas, mittfältsmotor i Arsenal med förflutet i Barca


Hardwork, hardwork work


Pato mot Ramos i ett direkt byte? :O

Enligt rykten i bland annat Corriere dello Sport kan Milan byta Alexandre Pato mot Sergio Ramos.

Enligt medierykten drar Sergio Ramos och José Mourinho inte jämnt och nu kan backen lämna Madrid. I alla fall enligt tabloidpressen som pekar ut en eventuell affär där Alexandre Pato ska värvas från Milan samtidigt som Sergio Ramos ska gå i motsatt rikting.

Pato uppges vara väldigt intresserad av att lämna klubben sedan den framgått allt klarare att tränaren Massimiliano Allegri väljer att prioritera Antonio Cassano, Robinho och Zlatan Ibrahimovic framför brassen.

Enligt mig så har Real Madrid spelare så det räcker, Pato skulle bara bli överflödig i Real, tufft för honom att ta en plats i startelvan på mittfältet.
Ramos är en viktig spelare för Real, bra offensiv ytterback som följer me upp i anfallen och slår inlägg. Nee dessa rykten är nog osanna (hoppas jag ;D)


Zenits sköna hörnfint ;D

Matchen mellan Young Boys - Zenit slutade 2-1 till hemmalaget men det var bortalaget Zenit som gjorde det enklaste målet och nästan förödmjukade hemmalaget. Hörnläggaren petar till bollen lite lätt och sedan kommer en medspelare joggandes mot hörnflaggan så Young Boysspelarna tror ju att de bara byter hörnläggare, men icke ;)

Kolla in Zenits ledningsmål :)


Toivonen fixade 2-2

Ola Toivonen fixade 2-2 borta mot Lille i Europa League (första mötet av två).

Samtliga svenskar i det holländska laget fanns med från start. Ola Toivonen som släpande forward, bakom Marcus Berg, och Andreas Isaksson såklart i målvaktsrollen.

Hemmalaget Lille fick en hörna redan i den sjätte minuten vars retur Ola Toivonen skulle nicka bort. Han fick då en knuff och det blev inte bättre än att han nickade bollen rakt ut till Idrissa Gueye som drog till direkt. 1-0 till de franska ligaledarna i Lille!

I den 31:a minuten utökade brassen Tulio de Melo för Lille på nick - 2-0 bakom Andreas Isaksson i PSV-målet.

Med tio minuter kvar såg det först inte ut som att PSV skulla lyckas göra något mål. Men i den 83:e minuten sköt Toivonen i ribban på volley efter en hörna - returen slogs in av Wilfried Bouma och ett viktigt bortamål för PSV.
Bara en minut senare kvitterade Ola Toivonen för PSV. 2-2 i Lille och övertag PSV inför returen.

Kolla in målen :)


 

 

 


C. Ronaldo krossar Messi! :D

Ronaldo har fler Facebook-vänner än Lionel Messi – och Barack Obama. Nu hyllar han sig själv med en skylt.

I dagarna forcerade Real Madrids superstjärna den magiska gränsen, och har numera över 20 miljoner anhängare på det sociala nätverket.

”Tack till alla för ert stöd. Jag glädjer mig över att dela små glimtar av mitt liv med er, och se vad vi kan uppnå tillsammans”, skriver Ronaldo.

Till och med USA:s president ligger i lä jämfört med portugisen. Barack Obama har ”bara” 18, 3 miljoner polare på Facebook. Och den kanske ännu viktigare fajten vinner Ronaldo med råge. Barcelonas Lionel Messis profilsida har fått 3,2 miljoner gilla-tryck, vilket ju utgör en bråkdel av Ronaldos skörd.

Däremot krossar amerikanske sångaren Justin Bieber alla sina motståndare. Hela 21,4 miljoner personer anser sig vara hans kompisar på facebook.


Superlive Europa League


Champions League resultat, och lite mål ;D

Milan - Tottenham 0-1

Valencia - Schalke 1-1

Roma - Shakhtar Donetsk 2-3

Arsenal - Barcelona 2-1



Klicka på länken (scrolla sedan ner en bit) för att se målen i matchen mellan Roma - Shakhtar Donetsk :)

Gunners vann mot Barcelona :D

Det första mötet av två i Champions League mellan Arsenal - Barcelona slutade med en 2-1-vinst för engelskmännen.
Det var dock gästande Barcelona som gjorde det första målet efter ca 26 minuters spel genom David Villa, ett viktigt bortamål. Barca hade även det mesta av bollinnehavet (60% - 40%) i första halvlek då Arsenal såg väldigt tama ut.

I andra halvlek ändrades matchbilden. Barca skapade betydligt färre målchanser och de hade inte bollen lika mycket. Hemmalaget däremot höll i bollen lite mer än i första halvlek, vilket gav utdelning eftersom de gjorde två mål ;D

van Persie stod för Arsenals kvittering i den 78:e minuten. Sedan gjorde inhoppande Arshavin 2-1 för Arsenal i dn 83:e.

Barca pressade dock på lite mer i slutet av matchen men the Gunners lyckades hålla undan.

Returmötet på Camp Nou (8:de mars tror jag) blir nog rätt så underhållande, Barca måste vinna den matchen för att ta sig vidare :)

Roma - Shakhtar Donetsk slutade 2-3 ;D


Pepe skriver fyraårskontrakt

Enligt spanska AS förlänger backen Pepe sitt kontrakt med Real Madrid till 2015.

Brasseportugisen Pepe kan få en riktigt fin lön, enligt spansk press. Backen står i begrepp att förlänga sitt kontrakt med Real Madrid till 2015 men förhandlingarna har dragit ut på tiden då lönefrågan varit svårlöst. Pepe tjänar i dag 15,75 miljoner kronor om året men vill ha en lön på 34 miljoner kronor om året.

