Higuain - spelklar till lördagensmatch? ;D

Real Madrids skadade argentinare, Gonzalo Higuain, kan vara tillbaka redan i veckan (om inte matchschemat ändras) eftersom han vill spela den närmaste matchen mot Sporting Gijon (spelas 2/4).

Real Madrids argentinska anfallare Gonzalo Higuain är ute efter att återvända till planen så fort som möjligt. Nu har det rapporterats att målgöraren vill spela fotboll igen mot Sporting Gijon i veckan, vilket betyder att han kommer att återvända tre veckor tidigare än man förväntade sig.

Den spanska sporttidningen Marca rapporterar att "El Pipita" kan inkluderas i Jose Mourinhos trupplista mot La Liga klubben Sporting. Higuain gjorde sin operation i början av detta år, efter att ha skadat sin rygg, och man trodde att han skulle återvända den 20 april. Detta kan dock ha ändrats.

Spelarens återhämtningsprocess har gått fort, samt att 23-åringen har gjort otroliga framsteg under de senaste veckorna. Mourinho kommer självklart bli glad att ha honom som ett alternativ, men det kan ta tid för anfallaren att spela regelbundet på grund av Karim Benzemas otroliga form samt ankomsten av Emmanuel Adebayor.







Ligastrejken avblåst

Det blir La Liga-matcher i helgen. En domare har olagligförklarat den spanska fotbollsstrejken.

Sex ligaklubbar motsatte sig den strejk som en majoritet av La Liga-klubbarna kom överens om. En domare gav på morgonen de sex klubbarna rätt, och förbjöd strejken.

Real Madrids och Barcelonas matcher kommer alltså att spelas som vanligt nu i helgen :)

Real Madrid - Sporting Gijon (2/4)
Getafe - Valencia
Villarreal - Barcelona

R. Sociedad - Hercules (3/4)
Espanyol - Santander
Levante - Malaga
Dep. La Coruna - Mallorca
Sevilla - Zaragosa
Osasuna - Atl. Madrid

Almeria - Ath. Bilbao (4/4)

Vill möta spanskt lag

Fernando Torres siktar på Champions League-final och där vill han möta ett spanskt lag.
- Real Madrid är favoriter att vinna, säger han enligt The Sun.

Fernando Torres vill göra Chelsea-ägaren Roman Abramovitj nöjd och det är i Champions League han vill betala tillbaka.
- Faktumet att Roman Abramovitj spenderat så mycket pengar visar att han vill ha bästa möjliga lag. Han har ambition och han kommer inte ge sig förrän han har vunnit Champions League. Det är hans dröm, säger Torres.

Själv har han också höga ambitioner.
- Jag vill spela i en Champions League-final med Chelsea mot ett spanskt lag.

Och den förre Atletico Madrid-anfallaren tror på Real Madrid i turneringen.
- Real Madrid är favoriter att vinna, även om det inte blir lätt, säger han.

Först måste Real slå Tottenham.
- De har en 60-40-chans. De måste spela väldigt bra för att slå Tottenham eftersom de har suveräna spelare som (Luka) Modric, (Gareth) Bale och (Aaron) Lennon, säger Torres.


Sergio Ramos, 25

Idag fyller Real Madrid proffset Sergio Ramos 25 år.
Försvararen Ramos är känd för sina rusningar ut på högerflanken och sitt försvarsspel.

I september 2005 köpte Real Madrid Ramos för 27 miljoner euro. Detta gjorde honom till den tredje dyraste tonåringen bakom Manchester Uniteds Wayne Rooney, och den nionde Sevillaspelaren som lämnat laget för Real Madrid.

I Real Madrid bär han nummer 4 på ryggen, det nummer som tidigare tillhörde Fernando Hierro. Ramos gjorde sitt första mål för Real Madrid i UEFA Champions League mot grekiska Olympiakos, en match som Real slutligen förlorade med 2-1. Ramos har hittills gjort 27 mål på 5 säsonger för Real Madrid.

Han har även ett EM- och VM-guld på sin meritlista samt två ligaguld och en inhemsk cupguld med Real Madrid.


Kuyts magiska chipp

Holland tog som väntat sin sjätte raka seger i EM-kvalet på tisdagen. Men Ungern bjöd upp till en verklig fotbollsfest. Närmare 52 000 åskådare på Amsterdam arena fick se åtta mål — 5-3 till Holland.

Holland körde över Ungern med 4-0 i Budapest i fredags och skulle ta hem sin sjätte raka seger i kvalgrupp E. Men det krävdes två mål i slutet av Dirk Kuyt för att säkra segern.
Till en början gick det planenligt för Holland, även om spelövertaget inte var totalt. Ledningsmålet gjordes av Robin van Persie i den 13:e minuten. Men sedan kom holländarna av sig och i början av andra halvlek delade Ungern ut en dubbelknock. Förts gjorde Gergely Rudolf 1-1 och bara några minuter senare tryckte Zoltan Gera snyggt in 2-1 med en låg vänstervolley.

Men i den 61:a minuten kvitterade Holland genom Wesley Sneijder — väggpassassisterad av en ungrare. Inhoppande veteranen Ruud van Nistelrooy återställde ordningen — hans direktskott till 3-2 i 72:a minuten tog via en ungrare.

Men Ungern och Zoltan Gera replikerade omgående. Frispelad skickade han upp bollen i Michel Vorms högra kryss.

Dirk Kuyts två sena mål gav dock Holland till slut segern — och en öppen dörr till EM 2012. Med 18 poäng har Holland dubbelt så många poäng som Sverige och Ungern. Sverige har dock spelat två matcher mindre än både Holland och Ungern.

Holland 6 6 0 0 21 5 18
Sverige 4 3 0 1 11 5 9
Ungern 6 3 0 3 15 13 9
Moldavien 5 2 0 3 6 5 6
Finland 4 1 0 3 10 6 3
San Marino 5 0 0 5 0 29 0


Kolla in alla åtta målen :D


Lustig och Larsson visade vägen

Lustig och Larsson avgjorde för Sverige. Båda gjorde deras första mål i landslaget.
- Den touchade deras mittback eller något, säger Lustig om sitt mål till TV4 Sport.

Sverige inledde bra mot Moldavien och var klart bättre under den första halvleken. Efter några halvchanser kom så utdelningen. Sebastian Larsson samspelade med Kim Källström och högerbacken Mikael Lustig tog en lång löpning - och fick bollen djupt.

Bollen såg ut att rinna ut över sidlinjen, men Lustig hann upp bollen och slog den in mot mitten - in i mål. Det är dock tveksamt om Lustig blir noterad som målskytt, eftersom bollen touchade på Igor Armas innan den gick in.

– Jag tycker att vi började riktigt bra. Sedan kommer de in i matchen, sa Lustig om de första 45 minuterna.

Innan paus fick Sverige straff. Zlatan Ibrahimovic fick en boll i djupled, fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.
Zlatan tog också straffen, men den var svag och Namasco lyckades rädda. I andra halvlek var Sverige desto segare och det saknades tempo, intitiativ och löpningar i Sveriges spel.

Bakåt var man dock aldrig hotade och till slut skulle Sverige också få det där andra målet, som säkrade segern. Ibrahimovic spelade en smart boll in i straffområdet till Sebastian Larsson, som tog med sig bollen och sedan rullade in tvåan - med en gammal hederlig tåfjutt.

Både för Sebastian Larsson och Mikael Lustig var målen de första för dem i landslaget.

Med minuten kvar reducerade Moldavien efter ett kanonskott från Frunza. Sverige höll dock ledningen - och tog viktiga tre poäng i kvalet.

Kolla in målen och lite highlights :)

 


 

 


Startelvan släppt

Erik Hamrén har nu släppt startelvan - och det blir Mikael Antonsson som får spela mittback med Andreas Granqvist.
- Han spelar i ett topplag där man är van att föra matcherna, säger Hamrén.

Startelvan bjuder på få överraskningar. Mikael Antonsson tar mittbacksplatsen bredvid Andreas Granqvist efter att ha tränat mest ihop med Groningenförsvararen.

- Antonsson spelar i ett topplag där man är van att föra matcherna, vilket jag förväntar mig att vi ska göra i kväll, säger förbundskapten Erik Hamrén till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Annars är backlinjen väntad. Mikael Lustig uppges vara frisk och startar till höger. Det innebär att Sebastian Larsson får spela högerytter. Johan Elmander spelar som "tia" (trots att han har nummer 11) och Zlatan Ibrahimovic startar som väntat på topp.

Marcus Berg och Michael Almebäck får se matchen från läktaren.

Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson - 2 Mikael Lustig, 3 Andreas Granqvist, 4 Mikael Antonsson, 5 Oscar Wendt - 6 Pontus Wernbloom, 9 Kim Källström - 7 Sebastian Larsson, 11 Johan Elmander, 8 Emir Bajrami - 10 Zlatan Ibrahimović [K].
Ersättare: 12 Johan Wiland - 14 Markus Rosenberg, 16 Jonas Olsson, 17 Martin Olsson, 18 Rasmus Elm, 19 Alexander Gerndt, 21 Christian Wilhelmsson.


Lindsay stryker sitt efternamn

Anar vi en trend på uppgång? Först stryker Tyra Banks sitt efternamn, och bara veckor senare följer Lindsay Lohan i hennes fotspår!
Men vi antar att Lindsay har all mer anledning att göra det, eftersom Lohan-släkten inte direkt är något att vara stolt över. Lindsays mamma Dina Lohan bekräftade till pressen i fredags att både hon, Lindsay och Lindsays syster Ali kommer att göra sig av med Lohan-namnet.

Dina och Ali ändrar deras tillbaka till Dinas flicknamn Sullivan, och Lindsay kommer bara att gå under sitt första namn. Anledningen bakom bytet är självklart att ingen av dem vill ha något att göra med deras pappa/ex-make Michael Lohan längre, och det inkluderar att dela ett efternamn, och för Lindsay kommer det även att fungera som en nystart.

Det är nog förmodligen lite sent för nystarter för hennes del, men att stryka Lohan-namnet verkar ganska smart. De flesta är väl ganska så trötta på att höra det vid det här laget ;D


Mourinho petade Casillas i målet ;D

Real Madrid spelade match mot journalister - och förlorade. Och i mål hade man ingen mindre än Jose Mourinho :D

Med alla landslagsspelare borta passar övriga spelare och ledare på att dansa på bordet. Real Madrid hade under måndagen bjudit in ett urval av journalister för en liten träningsmatch, skriver Marca. I mål för Real Madrid-laget ställde sig tränaren i klubben, Jose Mourinho.

Med Mourinho i laget ska man ha förlorat, men portugisen visade föga förvånade upp ett stort självförtroende och tog både solo-initiativ och räddade några bollar.



"Drömklubben är Chelsea"

Han gjorde två mål för Brasilien i London i söndags. Nu avslöjar Neymar sin drömklubb: Chelsea.
- Det är alla spelares dröm att spela för Chelsea, säger han.

I somras försökte Chelsea värva den unge brassestjärnan Neymar från Santos. Då kände inte den talangfulle anfallaren att tidpunkten var rätt - men nu öppnar han igen för en flytt till London.

Efter att ha gjort två mål för det brasilianska landslaget mot Skottland på Emirates i söndags berättar 19-åringen för Sky Sports att han drömmer om att spela för Chelsea.

- Chelsea är en stor klubb. Det är alla spelares dröm att spela för Chelsea, säger han.

- Om det händer en dag kommer jag väldigt gärna dit.

Santosstrikern berättar att han diskuterar alla möjliga övergångar med sin familj.

- Förra året när Chelsea ville ha mig satte vi oss ner, och kom fram till att tiden inte var inne än. Om det händer i år igen kommer vi att sätta oss ner och diskutera det igen.

För stunden trivs dock superlöftet bra i Santos.

- Jag trivs där, och när tiden är inne kommer Gud att hjälpa mig att fatta rätt beslut, kontaterar Neymar.


Läsarnas elva

Som alltid när Sverige spelar landskamp är det en viktig detalj som blir en stor snackis: Startelvan.

Inför matchen mot Moldavien (ikväll) har framför allt två punkter varit på tapeten. Den ena är backlinjen där flera nyckelspelare saknas, vilket öppnar för andra att ta chansen. Den andra är målvaktsposten – efter att Johan Wiland imponerat i FC Köpenhamn.

FK Europa hade en omröstning om hur ni ville se Sverige lösa de kniviga frågorna, och svaret var glasklart: Andreas Granqvist och Jonas Olsson ska formera mittlås och Johan Wiland ska ta platsen i mål i stället för Andreas Isaksson.

Johan Wiland fick 60 procent av rösterna. Andreas Granqvist fick 57 procent av rösterna om att ha mittbacksplats nummer ett - och Jonas Olsson 49 procent i frågan om mittbacksplats nummer två. Olsson var därmed långt före konkurrenterna Almebäck och Antonsson.

Den mest omtvistade platsen var annars anfallspositionerna. Zlatan Ibrahimovic fick 57 procent av alla röster både på nummer 10-rollen och som spjutspets. Johan Elmander och Alexander Gerndt var tvåa på respektive roll och Elmander fick fler röster, vilket gjorde att han fick ta nummer 10-rollen-
Läsarnas elva:
Wiland; Lustig, Granqvist, Olsson, Wendt; Källström, Wernbloom; S Larsson, Elmander, Bajrami; Ibrahimovic


"Måste dricka mindre"

Andy Carroll måste ta det lugnt med alkoholen. Det menar förbundskapten Fabio Capello.
- Han måste dricka mindre, säger Capello.

Liverpools 22-årige anfallare Andy Carroll kommer förmodligen att göra sin andra landskamp i kväll mot Ghana. Den engelske förbundskaptenen Fabio Capello varnar dock Carroll för att dricka för mycket alkohol.

- Det är inte bara Andy som gillar att dricka öl, men han måste bli bättre. Han måste dricka mindre, säger Capello enligt BBC.

- Jag har pratat med honom i enrum. Han är ung och hans uppträdande är viktigt.

Den storväxte anfallaren var inblandad i flera incidenter vid sidan av planen under sin tid i Newcastle. Bland annat ryktas det om att Carrolls senaste skada uppstod när han ramlade av en barstol, kraftigt berusad.


Inzhagi tillbaka

Milans positiva överraskning: Filippo Inzaghi tror sig vara tillbaka snart.
- Jag är tillbaka om 20 dagar för att hjälpa Milan att vinna, säger Pippo.

Ett ljus i Milans skademörker: veteranen Filippo Inzaghi kan vara tillbaka från sin knäskada snart. "Super-Pippo" skadade knät mot Palermo förra året och alla trodde att säsongen var över. Nu säger italienaren själv att han är tillbaka inom tre veckors tid.

- Jag är tillbaka om 20 dagar för att hjälpa Milan att vinna, säger han till Sport Mediaset.

- Jag mår hyfsat bra. Mitt knä orsakar inte längre några problem. Jag tror att jag är tillgänglig inom tre veckor, men bara om jag är 100 procent frisk. Jag drabbades av en allvarlig skada och det måste man ta på allvar, fortsätter Inzaghi.

Den målfarlige anfallaren säger att han tänker avsluta sin karriär i Milan efter nästa säsong.

För tillfället leder Milan Serie A med två poäng före Inter. I helgen möts lagen i ett stekhett derby, utan avstängde Zlatan Ibrahimovic.


Fotbollskanalen Europa 27/3

Eftersom att det just nu är ligauppehål så tar sig Fotbollskanalen Europa en närmare titt på EM-kvalet.

Experterna i studion tar ut sina svenska startelvor, de svenska spelaran visar upp svaga kunskaper om motståndarna och vi bjuder på en målkavalkad från de redan spelade kvalmatcherna runt om i Europa.


CR7 i stenhård träning

Cristiano Ronaldo vill desperat bli frisk till Champions League-kvarten. Enligt AS tränar Ronaldo nu hela sju timmar om dagen med en specialtränare.

Cristiano Ronaldo har på senaste tiden haft skadeproblem, och avstår landskampen mot Finland i veckan. I stället tränar han stenhårt i Madrid - för att komma tillbaka till Champions League-kvartsfinalen mot Tottenham den 5 april.

Det är den spanska tidningen AS som skriver att portugisen nu tränar hela sju timmar om dagen med en specialtränare för att bli kvitt sina skadebekymmer.

Real Madrid-tränaren José Mourinho förväntas vila sin superstjärna i helgens match mot Sporting Gijon - om matchen blir av. De spanska klubbarna har ju som bekant gått ut i strejk och omgången kan komma att ställas in.


Snyggaste bilen någonsin! :D

Lamborghinis nyaste tillskott Lamborghini Aventador måste ju vara den snyggaste bilen ever! ;D

V12, 6,5 liter, 700 hk, 690 Nm, 350 km/h, 2,9 sekunder, 203 cm bred, 1 575 kg, fyrhjulsdrift från Haldex, sjuväxlad ISR-låda, torrsumpssmörjning. Smakar det gott? Tänkte väl det för uppgifterna tillhör Lamborghinis nya tjur.

Lamborghinis nya tjur iväg från stillastående till 100 km/h på 2,9 sekunder.

Du kanske är nyfiken på varifrån namnet Aventador kommer? Sin vana trogen har Lamborghini sneglat på den spanska tjurfäktningen. Aventador är inget annat än en väldigt modig tjur som deltog i arenastrid i Saragossa 1993. Tjuren gjorde så bra ifrån sig att den förärades trofén ”Trofeo de la Peña La Madroñera”.

Aventador LP 700-4 levereras till de första kunder i slutet av sommaren. För att bli lycklig ägare av Lamborghinis nya värstingtjur måste man vara beredd på att lägga upp 255 000 euro exklusive skatt. Det kommer i Sverige att motsvara drygt 2,5 miljoner kronor.

