:)


Neymars supermål! :D

I matchen mellan Santos och Flamengo stod supertalangen Neymar för ett riktigt megamål. Kolla in målet nedan!


United körde över MLS All Star-laget

Manchester United slog Hasse Backes MLS All Stars med 4-0 efter ett knippe snygga mål.

Svenske Hasse Backe bossade över det nyligen sammansatta MLS All Stars med spelare från den amerikanska proffsligan. All Star-gänget, med David Beckham i spetsen, mötte i natt Manchester United i en träningskamp, och fick se sig utspelade under stora delar av matchen.

Anderson, Park, Berbatov och Welbeck nätade för de engelska mästarna.

Kolla in målen :)



Inter kan släppa Sneijder

Inter välkomnar nu Manchester United att bjuda på Wesley Sneijder, så man i sin tur har råd att köpa loss Carlos Tevez.

Enligt Goal.com så vill Inter ha 360 miljoner kronor för sin holländska stjärna. De pengarna ska användas som del till att bekosta affären för Carlos Tevez från Manchester City som uppges ha en prislapp på 460 miljoner kronor.

Serie A-klubben har inte råd med den summan utan att släppa Sneijder, som inte längre betraktas som oersättlig på San Siro av nye tränaren Gian Piero Gasperini.

Det sägs att United inte skulle ha några problem att möta transfersumman för Sneijder, men att hindret snarare kan vara spelarens egna villkor.

Carlos Tevez har hela sommaren försökt få igenom en transfer bort från Manchester City. Senast var brasilianska klubben Corinthians ivrig på argentinarens signatur, men de bägge klubbarna kunde inte komma överens om betalning.

Enligt källor har Tevez träffat Inters sportdirektör Marco Branca under sin semster i Sardinien förra vecka, men detta beskrevs som ett slumpmässigt möte som inte ska analyseras för mycket.


Real Madrid tog ytterligare en seger! :D

Denna gång stod Hertha Berlin för motståndet.

Hemmalaget gjorde visserligen det första målet i matchen efter 18 minuters spel, men två snabba mål (Ronaldo & Benzema) i den första halvlekens sista tio gjorde att man tog en relativt enkel seger.

Slutresultatet skrevs 3-1 till Real Madrid efter att Benzema punkterade matchen med sitt andra mål för kvällen :)

Kolla in målen :D


Nytt Zlatan-mål

Mot Bayern München behövde Zlatan fyra minuter för att näta.
På onsdagen var han ännu snabbare - med en konstklack till Milans 1-0.

Milan förlorade matchen om tredjepriset mot brasilianska Internacional de Porto Alegre i en tysk träningsturnering på straffar.
Zlatan Ibrahimovic startade på topp för italienarna. Och som han gjorde det. Efter bara tre minuter klackade han in ledningsmålet från nära håll och tryckte undan sin försvarare i samma moment.

Förspelet höll samma klass, där Milan och inte minst Robinho tråcklade sig fram i straffområdet med några snabba entouch-passningar.

Efter 23 minuter kvitterade Internacional. Anfallaren Damiao satte 1-1 på en kontring - och firade genom att sjunka ned på knä och låtsas spela tv-spel. Sedan tog Milan ledningen igen - och återigen var Robinho inblandad. Han serverade landsmannen Pato som rullade in 2-1 läckert. Ibrahimovic, i sin tur, försåg Robinho med ett finfint instick som skapade farligheten.

Efter 66 minuter lämnade "Ibra" planen, utbytt efter en stark insats. Kort därefter kunde Internacional kvittera till 2-2 genom D'Alessandro. Sedermera vann man straffläggningen - och såg till att Serie A-mästaren kom sist av alla fyra deltagande klubbar.

Även i gårdagens semifinal, mot Bayern München, hittade Zlatan Ibrahimovic rätt. Den gången räckte det dock inte heller till seger. Värdklubben kvitterade genom Toni Kroos och kunde till sist knipa avancemanget via straffar efter slutresultatet 1-1.

Nu möter bayern Barcelona i final på onsdagskvällen.

Kolla in målen :)


Özil: "Vinna alla titlar"

Real Madrids nya nummer 10, Mesut Özil, säger att Real Madrid kommer att kämpa för att vinna alla tre titlar säsongen 2011/2012.

Jose Mourinhos män såg Barcelona vinna både La Liga och Champions League titeln förra säsongen, medan Özil och hans kollegor blev Copa del Rey mästare.

Men efter att ha hamnat på andra plats i ligan, anser den tyska playmakern att det är dags för en förändring.

"Vårt mål är att vinna fler titlar" sa Özil rapporterar El Mundo Deportivo. "Truppen är mycket mognare nu och detta år kommer vi att kämpa för att vinna alla titlar."

Nyligen hävdade Kaká att han kommer att stanna i Santiago Bernabeu klubben trots rapporter som kopplade honom med en flytt tillbaka till AC Milan, och Özil insisterar på att brassen är en viktig spelare i truppen.

"Kaká är en väldigt viktig spelare för oss. Jag har en väldigt bra relation med honom. Han hjälper laget och han har mycket potential."


Agüero bekräftar övergången till City! :D

Sergio Agüero är i Manchester för att skriva på för Manchester City. Det bekräftar stjärnan på Twitter.

- Snart ska jag berätta mer, skriver Agüero.

Precis som det rapporterades i morse har Sergio Agüero nu anlänt till Manchester för att slutföra den affär som tar honom från Atletico Madrid till Manchester City. Den engelska klubben tros betala 400 miljoner kronor för den kvicke anfallaren.

- Har precis landat i Manchester för att slutföra detaljerna för flytten till City. Allt är bra! Snart ska jag berätta mer, skriver Agüero på Twitter.

Om Carlos Tevez blir kvar i City så har dem ett riktigt vasst anfall nu med den argentinska duon ;)



Går till Premier League trean Manchester City.

Zlatan fick högst betyg

Trots strafförlusten mot Bayern München hyllas Zlatan Ibrahimovic i Italien.
I Gazzetta dello Sport får svensken 7,5 i betyg.

Zlatan Ibrahimovic satte 1-0 mot Bayern München, men tyskarna kvitterade genom Toni Kroos och vann sedan på straffar sedan Alberto Paloschi bommat för Milan.

Italienska Gazzetta dello Sport väljer dock att hylla Zlatan, trots förlusten.

- Han spred ljus som en fyr på planen, skriver den ansedda sporttidningen.

Ibrahimovic får 7,5 i betyg, högst i Milan tillsammans med målvakten Cristian Abbiati.

I kväll spelar Milan match om tredje pris mot Internacional. Matchen sänds på Canal + Fotboll klockan 18:15.

Kolla in målet :)


Best Player in Europe Award

Listan på tre toppkandidater har släppts. Och det är en bekant trio som gör upp om Uefas nya pris.

Xavi Hernández, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo är de tre toppkandidater som har chans på Uefas nya pris Best Player in Europe Award.

En jury på 53 journalister från alla Uefas medlemsländer har röstat på vilka spelare i europeiska klubbar de tycker är bäst.

Avgörande fälls den 25 augusti då journalisterna röstar igen i samband med lottningen av Champions Leagues gruppspel. Plats 4-10 är redan avgjort och svenske Zlatan Ibrahimovic kom på en hedrande åttonde plats.

Plats 4-10
4 Andrés Iniesta (SPA) – FC Barcelona (33 poäng)
5 Falcao (COL) – FC Porto (17 poäng)
6 Wayne Rooney (ENG) – Manchester United FC (15 poäng)
7 Nemanja Vidić (SRB) – Manchester United FC (5 poäng)
8 Zlatan Ibrahimović (SWE) – AC Milan (4 poäng)
Gerard Piqué (ESP) – FC Barcelona (4 poäng)
10 Manuel Neuer (GER) – FC Schalke 04/FV Bayern München (3 poäng)



Visst kommer C. Ronaldo ta hem priset? ;)

Milan lägger bud på Fabregas

Milano-klubben uppges ha lagt ett bud värt 462 miljoner kronor på Arsenals lagkapten.

Fabregas-sagan verkar ha fått en ny vändning.
Enligt engelska Daily Star har italienska storklubben AC Milan erbjudit Arsenal 308 miljoner kronor samt spelarna Mathieu Flamini och Urby Emanuelson i ett försök att knycka Fabregas framför näsan på Barcelona.

Barcelona har försökt få igenom en transfer under hela sommaren, men är inte redo att möta Arsenals värdering av spelaren på 411 miljoner kronor. Ändå har man framstått som självsäkra i spansk media i jakten att få hem "sin förlorade son".

Nu verkar emellertid Arsenal få ett nytt alternativ att ta ställning till, då Milan är mer benägna att möta klubbens värdering av spelaren.

Tidigare har AC Milans vice-preseident Adriano Galliani uttryckt att man identifierat en spelare, som han väljer att kalla "Mr X":

- Vi har identifierat Mr X, men det är inte säkert att han kommer komma hit. Hur som helst har vi identifierat honom.