Nu uppges parterna vara överens och frågan är vilken summa det stannade vid. Either way, Pepe tjänar en rätt så bra slant ändå ;D


Pepe har nog anledning till att vara så här glad över sin lön ;)

CL-matcher

Roma - Shakhtar Donetsk och Arsenal - Barcelona...gissa vilken de flesta lär bänka sig framför ;D

Arsenal - Barcelona blir ju lite av en "favorit i repris" med tanke på att de möttes utspelsfasen i förra årets upplaga av Champions League. Spanjorerna vann och gick vidare med sammanlagt 6-3.
Zlatan gjorde båda målen i 2-2-matchen i london medan Messi gjorde hela fyra mål i det andra mötet av två som slutade med 4-1.

Arsenal är nog rejält revansch sugna, återstår att se om de lyckas göra fler mål än Barca ikväll ;)


Ronaldo hoppas på avskedsmatch! :D

Fotbollslegendaren Ronaldo, som i veckan bestämde sig för att avsluta karriären, hoppas få spela en avskedsmatch tillsammans med lagkamrater från sina tidigare klubbar.

-Jag vill samla alla som jag spelat tillsammans med och spela inför en publik som älskat och hjälpt mig, säger Ronaldo.

Ronaldo vill att hans lag ska få möta det brasilianska landslaget.

-Det skulle bli ett stort party, säger han.

Jag kommer ihåg matcher där Ronaldo valde spelare som skulle möta ett lag som Zidane hade valt. Ronaldos lag mot Zidanes lag, den matchen spelades väl för ca 5-10 år sedan men grymt kul att titta på, tror den slutade 3-3 :)


Raul leverarar fortfarande :)

Raul frälste inte bara Schalke 04 mot Valencia. Han är nu också den som gjort flest mål i cupsammanhang i Europa.

Inför matchen var det snack om Rauls jakt för att bli den spelare som gjort flest mål i Europaspel. I 64:e minuten slog han till - och gjorde ett oerhört viktigt mål för den tyska klubben. Spanjoren fick bollen i straffområdet, och placerade behärskat in 1-1-målet.

Målet innebar att Schalke fick med sig ett bra resultat från Spanien som nu alltså har ett bortamål, väldigt viktigt ;)

Valencia tog annars ledningen i deras egentligen första farlighet. Ett fint samspel mellan Dominguez och Mathieu ledde till ett fint inlägg, där Soldado enkelt kunde stöta in ledningsmålet.

Målet var Roberto Soldados sjätte i Champions League den här säsongen. Med det är han näst bäst, tillsammans med Lionel Messi och Mario Gomez som också gjort sex mål - som alla är efter Samuel Eto'o som mäktat med sju. Men landsmannen Raul når han alltså en bit upp till, om man ska räkna den totala målskörden.

(Från hans tid i Real Madrid)


Milan förlorade första

Tottenham vann över Milan på San Siro med 1-0.
Aaron Lennon sprintade ifrån Mario Yepes och serverade Peter Crouch öppet mål. Zlatan var förstås besviken efter matchen:
- Vi vågar inte lika mycket som i ligan. Det här är Champions League och det är en helt annan sak, sa han till Viasat efter matchen.

Zlatan var annars oerhört nära att kvittera, när han på stopptid fick bollen i nät med en riktig konstspark. Ibrahimovic jublade tillsammans med hemmapubliken på San Siro - innan domaren dömde bort målet.

– Vi gjorde ett mål men jag tror det var offside. Det är inget att tänka på. Det är bara att gå vidare och lära sig från sina misstag.

Ibrahomvic var dock inte offside i det läget. Reprisbilderna kunde visa att Zlatan knuffade bort sin försvarare i straffområdet, och att det var det domaren blåste för.

När slutsignalen ljöd bröt ett stort tumult ut och Gennaro Gattuso attackerade, av okänd anledning, Tottenhams assisterande tränare Joe Jordan. Ibrahimovic hade ingen aning om varför.

- Jag såg bara en massa folk springa in i tunneln, säger han.

Nu måste Milan vinna i London för att kunna gå vidare, mot ett lag som bara förlorat en gång i ligan på White Hart Lane. Returen spelas den 9:e mars.


Champions League, utspelsfasen börjar ;)

AC Milan tar emot Tottenham på San Siro medan Schalke 04 står för motståndet på Mestalla i Valencia.

Hos mig är Milan favoriter till att vinna den första av två möten. 2-0 ikväll gissar jag på ;D

Matchen mellan Valencia - Schalke 04 tippar jag tyskarna som vinnare i första mötet, Raul har ju visat gott gry på sistone och han är säkert sugen på att utöka sin målskörd i Champions Leaguespel (Raul innehar ju rekordet i att ha gjort mest mål i Champions League totalt) :)


Alla hyllar Ronaldo :D

Skorna ligger på hyllan, och dagen efter beskedet kammar Ronaldo hem ofantligt mycket beröm.
- Han var världens bäste, säger Inters Massimo Moratti.

Vid en knökfull presskonferens på måndagen meddelade ”Fenomenet” att han slutar med fotboll. Många svåra skador har tagit ut sin rätt och den dubble världsmästaren förklarade att kroppen inte längre håller. Efter denna ledsamma proklamation ställer sig idrottens största profiler på kö för att hylla brassen.

- Ronaldo, tack för allt du gjorde. Jag tackar å fotbollens, Brasiliens och alla tusentals fansens vägnar, säger landsmannen Kaka som spelade ihop med 34-åringen i Milan.

På nämnda klubbs hemsida ligger även ett meddelande inför kvällens Champions League-möte med Tottenham.

”Han var en formidabel ambassadör för sporten. Ronaldos namn kommer alltid att nämnas med vördnad i Milan. Han gjorde avtryck i vår historia under säsongen 2006-07 som slutade med seger i Champions League”, skriver Milan.it.