 


Filip Hammar, 36

Grattis till Filip Hammar som idag fyller 36 år :)

Filip Hammar är journalist och programledare. Han är mest känd som en av radarparet Filip och Fredrik. Han har gjort program som Vem kan slå Filip & Fredrik?, 100 höjdare, Grattis Världen och Myggan. Filip Hammar är gift med frilansjournalisten och bloggerskan Jennie Hammar.


Santiago Bernabeu stadion släcks i en timme

Real Madrids vice direktör, Emilio Butragueño, säger till världen att släcka sina lampor ikväll, då Earth Hour kommer att äga rum.

Real Madrid kommer återigen att ansluta sig till världsnaturfonden (World Wildlife Fund) genom att delta i Earth Hour för att ta en ställning mot klimatförändringen. Idag, den 26 mars, kommer Santiago Benabeu stadion släcka alla sina lampor i en timma. Real Madrids vice klubbdirektör, Emilio Butragueño, har uttryckt sitt stöd för denna kampanj.

"Eart Hour, den största globala initiativ att skydda vår miljö. Miljontals medborgare, företag och regeringar runt om i världen kommer att släcka sina lampor under en timme, som en symbol för kampen mot klimatförändringarna" sa Butragueño till Real Madrids officiella hemsida.

"Anslut er till WWF's Earth Hour och släck alla era lampor den 26 mars mellan klockan 20:30 och 21:30. Jag har redan anslutit mig. Släck lamporna, och 'tänd' planeten."

Earth Hour kommer liksom i Sverige, som i alla andra länder i världen äga rum idag klockan 20:30 till 21:30. Att endast släcka lamporna i 60 minuter kommer att skydda vår planet från att skadas. Jag kommer att släcka mina lampor ikväll, liksom Emilio Butragueño och Santiago Bernabeu stadion, men kommer du göra det?


C. Ronaldo och Messi i samma lag

Real Madrids Cristiano Ronaldo kommer tillsammans med rivalernas stjärna Lionel Messi spela en välgörenhetsmatch för offren i Japan.

Nikkan Sports daily säger att man kommer att ordna en välgörenhetsmatch i Japan, som tros äga rum i maj, för att hjälpa offren i landets stora jordbävning och tsunami, rapporterade tidningen i torsdags.

Matchen kommer att spelas av Japans spelare, det vill säga av det japanska landslaget, mot en trupp som kommer att innehålla spelare från hela världen, som t.ex. superstjärnorna Barcelonas anfallare Lionel Messi och Real Madrids målgörare Cristiano Ronaldo.

Det är International Federation of Professional Fotballers (FIFPro) som har kommit på denna idé, och det är även de som kommer att bestämma ett datum för matchen.

Den 11 mars skedde tsunamin som skakade Japan. Mer än 26 000 människor har dött eller är saknade. Dessutom kan folket i det asiatiska landet bli skadade av den mycket farliga radioaktiva strålningen från kärnkraftverken i landet.



Villa bäst genom tiderna

David Villa har passerat Raul och är den bäste målskytten i Spaniens landslagshistoria. Han blev det när han räddade Spanien från underläge mot Tjeckien.

Det två giganterna i La Liga dominerar i obesegrade Spaniens startelva när tvåan Tjeckien gästar. Av elva spelare är endast två från andra klubbar, 5-4 är fördelningen i Barcelonas favör.

Men det var en föredetta Osasuna-spelare som öppnade målskyttet, mycket överraskande. Jaroslav Plasil, numera i Bordeaux, distanssköt 1-0 bakom Iker Casillas efter en halvtimmes spel.

Med 20 minuter kvar kvitterade Spanien genom David Villa. Målet var hans 45:e på 72 landskamper och med 45 mål har han nu passerat Rauls målfabrikation och kan titulera sig Spaniens bästa målskytt genom tiderna.

För att firandet skulle bli totalt såg han även till att ge Spanien ledningen i matchen fyra minuter senare från straffpunkten. Villas 46:e mål på 47 landskamper, ett riktigt bra målfacit!

Raul gjorde 44 mål på 102 landskamper.

Kolla in målen :)

 


Intervju med Källström

Ekwall intervjuade Kim Källström inför Sveriges match mot Moldavien och som alltid bjöd Källström oss på lite skratt ;D

Kolla in intervjun :)


Elmander mörkar

Johan Elmanders kontrakt går ut i sommar.
Juventus är senaste ryktet.
- Inga kommentarer, säger anfallaren.

Johan Elmander har anslutit till landslaget för EM-kvalet mot Moldavien. Allt talar för att han spelar bakom Zlatan Ibahimovic i matchen på tisdag.

- Det ser väl så ut, säger han.

Däremot vill inte Bolton-anfallaren uttala sig om framtiden. Kontraktet med Premier League-klubben går ut i sommar och han är fri att flytta var han vill. Senaste klubben att kopplas ihop med honom är Juventus.

- Inga kommentarer.

Har du klart med en klubb som du inte vill avslöja?
- Inga kommentarer.

När kommer du att meddela att det är klart?
- Inga kommentarer. Jag kommer inte att säga något om det, det får ni respektera.


Ibras avstängning mildras

Milan överklagade Zlatans avstängning, och fick delvis rätt. Ibra missar dock fortfarande derbyt mot ärkerivalen Inter.

För två veckor sedan blev Zlatan utvisad efter att ha slagit Baris Marco Rossi under en match. Det italienska fotbollsförbundet stängde av svensken i tre matcher för det röda kortet.

Milan överklagade dock domen, och fick i dag delvis rätt. Straffet sänks till två matcher - Milan hade dock hoppats på en. Domen i dag innebär nämligen att Zlatan fortfarande missar det oerhört viktiga derbyt mot Inter den 2 april.

Svensken är istället tillbaka till Fiorentina-matchen den 10 april.


Allsvenskan gör en Premier League

Svensk Elitfotboll vill bilda ett ligaförbund likt Premier League eller Eredivisie och sälja namnet på serien. Det ska över en femårsperiod dubbla klubbarnas intäkter, tror man.

På torsdagen höll Svensk Elitfotboll ett möte som ordförande Bosse Johansson beskriver som unikt.
- Jag har varit delaktig i Sef i sju års tid och har aldrig varit med om ett möte som har orkat fatta så många beslut. Och där det varit sådan enighet, säger han till fotbollskanalen.se.

Totalt låg 25 ärenden på bordet som rör den svenska ligafotbollens framtid och alla 25 fattades med stor enighet. En av de centrala frågorna var att lämna den nuvarande formen för Svensk Elitfotboll (Sef) av en intresseförening och istället bilda en ligaförening, likt Premier League. Ordförande Bosse Johansson vill dock inte gå så långt som att jämföra rakt av.

- Det är svårt att jämföra med Premier League eftersom de varit så oerhört framgångsrika. Det är egentligen svårt att jämföra med några i Europa. Men visst har vi varit och tittat och dragit nytta av deras erfarenheter. Vi har även tittat på Eredivisie, berättar Johansson.

- Om vi inte moderniserar oss kan vi inte lyfta ligan.

En av de största praktiska skillnaderna skulle då vara ett avtal med svenska fotbollförbundet som fastslår att det nya ligaförbundet ska driva de kommersiella frågorna för fotbollen.
- Vi upplever en samsyn med fotbollförbundet där men vi ska formalisera det, säger Johansson.

- Vi ska ha ett utifrånperspektiv istället för ett inifrånperspektiv. Alltså bästa service för kunderna. Allt ska sträva efter att få fler åskådare på arenorna, få mycket bättre tv-avtal och bättre sponsring.

Totalt vill Sef öka intäkterna med 25 till 35 miljoner kronor årligen och den viktigaste nya inkomstkällan är, utöver förbättrade tv-avtal, att sälja namnrättigheterna för allsvenskan. Effekten av intäktsökningen ska ge utdelning för klubbarna.
- Den stora effekten är att vi ska fördubbla intäkterna för varje klubb. Det tar en femårsperiod att uppnå det, säger Johansson.

Han berättar också att arbetet med att sälja namnrättigheterna har kommit en bit på vägen. Frågan är redan förankrad hos Svenska Fotbollförbundet och Johansson säger att man har en viss bild av vilka som kan vara potentiella köpare, samt ett eventuellt pris.

Den frågan som det på förhand varit mest skriverier om – att banta allsvenskan till tio lag – bordläggs.
- Vi vill utvärdera 16-lagsallsvenskan ytterligare. Vi går nu in på fjärde året och vi tycker att tre år är för kort tid. Vi får se om vi är mogna för ett mer långsiktigt beslut om ett år, säger Johansson.


Wendt till Sporting

Oscar Wendt kan flytta till Portugal. Sporting vill värva honom – om rätt president vinner valet i helgen. - Vi har varit i kontakt med dem om en övergång, bekräftar Wendts agent till fotbollskanalen.se.

Oscar Wendt och FC Köpenhamn kommer att gå skilda vägar efter säsongen. Redan nu är Wendt fri att förhandla med nya klubbar och fotbollskanalen.se kunde tidigare berätta att så många som tio klubbar hört av sig till Wendt agent, Niclas Jensen, för att visa sitt intresse. En av de klubbarna är Sporting från Lissabon – där förhandlingarna är långt gångna.

- Det är sant att vi har varit i kontakt med dem om en övergång för Oscar.

Men innan en övergång kan bli klar, måste klubben hålla presidentval. Det är nämligen så att en av kandidaterna, José Dias Ferreira, håller Wendt högst på sin önskelista över nyförvärv. Det krävs alltså att han vinner i morgondagens val för att övergången ska kunna bli verklighet.

- Ingen vet vem som blir nästa president, vem som blir nästa tränare och vilka som kommer sitta i styrelsen, så inget är ju klart än – eftersom de vi pratar med i Lissabon kanske inte vinner, säger agenten Niclas Jensen.

Jensen ska enligt danska agenten Antoni Alexandrikis ha ”skrivit under en avsiktsförklaring”, enligt Ekstrabladet, som gör Wendt till Sporting-spelare, ifall Ferriera vinner valet. Agenten själv viftar dock bort den avsiktsförklaringen och menar att det hur som helst är Wendts underskrift som är den gällande.

- Den är irrelevant. Den betyder ingenting. Det är Oscars underskrift som är viktig och det är inte som att något är underskrivet och klart nu.

Wendt är just nu i Stockholm med landslaget för att förbereda sig för tisdagens EM-kvalmatch mot Moldavien


50 Cent och Ronaldinho ;D

50 Cent tar upp Ronaldinho på scen under en koncert i Rio de janiero :)


Dramatik i grupp E

Sverige är spelledigt. Men ett fredagsmöte i EM-kvalfotbollens grupp E kan påverka Sveriges chanser att nå slutspelet 2012.
Ungern (tvåa, dock en match mer spelad än Sverige) tar emot Holland (etta) i Budapest.

Om Sverige drömmer om gruppseger och direktkvalificering till EM 2012 så är ungersk seger att föredra. Mer realistiskt är kanske att Holland vinner gruppen. Och då är det bra med holländsk seger. Holland har hittills inte tappat en enda poäng under kvalspelet. Bland de fyra segrarna finns utklassningen mot Sverige med 4-1.

Skadade nyckelspelare

Men Holland kan inte räkna med att åka till Budapest och bara hämta tre poäng. Flera av lagets nyckelspelare är skadade.
Den senaste i raden är mittfältshårdingen Mark van Bommel, som drabbats av en lårskada. Sedan tidigare är det klart att profiler som målmaskinen Klaas Jan Huntelaar, anfallsarkitekten Arjen Robben, Theo Janssen och Hedwiges Maduro missar matchen.
I Ungern är det frågetecken för mittfältaren Tamas Hajnal och vänsterspelaren Balazs Dzsudzsak, som spelar i "svenskklubben" PSV Eindhoven och därmed är välkänd för både holländare och svenskar.
Till saken hör att Holland och Ungern möts igen på tisdag, då i Amsterdam, samtidigt som Sverige tar sig an Moldavien. I Holland hoppas man på att van Bommel ska vara spelklar igen

Matchen sänds i TV4 Sport med start 20:30


Glada att slippa Torres

Fernando Torres bytte Liverpool mot Chelsea efter en infekterad affär. En succé enligt Liverpools sportchef Damien Comolli.

Efter att Liverpool sålt Fernando Torres kunde klubben köpa in två nya anfallare, Luis Suarez och Andy Carrol. Framför allt Suarez har gjort succé på Anfield och nu går klubbens sportchef Damien Comolli ut och uttrycker sin glädje över beslutet att sälja Torres.

- Dagen Torres lämnade oss försvann alla regnmoln från himlen. Det har bara varit positivt. Att han lämnade oss var positivt på så många sätt, hela atmosfären förändras, säger Sportchefen Comolli.

Comolli, som är nyligen tillsatt, berättar att affären var en mycket bra lösning då Liverpool fick två nya spelare och kunde bli av med en (Torres) som inte ville vara kvar.

- Vi har en bra känsla i laget nu och vi går mot en ljus framtid.


Torres bytte rött mot blått

La Liga-omgång ställs in

Spanska ligan går ut i strejk – efter ett tjafs om tv-pengar.
Hela nästa omgång ställs in, rapporterar AP.
- Skamligt, säger Sevillas president Jose Maria Del Nino.

För tillfället har La Liga, liksom alla andra länder, landslagsuppehåll och det spelas ingen inhemsk fotboll. Men den 2 april var det tänkt att nästa knippe matcher skulle klaras av, däribland Barcelonas möte med Villarreal och Real Madrid – Sporting Gijon.

Så blir det inte. Sent på onsdagskvällen meddelade klubbarnas representanter att man i stället går ut i strejk, och inget nytt speldatum har satts. Dock kan matcherna komma att förläggas till 12 juni, vilket skulle innebära att säsongen förlängs med tre veckor.

Orsaken till strejken är en lag som stipulerar att minst en match per vecka ska sändas genom spansk public service, reklamfri tv. Klubbarna vill ha bort den bestämmelsen, för att kunna öka sina intäkter inför framtiden.

När förhandlingarna strandade med fotbollförbundet röstade 13 klubbar, inklusive Barcelona och Real Madrid, för att genomföra strejken. Några mindre föreningar var däremot skeptiska och ville hellre spela som vanligt, även om de i sak också höll med om att den nuvarande regeln borde slopas.

– Det är skamligt att Spanien har Europas värsta system för tv-intäkternas fördelning. De som lider mest av den här strejken blir fansen och spelarna, säger Sevillas president Jose Maria del Nido i en kommentar.

Målsättningen för de spanska lagen är att samma system som i exempelvis Italien och England införs. Där säljs samtliga matcher på en kommersiell marknad, vilket gör att tv-bolagen får betala mer till varje enskild klubb.


Ett bakslag

Milan laddar för derbyt mot Inter. Då kommer man sakna Zlatan – och Ignazio Abate pratar nu om svenskens betydelse.
- Zlatan skapar alltid bekymmer för motståndarna, säger han enligt Milan Channel.

Serie A går mot ett oerhört spännande avgörande med tre lag inom tre poäng, Napoli, Inter och serieledaren Milan. Efter landslagsuppehållet möts Milan och Inter i ett hett Milanoderby, som förstås börjar haussas redan nu.

- Det är en extremt viktig match när det kommer till att vinna Scudetton, säger Ignazio Abate.

- Före landslagsuppehållet har vi tappat poäng och inte sett det bästa av Milan – men det kommer att komma i derbyt.

Milan får dock klara sig utan avstängde Zlatan Ibrahimovic i derbyt mot Inter, som varit viktig för Milan under hans första säsong i klubben, och kommer att saknas i derbyt enligt Abate.

- Ibra är en spelare som är väldigt bestämd att prestera bra. Alla lag skulle vilja ha någon som honom. Zlatan skapar stora problem för motståndarlagen. Hans frånvaro har varit ett hårt slag för oss, men vi kan inte fokusera på sådana saker. Vi måste fokusera på att komma igen genom att vinna.


Higuaín tillbaka i spel :D

Ryggskadan har besegrats och Gonzalo Higuain är tillbaka.
- Han har spelat träningsmatch med reservlaget, säger José Mourinho.

Det var i höstas som argentinaren tvingades till operation på grund av ett diskbråcksliknande ryggproblem. Då hade han redan hunnit göra tio mål på 17 omgångar för Real Madrid i La Liga.

Enligt sin tränare är anfallaren redo för a-laget snart, efter att ha testats under en timme med Real Madrid Castilla, klubbens ungdoms- och b-trupp.

Under Higuaíns frånvaro hämtades Emmanuel Adebayor in som ersättare från Manchester City, och det är främst med honom som anfallaren får ta upp konkurrensen framöver.



Ronaldo väljer Zlatan före Eto'o

Zlatan är bättre än Eto´o, enligt Ronaldo (brassen). Han skulle föredra svensken i sitt lag. Men varnade också för Milans beroende av Ibra och att det kan fälla dem i derbyt.

Om Ronaldo tvingats välja mellan Zlatan eller Eto´o i en laguppställning. Då skulle brassestjärnan ta svensken. Det var La Gazzetta dello Sport som ställde honom mot väggen och ville ha ett svar.

- Båda är väldigt bra, så det är inte lätt. Men jag skulle ändå helst vilja ha Ibrahimovic. Han har mycket mer fantasi och är mer oförutsägbar i sina avslut och skott, sa Ronaldo.

Men Ibras dominans kan också bli Milans fall. Utan honom är de skadeskjutna. För Ronaldo poängterade också hur viktig Zlatan är för Allegris lagbygge. Något som hotar att fälla Milan i seriefinalen mot Inter nästa helg.

- Milan är vädligt beroende av Ibrahimovic. Så att de saknar honom är ett större avbräck för de rödsvarta än vad Lucios betyder för Inter.


Våren är här ;D

När våren är här så betyder det en sak, jag fyller snart år ;D

2:a april är det som gäller! :D

 


Lovar mål

Fernando Torres målnolla blir en allt större snackis.
Själv är anfallaren säker:
- Snart sitter bollen, säger spanjoren.