- Vi får se vad som händer under de sista dagarna i augusti, fortsätter Galliani.

- Spelaren vi tittar på har en bra fysik och är en konkret spelare. Han kan vara nära, eller långt borta. Vi får se vad som händer.

Samtidigt har spansk media under måndagen varit mer självsäkra än någonsin, där bland andra Marca skrivit att Barcelona kommer kunna slutföra Fabregas-affären under veckan då man uppges lämna ett förbättrat bud på 329 miljoner kronor.


Mancini säker på Agüero

- Han kan vara klar om fyra-fem dagar, säger City-tränaren Roberto Mancini.

Sergio Agüero struntar i Atletico Madrids träningar och klubben verkar inte ens vilja ge honom böter. För Atletico är Agüero förlorad sen länge och nu kommer surr från England som kan avslöja nya klubbadressen.

- Det senaste jag hörde om Agüero var att vi var i samtal med Atletico. Han kan nog vara klar om fyra-fem dagar, före nästa match, kanske. Om vi kommer överens med Atletico får jag ta ett snack med honom, för jag vill veta hur han ställer sig till spel i City, säger Mancini till Sky sports.

Argentinaren har även länkats med Juventus och Real Madrid.


Sanchez får tröjnummer 9

Chilenaren Alexis Sanchez presenterades igår som spelare i Barcelona.

Nu går Barcelona ut på sociala medier och informerar omvärlden att spelaren kommer att bära nummer 9. Klubben avslöjar även att tröjan kommer att prydas med endast förnamnet.

Sanchez tar därmed över det mytiska numret efter Bojan och dessförinnan Zlatan Ibrahimovic.


Ännu en vinst för Real Madrid :)

Real Madrid gjorde sitt första mål i matchen mot Philadelphia Union i den första minuten.
Det var Jose Maria Callejon som gjorde målet efter en fin assist av Xabi Alonso.

Det andra målet gjordes av tysken Mesut Özil i den tionde minuten efter en passning av Karim Benzema. I andra halvlek gjorde Philadelphia Union ett mål mot Los Blancos.

Real Madrids startelva:

Första halvlek: Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo, Esteban Granero, Sami Khedira, Kaká, Jose Callejon, Joselu och Fabio Coentrao.

Andra halvlek: Antonio Adan, Alvaro Arbeloa, Raul Albiol, Raphaël Varane, Nacho, Xabi Alonso, Fabio Coentrao, Mesut Özil, Jose Callejon, Karim Benzema och Cristiano Ronaldo.

Kolla in målen :)


Tidsfördriv

Det bara regnar och åskar ute ;O


Toivonen till Juventus?

Juventus och Tottenham sägs jaga PSV:s Ola Toivonen.
- Intresset är extremt stort med tanke på Olas fina säsong, säger agenten Martin Dahlin till fotbollskanalen.

Enligt holländska Elf Voetbal har scouter från Juventus följt Ola Toivonen noggrant i samband med träningsmatchen mellan PSV Eindhoven och turkiska Bursaspor.

Dessutom skriver engelska medier om hur Harry Redknapp ser Toivonen som den ideala ersättaren ifall Luka Modriv försvinner till Chelsea.

Ola Toivonens agent Martin Dahlin varken bekräftar eller dementerar, men förklarar att en spelare som gör bra ifrån sig ofrånkomligen får ögonen på sig

- Jag kommenterar ju aldrig specifika klubbar. Men det jag kan säga är att intresset är extremt stort med tanke på Olas fina säsong. Så det är klart att det finns intresse för en spelare som gör det så pass bra. Så det är klart att det finns klubbar som jagar honom, säger Dahlin till fotbollskanalen.

Förre Öis- och MFF-spelaren kan alltså redan i sommar flytta till såväl större liga som större klubb.

- Ola trivs kanonbra i PSV men vill naturligtvis vidare en dag. Sen när det sker beror på många olika faktorer. Men naturligtvis har Ola som målsättning att komma vidare, förklarar Dahlin till fotbollskanalen.


Bojan klar för Roma

Barcelona har gått med på att sälja Bojan Krkic till Roma för 12 miljoner euro (109 miljoner kronor), men kan köpa tillbaka honom om två år.
I affären mellan klubbarna ingår nämligen att Barcelona kan köpa tillbaka Bojan för 13 miljoner euro i efter säsongen 2012/13.

Han kommer nu få spela för förre Barcelona-mittfältaren Luis Enrique som tagit över tränarrollen i den italienska fotbollsklubben.


Sanchez officiellt klar för Barcelona!

Sommarens mest hajpade övergång är nu officiell. Alexis Sanchez är klar för Barcelona.

Den chilenske superanfallaren Alexis Sanchez har nu skrivit på för Champions League-mästaren Barcelona, bekräftar den spanska klubben på sin hemsida. 22-åringen kommer närmast från italienska Udinese.

Barcelona betalar 250 miljoner för Sanchez, men summan kan komma att stiga till 350 miljoner beroende på chilenarens insatser för klubben. Det spekulerades länge i att anfallaren Jeffren skulle gå till Udinese som en del i affären, men den unge spanjoren kom inte överens med den italienska klubben.

På måndag kommer Sanchez att genomgå den officiella läkarundersökningen och skriva på ett femårskontrakt. Därefter kommer han att presenteras för fans och press.



Skriver på kontraktet på måndag.

Neymar: "Kommer spela för Real Madrid"

Den brasilianske anfallaren Neymar har sagt till sina lagkamrater att han kommer att lämna Santos och spela för Real Madrid.

Efter att ha eliminerats i Copa America, höll brassen en avskedsmiddag och avslöjade för sina lagkamrater att han kommer att lämna Santos.

"Jag kommer att spela för Real Madrid. Jag vill lyckas där" sa Neymar till sina lagkamrater rapporterar den spanska sporttidningen AS.

Santos har ännu inte bestämt sig om de ska sälja Neymar till Los Blancos nu eller vänta till januari, efter Klubb-VM.

Trots att Barcelona lade ett bud på 50 miljoner euro på målgöraren, har Neymar redan kommit överens med Real Madrid.



Neymar följetången går vidare

City förhandlar med Agüero

Manchester City sätter klorna i Sergio Agúero, rapporterar BBC.
Detta trots att argentinarens landsman Carlos Tevez ser ut att stanna i klubben.

Sedan tidigare har det rapporterats att miljardbygget City tänkt ersätta Tevez med just ”El Kun” efter att den förstnämndes flytt till Corinthians. Men trots att den övergången havererade uppges City försöka värva Agüero.

Enligt BBC är förhandlingarna i full gång och går ”enligt planen”, även om det från engelskt håll anses vara snäppet för dyrt att möta Atletico Madrids friköpsklausul på cirka 400 miljoner kronor.



Rooney och C. Ronaldo gjorde hattrick! :D

Hattrick av Rooney - men Ronaldo var tre gånger så snabb.

Wayne Rooney gjorde hattrick mot Seattle på 21 minuter. Gamle lagkamraten Ronaldo var ännu vassare i natt. Han dunkade in lika många mål för Real Madrid – tre gånger så snabbt.

Den spanska storklubben hade inte lyckats spräcka nollan under sitt träningsmöte med mexikanska Chivas Guadalajara. Med kvarten kvar hoppade Ronaldo in – och vände ordentligt på steken.

Efter bara nio minuter hade han fullbordat sitt hattrick, med i tur och ordning ett spelmål på passning av Benzema, en straff efter att Pepe blivit fälld och ett hårt skott utifrån som smet in vid ena stolproten.

Samtidigt showade Wayne Rooney för Manchester United mot Seattle Sounders i USA. När engelsmännen vann med 7-0 prickade forwarden in trippla pytsar och fick sällskap i protokollet av Park, Mame Biram-Diouf och Gabriel Obertan.

Kolla in målen :D

 

Och Man Uniteds mål mot Seattle Sounders ;D


Två mål av Eto'o

Inter slog Cremonese med 4-1 i försäsongens tredje träningsmatch.

Eto’o väggade tillsammans med nyförvärvet Ricky Alvarez och satte 1-0 i 17:e minuten.

Cremonese
kvitterade strax innan halvlek men i andra ryckte Inter genom mål av kamerunske Eto’o, Pazzini och Faraoni.

Härnäst väntar tuffare motstånd för nerazzuri som möter Galatasaray på söndag.

Kolla in målen :)


Milan vann med 12-0

Italienska ligalag brukar ofta spela träningsmatcher mot lag i de lägre divisionerna under försäsongen. Detta för att få öva rörelser i anfallsspelet och få upp självförtoendet.

Under onsdagen spelade Milan mot Solbiatese Arno Calcio som spelar i en regional lombardisk liga.
Slutresultatet 12-0 förvånade väl ingen och Zlatan Ibrahimovic stod för två mål och fyra assist.

- Ibra och Cassano hade kul på planen, säger tränare Allegri efter matchen till italienska medier.

