Ronaldinho överens med Flamengo

Från Rossoneri till Rubro-Negro - Ronaldinho byter Milans rödsvarta tröja mot Flamengos. Klubben bekräftar på sin officiella hemsida att Ronaldinho har skrivit på ett kontrakt.

Det blev inte moderklubben Gremio som nästa klubbadress för Ronaldinho - det blev istället Flamengo som vann dragkampen om den före detta guldbollen-vinnaren.
Ett klokt val av den förre bolltrollaren då Flamengo har betydligt större chans att vinna den inhemska ligan pch cupen (de två priser som han ännu inte har och som han så gärna vill vinna).


Natten till tisdag svensk tid blev allting klart och Flamengo presenterade sin värvning med pompa och ståt på sin hemsida.
Ronaldinho har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till VM 2014 och även om inga detaljer om hans lön offentliggjorts så rapporteras det att han kommer att tjäna motsvarande 460 000 euro i månaden, drygt 4 miljoner kronor.
Delar av hans löns tros ett par av Flamengos storsponsorer stå bakom. Enligt uppgift så betalar Flamengo 3 miljoner euro, knappt 30 miljoner kronor för att lösa Ronaldinho från Milan.

Flamengo som brukar kallas "Brasiliens populäraste klubb" tränas för närvarande av Vanderley Luxemburgo, i Europa mest känd för att ha varit förbundskapten för Brasilien 1998-2000 och tränare för Real Madrid 2005.
Flamengo kom på 14 plats i brasiliansk serie a säsongen som var.



Kommentarer
Postat av: QN

Sv: Inte många som vill haha :)

2011-01-11 @ 21:07:25
URL: http://payback.webblogg.se/
Postat av: QN

Sv: :)

2011-01-12 @ 18:37:42
URL: http://payback.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0