Sedan den uppmärksammade flytten från Liverpool till Chelsea har det inte riktigt gått 25-åringens väg. ”El Niño” får visserligen mycket speltid av manager Carlo Ancelotti, men hittills har det förtroendet inte belönats med några fullträffar.

Inför Spaniens EM-kvalmatch mot Tjeckien höll Torres presskonferens, och frågorna till den förre skyttekungen blev enkelspåriga.

- Nej, jag är inte ett dugg orolig för att jag ännu inte gjort några mål i Chelsea, upprepade Torres.
- Det här är bara något som tidningarna fokuserar på.

Enligt honom handlar allt om att laget ska vinna och som vanligt har namnet på målmakarna mindre betydelse.

- Men jag är säker på att mitt första mål kommer snart. Jag kom till Chelsea för att vinna titlar, och så kommer det att bli framöver, säger Torres.

Han hävdar att Londonklubben alltjämt har en chans att försvara Premier League-titeln från i fjol, även om Manchester United och Arsenal än så länge har ett betryggande försprång.

Just nu skiljer det sig bara nio poäng mellan serieledande Man United och trean Chelsea. Chelsea har en match mindre spelad till och med.


Real Madrid Dream Team! ;D


"Brasse-Ronaldo" föredrar Real

Brassen Ronaldo föredrar Real Madrid framför Barcelona, och gillar Mourinho mer än Pep Guadiola.

Den numera pensionerade anfallaren har spelat för båda de spanska bjässarna, men efteråt är minnena från tiden hos ”Marängerna” mer beständiga.

- Jag hade en fantastisk period i Real Madrid, och det var även där jag gjorde flest mål, säger han till tidningen AS.

När det gäller Barcelona är han inte lika entusiastisk.

- Jag var bara där i ett år, och det var spektakulärt. Men när jag flyttade till Inter fanns där också osämja, allt var inte perfekt. Jag känner fortfarande att jag har stor respekt för och från Real Madrid. Men jag tycker också att Barcelona spelar en fantastisk fotboll. De har den där lilla killen (Messi) som gör fantastiska saker, säger Ronaldo.

Han pekar även ut Barca-presidenten Sandro Rosell som en vän, men anser sig stå ännu närmare Reals Florentino Perez.

- Det går inte att jämföra, jag skulle alltid välja Florentino, säger Ronaldo.

Slutligen hyllar han José Mourinho som en enastående tränare, vars resultat varit välförtjänta. Honom lärde Ronaldo motsägelsefullt nog dock känna inom Barcelona, då portugisen jobbade för dåvarande managern Bobby Robson.



Zlatans värsta månad

Zlatan Ibrahimovic hade ett svagt februari med Milan.
Och det var ingen slump. Faktum är att svensken alltid gör få mål under just den perioden.

Bloggen The Football Express har nagelfarit ”Ibras” facit sedan 2006 och tendensen är slående. Oavsett vilken klubb han spelat för har inledningen av säsongerna ofta inneburit succé och sedan har anfallaren haft en ny topp kring januari.

I år blev det fem mål under den månaden, liksom i fjol, medan Ibrahimovic gjorde fyra mål under januari 2009. Men sedan kommer alltså februari – en mardrömsmånad för Zlatan.

Alla säsonger utom 2009/2010 med Barcelona – då Zlatan satte två– har han tryckt dit en enda balja i seriespelet under februari. En möjlig förklaring skulle kunna vara det täta matchandet, med europeiska och inhemska cuper parallellt med varandra. Ibrahimovic har ju själv vittnat om trötthet och den lär kunna göra sig extra påmind under veckor med många matcher.

På slutet av våren går det av tradition bättre för Ibrahimovic, och i mars och maj brukar han ha nya toppnivåer.


Toivonen om avstängningen

Avstängd i ligan, avstängd i landslaget.
Ola Toivonen siktar på Europa League:
- Vi är riktigt bra nu, säger han till fotbollskanalen.se.

På torsdag samlas landslaget för att ladda inför EM-kvalet mot Moldavien i nästa vecka. Fast för Ola Toivonen väntar träning med klubblaget och möjligen en ledig helg:

- De dödar mig här nere, säger Toivonen efter ett pass och skrattar. Kanske får jag ledigt i helgen, vi får se.

Tillsammans med de andra spelarna som inte tillhör landslag så tränar anfallaren för fullt. Han är avstängd i EM-kvalet och får se den hemma i soffan:

- Ja, förhoppningsvis ska jag se den på tv här. Vilken kanal är det? (TV4) Vad bra, den har jag, jag har inte Viasat.

Svider det att missa den?
- Ja, det är klart att det gör men jag är övertygad om att de fixar det ändå.

Ola Toivonen är även avstängd i Holland i fyra ligamatcher efter att han armbågat Ajax Jan Verthongen. Redan innan det fick svensken en del kritik i Holland efter att ha stämplat Nemanja Gudelj och sedan fallit lätt när han fick en knuff av honom.

- Det är bara armbågen det handlat om, och det har varit en hetsjakt på mig.

Du har upplevt det så?
- Ja, verkligen.

Hur har du hanterat det?
- Jag har inte brytt mig om det och jag har inte gett några intervjuer. Folk får skriva och tycka vad de vill. Jag har släppt det fullständigt nu.

När spelar du nästa match?
- Mot Benfica.

Kvartsfinalspelet mot Benfica börjar 7 april och i ligaspelet får Ola Toivonen vänta på spel till hemmamötet mot Heerenveen, därmed missar han toppmötet med Twente 2 april. Ola Toivonen ser därför fram emot spelet i Europa League:

- Även om vi inte ska dra för stora växlar av att slå ut Glasgow Rangers är vi riktigt bra nu. Det blir tufft mot Benfica som är bra. Mot Lille gjorde vi en riktigt bra bortamatch och den räddade oss när vi klarade 2-2.


Till Premier League

Sven-Göran Eriksson siktar stenhårt på att föra upp Leicester till Premier league.

Nu har den svenske tränaren lånat Senegals landslagsanfallare Diomansy Kamara från Fulham.

-Jag tycker om snabbhet, speciellt när en anfallare har det och det har han. Hans meriter är bra. Vi hoppas att han kan hjälpa oss att vinna fler matcher och göra fler mål, säger "Svennis" till BBC Radio.

Leicester är fem poäng efter Nottingham som har sista playoff-platsen.


Källström - sjunde bästa

Kim Källström tillhör toppskiktet i Ligue 1. Den här gången när det avser hur mycket pengar spelarna drar in.

France Foot listar varje år de spelare och tränare i Europa som drar in mest pengar. Självklart gör de också en inhemsk lista som lite överraskande toppas av backen Gabriel Heinze i Olympique Marseille. Han är före namn som Yoann Gourcuff, Lucho Gonzalez, Lisandro Lopez - eller varför inte Moussa Sow som leder skytteligan i Ligue 1.

Kim Källström är placerad på sjunde plats, på den lista som starkt domineras av spelare från OM och Lyon.

1. Gabriel Heinze €4.5 miljoner
2. Yoann Gourcuff 4.4 miljoner
3. Lucho Gonzalez 4.3 miljoner
4.Cris 4.2 miljoner
5. Lisandro Lopez 4.1 miljoner
6. André-Pierre Gignac 3.8 miljoner
7. Kim Källstrom 3.7 miljoner
8. Bafétimbi Gomis 3.5 miljoner
9. Michel Bastos 3.4 miljoner
10. Ludovic Giuly 3.2 miljoner


Lucio missar seriefinalen

Det är inte bara Zlatan Ibrahimovic som missar seriefinalen i den italienska ligan mellan Milan och Inter. Nu har även Inters mittback Lucio stängts av.

Den brasilianske försvararen drog på sig ett gult kort i söndagens möte med Lecce.
Lazios Matuzalem har fått ett längre straff. Den brasilianske mittfältaren har blivit avstängd från fyra matcher efter att tv-bilder visat att han slagit till Cesenas Antonio Jimenez.


Super Mario vill ha hjälp

Mario Balotelli har petats från landslaget efter sin utvisning i Europa League senast - nu vill han ha hjälp med sitt beteende.
- Han inser att han har agerat dumt, säger förbundskapten Cesare Prandelli.

Mario Balotelli har varit ett problembarn lika länge som han har varit ett megalöfte. Senast i raden av italienarens snedsteg var en tackling med hög benföring mot Dynamo Kievs Goran Popov i Europa League förra veckan.

Balotelli fick rött kort direkt, och har nu petats från landslaget eftersom han i och med utvisningen har brutit mot förbundskapten Cesare Prandellis särskilda etiska kod.

- Jag pratade med Balotelli, han inser att han har agerat dumt, säger Prandelli enligt AFP.

- Han sa till mig: Jag behöver hjälp, jag förstör alltid allting.

Romamittfältaren Daniele De Rossi är också petad från landslaget inför matcherna mot Slovenien och Ukraina efter att ha armbågat Darijo Srna i ansiktet och fått en tre matcher lång avstängning av Uefa.


Ville spela centralt

Lionel Messi fick chansen att spela centralt – och gjorde hattrick. Messi krävde få att få fortsätta – och då fanns det ingen plats för Zlatan Ibrahimovic – som fick lämna Barcelona.

Det är spanska tidningen Marca som nu kommer med nya uppgifter om vad som föranledde att Zlatan Ibrahimovic fick lämna Barcelona. På dagen för ett år sedan skulle Barcelona möta Real Zaragoza och Pep Guardiola bestämde sig för att spela med Lionel Messi centralt i Barcelonas anfall, i stället för en formsvag Zlatan Ibrahimovic.

Resultatet? Messi gjorde hattrick och krävde efter matchen att få stanna kvar på positionen.

- Ärligt talat känner jag mig mest bekväm där, säger Messi till Marca.

Med Messi centralt fanns det inte någon plats kvar för Zlatan, som enligt uppgifter redan skulle ha börjat tröttna på Pep Guardiolas tränarstil i det läget, och sedermera hamnade i Milan under sommaren.

Pep Guardiola lär ju inte ångra att han gjorde som han gjorde. Messi har fått fortsätta centralt i Barcelona och har på ett år gjort otroliga 60 mål. Anfallaren beskriver succén själv med att han får mer boll när han spelar centralt.

- Jag har kanske mer boll när jag ligger närmare mittfältet, som äger bollen och styr spelet.


Fotbollskanalen Europa 20/3

England, Italien, Spanien, Tyskland, Holland och till och med Norge. Fotbollskanalen Europa bjuder på det mesta och bästa från veckans och helgens fotboll. Programmet börjar med Balotellis hysteriska klipp där han inte får på sig sin väst - och slutar med ett rätt fult överfall i Ukraina på Sjachtar Donetsk Adriano.

Marcus Berg har det tungt med målskyttet och missade igen - från väldigt bara en meter. Samtidigt var Kennedy Bakircioglü och Andreas Granqvist i ropet med varsitt drömmål som båda var kandidater till veckans snyggaste. Det absolut snyggaste krutade dock Derdiyok in för Stuttgart.

Veckans svensk: Samuel Armenteros - som gjorde sitt sjunde ligamål och visade varför han ska vara med i U21-landslaget.

 

 


City vill ha Mourinho

Manchester City är inte intresserade av någon Real Madrid spelare, utan de är ute efter att signera spanjorernas tränare.

Man tror att den engelska Premier League klubben Manchester City håller koll på Real Madrids portugisiska tränare Jose Mourinho.

"The Special One" anses vara världens bästa tränare, efter att ha haft framgångsrika säsonger med den portugisiska klubben Porto, engelsmännen Chelsea och italienarna Inter.

För närvarande tränar Mourinho Real Madrid, och 48-åringen är ute efter att vinna sin tredje Champions League titel. Men hans tid hos den spanska huvudstadsklubben kan ha nått sitt slut.

Enligt den engelska tidningen The Mail on Sunday, är megarika City beredda att betala Real Madrid tränaren så mycket som 10 miljoner pund per år om han flyttar till Manchester nästa säsong. Detta betyder självklart att Roberto Mancinis tid hos de blåa kommer att vara över.


Kaka + Sneijder = Chelsea?

Chelsea är, som tidigare rapporterat, intresserade av Kaká. Men nu har det även rapporterats att engelsmännen är intresserade av den förra Real Madrid spelaren Wesley Sneijder.

Den engelska klubben Chelsea sägs vara intresserade av att underteckna ytterligare stora spelare i sommar. I januari signerade Premier League klubben Liverpools förra stjärna Fernando Torres, samt Benficas ytter David Luiz. Nu planerar de att signera ytterligare två stora namn.

Den brasilianska Real Madrid stjärnan Kaká har under en lång tid funnits med i Chelseas önskelista, men Wesley Sneijder är en ny spelare som har skrivits in i inköpslistan.

Inför nästa säsong hoppas London klubben kunna signera både brassen och holländaren till Stamford Bridge, och Carlo Ancelotti skulle uppskatta dessa två stjärnvärvningarna.


Pato skadad

Alexandre Pato skadade foten mot Palermo i lördags. Brassen kommer att missa en landskamp, men tros vara tillbaka till Milanoderbyt den 2 april.

Zlatan Ibrahimovic är avstängd mot Inter den 2 april. Det innebär att lagets näst bäste målskytt Alexandre Pato förmodligen måste prestera på topp i den fruktansvärt viktiga derbymatchen.

I förlustmatchen mot Palermo i lördags skadade sig emellertid Pato. Nu har han undersökts, och beräknas behöva tio dagar på sig för att bli hel igen.

Det innebär att Pato kommer att missa söndagens träningslandskamp mot Skottland i London - men i och med att det är tolv dagar kvar till Milanoderbyt räknar Milan med att 21-åringen är tillbaka tills dess.


Gattusos vädjan till Ibra

Gattuso: ”Ibra måste förstå att alla inte är lika bra som han”.

Zlatan Ibrahimovic kräver mycket av sina lagkamrater. Nu tycker Gennaro Gattuso att han ska lugna ned sig. - Ibra måste förstå att alla inte är lika bra som han, säger han enligt Sportbladet.

Gennaro Gattuso och Milan får klara sig utan Zlatan Ibrahimovic i några matcher efter att svensken blev utvisad mot Bari. I första matchen utan honom, mot Palermo, blev det förlust direkt. Frågan är hur nöjd Ibrahimovic blev över det? Gattuso har nämligen pratat med medier i Italien och, med en viss glimt i ögat, berättat om en Zlatan som kräver en hel del av sina lagkamrater. Kanske lite för mycket, enligt Gattuso.

– Ibra förväntar sig mycket av sig själv och också av oss andra. Men det är inte möjligt, för alla har inte hans skicklighet.

Gattuso har tydligen försökt prata med Zlatan om det, och sagt till svensken att han måste förstå att det är en viss skillnad mellan honom och de andra spelarna. Vilket inte minst syns på lönespecifikationen.

– Jag har sagt det till honom att ”Zlatan, om alla var så bra som du så skulle du inte tjäna så där mycket”, säger Gattuso enligt Sportbladet.

I och med Milans senaste poängtapp har nu avståndet ned till Inter krympt till två poäng. Och lagen möts den andra april, efter landslagsuppehållet. I Zlatans frånvaro hoppas Gattuso på att Antonio Cassano kliver fram.

– Han har kapaciteten att vara den som tar oss ut ur tråkigheterna.



Fotbollsvärldens bäst betalda

Lionel Messi är den bäst betalda fotbollsspelaren i världen, tätt följd av Cristiano Ronaldo. Jose Mourinho tjänar bäst av tränarna, enligt France Foot.

Imorgon släpper France Foot sin lista över fotbollsvärldens bäst betalda fotbollsspelare och fotbollstränare under 2010. Men redan nu har den börjat cirkulera på nätet och diverse sportjournalister i Europa har redan twittrat om listan i sin helhet.

Listan ska gälla spelares och tränares totala inkomster, vilket alltså utöver lön också inbegriper intäkter från sponsorer och reklamuppdrag - något som inte sällan är en stor del av en spelares totala intäkter. Exempelvis seglar Wayne Rooney, som under 2010 skulle haft en lön som var väsentligt lägre än Yaya Toures, upp till den bäst betalda i Premier League. Zlatan Ibrahimvoic ligger på 16:e plats.

Det brittiska pundet ligger på en väldigt låg nivå just nu, vilket skulle förklara varför inkomsterna räknade i euro blir lägre än på tidigare listor - och varför glappet mellan den bäst betalda i La Liga (Messi) och den bäst betalda i Premier League (Rooney) är så stort.

1. Lionel Messi €31 miljoner
2. Cristiano Ronaldo 27.5 miljoner
3. Wayne Rooney 20.7 miljoner
4. Kaka 19.3 miljoner
5. David Beckham 19 miljoner
6. Ronaldinho 18.3 miljoner
7. Carlos Tevez 15.4 miljoner
8. Frank Lampard 14.2 miljoner
9. Fernando Torres 14 miljoner
10. Yaya Toure 13.8 miljoner

Plats 11-20: Henry, Schweinsteiger, Eto'o, Lahm, Drogba, Ibrahimovic, Ribery, Gerrard, Puyol, Buffon

Tränare:
1.Jose Mourinho € 13.5 miljoner,
2. Pep Guardiola 10.5 miljoner
3. Benitez 10.2 miljoner
4.Capello 8.5 miljoner
5. Alex Ferguson 6.9 miljoner
6. Arsene Wenger 6.6 miljoner
7. Felix Magath 6.5 miljoner
8. Luciano Spalletti 6.3 miljoner
9. Carlo Ancelotti 6 miljoner
10. Roy Hodgson 5.7 miljoner



Inför Chelsea - Man City ;D


Cavani fixade tre pinnar

Edinson Cavani gjorde mål igen och Napoli dansade mot toppen i Serie A ;D

Napoli hade chans att haka på i toppen efter att Milan förlorat, om man bara gjorde sitt jobb och vann hemma mot Cagliari. I början av andra halvlek fick man till slut utdelning. Napoli får straff och Edinson Cavani gör inget misstag.