Kolla in alla målen! ;D


Corinthians: "Inte råd med Tevez"

Carlos Tevez blev för dyr – och Corinthians drar sig ur affären.
”Det är omöjligt att genomföra övergången”, skriver brasseklubben i ett pressmeddelande.

Den senaste tiden har det mesta pekat på att argentinaren lämnar Manchester City – för en flytt till Brasilien och Corinthians. Men så ser det trots allt inte ut att bli.

Natten till onsdagen deklarerade Corinthians att de 40 miljoner pund (410 miljoner kronor) som City kräver inte går att skaka fram med kort varsel.

”Ledningen i Corinthians kan offentliggöra att det inte går att klara av köpet innan tidsfristen löper ut och transferfönstret (i den brasilianskaligan) stänger, natten till 20 juli. Vi vet att våra fans har en stor önskan om att se Tevez här hos oss. Styrelsen hoppas också hämta hit Tevez inom en snar framtid”, skriver Corinthians.



Lämnar inte City, iallafall inte för Corinthians i sommar.





"Om Madrid betalar är Neymar deras"

Bara pengar som fattas.
- Betalar de utköpsklasulen är Neymar deras, säger stjärnans agent.

Lovande stjärnan Neymar har under måndagen sagt att han stannar i Santos. Idag går hans agent ut och tydliggör vad som ligger i vägen för en övergång till Real Madrid.

- Det ögonblick Madrid betalar utköpsklausulen på 415 miljoner kronor är Neymar deras spelare.

Det säger Neymars agent Wagner Ribeiro enligt spanska Marca.

- Om Real betalar, har Santos inget att säga till om längre. Allt de kan göra är att ta emot pengarna som de har rätt till.

Utöver Santos 60 procent av en eventuell övergångssumma går 40% till investmentbolaget Sonda-Dis som är delägare till spelaren.


Guardiola: "Vill hellre ha Sanchez"

Barcelona jagar för tillfället både Cesc Fabregas och Alexis Sanchez. Enligt Pep Guardiola är Sanchez viktigare.
- Vi behöver en anfallare, säger han.

Barcelonas tränare Pep Guardiola gör ingen hemlighet av att Barcelona vill värva Cesc Fabregas från Arsenal.

- Arsenal har gått med på att förhandla och vi jobbar på en övergång. Barca har lagt ett bud som Arsenal har svarat på, säger Guardiola på en presskonferens.

- Vi kommer att kämpa hela vägen för att få Cesc.

Samtidigt menar katalanernas tränare att det är viktigare att förstärka i anfallsledet, där Alexis Sanchez tros vara på väg in.

- Vi behöver en anfallare. Vi har fler mittfältare än anfallare. Bojan och Jeffren vill båda lämna klubben, så anfallet är viktigare.

Enligt sportchefen Andoni Zubizarreta är en deal med Udinese om chilenaren Sanchez i slutstadierna. Enligt Guardiola skulle Sanchez passa bra i Barca.

- Sanchez kan spela på alla tre positionerna längst fram, han jobbar hårt, är bra en mot en och är en bra kille. Han är närmast det vi letar efter.





"Nye Drogba" till Tottenham

På måndagen gjorde Tottenham klart med den 16-årige anfallaren Souleymane Coulibaly, som gjorde nio mål i i U17-VM nyligen.
Han har kallats för "den nya Drogba". Nu är Souleymane Coulibaly, 16, klar för Tottenham.

Den unge ivorianen gjorde nio mål på fyra matcher i U17-VM nyligen, och kommer närmast från italienska Siena där han endast fick spela i juniorlaget.



Kommer han lika stor succé i Premier League som den "riktige" Drogba?

"Jag stannar i Santos"

Hemkommen från den snöpliga kvartsfinalen i Copa America skickar Neymar en hälsning till Chelsea och Real Madrid.
- Jag stannar i Santos, säger han.

Santosstjärnan Neymar var ordinarie i Brasiliens lag under Copa America. Den 19-årige supertalangen gjorde två mål för sitt landslag, men kunde inte hindra Paraguay från att slå ut Brasilien på straffar i kvartsfinalen.

Den kvicke anfallaren har liknats vid legendaren Ronaldo och är hett villebråd i fotbolls-Europa. Chelsea och Real Madrid har varit hetast på gröten, men Neymar meddelar nu att det inte blir någon övergång.

- Jag stannar i Santos, säger Neymar, nu tillbaka i Brasilien, enligt AFP.

Neymar har kontrakt med Santos till 2015.



Ser inte ut att lämna Santos i sommar.

Mesut Özils + de nya spelarnas tröjnummer

Den spanska sporttidningen Marca har avslöjat de nya spelarnas- och Özils nya nummer.

I matchen mot LA Galaxy fick vi se Mesut Özil bära tröjnummer 10, numret som egentligen tillhör Lassana Diarra. Och nu har Marca rapporterat att Özil kommer att fortsätta bära tröjnummer 10.

Den förra Borussia Dortmunds spelaren Nuri Sahin kommer att bära tröjnummer 5, numret som egentligen tillhör Fernando Gago. Betyder det att argentinaren kommer att lämna i sommar?

Fabio Coentrao kommer att ha tröjnummer 15, Raphael Varane kommer att bära tröjnummer 19 (Garays förra nummer) och José Maria Callejon kommer att ta Pedro Leons tröjnummer 21.

Nedan kommer lite bilder från innan, under och efter matchen mot LA Galaxy, titta och njut :)

På väg till LA Galaxys arena.

Jobbar på brännan? ;D



Landsmännen i samspråk :)



Nyförvärvet Coentrao lyssnar på superstjärnan C. Ronaldo







Benzema försöker skoja med Özil.



Innan matchen så syntes C. Ronaldo med en likadan ring som sin flickvän. Förlovade? ;D



Den glada atmosfären smittade av sig bland många av spelarna. Här syns Kaka och den förre Real-stjärnan Beckham med ett leende på läpparna.



Skrattar C. Ronaldo & Benzema möjligtvis åt Kaka & Beckham ute på planen? ;D



Forna lagkamrater tillsammans, Casillas och Beckham.



Ramos ville såklart inte vara sämre ;)

Agüero bestämmer sig i veckan

Sergio Agüeros agent har bekräftat att de ska bestämma sig om anfallarens framtid den här veckan.

Hernan Reguera som representerar Agüero säger att Atletico Madrid-spelarens framtid snart kommer vara klarare, nu när Argentina har åkt ur Copa America.

"Han ville att Copa America skulle ta slut innan vi satte oss ner och pratade. Under den här veckan kommer allting bli klart." säger Reguera till Ole.

"Agüero har gjort många viktiga saker för Atletico. Han har förnyat sitt kontrakt när han var ett år ifrån att gå gratis, han har spelat över 200 matcher, han har spenderat två år utan semestrar.

Han är tacksam till fans och till klubbens ledning. Vi har pratat om detta i två månader.
Jag talar med klubbens ledning dagligen, och det var svårt för de att acceptera i början att han ville lämna, men nu har de gått med på det och det är inga problem."

Det mesta tyder på att Agüero kommer att hamna i Manchester City, då Roberto Mancini i dagarna bekräftat intresset för stjärnan. När dessutom uppgifterna om framstegen i Tevez-affären kom ut idag så känns affären än mer sannolik.

"Det här handlar inte om pengar utan han vill se sin karriär växa" avslutar Reguera.



Kommer Agüero byta tryggheten i Atl. Madrid och La Liga mot nya utmaningar i Man City och Premier League?

Gervinho officiellt klar för Arsenal

En affär som uppgetts varit klar en längre tid är nu till slut helt officiell. Idag presenterades Gervinho på Arsenals hemsida.

Förra veckan annonserade Arsenal att affären var i hamn. Nu är även alla papper godkända och den förre Lille-anfallaren kan börja leta bostad i London.

24-åringen säger lyriskt till Arsenals hemsida:

"Det är en underbar känsla att vara en Arsenal-spelare. Jag är väldigt glad. Jag har alltid drömt om att spela för den här klubben. Nu har jag uppnått den drömmen och jag är överlycklig.

Det här är en av de vackraste dagarna i mitt liv."

Se Gervinho i Arsenal-tröjan genom att klicka HÄR :)

Överens med Corinthians

Manchester Citys tränare Roberto Mancini har bekräftat att man är överens med Corinthians om en priset för Carlos Tevez.

City tackade nej till ett bud på 411 miljoner kronor förra veckan från Sao Paoulo-klubben, men nu säger Roberto Mancini till Skysports att man kommit överens om en övergångssumma.

"Vi har nått en överenskommelse med Corinthians, men Carlos är i nu läget en City-spelare."

Den italienske tränaren vet inte om Tevez börjat förhandla om ett kontrakt med den brasilianske klubben.

"Jag vet ingenting om det, som jag sa förut: Carlos är fortfarande en City-spelare, och för tillfället är vi på turné i USA och spelar ihop laget och det är det vi fokuserar på."

Carlos Tevez har sedan tidigare uttryckt en stark begäran att få lämna Manchester då han saknar sin familj. Nu verkar det som flytten, trots allt, kan bli verklighet.