Grannen Inter går ännu längre. Där berättar president Massimo Moratti om sorgen efter Ronaldos avsked.

- Han var den mest kraftfulle centerforwarden någonsin. Det var en ära att ha honom hos oss under toppen av hans karriär, säger Moratti som värvade brassen 1997.

Twitter formligen svämmar över med lovord. Arsenals Cesc Fabregas hyllar Ronaldo som "en av de bästa jag någonsin sett", och Barcelonas Andres Iniesta fäller samma omdöme. Manchester Uniteds Rio Ferdbinand tänker hålla en tyst minut för att hedra anfallaren.

"Det var bara skadorna som hindrade honom från att bli främst någonsin", skriver Ferdinand.

Svenske Henok Goitom deklarerar att han själv, som liten grabb, alltid "var" Ronaldo när han sparkade boll med kompisarna.

Ronaldo öste in mål för varje klubb han tillhörde. Såväl Inter som Milan, PSV Eindhoven, Barcelona, Real Madrid och till sist Corinthians. Han vann Guldbollen två gånger och FIFA utsåg honom till årets spelare vid tre tillfällen.

The best there is! ;)


Ny kategori :D

Introducerar en ny kategori: Tidsfördriv by Rahul

Inom kort ska jag göra ännu en kategori vid namn "Ronaldo", eftersom att han nu lägger skorna på hyllan :)


"Min karriär var fantastisk" //Ronaldo

Efter 18 år är det över. Ronaldo tog ett tårfyllt farväl av storfotbollen på måndagen.
- Min karriär var fantastisk, sa Ronaldo på en presskonferens i Sao Paulo.

På söndagen blev det klart. Ronaldos karriär är över. Efter 18 mer eller mindre otroliga år som avslutades i Corinthians. På måndagen klev 34-åringen ut bland blixtrar och mikrofoner för att förklara sitt beslut. Vid sin sida hade han sina söner Alex och Ronald.

- Det är otroligt svårt att lämna något som gjort mig så lycklig, förklarade han med tårar i ögonen.

- Jag har haft en vacker, fantastisk och emotionell karriär, men nu är den slut.

En muskelskada som han fick i förra veckan gjorde att han kände att det var dags att lämna den stora scenen. Efter massviss av skador orkade inte kroppen mer. På presskonferensen menade Ronaldo att det spelas för många matcher och att träningspassen är för hårda. Och han förklarade att han har hypotyreos - en sjukdom som gjort att han haft svårt att gå ned i vikt och hålla sig i form.

-Huvudet vill fortsätta, men kroppen klarar inte av det längre.

Ronaldo har bland annat gjort flest mål i VM-historien och blev vald till Europas bästa fotbollsspelare 1997 och 2002.

- Jag har haft min del av motgångar men en oändlig mängd av segrar.

Hans sista match blev mot colombianska Deportes Tolima i Copa Libertadores. En match som Corinthians förlorade med 2-0 och som innebar att det brasilianska laget är ute turneringen. Det gjorde att delar av Corinthians fans hotade flera av lagets spelare. Bland annat förre storspelaren Roberto Carlos som valde att lämna klubben omedelbart. Ronaldo säger dock att hans avsked inte beror på några hot från Corinthians fans.

- Jag vill be alla Corinthians fans om ursäkt att vi misslyckades i Libertadores-projektet, sa han.

Vad händer i framtiden för "O Fenomeno"? Det visste han inte. Han pratade mer om tomheten.

- Jag kommer att sakna det. Med det här beskedet känns det som jag dött en första gång.

 

Klicka på länken för att lite bilder från hans fantastiska karriär

http://www.fotbollskanalen.se/1.2016594/2011/02/14/bildspel_ronaldos_karriar


Ronaldo är den störste!

Ronaldo slutar och för mig är han tidernas störste brasse. Visst, skadorna förstörde karriären till viss del för honom men att vara främste målskytt i VM:s historia räcker rätt långt.
Precis som 62 mål på 97 landskamper. Eller sjukt många mål i alla klubbar han spelat i: Cruzeiro 14 matcher/12 mål, PSV Eindhoven 46/42, Barcelona 37/34, Inter 68/49, Real Madrid 127/83, Milan 20/9 och Corinthians 31/18.

Även om han inte alltid gav intryck att vara ett tekniskt geni som Maradona eller Ronaldinho så hade han även en grym teknik utaöver styrkan och snabbheten. Han var en maskin, om än av brasilianskt snitt och det är bara att njuta:



Han var ett fenomen – O Fenômeno - som tyvärr sänktes av skador de sista åren och kanske även en del ljuvt leverne. Otroligt att han bara är 34 år, det känns som om han varit med för evigt. Minns honom, eller kanske främst tänderna, från reportagen inför VM 1994 där 17-åringen satt på bänken och såg Brasilien vinna.

Bäst var han kanske i Barcelona efter flytten från PSV Eindhoven och känslan var att han kunde göra mål precis när han ville då han spelade för det katalanska laget. Tiden i Inter var mycket knäskador men det var en mäktigt återkomst när han hjälpte brassarna att vinna VM i Japan och Sydkorea 2002.

Synen när han ledde dansen i mixed zone i Yokohama efter finalsegern mot tyskarna ihop med Ronaldinho är bland det häftigaste jag upplevt på plats, även om jag gärna förtränger hans frissa. Då hade Ronaldo gjort två mål på Oliver Kahn och vunnit skytteligan.

Egentligen gillar jag inte att jämföra spelare från olika epoker för att det är i det närmaste omöjligt, men för mig är Ronaldo den störste brassen sett till att jag följer hela hans karriär och glömmer inte när han fick upp farten med bollen och där och då framstod som helt omöjlig att stoppa.

Pelé har jag inte upplevt lika nära utan bara sett klipp och läst om och Ronaldinho har inte varit lika avgörande i VM-slutspel. Hur han rankas i världen? Ja, som tvåa efter Maradona och med Pelé trea, men där det finns ett par killar som Messi och Xavi som närmar sig bakifrån.