Robert Acquafresca kvitterade kort därpå men glädjen för Cagliari skulle bli mer kortvarig än Napolis första ledning. Cavani fick nämligen en boll i djupet av Marek Hamsik, såg ut att ligga precis i linje med Cagliaris backar - och kunde på uppstuds lobba bollen över Agazzi och in i mål.

Kolla in målen och dansen :D


Brassarnas match

Det var tätt, chansfattigt och stundtals temposnålt mellan Manchester City och Chelsea. Men hemmalaget ville mest - och David Luiz avgjorde med huvudet.

Matchen mellan Chelsea och Manchester City blev temposvag. Speciellt under den första halvleken spelade framför allt City med handbromsen i. Matchen fick dock större fart i den andra och då var det hemmalaget Chelsea som öste på. Salomon Kalou hade bland annat ett jätteläge mitt i boxen men skottet var svagt. Kort därefter höll Branislav Ivanovic på att nicka in ledningen - med en City-försvare blockade.

Fernando Torres startade matchen men än så länge får han inte spelet att stämma i Chelsea. Efter 70 minuter byttes han ut - kort därefter kom det första målet.

Didier Drogba tog hand om en frispark till höger om Citys straffområde. Drogba hittade David Luiz - nya favoriten på Stamford Bridge - och Benfica-nyförvärvet knoppade in 1-0.

Manchester City gjorde vad man kunde för att skapa tryck på slutet, men i stället för en kvittering kunde Chelsea utöka. Laget kontrade, bollen hamnade hos Ramires som placerade in tvåan.

Segern innebär att Chelsea nu börjar få ännu mer vittring på topplagen. Chelsea går dels om City och är nu bara fyra poäng efter Arsenal.


Ronaldo skadad

Cristiano Ronaldo är muskelskadad. Efter derbyt mot Atletico upptäcktes en inflammation i lårmuskeln.

Real Madrid informerar på sin hemsida om skadeläget för superstjärnan Cristiano Ronaldo.

Efter matchen mot Atletico Madrid upptäcktes en inflammation på lårets baksidemuskel. Klubben skriver att Ronaldo och Ricardo Carvalho, som skadade ryggen i matchen, måste undersökas vidare innan man vet hur länge de blir borta.

I media har det redan framkommit uppgifter som pekar på att Ronaldo blir borta i upp till tre veckor. Det innebär att han sannolikt missar ligamötet med Sporting Gijon. Champions Leagues-mötet med Tottenham samt bortamötet med Athletic i ligan är också i fara.


Mourinho hyllar Casillas

Den portugisiska Real Madrid tränaren Jose Mourinho var extremt nöjd med sina mäns presentation mot Atletico Madrid igår kväll, men samtidigt medgav han att spelarna är väldigt trötta.

Trots att ha fått träna inför denna viktiga derby matchen i endast två dagar, lyckades de spanska giganterna få tre viktiga poäng i La Liga efter att ha besegrat Atletico Madrid med 2-1.

"Mina spelare visade en enorm uppoffring som alla Madridismo såg och kände. De gav sitt allt på planen" sa Mourinho till Real Madrids officiella hemsida.

"Jag berättade för mina män innan vi mötte Lyon att historia och tradition inte spelar matchen. Varje match är olik den andra och vi måste göra vårt bästa för att vinna. Atletico ville vinna ett derby efter att inte ha kunnat göra det på många år. Vi dominerade matchen i första halvlek och de reagerade känslosamt efter halvtid. Vi lyckades ta tre viktiga poäng när vi saknade vår fulla styrka."

"Truppen var trött och vi hade inte råd att vara mindre kompakta som ett lag. Jag vet att systemet jag använde idag kommer att hålla oss igång hela vägen. Detta kommer att hjälpa oss att bättre kontrollera matchen. Jag är tvungen att använda tre defensiva mittfältare om jag inte får mer tid att vila."

"Casillas var fantastisk. jag skulle vilja att min målvakt har mindre jobb att göra på matchen, och han hade en hel del att göra inatt (igår). Skillnaden låg i den fysiska och psykiska delen av laget som spenderade hela veckan att förbereda sig för matchen, och en annan sida som var trötta. Till och med jag var trött. Vi kände utmattningen i andra halvlek. Vi försvarade så som vi kunde och vann så småningom en viktiga ligamatch. Det var en bra vinst. Mästerskapet är långt ifrån över."

"Cristiano Ronaldo är en väldigt viktig spelare för oss. Vi tog risken att spela med honom, men man måste ta varje match som den kommer. Domaren gjorde bra ifrån sig i en svår match med mycket press. Han var väldigt professionell."


Arsenal fixade oavgjort

Manuel Almunia gjorde en stormatch mot Barcelona senast - men mot West Bromwich kostade han Arsenal viktiga poäng med en jättetavla.

West Bromwich tog ledningen direkt mot ett sargat Arsenal. Reid nådde högst på en hörna och markerande Ramsey kunde inte nå på honom i nickduellen. Nicken var dock varken särskilt hårt eller välplacerade, men Manuel Almunia var inte nära bollen ändå. Kamerorna riktade omedelbart efter målet in sig på en bedrövad Almunia - och Jens Lehmann på avbytarbänken.

Det blev sedan än värre för Almunia. I andra halvlek kom en långboll som Squillaci såg ut att ha koll på. Då gick Almunia ut, störde sin mittbackskollega - och Peter Odemwingie stal bollen och rullade in den i öppet mål.

Arsenal kom närmare efter 71 minuter när Arsjavin dunkade in bollen i mål. Gunners fortsatte jaga mål, och med lite mindre än kvarten kom också kvitteringen. Holländaren Robin van Persie glidtacklade in bollen i mål efter en tilltrasslad situation.

Matchen slutade dock 2-2 - garanterat en besvikelse för Arsenal som inte har råd att tappa poäng mot bottenlag om laget ska kunna sno guldet från Manchester United.

Berbatov fixade tre

Dimitar Berbatov fixade tre poäng åt Manchester United med ett sent segermål mot Johan Elmanders Bolton.

Boltons Johan Elmander fick förtroendet från start som högerytter i den svåra bortamatchen mot ligaledarna i Manchester United. Bortalaget Bolton var dock heta inledningsvis och pressade till United, som saknade Nemanja Vidic.

United spelade upp sig efterhand och hade ett par halvchanser i slutet av den första halvleken.

Med en kvart kvar satsade Uniteds mittback Jonny Evans stenhårt i en duell med Stuart Holden. Med utsträckt ben och dobbarna före träffade Evans Holden illa. Rött kort direkt för Manchesterbacken - och Holden bars ut på bår.

Jussi Jääskeläinen hade fram till den 88:e minuten gjort en kanonmatch för sitt Bolton. Då gjorde han ett misstag när han skulle skopa ett skott utifrån. Bulgaren Dimitar Berbatov var kvickt framme och slog in returen.

1-0 blev slutresultatet, och United befäste sin serieledning.

.

Defoes miss gav kryss

Tottenham behövde seger i kampen om Champions League-platserna. Men det blev bara en poäng mot West Ham - efter att Jermaine Defoe missat öppet mål.

Tottenham jagade viktiga poäng mot West Ham, i jakten på en Champions League-plats. Inför matchen låg man femma, tre poäng efter Chelsea och fem poäng efter Manchester City.

Och Tottenham hade chanser. Tidigt i matchen visade Michael Dawson känsla när han skruvade ett skott i ribban, och två minuter senare styrde Defoe ett Bale-inspel strax utanför. Efter en dryg halvtimme drog matchens dittills bäste spelare Luka Modric till med ett skott som strök tätt förbi Greens högra stolpe.

Matchens kanske bästa chans dök upp i den 40:e minuten. Aaron Lennon sköt i stolpen - och bollen studsade till Jermain Defoe som två meter från mållinjen lyckades missa öppet mål. Det kunde blivit engelsmannens 100:e Premier League-mål, men till Defoes försvar ska sägas att det var en hård och svår studs från stolpen.

Den andra halvleken var jämnare och framförallt Demba Ba orsakade trubbel för hemmalaget. Dock kom Spurs närmast i den 85:e minuten då Robert Green tippade en läcker Bale-frispark i ribban.

Men Tottenham fick aldrig in matchen slutade 0-0. För West Ham innebär poängen att man hoppar upp ovanför strecket.


Förlust utan Zlatan

Milan kom till spel utan flera nyckelspelare - däribland Zlatan. Då åkte man på stryk - mot ett vilt kämpande Palermo.

Milan utan Zlatan skulle försöka fixa tre poäng nere i Palermo. Men hemmalaget bjöd på svårt motstånd. Redan efter tio minuterk kom första målet, när Goian gav Palermo ledningen.

I andra halvlek pressade Milan Palermo under långa stunder, och skickade in boll efter boll i Palermos straffområde. Men laget hade förtvivlat svårt för att skapa några farligheter - och de gånger farligheterna dök upp missade man. Milan skulle heller aldrig hitta målet och matchen slutade 1-0 till Palermo.

Inte nog med förlusten - som ju öppnar för jagande Inter och Napoli - Milan fick också Pato skadad. Brassen fick halta av och leddes sedan av funktionärer av arenan, hoppandes på ett ben. Hur illa det är med Pato är dock ännu oklart.

Kolla in målet:


Benzema fortsätter att leverera

Karim Benzema är i fantastisk form. I det heta derbyt gled han igenom, vrickade in bollen - och visade vägen för Real Madrid.
Fransmannen har nu gjort tio mål på de åtta senaste matcherna.

Det var Real Madrid för hela slanten i inledningen av Madrid-derbyt. Och det tog inte lång tid innan De Geas nolla var spräckt. Karim Benzema gled igenom och fransmannen, som är i hysterisk målform, gjorde inget misstag.

Lite senare utökade Mesut Özil. Real Madrid kom fram från sidan och bollen slogs lågt genom straffområdet. Ronaldo missade bollen och vädjade till domaren efter straff. Spelet gick dock vidare och till slut hamnade bollen hos Özil, som sköt upp bollen i nättaket utanför straffområdet.

Ronaldo var inte nöjd med domaren efter att han inte fick straff. Och i stället för att fira målet, gestikulerade han och var klart uppretad.

I andra halvlek gick matchen ned i tempo, och Real Madrid såg ut att spela lite på resultatet. När matchen nästintill var över, med fem minuter kvar att spela, kom då reduceringen. Sergio Aguëro höll sig framme och skapade lite nerv, men Real Madrid höll undan.

Kolla in målen :)

 

 


"Mästarnas mästare"

José Mourinho grattar Tottenham som får möta hans Real Madrid i Champions League.

Real Madrid ställs mot Tottenham i Champions Leagues kvartsfinal. José Mourinho ser fram emot att få återvända till London och gratulerar Tottanham som får möta "mästarnas mästare".


Livstid för Sergio Ramos?

Rykten om att Real Madrids kapten Sergio Ramos skulle skriva på för Chelsea har florerat den senaste tiden. Nu avfärdar Ramos ryktena om att han skulle vara på väg till den engelska storklubben.

Ramos ska ha sagt till Fifa att han är väldigt nöjd med att spela på Santiago Bernabeu och att han kan tänka sig att stanna i klubben resten av sin karriär.

- Vad mer kan jag begära än att spela i världens bästa klubb, i en fantastiskt stad och med min familj nära? Jag älskar att vara här och om Real kan erbjuda mig ett livslångt kontrakt skulle jag ta chansen.


CR7 kan missa derbyt

Cristiano Ronaldo kan missa derbyt mot Atletico Madrid. Jose Mourinho vet inte om han vågar riskera honom.
- Det hade varit bättre om derbyt var på söndag, säger han enligt Marca.

Ronaldo kunde spela 70 minuter mot Lyon, trots sin lårskada. Nu menar dock Mourinho att Ronaldo kan tvingas stå över matchen mot Atletico Madrid – eller åtminstone börja på bänken. Mourinho som flera gånger klagat över att Real Madrid får spela lördagar efter Champions League-spel, som nu, var också lite syrlig när det kom till matchdagen.

- Det hade varit bättre om derbyt var på söndag, sa Mourinho om Ronaldos chanser att spela:

- Han spelade 70 minuter mot Lyon och det hade varit bättre att spela på söndag. Han kommer inte att vara i sin bästa form och det kan vara riskabelt att spela honom.

Real Madrid lottades annars mot Tottenham i Champions League-kvartsfinalen. En lottning som Mourinho var nöjd med – men inte på grund av motståndet.

- Jag är inte glad för att matchen kommer att bli enkel – utan för att jag får återvända till London.


Zlatan ber om ursäkt

Zlatan Ibrahimovic får inte spela Milano-derbyt. Svensken är avstängd i tre matcher och tränaren Massimiliano Allegri berättar att anfallaren bett laget om ursäkt.

Zlatan Ibrahimovic är avstängd mot Palermo, Fiorentina och i derbyt mot Inter som en bestraffning för slaget i magen på Baris Marco Rossi förra veckan. Tränaren Massimiliano Allegri tycker att bestraffningen var för hård:
- Just nu accepterar vi straffen, men hoppas att det lindras. Han gjorde inte en så allvarlig grej att han förtjänar tre matcher. Jag har redan Pippo (Filippo Inzaghi), (Massimo) Ambrosini och (Andrea) Pirlo borta, jag hoppas åtminstone ha Ibra tillgänglig mot Inter, säger han till Milannews.it.

Han berättar att svensken också bett om ursäkt för sitt tilltag-
- Han har bett om ursäkt till laget för en grej som han inte ha borde ha gjort, men som är förståeligt och som vi accepterar.


Champions League lottningen :D

Champions League lottningen för de kommande kvart - och semifinalerna är nu lottade :)

Lottningarna för kvartsfinalerna blev följande:

Real Madrid - Tottenham
Chelsea - Manchester United
Barcelona - Shaktar Donetsk
Inter - Schalke 04

Real Madrid fick en hyfsad bra lottning, Schalke 04 hade kanske varit snäppet enklare att möta, men vinst blir det för Real Madrid iallafall ;)

Chelsea - Man United blir en finalrepris på Champions League-finalen i Moskva 2008 som United sedan vann på straffar. Chelsea säkert väldigt revanschsugna.

Barca fick en inte alldeles för lätt lottning mot ukrainska Shaktar Donetsk. Laget har inte förlorat en hemmamatch på över två år. Blir svårt för Barcelona att bryta den trenden för Shaktar då Barca har haft svårt att vinna på bortaplan i Champions League.

Inter är nog väldigt nöjda med sin lottning, helt klart det lättaste laget de ställs mot nu. Det borde bli avancemang för de regerande mästarna men vore kul om Schalke 04 kunde slå ut dem ;D

Kvartsfinalerna spelas 5-6 april med returerna 12-13 april.

Semifinalerna lottades så här:

Inter/Schalke 04 - Chelsea/Manchester United
Real Madrid/Tottenham - Barcelona/Shaktar Donetsk

Det kan alltså bli ett El Clasico i semifinalen ;)

Semifinalerna spelas 26-27 april med returerna 3-4 maj. Finalen på nya Wembley (som för övrigt rymmer 90000 åskådare) spelas 28 maj.









Superlive Europa League

Kvällens matcher i Europa League, följ Liverpool, PSV, Man City m.m. :D


Vilken dunk!

<br/><a href="http://video.se.msn.com/watch/video/soccer-influenced-basketball-dunk/1jj4ypnxn?src=v5:embed:&fg=sharenoembed" mce_href="http://video.se.msn.com/watch/video/soccer-influenced-basketball-dunk/1jj4ypnxn?src=v5:embed:&amp;fg=sharenoembed" target="_new"title="Soccer Influenced Basketball Dunk">Videoklipp: Soccer Influenced Basketball Dunk</a>

Real och Lyons hyllning

Real Madrid slog ut Lyon ur Champions League och efter matchen hyllade båda lagen Eric Abidal, som drabbats av cancer.

Eric Abidal tvingas till operation på grund av en tumör i levern och hyllningar och stöd har utropats från alla tänkbara håll det senaste dygnet sedan nyheten kom.

Efter Real Madrids möte med Lyon, där Barcelonas rivaler tog sig till kvartsfinal efter 3-0 (4-1 totalt), hyllade båda lagen Abidal.

Direkt efter slutsignalen fick alla spelarna, både i Barcas rivaler och i Abidals gamla klubb Lyon, varsin t-shirt med texten "animo Abidal", ungefär översatt till "krya på dig, Abidal".


Real bröt sviten :D

Real Madrid är i kvartsfinal i Champions League för första gången sedan 2004 efter en övertygande seger mot Lyon.

Marcelo gav Real Madrid 1-0 i slutet av den första halvleken. Vänsterbacken löpte sig igenom centralt mot fransmännen och vände skickligt bort sina bevakare innan han sköt 1-0.

I den andra halvleken frispelades Karim Benzema och sin vana trogen nätade fransmannen på sin gamla klubb. Dessförinnan hade han även ett mål bortdömd för offside. Strax efter 2-0-målet byttes Cristiano Ronaldo ut. José Mourinho vill inte riskera något med sin lårskadade stjärna.
Men Real slog inte av på takten för det. Angel Di Maria satte 3-0 tio minuter efter 2-0-målet med en elegant chipp i ett friläge.

Real Madrid är nu återigen i kvartsfinal. Senast var 2004.

På fredag lottas kvartsfinal-lagen i Viasatfotboll kl. 12, så skippa lunchen och bänka er framför tv:n ;)

Real Madrid - Schalke 04 vore ju en härlig lottning. Raúl kommer tillbaka till sin gamla hemmaklubb på Bernabeu, fina känslor de ;D



Michael Jackson-staty

Fulhams arena Craven Cottage ska smyckas med en staty - av popsångaren Michael Jackson. Det har ägaren Mohamed Al Fayed bestämt.
- Michael Jackson var verkligen en legend, säger Al Fayed.