Sergio Agüero har nämnts som tänkbar ersättare för Tevez.



Återvänder han till sin gamla klubb redan i sommar?

Argentinas flopp!

Det skulle bli en argentinsk fest. Copa America på hemmaplan. Men landet totalhavererade mot Uruguay som vann kvartsfinalen efter straffdrama där Carlos Tevez blev syndabock.

Uruguay bjöd på en superskräll i Copa America och skickade ut hemmanationen Argentina redan i kvartsfinalen efter straffdrama. Carlos Tevez missade och Martin Caceres avgjorde med en mäktig straff i ena krysset. Det efter att Diego Perez gett Uruguay drömöppning med 1-0 efter sex minuter men snabb kvittering av Gonzalo Higuain.

Det såg annars bra ut för Argentina när Uruguays målskytt Perez visades ut efter två gula kort efter 39 minuter. Men Argentina och Messi hade inte nycklarna att öppna upp Uruguays hårt arbetande lag. Hemmafansen fick istället se lagkapten Javier Mascherano bli utvisad i 87:e minuten.

Och givetvis oerhört tung för den upphaussade hemmanationen som dessutom rök redan i åttondelsfinalen i VM senast.

Argentina och Lionel Messi får inte ihop det. Trots - eller kanske på grund av - andra stjärnor som Sergio Agüero, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez, Javier Pastore, Angel Di Maria fanns på plan i natt.

Kolla in målen och missarna :)

 

Brasilien spelar sin kvartsfinal mot Paraguay klockan 21 ikväll :)


Real körde över LA Galaxy

Real Madrid slog David Beckhams LA Galaxy med 4-1. Till tränare Jose Mourinhos stora glädje.
- Jag är väldigt glad. Det var en svår match och vi spelade med stor intensitet.

Real Madrid kunde slå Los Angeles Galaxy efter mål av Jose Callejon, Joselu, Cristiano Ronaldo och Karim Benzema. Madrid-laget var dominanta matchen igenom och Mourinho hyllade inställningen.

- Att vinna var inte så viktigt, men att hitta formen var det - och jag gillade attityden från spelarna.

Ronaldo gjorde ett fantastisk mål när han snurrade med Galaxy-försvaret och dunkade upp bollen i nättaket. Efteråt ville han hellre tala om lagets insats än sitt eget mål:

- Vi gjorde bra ifrån oss och är nöjda med resultatet. Det är en bra start på säsongen och vi har tränat hårt, vilket syntes.

Kolla in målen :D


Nasri och Agüero till City?

Sergio Agüero vill lämna Atlético Madrid. Nu säger Roberto Mancini att City planerar ett bud.
- Ja, förmodligen blir det så, säger han till Sky Sports.

Den argentinska storstjärnan Sergio Agüero sa för ett par dagar sedan att han kommer att flytta från Atlético Madrid. Manchester City har uppgetts vara intresserat och nu bekräftar Mancini att man vill ha Agüero.

Mancini säger att man förmodligen kommer att lägga ett bud på Agüero, men att det till mångt och mycket beror på om han säljer Carlos Tevez.

- Agüero är en spelare som kan spela för Manchester City eftersom han är ung, han är en bra spelare som Carlos, han gör många mål och kan spela med Mario Balotelli och Edin Dzeko.

Manchester City har även kopplats ihop med Arsenal-stjärnan Samir Nasri. Mancini utesluter inte att man går efter honom heller, men säger att han inte vet om City lagt något bud.

- Jag vet inte just nu. Jag vet inte situationen men det är svårt för Nasri. Jag hoppas att vi kan köpa eftersom vi behöver spelare och jag hoppas att den spelaren kan komma innan slutet av månaden.


Tevez kan signera för Real

Carlos Tevezs agent har avslöjat att spelaren skulle inte ha något emot att flytta till Spanien, och nu sägs det att Real Madrid vill signera spelaren.

Manchester City fick nyligen ett bud på 35 miljoner pund på Carlos Tevez från den brasilianska klubben Corinthians, men engelsmännen avvisade erbjudandet eftersom de vill tjäna mer pengar på argentinaren.

Corinthians president, Andres Sanchez, sa till City att han inte kommer att lägga ett nytt bud på anfallaren eftersom klubben inte har råd att betala 50 miljoner pund för målgöraren, rapporterar The Telagraph.

Nu kan en flytt till Real Madrid vara mycket möjlig med tanke på Jose Mourinhos senaste uttalande, som lydde: "Jag, liksom alla andra, anser att vi behöver ännu en anfallare."

Dessutom har den 27-årige spelarens agent, Kia Joorabchian, sagt att en flytt till Spanien skulle vara bättre än att stanna i England.

"För Carlos är det viktigaste att lämna City och gå till en klubb som inte spelar i Premier League. Han vill flytta till en stad som hans familj kan anpassa sig till."

"En flytt till Spanien kan lösa problemet. Det handlar om språket och kulturen. I Spanien pratar de samma språk. Man kan se många argentinska och brasilianska spelare bo i Spanien och de har anpassat sig till livet där väldigt bra."

Efter att Santos anfallare Neymar avslöjade att han inte kommer att lämna sin nuvarande klubb tills januari, har Real Madrid angett att de är villiga att diskutera en flytt för Tevez.

Klubben kommer osannolikt att lägga 50 miljoner pund på argentinaren, men det är mycket möjligt att de inkluderar en oönskad spelare i sitt erbjudande.

Ett sådant erbjudande kan se Gonzalo Higuain eller Karim Benzema plus 25 miljoner pund vara på väg till Manchester.



Tevez till Real?




Sneijder nära United

Manchester United kan snart presentera Wesley Sneijder. Det skriver the Sun som menar att Manchester United är nära att slutföra en affär med Inter.

Uppgifterna kommer efter att Inters sportchef Marco Branca sagt att storstjärnan Sneijder “inte var till salu”.

När Sneijder själv sagt att han vill stanna i Inter, trodde många att historien därmed var över. Men nu kommer the Sun och goal.com med uppgifterna om att United är i förhandling med Inter-klubben.

En delegation av United-representanter, med VD David Gill i spetsen, ska ha åkt till Milano för att förhandla med Inter-ledningen.
Man ska vara beredda att möta Inters värde på spelaren, som sträcker sig upp emot 400 miljoner kronor. Manchester United ska vara helt inställda på att inte lämna Milano utan en överenskommelse med Inter.


Ett 400 miljonersbud på Tevez!

Brasilianska Corinthians har enligt flera medier lagt ett bud på 400 miljoner kronor på sin före detta spelare Carlos Tevez, för tillfället i Manchester City.

Corinthians har nyligen gjort klart med en sponsordeal värd 300 miljoner, och har därför råd med rekordbudet. Om köpet går igenom blir Tevez den dyraste spelaren i Brasilien någonsin.

- Jag vill inte höja våra supportrars förhoppningar. Vi ska försöka, det är allt jag kan säga. Att köpa Tevez är inte omöjligt. Det är en dröm vi försöker uppfylla, säger Corinthians sportchef D. Monteiro Alves enligt The Mirror.

Manchester City har tidigare krävt över 500 miljoner för Tevez, men tros nu vara berett att sälja argentinaren för mindre, främst eftersom Tevez själv sagt sig vilja flytta tillbaka till Sydamerika.



Återvänder han till Sydamerika?

Sanchez klar för Barcelona!

Enligt spanska AS är Udinese och Barcelona överens om en flytt för Alexis Sanchez. Barca får ge knappt 400 miljoner för chilenaren, skriver tidningen.

Transfersagan Sanchez-Barcelona har pågått länge nu, men enligt spanska AS blev det i natt klart. Enligt tidningens källor har Barcelona och Udinese kommit överens om en affär.

Den spanska mästarklubben får betala knappt 400 miljoner för chilenaren, en summa som kan stiga beroende på Sanchez insatser i klubben. Sanchez, som för tillfället spelar Copa America med Chile, sägs ha gått med på ett femårskontrakt.

Den spanska radiostationen Ona FM har dock också källor i Barcelona, och hävdar att affären inte är klar än. Klubbarna förhandlar fortfarande, hävdar Ona.


Sneijder till Malaga?

Sakkunnige agenten Ernesto Bronzetti har uttalat sig i italienska Sky Sports där han försäkrar att kontakt tagits mellan Malaga och Inter om Wesley Sneijder.

La Repubblica går ännu längre och säger att Inter är positiva till en affär. Mestadels för att Malaga ser ut att vilja betala uppemot 360 miljoner kronor för Schneider.
En summa som enligt medier blir svår att säga nej till för Inter.

Det som dessutom talar för en Sneijder-flytt är att Inter nyligen värvat Ricky Alvarez, en spelare som spelar på liknande position som holländaren.



Hamnar den holländska spelmotorn i La Liga nästa säsong?

Nasri till City!