Jag inser att en del som mest följt Ronaldo på slutet kommer att minnas en minst sagt överviktig lirare som haft en hel del udda frisyser, men för mig är han  nummer ett som nummer nio. Och vad Zlatan tycker om idolen Ronaldo framgick i detta gulliga klipp från när de äntligen möttes på planen:


(Olof Lundh, Fotbollskanalen)

Fotbollskanalen Europa

Fotbollskanalen Europa 13/2
Se Real Madrids vinst, Etoo's dubbla målmissar i derby d'italia och mycket mer ;)



Casillas historiska utvisning gav vinst ;D

Iker Casillas drog på sig historiens snabbaste utvisning i La Liga, men det stoppade inte Real Madrid från att ta tre viktiga poäng i titelracet ;)

Barcelona kryssade mot Sporting och Real Madrid hade därför chansen att ta in väldigt viktiga poäng på serieledarna när man gästade Espanyol.

Men matchen fick en chockstart när Iker Casillas hamnade i en duell med José Callejon direkt. Callejon föll lätt, väldigt misstänkt filmning, men domaren föll lika lätt och Casillas fick syna det röda kortet. Det hände efter mindre än en och en halv minut, vilket gör det till historiens snabbaste utvisning i den spanska ligan.

Det var dessutom Casillias första grova utvisning. Casillas som har spelat varenda match i över två år missar nu nästa möte mot Levante.

Men de tio återstående Real Madrid-spelarna körde på som vanligt ändå och halvvägs in på den första halvleken spelade Cristiano Ronaldo fram Marcelo som satte 1-0 från snäv vinkel.

Real visade klass och hade mängder av farliga målchanser, något som togolesen Adebayor kunde intyga.
Adebayor hade nämligen tre riktigt bra målchanser som borde resulterat i mål.

Matchen vanns "fair and square" av Real Madrid som nu krymper avståndet upp till Barca med 5p.

Kolla in den tveksamma utvisningen och målet :)

 


"El fenomeno" slutar :(

Fotbollsvärlden har sett ”Fenomenet” showa för sista gången.
- Kroppen klarar inte mer, säger Ronaldo, den riktige.

Brassen är VM-historiens bäste målskytt och har bland annat vunnit Ballon D’Or två gånger - och blivit utsedd av FIFA till världens främste ytterligare en. Plus att han krönts till världsmästare vid dubbla tillfällen, 1994 och 2002, och erövrat en hel räcka med ligatitlar för olika klubbar.

På söndagen kom nyheten att det var färdigspelat för den 34-årige anfallaren, som har gjort över 350 a-lagsmål och spelat 97 landskamper under sin långa karriär. Nu bekräftar Ronaldo själv:

- Jag fixar inte mer, säger han till tidningen Estadio de Sao Paulo.

Den sista tiden som spelare tillbringade han i hemlandet och Corinthians, men den breda massan minns honom för tiden i Europa. Dit, till Holland och PSV Eindhoven, kom Ronaldo 1994. Sedan gick han vidare med att tillhöra Barcelona, Inter, Real Madrid och Milan.

- Jag ville fortsätta, men det går inte. När jag föreställer mig en aktion ute på planen klarar jag inte längre av att genomföra den. Tiden är kommen.

Han medger att det svider – men att beslutet är ofrånkomligt.

- Det är min kropp som hindrar mig. Huvudet vill spela, men det är omöjligt.

Hur ska man nu klara att se på fotboll utan en av världens bästa spelare genom tiderna finns med på planen? :)

En äkta los galacticos mindre på planen, finns inte många kvar nu.





Barca tappade poäng :D

Barcelona gästade Sporting Gijon i tron om att det skulle bli en enkel seger för serieledarna.
Hemmalaget Sporting (13:e plats i ligan) ville annat.

I den 16:e minuten tog mycket överraskande hemmalaget ledningen. David Barral drev in bollen i straffområdet från vänster och sköt säkert 1-0.

Barcelona pressade på stenhårt för en kvittering men det dröjde tills tio minuter återstod av matchen då David Villa satte 1-1 med en väldigt vacker chipp.

Det blev matchens sista mål och Barcelona tappar alltså tunga poäng i serietoppen.

Real Madrid möter Espanyol på bortaplan senare ikväll, och vid Madrid vinst skiljer det bara 5p upp till Barca ;)

Kolla in målen :)

 


Berg tvåmålsskytt

Det holländska toppmötet mellan AZ och PSV Eindhoven blev ett riktigt svenskmöte. Totalt startade fem svenskar i matchen.
AZ har Pontus Wernbloom och Rasmus Elm på mittfältet medan PSV ställer upp med den värmländska duon Ola Toivonen och Marcus Berg på topp och skåningen Andreas Isaksson mellan stolparna.

Och det var den värmländska duon som öppnade målskyttet. Ola Toivonen sköt ett bra skott som målvakten styrde i stolpen. På returen hade Marcus Berg inga problem.

PSV utökade till 2-0 efter en halvtimmes spel när Balzs Dzsudzsk satte en riktigt pärla. Ett hårt, välplacerat långskott som satt perfekt i krysset.

I den andra halvleken satte Dzsudzsk sitt andra mål för matchen. Ännu ett långskott som kanske inte var lika snyggt som det första, men fortfarande vackert.

Berg blev även tvåmålsskytt efter att Ola Toivonen frispelat honom. Berg rundade målvakten och satte utan problem 4-0.

Kolla in målen :)

 

 

 


"Känner mig fenomenal"

Cristiano Ronaldo öser in mål för Real Madrid.
Och det lär bli fler.
- Sanningen är att jag känner mig fenomenal, säger portugisen.