Den 3 april kommer en staty att avtäckas utanför Fulhams arena Craven Cottage i London. Det är dock ingen fotbollsspelare eller annan idrottspersonlighet som avbildats. Det är den amerikanske popsångaren Michael Jackson, som dog i juni 2009.

Fulhams ägare Mohamed Al Fayed är den som har beställt statyn, som först var tänkt att stå utanför varuhuset Harrod's. Dock har Al Fayed sålt varuhuset, och det bestämdes raskt att Craven Cottage, som ligger vackert vid Themsenfloden, skulle bli Jacksonstatyns hem.

Al Fayed var vän med Jackson, och hyllar stjärnan enligt Fulhams officiella hemsida:

- Michael Jackson var verkligen en legend, en term som används för ofta.

- Han var min vän, en man som jag delar många lyckliga minnen med, och som dog en tragisk och för tidig död.

Al Fayed tror och hoppas att statyn kan locka besökare till arenan.

- Jag hoppas att många fans kommer och besöker statyn på The Cottage, och att Fulhamfans kommer uppskatta att se den bästa artisten i världen, bland de bästa fansen i världen.


CR7 startar mot Lyon! :D

Cristiano Ronaldo uppges vara redo för start mot Lyon i kväll, trots sin lårskada. Det skriver spanska Marca.

Enligt Madridtidningen Marca kommer Cristiano Ronaldo att spela från start i kväll, trots den skada som han ådrog sig mot Malaga den 4 mars, för ungefär två veckor sedan.

Portugisen kommer i så fall att göra en sensationellt snabb comeback från lårskadan. Enligt Marca innebär Ronaldos återkomst att Real Madrid kommer ställa upp med Özil, Di Maria och Ronaldo strax bakom förre Lyonspelaren Karim Benzema.

Den första matchen i Frankrike slutade 1-1, vilket innebär att 0-0 räcker för att ta Real Madrid vidare till Champions League-kvarten.


Nya Idoljuryn

Popstjärnan och låtmakaren Alexander Bard och Pelle Lidell, artistansvarig på Universal Records, ersätter avhoppade Andreas Carlsson i TV 4:s musiktävling.

Både Anders och Laila Bagge Wahlgren kommer att sitta kvar i juryn. Lidell, som har verkat i musikbranschen under mer än 30 år och bland annat jobbat med världsartister som Christina Aguilera, Britney Spears, Celine Dion och Jennifer Lopez, blir juryns ordförande.

Alexander Bard känner väl de flesta igen från banden Army of Lovers och BWO.

Det har varit en smula turbulent kring "Idol" på senare tid. Efter fyra säsonger som programledare lämnade Peter Jihde uppdraget förra året och ersattes av komikern Pär Lernström, känd från bland annat "Ballar av stål". Under auditionturnén får Lernström hjälp av skådespelaren Cecilia Forss, som också är helt ny i sammanhanget.

Andreas Carlsson har varit medlem i juryn sedan 2008 tillsammans med parhästarna Anders och Laila Bagge Wahlgren. Nu blir det alltså Alexander Bard och Pelle Lidell som ska fylla ut den ständigt leende musikproducenten och låtskrivarens kostym.

Utan Andreas Carlsson blir det ju en tråkig jury, man vill ju se stekiga Carlsson som gillar att flasha sina dyra ägodelar, det var ju så "osvenskt" :D

Per Lärnström har ingen lätt uppgift att ersätta den alltid fantastiske Peter Jihde haha ;D


Jeremiah ft. 50 Cent

Jeremiah ft. 50 Cent - Down On Me

Alltid lika skön att lyssna på ;D


Chicarito frälste United

Javier Hernandez sköt med sina två mål Manchester United till kvartsfinal. Inte ens ett självmål från Wes Brown kunde ändra på det.

Det första mötet mellan Marseille och United slutade 0-0 så Marseille hade ett mycket bra utgångsläge att ta sig vidare till kvartsfinal. 0-1 eller oavgjort (minst 1-1) hade räckt för att ta fransmännen vidare.

Efter en mållös drabbning i Marseille slog Manchester United på full fart direkt hemma på Old Trafford och efter bara fem minuters spel ledde engelsmännen efter att Wayne Rooney spelat fram Javier Hernadez. Den unge mexikanen fick öppet mål och gjorde inget misstag.

Marseille hade några möjligheter att kvittera och därmed ge sig bortamålsfördel men med en kvart kvar dödade Javier Hernandez gästernas hopp när han satte 2-0 för United. Hoppet kom dock tillbaka några minuter senare när Wes Brown nickade en hörna i eget mål. Det målet innebar att Marseille bara var ett mål från vidare avancemang.

Se målen :)



Regerande mästarna vände

Det såg länge ut som att Bayern skulle utklassa Inter, men med två minuter kvar satte Goran Pandev målet som gjorde vändningen till ett faktum. Mästarna vann mot Bayern igen.

Bayern München hade drömläge inför matchen i och med segern i Milano. Men Samuel Eto'o kvitterade omedelbart på Allianz Arena i München. Bayern-spelarna skrek på offside, men domaren friade.

En dryg kvart senare var det dags för en favorit i repris. På San Siro avgjordes matchen sent efter att Julio Cesar släppt en enkel retur till Mario Gomez. Nu gjorde han samma sak - återigen på skott från Arjen Robben. Cesar tappade en boll som han borde haft i famnen och Gomez kunde sätta 1-1 och 2-1 totalt. Ett riktigt läckert mål då Gomez stod med ryggen mot mål och sköt in bollen ;D

Tio minuter därefter fick Thomas Müller ett friläge. Den unge tysken gjorde inget misstag utan satte 3-1 totalt och 2-1 i matchen till tyskarna.

Sedan blev det mycket Bayern. Gomez fick en boll som han fick in mot mål och bollen gled längs mållinjen.
Bayerns Thomas Müller och Inters Lucio gled in mot mål för att sätta dit/rensa bollen.
Lucio lyckades bäst och rensade bollen på Müller och bollen gick aldrig in i mål.
3-1 där och matchen hade nog varit över.

En stund senare fick Ribery ett jätteläge att även han stänga matchen efter att elegant chippat sig förbi Interförsvararen och sedan kommit helt fri med målvakten.
Ribery sökte det högra hörnet men Julio Cesar i Inter-målet fick upp händerna i precis rätt läge och lyckades styra undan bollen till en hörna.

Ribery kunde ha spelat bollen till sina lagkamrater som hade bra lägen att sätta dit den, eller alternativ nummer två: göra bort målvakten och gått åt vänster och sedan petat in bollen i mål då det fanns mycket utrymme för honom.

Men fortsatt 2-1 och matchen levde.

I den andra halvleken fick gästerna nytt hopp när Wesley Sneijder pricksköt 2-2, men fortfarande var det nog inte många som trodde på italienarna. Bayern hade dominerat matchen totalt men två minuter kvar satte Goran Pandev 3-2, målet som tystade hela München och innebar att Inter är i kvartfinal tack vare bortamålsregeln.

Kolla in målen :)




Klicka på länken för att se det sista målet :)
http://www.youtube.com/watch?v=WC2hmpQTP_Y

Fotbollskanalen Europa 13/3

Se alla målen från helgens matcher ;D

 


Real Madrid kommer ikapp

Real Madrid vägrar att ge upp jakten på Barcelona.
Efter två Benzema-mål är avståndet nere på fem poäng.

Efter 23 minuter satte Real fart på bollen ute till höger och skickade in den till Karim Benzema. Han avslutade distinkt med höger bredsida till 1-0.

2-0 var ännu mer kliniskt efter 56 minuter. Benzema vek in från vänster, och curlade in ett hårt skott i bortre burgaveln.

Ärkerivalen Barcelona toppar fortfarande La Liga.



 


Fabiano återvänder hem

Storstjärnan Luis Fabiano lämnar Sevilla. Spelaren har skrivit på för Sao Paolo.
- Pengar är inte allt här i livet, säger Fabiano enligt klubbens hemsida.

Flera olika storklubbar har under flera år försökt locka till sig den brasilianske målkungen Luis Fabiano. Nu lämnar visserligen anfallaren Sevilla, men inte för någon annan europeisk klubb – utan för att flytta hem till Brasilien.

Sao Paolo har under flera månader försökt värva brassen och nu har Sevilla accepterat ett bud på 67 miljoner kronor, enligt AS. Fabiano har skrivit på ett fyraårskontrakt för klubben han var i mellan 2001 och 2004 – och menar nu att han återvänder till klubben i sitt hjärta.

- Pengar är inte allt här i livet. Inget gör mig gladare än att återigen få dra på mig tröjan till laget som är mig närmast hjärtat. Jag är skyldig Sao Paolo allt och jag ska se till att arbeta hårt och försöka göra en massa mål.

Luis Fabiano kom till Sevilla från Porto 2005 och har totalt gjort 105 mål för klubben, vunnit UEFA-cupen två gånger och Copa del Rey likaså.


Adebayor vill stanna

Emmanuel Adebayor trivs i Real Madrid. Togolesen vill stanna så länge som möjligt och har klippt sina dreadlocks för klubbens skull.
- Det är viktigt att känna sig älskad, säger Adebayor.

När Gonzalo Higuains skada lämnade Real Madrid med bara en central anfallare lånades togolesen Emmanuel Adebayor in från Manchester City, en klubb som snarare har överskott på strikers. Adebayor har gjort två mål på sju matcher för marängerna, och trivs utomordentligt bra i Spanien.

- Jag hör mitt namn sjungas på stadion. Det är viktigt att känna sig älskad. Jag ska göra allt jag kan för att stanna så länge som möjligt, säger han till AS.

- Jag har spelat på den högsta nivån i många år, men mina händer är tomma. För mig är det viktigaste att vinna titlar. När jag skrev på för Arsenal kunde jag inte föreställa mig att jag skulle vinna något, fortsätter Adebayor.

Den 27-årige anfallaren vill så gärna passa in i Real Madrid att han har klippt en ny frisyr.

- Jag hade dreadlocks i tre år, men när möjligheten att spela för Real Madrid kom upp visste jag att jag måste klippa av dem. Den här frisyren är mer passande för en institution som Real Madrid. Jag gör allt jag kan för att integreras.


City ute efter revansch

Drömsemifinal i FA-cupen mellan Manchester-rivalerna. Då siktar City på att ta revansch för drömmålet.
- Vi vill ta revansch för Wayne Rooneys cykelspark, säger Micah Richards enligt the Sun.

Ingen har väl glömt hur derbyt mellan Manchester United och Manchester City gick förra gången? Nanis inlägg hamnade en bit ovanför Rooneys huvud – och då kastade engelsmannen upp foten och drog in den i krysset. Efter att Micah Richards såg till att City vann mot Reading är det inbokat ett nytt derby, på Wembley, i FA-cupen.

- Vi vill ta revansch för Wayne Rooneys cykelspark. Det kommer att bli en fantastisk match och vi ser alla fram emot den, sa en laddad Richards.

Även Manchester Citys viktiga mittbackskugge, Vincent Kompany, var oerhört glad – både för att City gick vidare och för att det blev semifinal mot just United.

- Jag ska låta er gissa hur mycket det här betyder – och hur mycket nästa motståndare betyder för oss, sa han till reportrar efter matchen.

- Vi är väldigt glada att vi ska spela mot dem – det finns inget enkelt sätt att ta sig till finalen. Vi längtar dit och vi klagar inte alls över lottningen.

Det gör nog inte Stoke eller Bolton heller, som möts i den andra semifinalen, och båda lär vara hyfsat nöjda över att de undvek Manchester-lagen.


City mot United i semin

Manchester City kommer att spela en drömsemifinal mot Manchester United i FA-cupen. På söndagen nickade Micah Richards det storsatsande laget vidare till deras första semifinal på 30 år.

Strax före avspark i FA-cupkvartsfinalen mellan Manchester City och Reading lottades de efterföljande semifinalerna som ska spelas på Wembley. Där stod det klart att segraren mellan City och Readin skulle få möta Manchester United.

Med det som morot rivstartade Manchester City hemmamatchen mot Reading och radade upp flera heta chanser. Närmast var Shaun Wright-Phillips när som kom loss på sin högerkant och skickade iväg en ordentlig projektil mot Reading-målet.

Målvakten Alex McCarthy gjorde en dunderparad och returen gick sedan ut till en helt fri David Silva som dock lade bollen rakt på den liggande målvakten.

Direkt i den andra halvleken kom nästa superchans för hemmalaget. En Reading-spelare nickade bollen mot eget mål vid en City-hörna som räddades på mållinjen av högerbacken Tabb.

Efter ett enormt tryck kunde dock Micah Richards få in bollen bakom Alex McCarthy i Reading-målet. Ytterbacken tajmade en hörna perfekt med pannan och tryckte in bollen stenhårt i nätmaskorna. Nicken innebar Richards tredje mål för säsongen och City kunde sedan hålla undan och det blir en drömsemifinal mot ärkerivalen Manchester United senare i vår.

I den andra semifinalen ställs Stoke mot Johan Elmanders Bolton.

Semifinalerna spelas 16-17 april.


Larsson hyllade Elmander

Elmander bröt måltorkan. Och var starkt delaktik när Bolton slog ut Sebastian Larssons Birmingham i FA-cupen.
- Mycket av deras farligheter kom från hans kant, sa Larsson om Elmander till Sportbladet efter matchen.

Bolton tog sig under lördagen vidare till semifinal i FA-cupen. Owen Coyles lag slog ut Birmingham, och det var Johan Elmander som visade vägen. Han stänkte in matchens första mål med vänsterfoten i en svängig match som kunde avgöras först i den 89:e minuten, när Chung-Yong Lee nickade in 2-3 till Bolton på St. Andrews. Sebastian Larsson var inte nöjd med Birminghams försvar i matchen.

- Det var en oerhört klumpig straff till 1-2 och vid 2-3 är vi alldeles för slappa i eget straffområde.

För Birmingham innebär förlusten att man inte får en ny chans att känna på Wembley, där man ju vann ligacupen för två veckor sedan. Bolton och Johan Elmander får å andra sidan chansen, och Larsson berömde Elmander efter matchen.

- Han gjorde en riktigt bra match. Mycket av deras farligheter kom från hans kant.


Ännu en förlorad titel för Arsenal

Arsenal ville vinna kvadrupeln den här säsongen.
Efter förlust mot Manchester United har de bara en chans kvar - i Premier League.

Hemmalaget United vann med 2-0 på Old Trafford i kvartsfinalen av FA-cupen. Detta trots att Alex Ferguson valt att använda sju försvarare i startelvan. Två av dessa, brassebröderna Rafael och Fabio, samspelade fram till 1-0 redan efter 28 minuter. Målvakten Almunia enhandsräddade snyggt det första försöket, en nick från nära håll, men Fabio snappade åt sig returen och slog upp bollen i nättaket.

Efter paus ökade Wayne Rooney på till 2-0 från nära håll, och Arsenal kunde aldrig resa sig ur underläget. Glädjande för United var att Antonio Valencia gjorde comeback efter sitt svåra benbrott i höstas. Han hoppade in när andra halvlek drog igång.

Arsenal inkasserade desto dystrare besked. Johan Djourou skadade sig, till synes allvarligt, och fick bäras av planen på bår. Efteråt rapporterar Sky Sports att han dragit axeln ur led och inte blir disponibel alls under våren. Ett svårt avbräck för Arsenal som redan har Thomas Vermaelen i sjukstugan.

FA-cupförlusten var bara ytterligare ett bakslag i raden för Arsene Wenger. De senaste veckorna har hans manskap såväl torskat mot Birmingham i ligacupfinalen, som blivit utslagna ur Champions League av Barcelona.

Räddningsplankan blir att satsa allt på seriespelet. Där ligger Arsenal tvåa bakom Manchester United och har tre poäng upp till tätpositionen.


van Basten tröstar Zlatan

Zlatans eftersläng kan kosta Milan Scudetton. Nu får han stöd av Milan-legendaren Marco van Basten.
- Ibra är snart tillbaka från sin svacka, säger han enligt Sportbladet.

Milan låg under mot Bari och jagade tre poäng. Då tappade Zlatan humöret och fick rött kort – och nu kan han missa det überviktiga derbyt mot Inter. Men Zlatan får nu stöd av en av Milans och hela fotbollsvärldens största, Marco van Basten.

- Ibrahimovic är snart tillbaka i sin vanliga storform. Det här är bara en tillfällig svacka, jag är säker på att om någon vecka så är Ibrahimovic som vanligt igen.

Under söndagskvällen hade Milan en stor fest för att fira Silvio Berlusconis 25 år i klubben. Det var då van Basten försvarade Zlatan – och enligt Sportbladet ska holländaren ha tröstat svensken med att säga att han varit i samma situation.

- Jag blev utvisad mot Verona så att vi missade Scudetton.

Disciplinnämnden tar idag beslut om hur många matcher Zlatan blir avstängd. Med lite tur blir det bara mot Palermo – men med största sannolikhet missar han derbyt mot Inter och kan även det efterföljande matchen mot Fiorentina.


Superlive Europa League


Dubbelmiss av Berg

Såväl Andreas Isaksson som Marcus Berg och Ola Toivonen startar mot skotska Rangers för sitt PSV i åttondelen av Europa League.

Marcus Berg fick ett fint läge direkt i matchen mot Glasgow Rangers. Ola Toivonen tog tillvara på en långpass och lade läckert ner den till sin landslagskollega som sprang i djupled. Dock var vikarierande Alexander i målet bra med och gjorde en perfekt parad efter att ha rusat och skurit av vinkeln för svensken.

I början av andra halvlek kom Berg fri igen - efter ett nytt samspel med Toivonen. Den här gången sköt värmlänningen tätt utanför den vänstra stolpen.