Samir Nasri ser ut att lämna Arsenal i sommar.
Enligt Sky Italia har den engelska klubben tackat ja till ett bud från Manchester City.
Den franske mittfältaren uppges kosta 240 miljoner kronor.

Det har spekulerats en längre tid – nu verkar det vara något på gång.
Arsenal har tackat ja till ett bud från Manchester City rörande Samir Nasri enligt Sky Italia uppger BBC.
Londonklubben fick ett bud på 240 miljoner kronor och rapporteras nu ha bestämt sig för att sälja mittfältaren.

Managern Arsene Wenger sa i går att han skulle göra allt han kan för att övertyga Cesc Fabregas och Samir Nasri.

– Vår position är alltid densamma. Vi vill ha kvar Cesc och jag kommer att kämpa så hårt jag kan för att få behålla honom, sa Wenger till klubbens hemsida.

– Det är exakt detsamma när det gäller Samir Nasri. Vi kommer göra allt vi kan för att behålla honom.

Om man ska tro de senaste uppgifterna så misslyckades han med att få den franske mittfältaren att stanna i London.

Går till storsatsande Man City


Benzema/Higuain för Tevez?

Real Madrid har erbjudit Manchester City Gonzalo Higuain eller Karim Benzema plus 28 miljoner euro för Carlos Tevez, har Goal.com avslöjat.

De spanska giganterna har öppnat samtal med den engelska klubben för att diskutera en möjlig bytesaffär som inkluderar 28 miljoner euro och en av huvudstadsklubbens stora namn.

Tränaren Jose Mourinho är en stor beundrare av Tevez och vill återförena den förra Old Trafford anfallaren med Manchester United lagkamraten Cristiano Ronaldo.

Goal hävdar att Real Madrid hellre signerar Tevez, som tidigare i veckan avslöjade att han vill lämna City i sommar, än Atletico Madrids målgörare Sergio Agüero.

Ingår någon av dessa spelare i en inbytesaffär i sommar?



Överens om Neymar

Enligt Neymars agent har Los Blancos och Santos kommit överens om en transfer, och nu återstår det bara att spelaren kommer överens med den spanska huvudstadsklubben om de personliga villkoren.

19-åringens agent, Wagner Ribeiro, sa att både Barcelona och Real Madrid var beredda att betala spelarens 45 miljoner euro klausul, men tidigt på fredagen sa Ribeiro att Neymar föredrog Los Blancos framför Barcelona, och nu återstår endast att de personliga villkoren accepteras.

"Den ekonomiska delen har bestämts mellan Real Madrid och Santos. Santos president har redan sagt till dem att prata med spelaren för att veta om spelaren vill lämna eller inte" sa Ribeiro till Lancenet.

"Real har redan pratat med mig och lagt ett bud. Det beror endast på Neymar nu. Santos kommer att få 45 miljoner euro och spelaren kommer att lämna eftersom klausulen har nåtts."

"Barcelona vill köpa honom, men samtidigt låta honom spela för Santos i ett år till. Så självklart föredrar Santos Barcelonas erbjudande. Jag vet att Neymar vill stanna. Han kommer att vara den som bestämmer, men endast efter Copa America."

Närmar sig Real Madrid






"Maicon får lämna"

Inter kommer att överväga att sälja högerbacken Maicon till Real Madrid om den spanska huvudstadsklubben lägger 20 miljoner euro på den brasilianske spelaren, rapporterar den italienska Goal.

I tisdags insisterade Inters transferchef, Marco Branca att "Maicon kommer att stanna" efter att försvararen sa att han "skulle prata om Real Madrid" efter Copa America.

Men nu rapporterar Goal att Inter inte har några problem med att sälja brassen, utan istället vill de sälja honom nu för att inte låta honom lämna gratis sommaren 2012 - då hans kontrakt löper ut.

Maicon har kopplats med de spanska giganterna under en lång tid. Förra året var Real Madrid väldigt nära att signera 29-åringen, men Inter vägrade att sälja honom för mindre än 26,9 miljoner pund.

Denna gång är det omvända roller. Inter kommer att förhandla med Los Merengues, och om spanjorerna erbjuder italienarna 20 miljoner euro kommer en flytt att äga rum i sommar.



Ska Real värva ännu en back?

La Ligas spelschema är klart! :D

Spelschemat i Spanien är klart. Med en tidig julklapp. Real Madrid tar emot Barcelona den 11 december.

Vilken rivstart! Spelschemat för säsongens La Liga har kommit och det smäller till direkt den 20 och 21 augusti.

Barcelona får en riktigt tuff start då de gästar hårdsatsande Malaga, med bland annat Toulalan, Mathijsen och de förra Real Madrid-spelarna Ruud van Nistelrooy, Baptista och Demichelis, medan Real Madrid tar emot förra säsongens ligasexa Athletic.

Den stora matchen i första omgången är annars derbyt mellan nyuppflyttade Betis som tar emot ärkerivalen Sevilla.

Helgen den 10 och 11 december är det sedan dags för ligasäsongens första "El Clásico" - då Real Madrid tar emot Barcelona. Den 21 eller 22 april möts giganterna i Barcelona.

Hur gör man då för att se alla dessa guldkorn? ;D
Även i år är det Canal Plus som ger er alla matcher i ligan. Både på lördagar och söndagar. TV4 Sport ger er dessutom supercupfinalerna mellan Barcelona och Real Madrid - den 14 och 17 augusti.


Real är i Brasilien för att förhandla med Santos

Rapporter i Brasilien hävdar att Real Madrid har skickat iväg sina tjänstemän för att förhandla med Neymars agent om en möjlig flytt.

Man förväntar sig att Neymar kommer att lämna Santos i sommar trots att klubbens president har sagt att den 19-årige stjärnan kommer att stanna i klubben i många år framöver.

Real Madrid sägs leda kampen om målgöraren och den brasilianska median föreslår att den spanska huvudstadsklubben har skickat iväg några utav sina bästa tjänstemän för att förhandla med spelarens agent, Wagner Ribeiro.

Det har även rapporterats att Real Madrid är beredda att betala Neymars 45 miljoner euro klausul, samt att Los Blancos kommer att erbjuda brassen 5 miljoner euro per år.


36 miljoner för Gerndt

Helsingborg har fått bud på Alexander Gerndt. Men kräver nu 36 miljoner, enligt uppgifter till fotbollskanalen.se.
- Inga kommentarer, säger sportchef Jesper Jansson.

Häromdagen bekräftade Helsingborg att ett bud på skyttekungen Alexander Gerndt hade lämnats. Budet kom enligt uppgifter FC Köpenhamn, och Sport-Expressen hävdar att det handlar om 18 miljoner kronor plus försvararen Peter Larsson.

Fotbollskanalen.se erfar nu att HIF kräver 36 miljoner kronor för sin landslagsanfallare. Helsingborgs sportchef Jesper Jansson vill inte kommentera uppgifterna:

- Jag kommenterar inte enskilda klubbar, och kommer inte att göra det. Vi har fått ett bud på Gerndt, och vi är villiga att lyssna på marknadsmässiga bud, säger Jansson till fotbollskanalen.se.


Inter lägger bud på förre Milano-spelaren!

Den italienska Serie A klubben Inter planerar att lägga ett bud på AC Milans förra stjärna, Kaká.

Inter kommer att lägga ett bud på Real Madrids brasilianska playmaker, Kaká, rapporterar den spanska median.

Radio Marca säger att italienarna kommer att erbjuda den spanska huvudstadsklubben 31 miljoner euro för mittfältaren - nästan halva summan som Los Blancos betalade AC Milan för två år sedan.

Real Madrids chefer letar efter en köpare som är villig att signera Kaká eftersom FIFA World Player of the Year 2007 inte är Jose Mourinhos förstahandsval.

Chelsea,
Manchester City, Milan och PSG har frågat Real Madrid om Kaká sedan slutet av förra säsongen, men Inter är den första klubben som kommer att lägga ett bud på den 29-årige spelaren.

Brassen vill stanna men Inter erbjuder 31 miljoner euro.


Möte mellan Fabregas och Wenger

Enligt The Guardian ska Cesc Fabregas och Arsene Wenger i dag ha ett möte för att diskutera spanjorens framtid.

Barcelona jagar ihärdigt Arsenals speluppläggare Cesc Fabregas. Londonklubben har nobbat flera bud, senast i förra veckan bjöd katalanerna 365 miljoner för Fabregas som gick från just Barcelona till Arsenal 2003.

Enligt brittiska tidningen The Guardian ska Fabregas och Arsenaltränaren Arsene Wenger i dag sätta sig ner och prata ut om situationen. Enligt tidningen kommer Fabregas förklara att han vill lämna, och att han hoppas att klubbarna kan nå en kompromiss.

Barcelonas president Sandro Rosell är för tillfället i Argentina och tittar på Copa America, men återvänder till Spanien senare under dagen – och hoppas då mötas av beskedet att Wenger gått mer på Fabregas flyttönskan.



Fabregas-såpan går vidare.

Coentrao klar för Real Madrid!