Sedan flytten från Manchester United har yttern verkligen rosat marknaden i La Liga. 24 mål så här långt i seriespelet – exakt lika många som Lionel Messi i Barcelona. Ändå lovar Ronaldo att fansen kan vänta sig ännu vassare framträdanden framöver. Enligt honom själv har vi inte fått se den riktiga formtopp han har på lager.

- Jag tror att jag kommer att prestera mer i den sista och avgörande delen av säsongen, jämfört med inledningen, säger Ronaldo till radiostationen Cadena Ser.

Apropå sin form har han ett finfint omdöme:

- Sanningen är att jag känner mig fenomenal, säger han.

Jag tror honom, kolla bara in denna läckra ryggfinten ;)


Milan körde över Parma

Zlatan Ibrahimovic startade för sitt Milan när Parma gästade San Siro. Detta trots veckans snackis om att svensken skulle vara för sliten fysiskt.

Men han såg inte så trött ut åtta minuter in i matchen när han snyggt spelade fram Clarence Seedorf som rundade Mirante i Parmamålet och rullade in 1-0.

Men Gennaro Gattuso ville överträffa svensken och klarade det finfint när han vackert väggade fram Antonio Cassano till 2-0.

Robinho byttes in i den andra halvleken och tre minuter senare stängde brassen matchen med sitt 3-0-mål. Sedan utökade han även till 4-0 ca tre minuter senare, framspelad av Cassano.

Kolla in målen :)



 



Manchesterderbyt lyste rött

Manchester United vann med 2-1 över Manchester City i derbyt.

Inledningsvis var det gästande City som började bäst och Silva hade ett ganska bra läge att göra 1-0 redan efter ca 5min, men skottet gick tätt utanför målvaktens bortre.

David Silva var även den spelare i City som låg bakom det mesta av de ljusblås anfall.

Nani gav United ledningen i slutet av första halvlek. Citys kvittering gjordes av inbytte Edin Dzeko som efter fint spel med David Silva hittade luckan och fick in bollen i mål.

Efter kvitteringen tog City åter över matchen igen och hade mycket boll, tyvärr så gjorde Rooney ett riktigt klassmål efter en lyftning av Nani på högerkanten.

United toppar tabellen. City, som har spelat en match mer, ligger trea — åtta poäng efter lokalkonkurrenten. Däremellan återfinns Arsenal som vann sin match mot Wolves med 2-0 och därmed bara är 4p efter United.

Kolla in målen i Manchesterderbyt :)






Den talande hunden ;D

<br/><a href="http://video.se.msn.com/watch/video/dog-speaks-12-words/1jjcmcz8e?src=v5:embed:&fg=sharenoembed" mce_href="http://video.se.msn.com/watch/video/dog-speaks-12-words/1jjcmcz8e?src=v5:embed:&amp;fg=sharenoembed" target="_new"title="Hunden som har lärt sig prata">Videoklipp: Hunden som har lärt sig prata</a>

Petter - Mikrofonkåt (dokumentärfilm)

Såg en dokumentär om Petter igår. Den visade tillbakablickar från hans karriär och man följer med bakom scenen under den gångna sommarens turné, checka in ;D


Zidanes hyllning till Benzema :)

"Han var exceptionell hela matchen". Så löd den forne franske storspelaren och legendarens ord efter Frankrikes match mot Brasilien där Karim Benzema briljerade på topp och gjorde det enda målet i matchen (1-0).

Zinedine Zidane är en av Frankrikes största spelare genom tiderna så "Zizous" ord väger tungt.

- Vi pratar alla om Karims mål nu. Men hans mål var inte det enda jag var nöjd med. Han var exceptionellt bra hela matchen, säger Zidane till det franska fotbollsförbundets hemsida.

- Hans passningsspel var väldigt bra och han såg alltid farlig ut när han accelererade med bollen. Hans positionering var extraordinär, jag såg bara positiva saker från Karim på onsdagkvällen, fortsatte mittfältslegendaren.

Benzema är inte given i sitt Real Madrid, men har fått spela mycket eftersom tränare José Mourinhos förstaval i anfallet, Gonzalo Higuain, är skadad. Nu har klubben lånat in Emmanuel Adebayor från Manchester City.


Real Madrid ligger etta :D

Deloitte har släppt sin årliga rapport över klubbarna som drar in mest pengar. Återigen är de spanska giganterna i topp. Kolla in listan med världens mest välförsedda klubbar.

Revisionsfirman Deloitte mäter ju varje år vilka fotbollsklubbar som drar in mest pengar - alltså de klubbar som har störst intäkter.
De spanska storklubbarna Real Madrid och Barcelona brukar ju ligga i topp och i år är inget undantag. Real Madrid är etta igen, följt av just Barcelona. Annars dominerar de engelska klubbarna listan i stort med sex klubbar bland de tolv första på listan.

Störst hopp har Manchester City gjort, som ökat sina intäkter med 43.8 procent och på ett år gått från plats 19 till plats 11. Roma däremot har gått mest back, 19.4 procent – och därmed tappat sex placeringar till 18:e plats.

Anmärkningsvärt är också de oerhörda skillnaderna mellan lagen på listan. Real Madrid drar exempelvis in mer än dubbelt så mycket som Juventus, som är tia på listan. Dessutom har Real Madrid fyra gånger så stora intäkter som Aston Villa, på plats 20 ;)

Noterbart är också att många engelska klubbar tappat från förra året, på grund av den svaga valutan.

1. Real Madrid €438.6 (401.4)
2. Barcelona €398.1 (365.9)
3. Manchester United €349.8 (327.09)
4. Bayern München €323 (289.5)
5. Arsenal €274.1 (263)
6. Chelsea €255.9 (242.3
7. AC Milan €235.8 (196.5)
8. Liverpool €225.3 (237)
9. Internazionale €224.8 (196.5)
10. Juventus €205 (203.5)
11. Manchester City €152.8 (101.29
12. Tottenham Hotspur €146.3 (132.7)
13. Hamburg €146.2 (146.7)
14. Lyon €146.1 (139.6)
15. Marseille €141.1 (133.2)
16. Schalke 04 €139.8 (124.5)
17. Atlético Madrid €124.5 (105.0)
18. Roma €122.7 (146.4)
19. Stuttgart €114.8 (99.8)
20. Aston Villa €109.4 (99)


Ny kategori :D

Fotbollskanalen Europa med sändning varje söndag.