 


Fotbollskanalen Europa 6/3

 


Higuain redo för comeback - mot Barca! :D

Här kommer positiva nyheter för Real Madrid.
Anfallsstjärna Gonzalo Higuain kan vara tillbaka i spel redan om en månad, lagom till spanska cupfinalen mot Barcelona.

Higuain skadade sig i november och befarades bli borta resten av fotbollssäsongen sedan han opererats för diskbråck. Men Real Madrids läkare säger nu enligt spanska tidningen AS att Higuains rehabilitering gått anmärkningsvärt snabbt.
Higuain var Real Madrids bäste målskytt i fjol.


Khedira tillbaka i träning :D

Ingen anledning för oro i Real Madrid, Sami Khediras skada var väldigt lindrig.

Sami Khedira har en lättare muskelskada men är redan nu på väg tillbaka. Efter några dagars vila är Real Madrids tyska mittfältare tillbaka i spel och enligt Goal.com kör han nu för fullt.

Det innebär att han är aktuell för lördagens möte med Hercules.


Kaka knäskadad igen

Real Madrid-stjärnan Kakas knäskada verkar inte ge med sig. Brassen kommer nu att bli borta ytterligare två veckor.

Kaka har fått säsongen nästintill totalförstörd på grund av en svår knäskada han ådrog sig under VM i Sydafrika. Brassen gjorde nyligen comeback i Real Madrid efter över åtta månader vid sidan av planen, men fick ett bakslag i det opererade knät direkt.

Klubben meddelar att Kaka genomgått flera medicinska tester och att de visar inre vätskebildningar i Kakas knä. Nu tvingas han vila ytterligare 15 dagar enligt klubben.

Samtidigt säger managern José Mourinho att man, för Kakas skull, ska låta honom återhämta sig ordentligt innan han matchas på planen igen.


Roma bryter med Adriano

Adrianos comeback till Serie A blev ett totalfiasko. Nu bryter Roma kontraktet med brassen.

Det har egentligen stått klart rätt länge att Adriano inte skulle bli kvar i Roma efter säsongen. Nu framgår det på Romklubbens hemsida att man bryter kontraktet med anfallaren, som varit en stor flopp sedan han skrev på i juni 2010.

När han kom till klubben hade han en stark säsong bakom sig i Flamengo och många trodde att 29-åringen kanske skulle kunna bli den fruktade anfallaren han en gång var i Europa. Men Adriano har fått lite speltid i Roma och har hunnit blivit utsedd till "årets flopp" (tre gånger faktist) i Italien.

Mycket talar nu för att Adriano återvänder till Brasilien och till Flamengo. Under januarifönstret såg ett låneavtal ut att vara på plats, men den överenskommelsen sprack och då talade allt för att Adriano skulle stanna kvar i Roma säsongen ut.


Adriano under tiden i Inter då han (enligt mig) var som bäst :)

Elmander till Juve?

Johan Elmander ser inte ut att fortsätta sin karriär i Bolton Wanderers. Trots intensiva försök från klubben har svensken ännu inte förlängt sitt utgående kontrakt och med januarifönstret stängt kan nu Elmander diskutera fritt med andra klubbar.

Flera lag i Europa ska rycka i anfallaren och nu ska även Juventus ställt sig i kö för att värva Elmander gratis i sommar. Enligt Daily Mail har italienarna varit och scoutat svensken i England och ska nu förbereda ett bud.

Andra klubbar som nyligen ska ha visat intresse för landslagets Johan Elmander är bland annat Fiorentina, Hoffenheim, Newcastle, Stoke, Fenerbahce och Spartak Moskva.


Raúl och Schalke 04 vidare :D

Schalke var pressade. Då skruvade Farfan in en drömfrispark - och sedan kom turmålet som tog laget vidare.

Valencia behövde ett mål för att gå vidare. Man fick det målet efter en kvart. Topal snurrade på kanten och fick till slut ett bra inspelsläge. Då drog han en stenhård boll rakt på Ricardo Costas huvud - som lyckades styra den in i målet.

Innan halvlekens slut skulle dock Schalke 04 kvittera och göra åttondelsfinalen helt jämn. Schalke fick frispark precis utanför straffområdet. Farfan måttade och drog till - med en fantastisk frispark som Guaita inte kunde göra något på.

Schalke 04 skulle också ta ledningen och sätta Valecia under stor press. Ett inlägg nådde Farfan som avslutade. På returen fiskade Gavranovic upp bollen - och sköt den stolpe, stolpe in. Målet innebar att Schalke i det läget var vidare till kvartsfinal.

När Valencia jagade kvittering och ett andra bortamål, som hade varit oerhört tungt, stod Manuel Neuer som vanligt i vägen. Valencia fick ett par bra lägen - men kunde aldrig sätta tvåan.

På stopptid gjorde Farfan 3-1 och bokade definitivt in Schalke 04 för spel i kvartsfinalerna.

Schalke 04 vidare med sammanlagt 4-2.


CL-drömmen över

Champions League-drömmen är över för den här gången, för Zlatan. Efteråt menade han att utgången var orättvis.
- Det bästa laget vinner inte alltid, sa han enligt football-italia.net.

"Tottenham hade ett skott på mål på två matcher", sade Zlatan.

Zlatan Ibrahimovics stora mål och dröm är att vinna "den där jävla Champions", som han uttryckt det själv. Flera gånger i karriären har han varit långt fram – men han har aldrig fått gå hela vägen fram till en final.
I år tog det stopp redan i åttondelsfinalen, när Zlatan och Milan aldrig lyckades göra målet som krävdes för en chans att gå vidare.
De hade en riktigt bra chans i första halvlek men bollen rensades bort på mållinjen av Gallas.

- Vi spelade bra men lyckades inte få till målet, vilket var det enda som saknades ikväll. Över två matcher hade Tottenham ett skott på mål och gjorde mål på det skottet. Det bästa laget vinner inte alltid.

Den svenska landslagsmannen var aktiv inledningsvis och var framme ett par gånger. Tidigt i matchen var han nära att komma igenom, men Michael Dawson – som var en gigant i Spurs-försvaret – avstyrde den gången. Zlatans kanske hetaste chans kom från en fast situation, när han drog till från 30 meter på en frispark.

- Jag är nöjd med min egen insats och alla i laget spelade bra. Jag försökte göra mål men bollen ville inte över linjen, säger han om sin egen match.

Intressant är att Ibrahimovic nu mött engelskt motstånd 13 gånger i Champions League-sammanhang, men bara gjort två mål. De kom visserligen så sent som förra året mot Arsenal, och då trodde nog många att snacket om Zlatan och engelska lag skulle vara över. Men efter uttåget mot Tottenham nu verkar England - och Champions League - fortfarande vara ett spöke för Ibrahimovic.

- Det är synd att vi är ute ur Champions League, men vi har fortfarande Scudetton och Coppa Italia att fokusera på.

Här är Zlatan Ibrahimovics facit i Champions league:

2001-2002: Ajax, ut i tredje kvalomgången mot Celtic.
2002-2003: Ajax, ut i kvartsfinal mot Milan.
2003-2004: Ajax, ut i gruppspelet.
2004-2005: Juventus, ut i kvartsfinal mot Liverpool.
2005-2006: Juventus, ut i kvartsfinal mot Arsenal.
2006-2007: Inter, ut i åttondelsfinal mot Valencia.
2007-2008: Inter, ut i åttondelsfinal mot Liverpool.
2008-2009: Inter, ut i åttondelsfinal mot Manchester United.
2009-2010: Barcelona, ut i semifinal mot Inter.
2010-2011: Milan, ut i åttondelsfinal mot Tottenham



Schalke 04 - Valencia

I kväll möts Valencia och Schalke 04, och spanjorernas Juan Mata varnar för landsmannen i Schalke, Raul.
- Han är en av de allra smartaste spelarna i Europa, säger Mata.

Schalke 04 går dåligt i Bundesliga, men lyckades spela oavgjort, 1-1, på bortaplan mot spanska Valencia. I kväll kommer spanjorerna till Gelsenkirchen för returen i Champions Leagues åttondelsfinal.

Den spanske storskytten Raul Gonzales gjorde Schalkes mål på Mestalla, och Valencias Juan Mata varnar för Real Madrid-legendaren.

- Vi känner till hans potential på grund av den period då han spelade i Spanien. Jag tror att han har gjort 15 mål den här säsongen och han är en av de allra smartaste spelarna i Europa, säger han till Goal.com.

Mata ser fram emot att spela just på Arena Auf Schalke i Gelsenkirche.

- Vi spelade där med Valencia för några år sedan. Fansen sitter jättenära planen och är väldigt passionerade. Det är en av arenorna som alla vill spela på, på grund av atmosfären. Vi kommer vara pressade, men det gör det bara ännu mer tacksamt att vinna, säger den 22-årige yttern.

När det gäller slutsegern i Champions League tror Mata främst på de två spanska storlagen Barcelona och Real Madrid, men han höjer också ett varningens finger för fjolårsmästarna Inter.

- Inter är också en kandidat till slutsegern. De förlorade den första matchen mot Bayern München, men jag tror att de kommer att kunna vända i returen.



(Raul under sin tid i Real Madrid)

Tottenham - Milan

Milan måste vinna mot Tottenham.
Tottenham vann första mötet på San Siro med 1-0.
Samtidigt har italienarna kris på mittfältet.
Kolla in hur Allegri tänker formera sitt sargade manskap.

En uppsjö av spelare saknas inför den urviktiga returen mot Spurs i London. Gennaro Gattuso är avstängd, varken Antonio Cassano eller Mark van Bommel får registreras för Champions League – och en rad spelare går skadade.

Enligt uppgifter inifrån klubben kan dock tränare Massimiliano Allegri ha hittat lösningen – och det blir en offensiv startuppställning mot Tottenham.

Zlatan och Pato är givna på topp, men det snackas om att Robinho kommer att släpa efter dem, en bit bakåt i banan. Nedanför återfinns ett tremannamittfält med Flamini, Seedorf och oprövade Merkel. Enligt flera källor hoppas både Allegri och vicepresident Adriano Galliani att tyskens ungdom ska balanseras av Seedorfs rutin.

Det är verkligen ett nytt Milan som, i så fall, kommer till avspark på White Hart Lane, men snacket i Milano blir allt mer optimistiskt. Man hoppas att skadorna på Pirlo, Ambrosini, plus Gattusos avstängning, kan tvinga fram något nytt.

För trots skadeproblemen finns flera spelare bland de rödsvarta som har en mördande erfarenhet i stora sammanhang. Pato, Seedorf och Nesta är några namn som enligt planerna ska kunna ge laget en Champions league-injektion.

Milans startuppställning (4-3-1-2):

Zlatan Pato
Robinho
Flamini, Seedorf, Alexander Merkel
Jankulowski, Thiago Silva, Alessandro Nesta, Abate
Abbiati


Barca vidare

Barcelona slog ut Arsenal. Personen som gjorde det? Lionel Messi - med två mål (ett på straff) och ett assist.

Det var Barcelona för hela slanten i den första halvleken mot Arsenal. Men laget hade oerhört svårt att skapa några chanser mot ett tätt Gunners, och halvleken såg ut att gå mållös. Då klackade Fábregas obegripligt utanför eget straffområde, Iniesta fick bollen och spelade fram Messi - som chippade bollen över Almunia och rullade sedan in bollen.

I andra halvlek satte dock Arsenal Barcelona under press. En hörna från Samir Nasri landade på Sergio Busquets huvud, som nickade in bollen i eget mål.

Sedan kom en situation som kommer att bli omdiskuterad. Robin van Persie, som redan hade ett gult kort, sköt iväg bollen efter avblåsning och domare Busacca visade ut honom. Ett tufft domslut i det läget och van Persie var rosenrasande på domaren efter matchen.

- Det är ett skämt. Hur ska jag kunna höra visslan? Med 90000 som skriker och hoppar, sa han enligt Viasat Sport efter matchen.

Med en man mer kunde Barcelona lägga in en extra växel och gå ifrån. Man attackerade och skapade massor av chanser, men en inbytt Manuel Almunia storspelade. Barcelonas snyggaste anfall skulle dock resultera, när Messi nätt passade fram bollen till Xavi - som drog in 2-1.

Kort därefter fick Pedro straff när han föll över Koscielnys utsträcka ben. Busacca pekade på straffpunkten, och Messi stegade fram och rullade in 3-1.

Arsenal försökte hitta krafter att forcera fram ett 3-2-mål, som hade tagit laget vidare. Och man fick en vass chans. Wilshere spelade fram Bendtner, som helt fri fick en dålig förstatouch - och Mascherano hann bryta.

Barcelona vann med 3-1 och är klara för kvartsfinal i Champions League.


Champions League returer :)

Ikväll spelas returen mellan Barcelona och Arsenal på Camp Nou.

Engelskmännen lyckades ju vända och vinna matchen från London med 2-1.
Ikväll kommer det nog få det hett om öronen, barca kommer ha mycket boll (som vanligt) och trycka på så Arsenal kommer få svårt att få hål på Barca eftersom att de inte är vana att inte vara det bollförande laget :)

Jag hejar på Arsenal iallafall, vinner de så får londonlaget möta Real Madrid i en kvartsfinal (när Real Madrid vinner sin match mot Lyon ;)) och då är Real Madrid enkelt vidare ;) haha


"Har bara råd med en Ibra"

Milan kan inte värva Kaka från Real Madrid.
Orsaken: Zlatans höga lön.
- Vi har bara råd med en Ibrahimovic, säger Adriano Galliani.

Under de senaste veckorna har spekulationerna blossat upp kring en återkomst för den fenomenale brassen som ledde italienarna till stora framgångar under 00-talet. Sedan Kakas far och agent siktats på San Siro började supportrarna drömma om att han skulle komma tillbaka till klubben.

Men nu talar vicepresidenten Adriano Galliani klarspråk, enligt Football-Italia.

- Ricardino (Kaka) tjänar för mycket, delvis för att skatterna är lägre i Spanien, säger han efter segermötet med Juventus.

Kaka har gått skadad under stora delar av hösten och vintern, och därför inte fått särskilt mycket speltid under José Mourinhos styre. Bara elva matcher i La Liga har det blivit så här långt för hans del.

- Jag är ledsen över hans problem i Madrid, men han skulle vara tvungen att sänka sin månadsbetalning avsevärt för att komma till oss. Vi kan bara tillåta oss en Ibrahimovic i laget, säger Adriano Galliani.


Milans tunga mittfältskris!

Kevin Prince Boateng är skadad och missar Champions League-returen mot Tottenham. Han blir den sjunde mittfältaren på listan över saknade i Milanlägret.

Clarence Seedorf, Rodney Strasser och Mathieu Flamini är de mittfältare som Milan får förlita sig på mot Tottenham när man ska vända 0-1 i Champions League-åttondelsfinalen. Det spekuleras i att Robinho flyttas ner till mittfältet och Thiago Silva upp till detsamma.

De som saknas är Mark van Bommel och Urby Emanuelson får inte spela eftersom de värvades i januari och inte är registrerade för Europaspel, Gennaro Gattuso är avstängd och Andrea Pirlo, Alexander Merkel och Massimo Ambrosini är skadade.


Fotbollskanalen Europa 6/3

ALLT hett från helgen som gått finner du i Fotbollskanalen Europa ;)






Messi hyllar C. Ronaldo

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo målas upp som bittra rivaler.
Men spelarna hyser stor respekt för varandra.
- Han är imponerande, säger Messi.

Under hela säsongen har storstjärnorna följt varandra åt i toppen av den spanska skytteligan. För tillfället går Ronaldo skadad, och Messi har passat på att rycka ifrån en aning, upp till 27 mål på lika många serieomgångar. Då passar han på att hylla sin portugisiske rival.

- Han är imponerande, gör mål i nästan varje match. Det ser ut som att vi lär följas tätt åt även i fortsättningen. Jag tycker att det är bra för både ligan och rivaliteten mellan Barca och Real Madrid att vi har två spelare som gör så många mål, säger Messi till danska Ekstra Bladet.

Den här veckan fick Ronaldo vila, medan Messi för ovanlighetens skull inte kom med i protokollet mot Zaragoza. Kanske blir det annorlunda härnäst, när Arsenal besöker Camp Nou för returen i Champions League på tisdag.




Reals klapp-klapp uppvisning ;D

Kennedy Bakircioglu och Markus Rosenberg höll med sitt Racing tätt i drygt 20 minuter hemma mot Real Madrid. Sedan passade sig gästerna från huvudstaden igenom Racingförsvaret och Mesut Özil kunde servera Emmanuel Adebayor till 1-0. Karim Benzema dubblade upp den ledningen knappt fem minuter senare.
Dessförinnan hade Real redan haft två ribbskott.

I den andra halvleken fick Racing en chans att komma tillbaka in i matchen men Pablo Pinillos straff var för dålig och Iker Casillas kunde rädda. Reduceringen kom istället med 20 minuter kvar av matchen när Markus Rosenberg klackskarvade till Mehdi Lacen som frispelade Kennedy Bakircioglu. Svensken gjorde inget misstag utan placerade in bollen bakom Casillas.

Det lilla hopp som väcktes hos hemmalaget dog dock snabbt när Karim Benzema satte 3-1 med en kvart kvar. Tio minuter efter 3-1-målet missade Emmanuel Adebayor en straff som även den var för dåligt slagen (enligt mig så borde Özil slagit straffen).

Kolla in målen :)

 

 

 


Hattrick mot United!

Lita på att Manchester United drömmer mardrömmar om en evigt springande holländare.
På söndagen gjorde Liverpools Dirk Kuyt hattrick i 3—1-segern mot United på Anfield.
- Vi spelade med enormt självförtroende, säger tremålsskytten.

I januari började snacket gå om hur många poäng Manchester United skulle vara före tvåan i Premier league i maj. Laget hade spelat 29 ligamatcher i följd — inräknat våravslutningen 2010 — utan att förlora. Men den 5 februari bröts förtrollningen: 1—2-förlust borta mot Wolverhampton.