Real Madrid har gjort klart med Fabio Coentrao. Klubben lär betala runt 270 miljoner kronor för vänsterbacken.

Real Madrid och Jose Mourinho knyter nävarna inför kommande säsong.
I dag blev det klart att den portugisiska vänsterbacken Fabio Coentrao lämnar Benfica för "Los Blancos".
Real betalar över 270 miljoner kronor för en av sommarens mest eftertraktade spelare.

Både Benfica och Real Madrid går ut med uppgifterna att köpet nu gått igenom och att Coentrao accepterat de personliga detaljerna. 23-åringen, som ses som en av de mest lovande ytterbackarna i Europa, hade ett kontrakt till 2016 med Benfica.

Det blir Reals femte värvning till kommande säsong. Sedan tidigare har man gjort klart med Nuri Sahin, Hamit Altintop, Jose Callejon och franske backtalangen Rafael Varane.



Ännu en portugis till Real, denna gång är det Fabio Coentrao som anländer

Coentrao klar för Real Madrid!

Real Madrid har gjort klart med Fabio Coentrao. Klubben lär betala runt 270 miljoner kronor för vänsterbacken.

Real Madrid och Jose Mourinho knyter nävarna inför kommande säsong.
I dag blev det klart att den portugisiska vänsterbacken Fabio Coentrao lämnar Benfica för "Los Blancos".
Real betalar över 270 miljoner kronor för en av sommarens mest eftertraktade spelare.

Både Benfica och Real Madrid går ut med uppgifterna att köpet nu gått igenom och att Coentrao accepterat de personliga detaljerna. 23-åringen, som ses som en av de mest lovande ytterbackarna i Europa, hade ett kontrakt till 2016 med Benfica.

Det blir Reals femte värvning till kommande säsong. Sedan tidigare har man gjort klart med Nuri Sahin, Hamit Altintop, Jose Callejon och franske backtalangen Rafael Varane.



Ännu en portugis till Real, denna gång är det Fabio Coentrao som anländer

Tevez lämnar Man City!

Carlos Tevez har nu i ett officiellt uttalande gjort klart att han inte vill spela för Manchester City nästa säsong.

- Jag är ledsen att jag måste delge Manchester City min önskan att lämna klubben. Jag vill göra det klart att jag har stor respekt för klubben, dess fans och ägarna.

Anledningen bakom är att Tevez vill komma närmre sina döttrar, som bor i Argentina.

- Jag hoppas att alla kan förstå under vilka svåra familjeförhållanden jag levt de senaste 12 månaderna. Att leva i Manchester utan mina döttrar har varit väldigt svårt för mig. Allt jag gör, gör jag för mina döttrar Katie och Florencia. Jag behöver dem för att vara lycklig, de är mitt liv, sade Tevez i uttalandet.

Den målfarlige argentinaren ser nu ut att lämna City


Real Madrid effektivast i Europa! :D

Real Madrids portugisiska stjärna Cristiano Ronaldo, franske målgöraren Karim Benzema och den argentinske anfallaren Gonzalo Higuain har gjort 65 mål i La Liga, vilket har gjort dem till den mest effektiva attackerande anfallartrion i den europeiska fotbollen.

Jose Mourinhos lag gjorde 102 mål38 ligamatcher, och 65 utav dessa mål gjorde de tidigare nämnda anfallarna.

De tre anfallarna är klubbens toppmålgörare följt av brassen Kaká (7 mål), tysken Özil (6 mål) och argentinaren Di Maria (6 mål).

De är inte bara Real Madrids bästa målgörare, utan Ronaldo, Benzema och Higuain är den bästa trion i Europa, följt av Barcelona (61 mål), Bayern München (52 mål), Lille (47 mål) och Manchester United (44 mål).

Vassaste trion i Europa! ;D


Real Madrid överens med Atletico Madrid

Rapporter i Spanien säger att den argentinska målgöraren Sergio Agüero kommer att signera för Real Madrid efter Copa America.

Trots intresset från Juventus, hävdar El Mundo Deportivo att Santiago Bernabeu klubben är redo att betala spelarens klausul som ligger på 45 miljoner euro.

Agüero har bett sin agent att försena någon affär tills han har avslutat sin erfarenhet i Copa America med Argentina denna månad.

Under tiden har även AS rapporterat att Agüeros familj är säkra på att han kommer att stanna i Madrid och acceptera en flytt till Real Madrid.



Ser ut att byta klubb, men stannar i Madrid.

"Bojan klar idag eller imorgon"

Roma har under en tid jagat Barcas bänkade forward Bojan Krkic. Den unge spanjoren har haft svårt att slå sig in i Barcas MVP-anfall (Messi, Villa, Pedro).

Enligt Romklubbens sportchef Walter Sabatini blir affären helt klar i dagarna.

- Bojans övergång kan slutgöras idag eller i morgon. Jag är väldigt optimistisk, säger han till ONA FM.

- Vi är helt överens med Bojan, men måste reda ut ett par saker med Barcelona.

Snart klar för Rom-laget


Pastore till Malaga?!

Palermopresidenten Maurizio Zamparini har som bekant förlikat sig med tanken på att lagets största stjärna Javier Pastore lär länma klubben i sommar.

- Jag tror det är 90 procents chans att han lämnar, säger Zamparini till GR Parlamento.

- Pastore kommer gå till England eller Spanien, men jag utesluter Barcelona eftersom de har Iniesta och Xavi på den positionen. Favoriterna är Real Madrid och Malaga. Manchester City vill också ha honom, precis som Manchester United och Chelsea.

- I Italien finns det inga pengar.



Pastore-sagan lär spinna vidare



Clichy klar för Man City!

Nu är det officiellt: Gael Clichy lämnar Arsenal för Manchester City. Fransmannen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Övergången har varit på gång en längre tid, och under måndagen genomgick Clichy en läkarundersökning i Manchester. Efter undersökningen blev affären officiell: den franske ytterbacken lämnar Arsenal, dit han kom 2003, och spelar nästa säsong för Manchester City.

- Jag kan inte vänta tills vi sätter igång, jag tror att allt är möjligt med det här laget, säger Clichy enligt AP.

I City återfinns Clichys gamla lagkamrater Kolo Touré och Patrick Vieira.

- När jag kom till England var det Touré och Vieira som tog mig under sina vingar och verkligen tog hand om mig, säger Clichy.

- Kolo plockade upp mig och lämnade mig hemma, och hans fru brukade laga mat till mig. Patrick fanns alltid där för att ge mig råd, så det känns underbart att vara tillbaka i samma klubb som dem.

25-årige Clichy har skrivit på ett fyraårskontrakt. Övergångssumman är hemlig.

Byter Gunners-tröjan mot den ljusblå till nästa säsong


"Neymar kan bli bäst i världen"

Stjärnskottet Neymar ser ut att stanna i Santos.
Då reagerar anfallslegendaren Ronaldo.
- Det kan ses som bristande ambition, säger han till Folha.

Neymar är det 19-åriga jättelöftet som spås en lysande framtid. Flera klubbar i Europa, som Chelsea, Manchester City, Barcelona och Real, sägs vilja köpa honom – trots hans höga prislapp. Men någon flytt verkar det inte bli av, sedan Santos sa att det inte var aktuellt.

Det får Ronaldo, den tidigare anfallsstjärnan från Brasilien, att se rött.

- Neymar kan bli bäst i världen – om han lämnar Brasilien, säger han, och utvecklas:

- Neymars eventuella flytt till Europa har ingenting med pengar att göra. Man måste vara ambitiös om du vill växa som spelare. Om han stannar i Santos – då kan det ses som bristande ambition.

Neymar startade för Brasilien i lagets öppningsmatch mot Venezuela, en match som slutade 0-0.


Agüero klar för Juve på tisdag?

Sergio Agüero slog till med ett drömmål i Argentinas öppningsmatch i Copa America. Innan nästa match kan han vara klar för en ny klubb – Juventus.

Turin-klubben har gått ut med att man har ett stort namn man vill värva denna sommaren, Sergio Agüero. Nu kan en affär snart vara i hamn. Enligt italienska och spanska medier ska klubbarna mötas på tisdag för att förhandla fram en övergångssumma.

Juventus ska vara redo att erbjuda Atletico Madrid 40 miljoner euro, vilket ska vara tillräckligt för att Madrid-klubben ska acceptera ett bud. Samtidigt har Juve kommit med ett förslag till Agüeros agenter, vilket Agüero lär tacka ja till muntligt – varpå han åker till Juventus efter Copa America.


Bara 0-0 mot Venezuela

Stjärnspäckat i startelvan. Trots alla anfallare skulle Brasilien floppa i inledningsmatchen - där man bara fick 0-0 mot Venezuela.

Brasilien ställde upp med ett offensivt och talangspäckat lag mot Venezuela, med superkvartetten Robinho, Ganso, Neymar och Pato på topp.

Men trots det hade Brasilien stora problem med Venezuela. Laget inledde visserligen optimistiskt, men trots en del vassa lägen ville det sig inte för brassarna.