Mål och sportreferat från de fyra största ligorna i Europa, tänkte att det vore passande att lägga upp dem på bloggen ;D

P.S. checka in C. Ronaldos lilla ryggfint i slutet av programmet ;)


Inter - Roma, ett riktigt målkalas

Inter - Roma var en riktigt målrik tillställning, hela åtta mål fick vi se.
Slutresultatet skrevs 5-3 till Inter.

Wesley Sneijder gjorde matchens första mål efter tre minuter. Tio minuter senare kvitterade Romas Simplicio.

Roma hade precis varit nära flera gånger om, med försök från Vucinic, Menez och Riise, innan Inter kontrade genom Samuel Eto'o - som vände in i planen och tryckte in bollen i bortre, 2-1 Inter.

I andra halvlek såg matchen ut att punkteras. Wesley Sneijder slog en väl avvägd passning i djupet till Pazzini, som drogs ned i straffområdet av Burdisso. Rött kort och straff - och där var Samuel Eto'o iskall. Motta ökade sedan på till 4-1 och då trodde ingen att ett Roma med tio man kunde komma igen. Men det gjorde man.

Vucinin prickade in 4-2 bara kort därefter. När då Loria petade in 4-3 i en trasslig situation fick matchen plötsligt liv igen. Men Roma skulle inte komma närmare. På övertid kunde Cambiasso fastställa slutresultat till 5-3.

Matchen hade allt - utom försvarsspel ;D

Kolla in målen :)


Real Madrid - Real Sociedad highlights ;D

Kolla in målen från Reals vinstmatch :)


Real Madrid är i form igen! :D

Real Madrid vann hemma mot Real Sociedad med 4-1.

Kaka gjorde mål redan i den 8:e minuten. Sedan stänkte Ronaldo in 2-0-målet och därefter 3-0 (och sitt 23:e mål för säsongen) innan första halvleken var över.

Bortalaget fick lite turligt in reduceringen till 3-1 efter skott av Tamudo som Casillas räddade men returen studsade på Albiol och in i mål.

Matchens sista mål stod togolesen Adebayor för efter fint förarbete av Ronaldo som släppte vidare bollen till Di Maria som hittar Adebayor som i sin tur placerar bollen i bortre stolpen :)

En mycket fin och välspelad match av Real Madrid som ser ut att vara på gång igen efter några sämre lyckade matcher.

Ronaldos måltorka är över, efter fyra raka matcher utan mål så lossnade det äntligen igen för portugisen ;D


Wolves bröt Uniteds svit

Den första förlusten är ett faktum. Wolverhamton - av alla lag - knäckte serieledarna Manchester United.

Manchester United hade chansen att rycka i ligan och visst började det bra. Nani nätade redan efter tre minuter och gjorde avståndet ned till Arsenal till hela sju poäng.

Men Wolves hängde inte läpp för det. Kvitteringen kom kort efter ledningsmålet. Elokobi kom först på en hörna - och nickade snyggt in kvitteringen. Även Doyle använde huvudet när Wolverhamton tog ledningen. Han skarvade en frispark förbi Van der Sar - och skickade United till halvtidsvila i underläge.

United har ju gjort sig kända för sina vändningar i slutet av matcherna, och tryckte i andra halvlek på - mot ett Wolves som bara försökte försvara sin ledning. Wolverhamton höll dock undan och Manchester United åkte på första förlusten i ligan den här säsongen :D


Mourinho vill köpa loss Adebayor

Emmanuel Adebayor fick en drömstart i Real Madrid. I sommar hoppas José Mourinho att City-lånet blir permanent.

Togo-stjärnan utlånad från Manchester City gjorde succé i debuten för Real Madrid när han fixade 2-0-segern mot Sevilla och därmed säkrade finalspel mot Barcelona i Copa del Rey.

Med Real Madrids Higuain långtidsskadad ska Jose Mourinho vara intresserad av att signa upp City-lånet Adebayor på permanent kontrakt, skriver den engelska tidningen The Daily Mirror.
Med tanke på den turbulenta tid som den förre Arsenalanfallaren haft sedan övergången till City så har nog inte Adebayor något emot det. Frågan är bara om Real är villiga att matcha prislappen, vilket de ofta gör ;)

Match imorgon kl.19, Real Madrid mot Real Sociedad, missa inte :)


"TREvez"

Carlos Tevez har gjort det igen. I matchen mellan City och West Bromwich gjorde han ännu ett hattrick.

Kolarov drogs ner av Reid bakifrån och Tevez var säker från elva meter, när Myhill gick åt fel håll.

Skytteligavinsten verkar ju stå mellan Tevez och Berbatov, och argentinaren gjorde ett nytt mål bara fem minuter senare. Hans 17:e för säsongen. Och det var snyggt. Han fick bollen i straffområdet, hoppade över en satsande Jonas Olsson - som blev helt bortgjord - och rullade sedan in målet ;D

Det 18:e kom innan halvleken var slut. Hattrick för Tevez, som visade att Mancini gjorde rätt som satte honom centralt och nyförvärvet Dzeko på bänken.

Tevez fyllde dessutom 27 år idag, fin present han gav sig själv :D


MC3v0WB - Free videos are just a click away

Arsenal tappade en 4-0 ledning!

Definitivt Premier Leagues sjukaste match den här säsongen. Arsenal ledde med 4-0 i paus - men tappade ledningen i andra halvlek.