I tisdags blev det förlust borta mot Chelsea. Och söndagens nederlag innebär att serieledarna förlorat tre av de fem senaste ligamatcherna. Tabelltvåan Arsenal är nu bara tre poäng efter — och har en match tillgodo.

Kuyt, som är på väg att förlänga sitt kontrakt med Liverpool, förbättrade sitt förhandlingsläge med sitt 1—0-mål i 33:e minuten efter ett grymt snyggt förarbete av nyförvärvet Suarez.

Fem minuter senare ökade samme Kuyt på ledningen till 2—0 bakom landsmannen Edwin van der Sar i Uniteds mål.
- Vi spelade med enormt självförtroende och pressade offensivt hela matchen. Och det gillade inte United, säger Kuyt efter matchen.
- Jag tycker vi kontrollerade matchen i 90 minuter.

Målen satte fart på känslorna och båda lagen bjöd på några barnförbjudna tacklingar. Bland annat bars Uniteds Nani ut på bår sedan han blivit överfallen av Jamie Carragher.

I 65:e minuten sköt Suarez en frispark och på returen dök mannen med obegränsat med spring i benen upp och fullbordade sitt hattrick. Javier Hernandez reducerade för United på tilläggstid.
- Efter förlusten mot West Ham ville vi ha en nystart. Och det var härligt att börja med att slå United, säger Dirk Kuyt som samtidigt berömmer anfallskollegan Suarez för hans framspelningar och löpningar.

Kolla in målen :)


Inters vändning!

Inter stod för en makalös uppryckning mot Genoa och gjorde inte mindre än fem mål i andra halvlek. Skyttekungen Eto'o stod för två av dem.

Regerande italienska mästarna Inter ger inte upp kampen om årets ligatitel. På söndagen vände Milanolaget 0—1-underläge till seger med 5—2 hemma mot Genoa.

Grunden till segern lades tidigt i andra halvlek. Giampaolo Pazzini kvitterade i 50:e minuten innan Samuel Eto'o gjorde 2—1 och 3—1 i 51:a respektive 57:e minuten.

Inter är fem poäng efter serieledande Milan.

Trean Napoli tappade mark i och med 0—0 hemma mot nästjumbon Brescia.

Kolla in målen :)

 

 

 

 

 


Higuain om Mourinhos stöd

Gonzalo Higuain är på väg tillbaka efter en längre skadeperiod. Nu vill han ut på planen för att betala tillbaka det stödet Mourinho gett honom.
- Jag hoppas att jag är redo att spela för honom snart igen.

Real Madrids anfallare Gonzalo Higuain är snart tillbaka efter sin skada och 23-åringen berättar att José Mourinho har varit ett väldigt stöd för honom.
- Ska jag vara ärlig så tror jag att alla vill spela för Mourinho. Han har vunnit allt, han har en stark personlighet och han bryr sig om sina spelare. Jag är väldigt tacksam till honom för den här säsongen. Han har stöttat mig igenom många tuffa situationer. Jag hoppas att jag är redo att spela för honom snart igen, säger Higuain till Real Madrids TV-kanal.

Han säger att fansen också har betytt mycket under skadeperioden.
- Jag har fått mycket kärlek från fansen. Och inte bara från Madridistas. Det säger något om att jag inte bara gör mitt jobb utan att folk uppskattar mig som person också. Jag har inte fått några negativa kommentarer och det gör mig väldigt glad. Jag hoppas jag kan betala tillbaka när jag kan spela igen.

Det är nu två månader sedan Higuain opererade sig och comebacken närmar sig med stormsteg.
- Jag vill bara komma tillbaka ut på planen, göra mål och njuta tillsammans med fansen. Jag är väldigt tacksam för allt stöd jag har fått.


Özil: De perfekta spelarna

Cristiano Ronaldo är ”den perfekte spelaren”, enligt Real Madrids tyske stjärna Mesut Özil.
- Han gör mål på allt, säger mittfältaren.

I en intervju med spanska La Sexta berättar sommarens nyförvärv från Werder Bremen om sina fotbollsförebilder. Det finns två – där den ene lagt skorna på hyllan, medan den andre fortfarande är aktiv inom huvudstadsklubben.

- Ronaldo har gjort massvis av mål och är den perfekte spelaren, säger Özil och fortsätter:
- Zidane var min idol och jag har sett nästan alla hans matcher. Han var också perfekt. Målet mot Leverkusen i Champions League-finalen 2002 är helt enkelt fantastiskt.

En vacker dag hoppas Özil själv kunna skörda lika stora framgångar. Att vinna Ballon D’Or vore ett fint kvitto i framtiden.

- Min målsättning är att hela tiden förbättra mig, och jag vill såklart ta hem det priset. Men samtidigt som jag alltid gör mitt bästa vet jag också att människor begår misstag. Det går inte att vara på toppen hela tiden, säger Özil.

Kolla in Zidanes mål :)


Ibra om Gattusos mål

Med sitt första mål på tre år avgjorde Gennaro Gattuso för Milan.
Då fick Zlatan fnatt.
- Jag visste att han skulle klara det, säger svensken.

Efter tre viktiga poäng mot Juventus tog de rödsvarta ytterligare ett kliv på vägen mot att bärga Scudetton. Men trots ett chansmässigt övertag under stora delar av matchen lyckades Milan inte riktigt hota Gianluigi Buffon i hemmalagets mål.

Förrän Gattuso klev fram. På en nedbröstning från Zlatan slog han till med ett lågt skott som gick under målvakten. Och så bröt glädjeyran ut.

- Jag sade redan i början av säsongen att jag skulle hjälpa honom göra mål. ”Det är omöjligt”, sade han då, berättar TV4:s utsända.

Nu leder Milan ligan, åtta poäng före Inter, som dock har en omgång till godo på sin ärkerival.

 


City seger

Manchester City vann mot Wigan och knappar in på Arsenal - men det satt långt inne.

Eftersom Arsenal bara fick 0-0 hemma mot Sunderland i dag kunde Manchester City krypa närmre i toppen i och med 1-0-segern mot Wigan.

I den 38:e minuten tog City ledningen efter en galen tavla av omaniern Ali Al Habsi i Wiganmålet. David Silva sköt ett inte otagbart skott - som Al Habsi tappade in mellan benen. Att inte stå bredbent och skopa bollen borde Wiganmålvakten lärt sig redan i juniorlaget - oerhört slarvigt av 29-åringen.

I den 55:e minuten hoppade Vincent Kompany upp och sparkade en Wiganspelare över bröstet - solklart gult kort för belgaren, kunde blivit rött här också. På den efterföljande frisparken nickade Wiganbacken Caldwell mot mål, men Joe Hart hade koll på bollen som gick strax över.

Efter en timme hade Wigan haft 63 procent av bollinnehavet, laget tryckte nu på mot Citys mål - och de ljusblå förlitade sig på kontringar. Det höll sig matchen ut och segern gör att City har fyra poäng upp till Arsenal, men en match mer spelad.

Kolla in målet :)


0-0 på Emirates

Arsene Wengers Arsenal hade chansen att ta in på Manchester United i ligatoppen. Men okoncentration i avsluten och en storspelande Sunderlandmålvakt gjorde att det blev 0-0 på Emirates.

Danske Nicklas Bendner startade i Arsenals anfall efter att ha gjort tre mål i cupomspelet mot Leyton Orient. Arsenal började matchen i ett relativt högt tempo - i den tionde minuten hade Bendter och Nasri ett dubbelläge, Bendner nådde dock inte bollen och i sekvensen efter gick Nasris vänsteravslut rakt på Mignolet i Sunderlandmålet.

I den 36:e minuten fick så danske Bendtner en till målchans. Med ryggen mot mål fick han bollen på uppstuds i straffområdet, men danskens cykelspark blev alldeles för lös och gick mitt på målvakten.

Den andra halvleken dominerades totalt av Arsenal, som dock inte skapade allt för många riktigt heta chanser. Marouane Chamakh byttes in, och i den 62:a minuten sprang han sig fri på högerkanten. Passningen till Arsjavin var bra, men ryssens avslut blev för stressat och Mignolet kunde rädda. Kanske skulle Arsjavin spelat vidare till Nasri som stod fri längre bort till vänster.

I den 74:e minuten fick Arsenal en drömchans. Marouane Chamakh mötte ett inlägg perfekt med huvudet, men avslutet gick i ribban. Sex minuter senare sprang Andrej Arsjavin sig fri, men Titus Bramble störde ryssen med en ful knuff, och den lille tsaren sköt flera meter utanför.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid höll Danny Welbeck på att chocka Arsenal med ett bortamål. Stéphane Sessegnon passade fram Manchester United-lånet som tog emot snyggt och sköt mot bortre hörnet. Wojciech Szczesny gjorde dock en klassräddning.

I den 87:e minuten hade Andrej Arsjavin en boll inne, men blåstes av för offside - ett domslut som lär debatteras i England. På övertid fick Arsenal en hörna och flyttade upp i princip hela laget, men lyckades inte skapa något farligt. 0-0 blev slutresultatet, en besvikelse för Gunners som kunde legat en poäng bakom United vid vinst ;D


Milan vann

Den oväntade matchvinnaren mellan Milan och Juventus blev Gennaro Gattuso. Mittfältaren gjorde matchens enda mål.

Milan har redan Massimo Ambrosini och Andrea Pirlo skadade. Gennaro Gattuso är avstängd mot Tottenham i Champions League-returen och varken Mark van Bommel eller Urby Emanuelsen är registrerade för spel. Mycket tungt för Milan som i mötet mot Juventus hemma fick Kevin-Prince Boateng skadad i den första halvleken.

Men i hans frånvaro fick en annan mittfältare visa upp sig. Gennaro Gattuso sköt 1-0 för gästerna med ett vänsterskott från straffområdskanten drygt 20 minuter in i den andra halvleken.

Målet var Gattusos första sedan januari 2008 och blott det åttonde på 355 matcher i Serie A sedan 1996.

Segern kan ses som tämligen säker - Juventus hade inte ett enda avslut på mål i hela matchen :)

Kolla in målet :)


Giggs är laddad inför matchen mot Liverpool

Ryan Giggs är taggad till tusen inför mötet med Liverpool på söndagen.
- Den värsta rivaliteten inom engelsk fotboll, säger han.

Under Kenny Dalglish överinseende har Anfield-klubben vaknat och återvunnit sin heder inför sluttampen av säsongen. Nu står kampen om Europaplatser, och mötet med serieledande Manchester United känns öppet på förhand.

Enligt Uniteds veteran Ryan Giggs står dock mer på spel än bara tre poäng.

- Rivaliteten med Liverpool är enorm. Det är antagligen den största – eller det är den största – inom engelsk fotboll, säger han och fortsätter.
- Det har helt enkelt att göra med att vi är de mest framgångsrika klubbarna. Det finns en passion och historia mellan våra lag, säger Giggs.

37-åringen beskriver känslan av att ta poäng på Anfield som en av de bästa som finns inom fotbollen.

- Det blir alltid speciella matcher. Jag har alltid sagt att det är platsen där man blir mest nöjd över att göra ett bra resultat. Man spelar ju inte bara mot laget, utan även mot historien och fansen, säger Giggs.

Han tycker också att Dalglish återkomst gör det hela ännu mer intressant.

- En legend, både som spelare och manager, har kommit tillbaka. Det ger bara extra krydda åt matchen.


Svennis puts Leicester back on track! :D

Svennis gör succé med Leicester. När han tog över klubben låg de näst sist. Med Sven-Göran Eriksson vid rodret har de nu chans till en play-off plats till Premier League.

Snart kan fler svenskar komma till klubben.
- Ja, vi tittar på två stycken, säger han till TV4.

I Nyhetsmorgon lördag sänds en lång, exklusiv intervju med tränaren Sven-Göran Eriksson. Under säsongen har han vunnit över alla tvivlare – och förvandlat Leicester City från bottengäng i the Championship, till en regelrätt Premier League-kandidat.

I reportaget berättar Svennis att två svenskar finns på radarn inför framtiden. Han går igenom sina tvivel kring att ta över klubben och han målar upp stora framtidsvisioner för klassiska Leicester. Dessutom kommer Pontus Kåmark med på ett hörn.


C. Ronaldo kan missa CL-returen!

Cristiano Ronaldo gjorde som bekant ett hat-trick i går, men skadade låret i samband med sitt tredje mål. Nu kan han missa Champions League-returen mot Lyon.

Den portugisiske superstjärnan Cristiano Ronaldo har imponerat på planen i Real Madrid i år - och hans fysik är något utöver det vanliga. Ronaldo har stått över en cup-match, annars har han spelat alla matcher för Real.

Fram till i går hade portugisen spelat samtliga minuter i både Champions League och La Liga - men när han gjorde sitt tredje mål i gårdagens Malaga-massaker vred han till sitt ben och signalerade direkt för byte.

Nu har magnetröntgen visat att Ronaldo har skadat en muskel i sitt vänstra lår. Enligt Real Madrids officiella hemsida kommer 26-åringen att vara borta i tio till femton dagar.

Madridklubben har en viktig match om tolv dagar, då väntar Lyon i en oviss Champions League-retur - "marängerna" riskerar då alltså att få klara sig utan sin bäste målskytt.


Reals SJUka vinst :D

Han fick en kram av Cristiano Ronaldo innan matchen - men sedan fick förre Real Madrid-tränaren Manuel Pellegrini sju raka slag i ansiktet av sin gamla klubb.

Matchen mellan Real Madrid och Malaga på Bernabeu var allt annat än jämn ;)

Det började lite trevande. Real skulle nog haft en straff efter att Benzema gått omkull i straffområdet, men domaren friade.
Några minuter senare gjorde högerbacken Sergio Ramos mål för Real men målet dömdes bort för offside.

Sedan vände det för hemmalaget.
En knapp halvtimme in på mötet med förre Real Madrid-tränaren Manuel Pellegrini slog Karim Benzema till. Fransmannen mötte med klackens utsida en Xabi Alonso-frispark på volley och målvakten Willy Caballero var chanslös.

Angel Di Maria utökade helt fri med målvakten efter att Marcelo spelat en boll upp till motståndarnas planhalva samtidigt som Malaga försvaret trasslade till det för sig. I halvlekens sista minut satte Marcelo en kanon till 3-0.

Cristiano Ronaldo hade många väldigt heta chanser och var på sitt absolut bästa humör, men bollen ville inte in förrän i början av den andra havleken då portugisen satte 4-0 för hemmalaget. Benzema satte sedan sitt andra mål för matchen när han nickade in ett inlägg från Marcelo.

Några minuter senare fick Real Madrid straff efter en hands och Cristiano Ronaldo stegade upp och dundrade in bollen i krysset. Han fastställde sitt hattrick tio minuter efter det målet när han satte förkrossande 7-0.
Direkt efter att han gjort sitt hattrick så valde Ronaldo att kliva av planen, även fast Mourinho redan hade gjort sina tre byten, de spelade sedan med tio man alltså, haha Ronaldo kan göra vad han vill, när han vill..allt han ville ha var ett hattrick ;)

Kolla in målen :D

 

 

 

 

 

 


Zlatan: Känner mig som nummer ett

Zlatan är säker på sin sak.
Anfallaren rankar sig själv i fotbollsvärldens topp.
- Jag känner mig som nummer ett, säger han enligt Sportbladet.

På lördagen väntar ett tungt möte med svenskens tidigare lag, Juventus, och på förhand har det talats om en ryggskada som stör 29-åringen. Det är bara det senaste i raden av orosmoment kring Ibra, som öppet deklarerat att hans kropp varit sliten under hela säsongen.

Inför matchen berättar Ibrahimovic, för Gazzetta dello Sport vars intervju Sportbladet tagit del av, om det höga priset av att konstant pressa sig själv mot en fysisk gräns. Det kostar på att delta i omgång efter omgång i en av världens bästa ligor, parallellt med landslagsspel och europeiska cuper.

– När jag är 33 år tror jag att jag lägger av. Jag vill inte stå där in i det sista och spotta blod på planen, säger Zlatan.

Det innebär att VM 2014 – om Sverige kvalificerar sig – blir avskedsframträdandet för hans del. Men innan det är dags har forwarden en rad utmaningar kvar. Bland annat det ständiga målet: Att vinna Champions League med Milan. Nästa vecka väntar retur mot Tottenham i åttondelen och trots underläge tror Ibra att det kan gå vägen.

– Vi har goda möjligheter att gå vidare där i London, säger Zlatan.

I Gazetta Dello Sport-intervjun får han även till uppgift att ranka sig själv och sin status inom världsfotbollen.

– Jag känner mig som nummer ett, om jag tyckte att jag var nummer två skulle jag inte känna mig motiverad. Att man inte vunnit den internationella Guldbollen eller Fifa World Player betyder inte att man inte kan vara nummer ett, säger Ibra.



Real Madrid - Malaga

Jose Mourinho har tagit ut 20 man till truppen som ska möta Malaga kväll (kl. 22). Canales återvänder till truppen efter att ha återhämtat sig från sin stukade ankel och Pedro Leon är också tillbaka efter en längre tids petningar.

Pepe missar matchen då han har influensa och feber. Skadade är som sedan tidigare Higuain och Khedira och nyligen Garay.

Målvakter: Casillas, Adan, Dudek

Försvarare: Carvalho, Sergio Ramos, Albiol, Arbeloa, Marcelo

Mittfältare: Xabi Alonso, Ozil, Canales, Di Maria, Lass, Kaka, Granero, Pedro Leon, Gago

Anfallare: Cristiano, Benzema, Adebayor


Milan är säker på Kaka

Den italienska klubben AC Milan är säkra på att Kaká kommer att välkomna chansen att lämna Real Madrid för att återvända till sin förra älskade klubb.