Venezuela stretade emot bra och skulle hålla 0-0 matchen ut. Brasilien, precis som Argentina, fick alltså nöja sig med en poäng i första matchen mot Copa America. Givetvis en missräkning för brassarna, som ju förväntas gå långt i turneringen.

För Venezuela var det en minst sagt meriterande poäng. Inte nog med att man fick med sig ett resultat mot mesta världsmästarna, man höll också nollan för blott sjätte gången på 50 Copa America-matcher.

Närmare än Patos ribbträff kom man inte.


C. Ronaldo nekar till City-ryktena :)

Cristiano Ronaldo läste förmodligen nyheterna idag och för 40 minuter sedan förnekade portugisen på sin Twitter att han gjorde en intervju med The Sunday Mirror.

Tidigare idag publicerade The Sunday Mirror en artikel där de påstod ha haft en intervju med den portugisiska anfallaren, Cristiano Ronaldo. Men nu har målgöraren förnekat att han pratade med den engelska tidskriften.

"The Sunday Mirror publicerade en intervju med mig idag. All innehåll är falskt. Jag har aldrig pratat med tidningen och jag gjorde aldrig dessa uttalanden" skrev Ronaldo på sin Twitter.

C. Ronaldos twitterinlägg


Domarmissen!!!

Det står 1-1 mellan Australien och Ekvatorialguinea men Australien har blivit rånade på en straff. Och som de blev rånade.

I en av de största domarmissarna man skådat så plockar ekvatorialguineanska backen Bruna, mitt under spelet, upp bollen med händerna för att sedan , när hon upptäcker att spelet fortfarande igång, kasta iväg bollen. Utan att någon av domarna såg händelsen.

Strax efter så kvitterade Ekvatorialguinea...Dessutom efter en försvarsblunder av Australien.

Kolla in den otroliga domarmissen som ingen utav de fyra ur domarteamet ser!


Klitsjko knäckte Haye! ;D

Ukrainaren var en överlägsen vinnare i supermötet.

Vladimir Klitsjko – där har ni världens bästa boxare.
Ukrainaren tog en överlägsen poängseger i superfajten mot David Haye.

– Jag kommer alltid att försvara mina titlar, säger Klitsjko.

Det blev ingen knockout – men ändå en tydlig segrare.
David Haye försökte och försökte, men hade inget att sätta emot den väldige Vladimir Klitsjko.

Ukrainaren vann på poäng i överlägsen stil och kammade hem fyra av fem tungviktstitlar under en och samma kväll. Vem som erhåller den femte? Storebrorsan Vitali, såklart ;)

– Jag vill tacka alla som har kommit hit och stöttat mig i dag. Jag kommer att försvara alla titlar jag vinner, säger Klitsjko.

Bröderna Klitsjko efter superfajten!


Copa America! :D

I kväll går de åttafaldiga mästarna Brasilien in i Copa America. Landet möter Venezuela och ställer upp med en spännande trio längst fram.
I störst fokus är Santos supertalang Neymar.

– Förhoppningsvis blir det här mitt Copa America, säger Neymar till ESPN Brazil.

Neymar är Brasiliens största talang och den 19-årige anfallaren jagas av flera stora europeiska klubbar.
Längst fram i kön finns Barcelona, Real Madrid och Chelsea.

Men förutom några tävlingslandskamper på ungdomsnivå och träningsmatcher med Brasiliens A-landslag är han relativt oprövad på den internationella scenen.
I kväll mot Venezuela i Copa America kommer han dock ha världens ögon på sig.

Inför VM 2010 gick Pelé ut i pressen och bad Brasiliens dåvarande förbundskapten Carlos Dunga att ta med Neymar i truppen – men Dunga vägrade.

Hans ersättare Mano Menezes är dock av en helt annan åsikt.
Förbundskaptenen väljer att satsa på Santos-duon Neymar och Ganso från start i Copa America.

– Jag väntar mig det bästa från båda två (Neymar och Ganso). Jag vet att de är redo och har allt som krävs för att spela bra, säger Menezes till AP.

Neymar är glad för att han får chansen och hyllar förbundskaptenen.

– Han är en fantastisk tränare, jag lär mig massor av honom, säger 19-åringen.

Neymar gjorde debut för Brasilien den 10 augusti 2010. Efter 28 minuter i sin landslagspremiär nickade han in 1-0 och sedan dess har det blivit ytterligare två landslagsmål, båda mot Skottland den 27 mars 2011.

Bredvid Neymar kommer, om man ska tro alla förhandssnack, Milan-duon Robinho och Pato spela.

Brasilien, som har vunnit Copa America vid åtta tillfällen, är regerande mästare. De slog Argentina med 3-0 i finalen i Venezuela för fyra år sedan.

För er som inte kan vänta tills kl. 21 för att se på sambafotboll, kolla in när Neymar dansar sig igenom ;D


C. Ronaldo: "Hade Mourinho lämnat så hade jag inte stannat"

Cristiano Ronaldo sa att om han lämnar Spanien skulle det vara för England, och hade tränaren José Mourinho lämnat den spanska huvudstadsklubben i sommar - skulle han göra samma sak.

Real Madrids portugisiska målgörare Cristiano Ronaldo har deklarerat att han vill återvända till Premier League i framtiden, rapporterar Tribalfootball.

Ronaldo, som lämnade Manchester United för Real Madrid för 80 miljoner pund för två år sedan, var smickrad av Manchester Citys diskreta ouvertyr till honom tidigare i sommar.

"Jag tror att om jag lämnar Spanien skulle det vara för Premier League - men inte nu. Först måste vi vinna Champions League. Om jag går tillbaka till Premier League måste det vara en klubb i nordväst. Jag gillar inte London" sa Ronaldo.

Detta innebär att han skulle antingen återvända till sin förra klubb, Manchester United, eller dess rivaler Manchester City.

"Det är smickrande att bli erbjuden 20 miljoner pund per år - det är väldigt bra, men jag pratade med min agent och jag tror att det är bättre om jag stannar i Madrid eftersom detta år kommer vi att vara de bästa.

Denna säsong kommer vi att vara en stor kraft.
Jose Mourinho kommer att stanna i Madrid, så jag stannar. Om han skulle ha lämnat för Chelsea, skulle jag också lämna.
Jag skulle ha gått till Manchester City, men nu stannar han ju, så jag stannar" avslutade Ronaldo.


Robinho talar ut

Den förra Real Madrid spelaren, Robinho, sa att han ångrar sättet han lämnade den spanska huvudstadsklubben.

Brassen lämnade Spanien för den engelska Premier League klubben Manchester City i augusti år 2008.
Robinho sa att hans val att lämna Santiago Bernabeu klubben var det rätta för honom, eftersom han kände sig oönskad i Real Madrid - särskilt när Los Blancos började förhandla med Manchester United om Cristiano Ronaldo.

"Jag ångrar två saker i min karriär: Hur jag lämnade Real Madrid och hur jag lämnade Santos. Jag ångrar inte att jag lämnade, utan sättet allting var" sa brassen till Folha.
"I Santos kunde saker och ting ha tagit en annan väg, men inte i Madrid. Men allt är över nu."

Robinho passade även på att ge Neymar råd, särskilt nu när han har starkt kopplats med en flytt till Madrid.

"Jag är 27 nu och Neymar är 19. Jag försöker ge honom råd, både på och utanför planen. Europeisk fotboll är annorlunda och mycket starkare än den brasilianske fotbollen.

Han behöver inte mycket råd. Han är född till fotbollsspelare."

Målskytten i Real Madrid-tröjan


Agüeros volleymål räddade poäng

Sergio Agüero räddade Argentina i Copa America. Efteråt var laget dock besviket.
- Resultatet gör oss ledsna eftersom vi inte uppfyllde vår målsättning, som var att vinna, sa Lionel Messi efteråt.

Edvialdo Rojas chockade Argentina i den 48:e minuten, när han skarvade in en hörna. Bolivia var i det läget inte helt oförtjänta av ett ledningsmål och 1-0 kunde ha stått sig matchen ut. Om det inte hade varit för inhopparen Sergio Agüero.
Hans underbara volleyskott kvitterade matchen och räddade storfavoriternas ära i premiären.

- Det var svårt och vi måste vara mer avslappnade och förändra en del saker. De komplicerade saker för oss genom att försvara som de gjorde, sa Argentinas målskytt, enligt AP.

Ögonen var annars på Lionel Messi inför matchen. Stjärnan misslyckades dock - igen - med att prestera i landslaget och hade knappt en vass målchans på hela matchen.

- Resultatet gör oss ledsna eftersom vi inte uppfyllde vår målsättning, som var att vinna, sa han efter matchen.

Kolla in målen :)


Sanchez fortfarande tillgänglig

Flera klubbar vill ha Udinese stjärnskottet Alexis Sanchez. Och än är det fortfarande vidöppet var han hamnar.
- Det finns ingen definitiv överenskommelse, säger Udineses sportchef till Gazzetta dello Sport.