Det var i den andra halvlek Diaby åkte på ett rött kort efter att ha ilsknat till mot Barton. Och då blev det en scenförändring. Newcastle fick en generös straff (väldigt billigt) av Dowd som Barton slog in till 4-1. Newcastle började då trycka på mot Arsenal och fick med kvarten kvar även in 4-2.

Om första straffen var billig var den andra ännu billigare. För Newcastle fick en till. Barton slog in även den och då var Arsenal i ordentlig gungning. Tioté gjorde sedan ett riktigt drömmål till 4-4, och en fullständigt otrolig upphämtning var ett faktum.

Det gick snabbt inledningsvis på St. James' Park, i dubbel mening. För det var just snabbe Walcott som sprintade förbi Coloccini och petade in 0-1 för Arsenal efter bara 45 sekunder.

Bara två minuter senare kom 2-0. Arsjavins frispark hittade Djourous huvud - och sedan vidare in i mål.

Mardrömsstart, minst sagt, för Newcastle. Och det blev inte bättre. Efter dryga tio minuter ökade Arsenal. Walcott hittade Van Persie i straffområdet, som avslutade bekräskat med högern. Och det var inte slut där. Newcastles mittbackar Williamson och Coloccini tog inte alls upp markeringen på Van Persie, som enkelt kunde nicka in Sagnas inlägg.

Kolla målen :)
Historygame - The best bloopers are a click away

Real vill byta Negredo mot Agüero

Enligt spanska Marca kan Alvaro Negredo snart bli del av en komplicerad transferhistoria.

Anfallaren lämnade Real Madrid för Sevilla 2009. Dock har Madridklubben option på att köpa tillbaka Negredo inom två år för 17 miljoner euro.

Real Madrid uppges nu vara beredda att betala den summan, bara för att direkt skicka spanjoren i en bytesaffär till lokalkonkurrenten Atletico. Real vill nämligen ha Atleticos argentinske stjärna Sergio Agüero, och Atletico sägs vara intresserade av Negredo. Real Madrid uppges dock behöva lägga 28 miljoner euro emellan. Krångligt, minst sagt.



Adebayor skrev historia

Emmanuel Adebayor gjorde sitt första mål i Real-tröjan på Santiago Bernabeu stadion i semifinalmötet mot Sevilla.
Målet betydde inte bara 2-0 och avancemang för Real utan målet betydde även att det var det 5000:e målet för Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Adebayor är nu för evigt inskriven i Real Madrids historieböcker där han delar plats med bl.a. Jose Giralt (gjorde Reals första mål), Belmar (gjorde Reals 1000:e mål), Francisco Gento (2000:e målet), Juanito (3000:e målet) och Amavisca som gjorde det 4000:e målet för Real Madrid.


En hel startelva skadad

Milan har det tungt med skador. Nu kommer ytterligare en smäll - Massimo Ambrosini blir borta två månader.

Det fortsätter att komma skador på Milans mittfältare. Ambrosini är alltså näste man på skadelistan efter att han åkt på en bristning i låret. Milan bekräftade skadan idag och menade att han troligtvis missar sex-åtta matcher.

Till matchen mot Genoa är alltså följande spelare osäkra eller helt borta: Clarence Seedorf, Kevin-Prince Boateng, Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso, Gianluca Zambrotta, Andrea Pirlo, Marco Amelia, Rodney Strasser, Nicola Legrottaglie, Pippo Inzaghi samt Ambrosini som är den senaste i raden Milanspelare som blivit skadad.

Hela elva spelare är därmed skadade, tungt för Milan.


Johan Franzén historisk

Förra besöket slutade med två mål. Det senaste blev mer än dubbelt så bra. Johan Franzen gjorde fem av Detroits sju mål i 7-5-segern över Ottawa.
- Jag gillar den här arenan, säger han.

Anledningen till att det blev fem mål mot Ottawa - tre fler än i mötet säsongen 2008/09- var given, i varje fall enligt Johan Franzén.

- Henrik Zetterberg och Todd Bertuzzi verkade inte vilja skjuta, de letade bara efter mig. Det gjorde de hela kvällen, säger han till TSN.

Sett till Detroits sista mål verkade femmålsskyttens teori stämma överens med verkligheten.

Först hade Bertuzzi chans att träffa den tomma målburen, men han valde att leta efter en passning och blev av med pucken. Sedan hade Zetterberg öppet läge, men i stället droppade han och gjorde att Franzén kunde lyfta in 7-5-målet.

Med det målet skrev smålänningen in sig i den svenska NHL-historien.
Numera är det fyra blågula ishockeyspelare som har gjort fem mål i en match: Willy Lindström, Mats Sundin, Bengt-Åke Gustafsson - och Johan Franzén.

Två av Franzéns mål hamnade bakom Ottawas unge målvakt Robin Lehner. När han sedan släppte in Niklas Kronwall skott, Detroits 4-3-mål, i mitten av andra perioden, valde tränaren Cory Clouston att ersätta Lehner med Brian Elliott.


Suarez nätade i debuten

Vem är Fernando Torres? Liverpools fans har redan en ny hjälte - målgöraren Luis Suarez ;)

Uruguayanen värvades från Ajax precis innan transferfönstret stängde, som ersättare åt Chelsea-flyktande Torres. På onsdagen fick Suarez inleda på Anfields bänk, medan Andy Carroll - även han nyinköpt - stod utanför Liverpools trupp på grund av sina skadeproblem.

Efter drygt en timme var det dags för Suarez att hoppa in. Hela Anfield gav forwarden en stående ovation och ett öronbedövande jubel. Rörande scener.

Och Suarez betalar tillbaka direkt. Han kom fri med målvakten Begovic, rundade honom - och lade bollen mot mål. Där försökte Stoke-backen Andy Wilkinson rensa - men lyckades inte bättre än att bollen gick stolpe in till 2-0. Suarez får dock tillgodoräkna sig målet. Vilken debutsuccé!