Den italienska tidningen Il Corriere dello Sport säger att den brasilianska superstjärnan vill återvända till San Siro, där han kommer att få ett stort mottagande av fansen, som bar hans namn på kroppen under vinsten mot Napoli.

Kaká ser fram emot möjligheten att spela tillsammans med Alexandre Pato och Zlatan Ibrahimovic i anfallet, och han kommer definitivt att få mer speltid där än vad han får i Real Madrid.

Det enda som oroar Milan just nu är Kakás form. Men om han kan bevisa att han kan användas på planen i resten av säsongen, kommer vicepresidenten Adriano Galliani försöka att underteckna favorit-sonen.


Stängs sir Alex av?

Alex Ferguson var oerhört missnöjd med domaren efter förlusten mot Chelsea. Nu kan hans påhopp kosta honom flera matchers avstängning.

Det var några situationer som stod i centrum efter Chelseas 2-1-vinst mot Manchester United. David Luiz, med ett gult kort, sprang ned Wayne Rooney och undvek utvisning. Nemanja Vidic, med ett gult kort, drog ned Ramires, fick ett andra gult kort och missar derbyt mot Liverpool. Och dessutom straffen, där Yurij Zjirkov fälldes av Chris Smalling och domare Martin Atkinson pekade på straffpunkten. Samtliga domslut gick alltså emot Manchester United – och Alex Ferguson var rasande efteråt.

- Du hoppas att du får en stark domare i en sån här match. Det var en stor match för bägge klubbar och du vill ha en rättvis domare… du vill ha en stark domare i alla fall och vi fick inte det. Jag vet inte varför han fick matchen. Jag måste säga att när jag såg vem som skulle döma började jag direkt oroa mig för det värsta, sa han efter matchen till Sky Sports.

Nu skriver the Guardian att FA har begärt ut hela intervjuerna med Ferguson från Sky och MUTV – Manchester United TV – och kommer att utreda om Ferguson ska stängas av för påhoppet på domaren. Att Ferguson antyder att domaren inte var rättvis lär FA inte ta lätt på och som minst får Ferguson två matchers avstängning – om FA anser att han begått ett fel.

Beslut tas under fredagen men någon risk för att Ferguson missar matchen mot Liverpool finns inte. United-managern kan nämligen överklaga en eventuell avstängning, som därför tidigast kan träda i kraft till FA-cupmötet med Arsenal nästa lördag.


Zlatan tränar som vanligt

Skaderapporterna om Zlatan i kväll verkar vara skrämselskott. Milans läkare har undesökt sin guldklimp och allt ser ut att vara en bagatellartat skada. Man tror att han kan träna som vanligt med laget redan i morgon.

- Zlatan kommer nog vara bra om en dag(läs: idag), meddelar Milans medicinska team efter att svensken fick kliva av gårdagens träning på Milanello med ryggont.

En snabb undersökning av Ibrahimovic värdefulla ryggtavla visade att det fanns en kontraktur i ryggen, ett mindre problem som förväntas lägga sig under natten.

Milans ledning tror att Zlatan kommer att vara tillbaka snart, och man ser inte att han skulle få problem med matchen mot Juventus på lördag. Och han föväntas att träna som vanligt med övriga laget redan på torsdagsträningen, det lättande beskedet kunde man lämna ganska snart.

Thiago Silva uppges också dras med en skada, och han jobbar enligt det medicinska teamet med att få ordning på sina problem.


Real Madrid vill rensa

Måste Karim Benzema och Kaká lämna Real Madrid? Enligt tidningen Sport planerar president Florentino Perez att rensa i laget – för att göra plats med nya stjärnor.

Real Madrids miljardsatsning de senaste åren har hittills inte gett den titelavkastning som många hade hoppats på, däribland Florentino Perez. Nu är visserligen inte säsongen över än och Madrid-laget har fortfarande chans på flera tunga titlar, men trots det skriver spanska tidningen Sport att Perez inte är nöjd– och vill tvinga bort flera spelare.

På listan över spelare som ska tvingas söka ny klubbadress, syns flera stjärnor och spelare som Perez själv tagit till klubben – som Karim Benzema och Kaká. Utöver dem ska också Lassana Diarra, Ezequiel Garay, Fernando Gago och veteranmålvakten Jerzy Dudek vara på Perez lista över spelare han inte vill ha kvar. Dessutom förväntas man vilja låna ut Pedro Leon och Sergio Canales.

Hur mycket sanning som ligger i dessa uppgifter återstår väl att se, men det vore föga överraskande om det blev ytterligare än händelserik transfersommar i den spanska huvudstaden.


"Missi" missar

Lionel Messi hade tre riktigt bra lägen att göra hål på Valencia redan efter tio minuter. Istället sköt han bollen rakt på målvakten och missade sedan de två efterföljande returerna hahah :D

Just nu står det 0-0 i matchen.

Kolla in Messis missar ;D


Glädjebesked, äntligen! :D

Real Madrids skadade forward Gonzalo Higuain är tillbaka i träning efter sin svåra ryggproblem :D

Real Madrid-stjärnan Gonzalo Higuain har fått i stort sett hela säsongen förstörd på grund stora problem med diskbråck. Anfallaren opererades vid årsskiftet och läkarna trodde då på nästan ett halvårs rehabilitering.
– Det krävs fyra månader för att komma tillbaka efter ett sådant ingrepp, men för att bli 100 procent firsk krävs ett år, sade doktor Richard G Fessler till Reuters.

Däremot trodde läkaren att Higuain kommer att ha en snabbare rehabilitering eftersom han är elitidrottare. Och på onsdagen tränade argentinaren för första gången efter skadan. Higuain fick då köra lite lätt med boll under passet, men kommer inte att ansluta till den riktiga truppen än på ett tag.

I maj förväntar Real Madrid ha tillbaka sin stjärna – i bästa fall.

Så här glad är nog inte bara Higuain själv över att att få vara tillbaka i träning, utan även alla Real-fans! :)


Ställningen i La Liga

La Liga                S     V     O    F    P

1. Barcelona       25    22    2    1    68
2. Real Madrid    25    19    4    2    61
3. Valencia         25    15    6    4    51
4. Villarreal        25    14    5    6    47
5. Espanyol        26    13    1   12   40

Barca och Real erhåller de två direktkvalificerade platserna till CL, Valencia och Villarreal får kvala till CL. Espanyol har just nu en EL-plats.

Titelracet står som vanligt mellan de två storklubbarna Barcelona och Real Madrid.
Barcelona har ju hela sju poängs försprång men de har spelat lite knackigt på sistone, än är ligan inte uppgjord ;)

Barcelona möter Valencia på bortaplan ikväll, Barcelonas David Villa ställs alltså mot sin gamla klubb.
Real Madrid tar emot Malaga (imorgon) och Malaga ligger ju bara nästsist i ligan så det borde bli en vinst för Real!

Real Madrid - Barcelona spelas 17/4, en match som kan vara avgörande ;)


Ställningen i Premier League

Premier League    S     V    O    F     P

1. Man Utd         28    17    9    2    60
2. Arsenal          27    17    5    5    56
3. Man City        28    14    8    6    50
4. Chelsea         27    14    6    7    48
5. Tottenham     27    13    8    6    47

Premier League har efter den förra omgången helt plötsligt blivit riktigt jämnt igen.
Efter Chelseas vinst över United häromdagen (2-1), klättrar nu Chelsea förbi Tottenham och innehar nu playoff platsen till Champions League. De har även chans att gå om Man City och därmed knipa den sista direkt platsen till CL om de vinner deras nästa match mot Blackpool som ligger på 15:e plats.

Arsenal har ett mycket bra läge att ta in tre poäng på ledande United vid vinst mot Sunderland på lördag.
United har dock ett litet tyngre möte (spelas på söndag) då de möter Liverpool som hittat formen igen.

Man United och Arsenal fightas om ligasegern. Man City och Chelsea är tyvärr för avhängna i toppen, de får inrikta sig på att behålla/ta den sista direktplatsen till CL.


Ställningen i Serie A

Serie A            S      V      O     F      P

1. AC Milan     27     17     7     3     58
2. Inter          27     16     5     6     53
3. Napoli        27     16     4     7     52
4. Lazio         27      14     6     7     48
5. Udinese     27     14     5     8     47

Efter måndagens match där Milan vann över Napoli med klara 3-0, så skaffar sig de rödsvarta nu en fem poängs ledning ner till rivalen Inter.
Napoli har den sista CL-platsen, Lazio har den direktkvalificerade EL-platsen medan Udinese jagar tätt bakom för att gå om Lazio.

Milan möter Juventus (7:e plats) på bortaplan på lördag, Inter tar emot Genoa (10:e plats), Napoli möter Brescia (19:e och näst sist i tabellen). Napoli har chans att gå om tvåan Inter som har en betydligt svårare match än Napoli som lika gärna kan få sina tre pinnar redan nu. Inter får minst kryss.
Milan passerar nog 60p:s gränsen på lördag då Juve har hamnat i en lite formsvacka (förlust med 0-2 på hemmaplan mot Bologna senast).

Milan eller Inter, vem vinner Scuddeton?


Neuer till United?

Edwin Van der Sar ska ersättas efter säsongen. Nu har klubben ögonen på målvaktsstjärnan Manuel Neuer, som gjorde stor succé under VM i somras.
- Manchester United är intresserade av Neuer, säger Schalkes ordförande till Bild.

När säsongen är över slänger Edwin Van der Sar handskarna på hyllan. För Manchester United har därför ett intensivt arbete börjat med att hitta en ersättare till den holländske toppmålvakten. Maarten Stekelenburg och David de Gea är ett par målvakter som nämnts som möjliga alternativ. Den engelska storklubbens förstaval kan dock vara målvakten som är på allas läppar just – Schalke 04:s Manuel Neuer.

- En internationell konsult har kontaktat mig och informerat mig om att Manchester United är intresserade av Neuer, säger Schalkes ordförande Clemens Tonnies.

Även Bayern München sägs vara intresserade av att värva Neuer, vars kontakt med Schalke går ut 2012. Om Neuer inte förlänger med klubben verkar det därför troligt att Schalke 04 säljer till sommaren, något som Tonnies inte heller utesluter.

- Om Manchester United ger oss en skriftlig begäran kommer vi att titta på den, säger han.


The Hulk!


Barca ute efter Wendt :)

Från FC Köpenhamn till FC Barcelona? Den spanska toppklubben har ögonen på Oscar Wendt.
- Bara att de har koll på en är fantastiskt kul, säger Wendt till Sportbladet.

Två starka insatser av Oscar Wendt i Champions League när FC Köpenhamn höll jämna steg med Barcelona. Det gick inte obemärkt förbi. Pep Guardiola var, enligt tidningen el Mundo Deporivo, imponerad av svensken redan innan mötena – något som alltså inte blev sämre efteråt. Nu ska Barcelona se Wendt som ett alternativ på vänsterbacksplatsen.

- Wendt kategoriseras som ”intressant” och för tillfället betyder det att scouterna fortsätter ha koll på honom, säger en källa inom Barcelona till Sportbladet.

Wendts kontrakt med FC Köpenhamn går ju ut till sommaren, och landslagsmannen har sagt att hans intention är att lämna Danmark för en ny uppgift. Och om Barcelona skulle komma och knacka på dörren skulle han nog få svårt att tacka nej.

- Jag har inte hört något, men det är väl bara att vänta och se. Att ett lag av Barcelonas kaliber har koll på en, oavsett hur långt det går, är ju fantastiskt kul, säger Wendt.


"Pep som ville värva"

Osämjan med Zlatan är välkänd – men från början var det Pep Guardiola som insisterade på värvningen.
- Ibra var ett av tre namn jag skulle jobba med, säger förre presidenten Joan Laporta.

Ordkriget mellan svensken och hans dåvarande tränare i Barcelona blev en följetong i sig innan Ibrahimovic flyttade till Milan. Forwardens ombud hann bland annat med att döpa Pep till ”filosofen”, och föreslå att han och Johan Cruijff skulle läggas in på mentalsjukhus, eftersom de valt att peta Zlatan i vissa matcher.

Så här i efterhand har 29-åringen själv inflikat, i en intervju med eurosport, att det är ”underligt” att värva en spelare för 70 miljoner euro – om man bara tänker låta honom ”titta på fåglarna”.

Men nu säger Joan Laporta, länge president för den katalanska klubben, att Ibrahimovic var långt ifrån någon nödlösning när han först anslöt till laget. I själva verket var det Guardiola som tryckte på hos ledningen för att få in honom i truppen.

- Eto’o var på väg att lämna oss och Zlatan var önskad av vår tränare och sportsliga ledning, säger Laporta till tidningen Sport.es.

Han fortsätter:

- Jag fick tre val: David Villa, Diego Forlan och Zlatan Ibrahimovic. Det fanns också en fjärde spelare, men vem det var blev aldrig offentliggjort i medierna.
Det som ska ha avgjort jätteaffären var att Samuel Eto’o gillade tanken på att gå motsatt väg som Zlatan, till Inter.

- Han ville varken flytta till Valencia eller Atletico Madrid (där Forlan och Villa spelade), så då var den enda möjligheten Italien, säger Laporta.


Chelsea vände och vann

Chelsea tog emot serieledande Man United på Stamford Bridge i kvällens toppmöte.

Det var gästerna som öppnade målskyttet.
Wayne Rooneys ledningsmål till 1-0 kom lite som en blixt från klar himmel efter en halvtimme. Unitedanfallaren vände upp en bra bit utanför straffområdet - och smackade till med högervristen. Skottet gick stenhårt och lågt, invid Petr Cechs högra stolpe.

Branislav Ivanovic var ruskigt nära en kvittering, efter en tung frispark in i straffområdet kort senare. Men mittbackens touch räddades heroiskt av Edwin van der Sar.

Utdelningen kom i stället efter paus. David Luiz fick bollen till höger i straffområdet och skickade ut högern på ett halvvolleyskott. Ett klassavslut som satt perfekt vid burgaveln. 1-1 i matchen.

Med tio minuter kvar att spela föll Zhirkov omkull i närkamp med Smalling. Det tycktes som att ryssen sprang rakt in i Unitedbacken, men domaren blåste straff. Möjligen gjorde Shirkov en sidledsförflyttning som Smalling parerade med höften. Situationen lär oavsett vad diskuteras rejält i efterhand. Frank Lampard visade dock inga tveksamheter, han använde kraft och även om Van Der Sar var på bollen kunde han inte styra undan den.

Uniteds back, Nemanja Vidic blev utvisad med bara sekunder kvar av matchen och missar nu prestigemötet mot Liverpool i nästa omgång. Tungt för United som redan har flera skador i backlinjen.

För tabellen i Premier League blir resultatet dock högintressant. Om Arsenal vinner sin hängmatch kliver de upp på 59 poäng - bara en bakom serieledande United. Och Chelsea kan i sin tur passera Manchester City som nu ligger trea.

Premier League har helt plötsligt blivit hur jämn som helst ;)


Drogba bänkad - Torres från start!

Chelsea satsar på Fernando Torres mot Manchester United.
Då får Didier Drogba sitta på bänken.

Manchester United förändrar inte ett skvatt från sin senaste seger, mot Wigan. Och en sådan tilldragelse är nästintill unik. På sin twitter skriver Daily Telegraph-journalisten Henry Winter att detta är första gången på 165 matcher som Alex Ferguson behåller en startelva helt intakt.

United: Van der Sar - O'Shea, Smalling, Vidic, Evra - Fletcher, Carrick, Scholes, Nani - Rooney, Hernandez.

Chelsea: Cech - Ivanovic, Luiz, Terry, Cole - Ramires, Essien, Lampard, Malouda - Anelka, Torres.

Matchen börjar 20:45


Adebayor mot Kaka?

Adebayor har imponerat i Real Madrid. Nu uppges Manchester City vara beredda att släppa honom - om de får Kaka i byte.

2009 köpte Real Madrid Kaka för 600 miljoner från Milan. Brassen har dock haft svårt att prestera på topp och har hämmats av skador. Den kreative mittfältaren sägs nu vara på väg att lämna Bernabeu - hans förra klubb Milan har nämnts som möjlig destination, såväl som Chelsea och outsidern Rubin Kazan.

Nu rapporterar dock spanska tidningar att Manchester City är intresserade av att värva Kaka. Det skulle i så fall röra sig om en bytesaffär - Kaka går till Manchester och anfallaren Emmanuel Adebayor går till Madrid.

Adebayor är för tillfället utlånad till just Real Madrid, och tränare José Mourinho sägs vara imponerad av togolesen - tillräckligt imponerad för att behålla honom permanent.



Power Hour :D

Power Hour i huset ;D


Gurkan hänger inte med ;D

Jessica Karlen (från Big Brother) försköker förklara maffaleken för de nya deltagarna. Det går sådär.


C. Ronaldo mot rekord!

Cristiano Ronaldo har spelat varenda minut för Real Madrid under säsongen.
Och han får inte vila.
- Jag ser ingen anledning till det, säger José Mourinho.

Ingen annan hos den spanska ligatvåan har varit med under samtliga 25 omgångar, från avspark till slutsignalen. Men trots Ronaldos 2250 minuter under säsongen i serien får han inrikta sig på ännu mer fotboll framöver.

- Det finns inga skäl att låta honom stå över. En spelare i 25-årsåldern som har ett ordnat liv bör klara 40 eller 50 matcher per år, säger José Mourinho till tidningen AS.

Att den portugisiske stjärnan behövs är heller inte så konstigt. Han har gjort 24 mål i La Liga och ligger därmed tvåa i skytteligan, bakom Lionel Messi.

Hittills har bara 16 spelare genom historien spelat varje ligaminut under en hel säsong. Den senaste var Fabricio Coloccini, då i Deportivo La Coruña, för tre år sedan.

En gång i år har dock Ronaldo suttit på läktaren. Fast det var i Copa Del Rey, i returmötet med Levante.


RSS 2.0