Uppgifter i italienska och spanska medier har starkt kopplat Alexis Sanchez, Udineses storstjärna, till Barcelona. Många har trott att en övergång när som helst skulle presenteras, men nu säger sportchefen i den italienska klubben, Fabrizio Larini, att det fortfarande kan bli så att han stannar i Udinese.

- Vi behöver inte sälja anfallaren, som utvecklas och fortfarande kan bli bättre. Om vi inte kan nå någon överenskommelse, skulle vi skatta oss lyckliga om vi fick behålla honom.

Larini berättar också hur det går i förhandlingarna. Han går i detalj på hur Inter har försökt värva Sanchez, men menar nu att det ser långsökt ut att Milano-klubben ska kunna få honom.

- Inter frågade efter spelaren i januari. Men vi började vi inte ens förhandlingar eftersom vi ville behålla honom åtminstone till juni.

- Då var hans värde ett annat än nu och nu har det blivit svårt för Nerazzuri (Inter) att konkurrera. De har erbjudit ett spelarbyte som del i affären, men det finns andra klubbar som är före dem just nu.

Sanchez uppges vara värderad till 50 miljoner euro.


Santos tvingar kvar Neymar

Storklubbarna går bet – Neymar tvingas kvar i Brasilien.

Nu är Neymars framtid för nästa säsong avgjord. Han blir kvar i Santos.
- Vi tittar inte på några bud, slår den brasilianska klubbens president fast, enligt the Guardian.

Brassen Neymar har redan blivit ett fenomen i Europa, innan han ens har kommit över för att spela här. Santos-spelaren, som nyligen hjälpte hans lag vinna Copa Libertadores, jagas av mängder av klubbar och några av de allra största är villiga att betala hans försäljningsklausul på runt 500 miljoner kronor.

Men det verkar konstigt nog inte spela någon roll. Både Santos och Neymars agent säger att en flytt inte är aktuell.

- Det är väldigt liten chans att gå till Europa nu, säger agenten Wagner Ribeiro.

- Det skulle inte vara bra för pojken. Spelaren är ingen legosoldat. Han kan inte bara ta pengarna (i Europa) och sticka. Det måste finnas en överenskommelse för alla villkor i övergången.

Santos-presidenten Luis Alvaro de Oliveira säger å sin sida att det inte finns en chans att Neymar lämnar. I ett anmärkningsvärt uttalande hyllar han spelaren och menar att Neymar älskas av alla – och att det därför inte kommer bli någon försäljning.

- I ljuset av de fortsatta spekulationerna i nationell och internationell press, känner jag mig tvingad att kommunicera att Neymars avsked inte är förhandlingsbart. Neymar är ett mediefenomen känt över hela världen. Hans talang och fantastiska finter på planen står i proportion till hans karisma.

- Hur som helst, Santos respons är att vi inte tittar på några bud. Neymar kommer att återvända till Santos efter Copa America och vi kommer arbeta för att kunna behålla honom och hålla honom glada i många år.



Stannar han i Santos, eller är det bara ett försök från presidentens sida att få upp prislappen ytterligare? ;D

Hysén till Brügge?

Club Brügge har sålt en nyckelspelare. Nu uppger belgisk media att pengarna ska användas på Tobias Hysén.
- Vi kommer använda resurserna för att stärka laget, säger Brügges general manager Vincent Mannaert.

Det är sedan tidigare bekräftat att Club Brügge är väldigt intresserade av IFK Göteborgs Tobias Hysén. Den belgiska klubben har dock dröjt med att lägga bud på anfallaren framtill att pengar kunde frigöras från andra övergångar.

Det har nu hänt. Den offensiva mittfältaren Ronald Vargas har gått till Anderlecht och då siktar klubben på att förstärka laget.

- Vi kommer använda resurserna för att stärka laget, men på en annan position säger Brügges general manager Vincent Mannaert, till belgiska tidningen De Standaard.

Enligt tidningens uppgifter är det Tobias Hysén man vill ha och man är redo att lägga ett bud på motsvarande 18 miljoner kronor för Blåvitt-anfallaren. När fotbollskanalen.se når Hyséns agent, Jonas Svensson, bekräftar han att Brügge inte agerat de senaste veckorna. Däremot känner han heller inte till om något är på väg att ske nu.

- Jag har inte hört något på två veckor. Det finns inget att rapportera där, det är hundra procent säkert.

Förra säsongens skyttekung blickar utomlands, lämnar han för Club Brügge i sommar? :P


Ljungberg tar plats i Arsenals dreamteam

Fredrik Ljungberg är Arsenals bäste högerytter någonsin när Arsenalfansen själva får bestämma. Svensken har valts in i Arsenals officiella "dream team".

David Seaman, Liam Brady, Patrick Vieira och - Fredrik "Freddie" Ljungberg.

"The Super Swede", som han fortfarande kallas bland Arsenalsupportrarna, har valts in i Arsenals drömlag.
Mer än 12 000 Arsenalfans har skickat in sina drömelvor till klubbens officiella hemsida, och drömlaget presenteras nu en spelare i taget.

Man får inte rösta på nuvarande Arsenalspelare.

Ljungberg, som nyligen lämnade skotska Celtic där han knappt fick någon speltid, gjorde hela 72 mål328 officiella Arsenalmatcher.

2002 avslutade han säsongen på ett makalöst vis när han gjorde sex mål på fem matcher och hjälpte Arsenal säkra ligatiteln, och dessutom nätade i FA-cupfinalen som Arsenal vann mot Chelsea.

- Freddies bidrag till Arsenal var helt fantastiskt. Han är en vinnare och han gav alltid allt när han spelade för oss. Han var en intelligent spelare och kombinerade alltid det bra med en fantastisk kämpaanda, säger tränaren Arsène Wenger.



Gunners f.d. lagkapten tar plats i dream team-elvan

Foppas nummer 21 pensioneras!

Forsbergs tröja #21 hissas upp i Denver: ”Få förunnat att äras”

I december fick Markus Näslund tröjan hissad i Vancouver.
I oktober hyllas Peter Forsberg på samma sätt i Denver.

– Detta har jag aldrig vågat drömma om, säger Peter Forsberg.

215 svenskar har spelat i NHL.
Men bara två (Thomas Steen och Markus Näslund) har fått sina tröjnummer skyddade, vilket är bland de största erkännandena man kan få i NHL.
Men i höst får en tredje svensk den äran.

I går kväll meddelade Colorado Avalanche att de i höst, i samband med säsongens första match i Pepsi Center – mot svensklaget Detroit – kommer att hissa upp Peter Forsbergs tröja 21 i taket, och därmed kommer ingen annan spelare i klubben få bära det numret.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Detta har jag aldrig kunnat drömma om, säger Foppa till Sportbladet via ett sms.

– Jättevälförtjänt.
Det var egentligen inget snack om det, jag tycker att det var helt rätt, säger Markus Näslund, ”Foppas” mångårige lagkamrat i Modo, Tre Kronor och numera Forsbergs chef i Modo.

Näslund vet mycket väl vad det innebär att få sin tröja i taket.
I december, i ett fullsatt Rogers Arena i Vancouver, fick han stående ovationer och rördes till tårar när hans nummer 19 hissades upp i taket.
– Jag vet inte hur man ska sammanfatta det ... Det är få förunnat att få den äran och just att få sitt nummer förknippat med ett lag så där, det var väldigt stort, säger Markus Näslund.

Vill man ha tröja nummer 21 i Colorado så får man tänka om ;D


Fabregas klar för Barcelona inom kort

Barcelona och Arsenal är i stort sett överens.
Cesc Fabregas kommer att lämna Arsenal inom kort.
- Om en spelare är på marknaden är det för att klubben inte vill ha honom, säger han enligt AS.

Uppgifterna i Spanien och England är rörande lika. Det pågår förhandlingar mellan Arsenal och Barcelona om Cesc Fabregas, och förhandlingarna rör sig framåt.

Spelarens önskan ska vara att en eventuell affär är klar innan Arsenal samlas för försäsongsträning nästa vecka. Det verkar alltså vara nu eller nästa sommar som gäller.

Det som återstår är att Arsenal accepterar Barcelonas bud. Tidigare ska de ha lagt ett bud på 27 miljoner pund, som den engelska klubben avvisade. Nu är det nya budet högre – upp emot 35 miljoner pund.

Fabregas själv verkar inte stressa upp sig för att få igenom en affär, och av hans ord att döma ger han inga tecken på att någon ska vara på gång:

- Jag är lugn och optimistisk. Jag har ingenting att säga och det finns ingenting att prata om. Om något händer är det för att det måste hända.

- För min egen del har jag börjat komma i form, vilket jag måste göra. Om en spelare är på marknaden är det för att klubben inte vill ha honom, men jag har inte det problemet.

2000-talets kanske längsta transfersaga kan vara på väg mot sitt slut. Eller kommer kan den få ytterligare en sväng? ;D



Stannar eller lämnar den omtalade mannen Arsenal i sommar?

RSS 2.0