Dessförinnan hade Raul Meireles gjort 1-0 med en hårt vänsterskott på retur från en räddning. Hans tredje ligamål efter nyår.


Ytterligare ett El Clasico på gång

Segern mot Sevilla (2-0, 3-0 totalt) innebär att drömmötet är bokat. Barcelona besegrade Henok Giotoms Almeria med sammanlagt 8-0 över två möten och blir Reals finalmotståndare i april. Därmed bjuds vi på två stycken El Clasico – inom loppet av fyra dagar :D

Först möts Real och Barca i ligan den 17 april, på Santiago Bernabeu, innan de drabbar samman igen på neutral mark i cupfinalen. Den går av stapeln på Valencias Mestalla – och ger huvudstadsklubben Madrid dubbel chans till revansch.

Målskyttar i Copa del Reys andra möte av två i semifinalen mellan Real Madrid och Sevilla blev Mezut Özil och Real Madrids nyförvärv Adebayor. Slutresultatet blev 2-0 och 3-0 totalt från de bägge matcherna.
Därmed fick hemmapubliken på Santiago Bernabeu se Adebayor göra sitt första mål i Real-tröjan inför hemmafansen ;D

Kolla in målen :)

Lägg märke till L.Diarras fina inlägg med vänsterfoten, mycket bra gjort av den annars defensive högerfotarn ;)


Iniesta ryggskadad

Barcelona kan tvingas klara sig utan mittfältsmotorn Andres Iniesta den närmaste tiden.
Spanjoren tacklades och skadade sig i slutet av lördagens 3-0-match mot Hercules.

På måndagen meddelade klubben att Iniesta drabbats av en ryggskada som kan stoppa honom i onsdagens möte mot Almeria. Iniesta har gjort 7 mål på 31 matcher så här långt in på säsongen och är en viktig kugge för serieledande Barcelona.


Premier League - som vi är vana vid

Allt var som vanligt i Premier league. Storlagen vann.

Wayne Rooney förde Manchester United till seger. Arsenal vände mot Everton och Chelsea vann utan Fernando Torres.

Kolla in målen :)


Debuterar mot sin gamla klubb :)

Liverpool försökte få in en klausul som skulle stoppa Fernando Torres från spel mot just Liverpool. Det gick inte. Nu debuterar spanjoren för Chelsea mot sin gamla klubb.

Chelsea-Liverpool är en het match vilken dag som helst. Men på söndag når mötet en ny nivå då Fernando Torres gör sin debut för Chelsea - mot den klubb han just lämnat för 50 miljoner pund.

Enligt Guardian så försökte Liverpool in i det sista få fram ett "Gentleman's agreement" i försäljningen av Torres till Chelsea som skulle innebära att spanjoren inte spelade mötet på Stamford Bridge på söndag. Enligt Guardian var dock Chelsea helt ointresserat av en sådan klausul då de var redo att hosta upp 550 miljoner kronor.

- Det är ödet, sa Torres om situationen på Chelsea egen tv-kanal på måndagskvällen.

- Det är inte perfekt för mig men jag har bara goda ord att säga om Liverpool. Men det är historia nu.

- Om jag får spela så ska jag göra att bästa för Chelsea och förhoppningsvis så gör jag mål.


Chelsea vände och vann

Seriefyran Chelsea hamnade snabbt i underläge borta mot Sunderland, men kunde efter kryss i paus (2-2) avgöra med två mål i andra halvlek genom John Terry och Nicolas Anelka.

Det regerande mästarlaget är dock hela tio poäng efter ledande United.

Sunderland - Chelsea 2-4
1-0 4' Phil Bardsley
1-1 15' Lampard (straff)
1-2 23' Kalou
2-2 26' Richardson
2-3 60' Terry


Nyförvärvet Suarez kan debutera ikväll

Medan Andy Carroll är borta någa veckor på grund av skada är Liverpools andre nyförvärv - Luis Suarez - aktuell redan på onsdag.
– Jag tycker att han är en toppspelare, och vi ska få honom att spela som i Ajax, säger Kenny Dalgish.

Luis Suarez är mycket nöjd över att vara i Liverpool och tillsammans med Andy Carroll bildar de ett anfallspar som fansen kommer förvänta sig mycket av framöver. På tisdagen hyllade Kenny Dalgish sitt ene nyförvärv som kan debutera redan i morgon mot Stoke.

- Vi ska försöka få honom att spela som han gjorde i Ajax, berättar skotten.

Uruguyanen är själv oerhört nöjd att ha hamnat i Liverpool och har bara positiva ord att säga:

– Jag är väldigt lycklig att vara här. För mig är det här den viktigaste klubben, inte bara i England, utan i hela världen, säger Suarez.

Luis Suarez har gjort 64 mål på 76 matcher med Ajax.


Nytt klubbrekord!

Wayne Rooney hade ordentlig islossning mot Aston Villa på tisdagskvällen. Två mål och en assist blev det efter bara ha gjort ett spelmål på hela säsongen innan.

För Manchester United blev det en tämligen enkel 3-1-seger över Aston Villa sedan Wayne Rooney sett till att laget gått fram till 2-0-ledning i paus med mål i första och sista minuten av första halvlek.

Första målet kom efter en lång passning från Edwin Van der Sar då Rooney tog ner bollen utanför straffområdet och klippte till på halvvolley. Det andra var också det en halvvolley på passning från Nani.

Rooney som haft det tungt med skador och otrohetsskandaler grundade för Uniteds 15:e seger för säsongen för ledarlaget som fortfarande är obesegrat efter 24 matcher.

Rooney passade även fram till Nemanja Vidic 3-1-mål efter att Darren Bent putsat till siffrorna för bortalaget Villa. Därmed slog slog United nytt klubbrekord efter 29 raka matcher utan nederlag.


RSS 2.0