Henke Larsson om Ljungbergs chans

Henke: "Om Fredrik får chansen ska han ta den"

Fredrik Ljungberg tränar med Celtic – och Henrik Larsson har sin uppfattning klar.
- Får han chansen ska han ta den, säger ”Henke” till fotbollskanalen.se.

När fotbollskanalen.se når Larsson är han mycket noga med att inte bidra till några spekulationer kring ”Freddies” framtid. Vad som händer kring honom och Celtic vet inte Larsson. Däremot tror den närmast ikoniske före detta anfallaren att Ljungberg, som för tillfället tränar med det skotska laget, vore en rejäl förstärkning.

- Det blir ju lite ”ifs and buts” men om Fredrik är i form, vilket han säger, då är han en rejäl tillgång för Celtic. Är han i närheten av sin tidigare kvalitet kan han förstäka alla klubbar, säger Larsson.

Hur tror du att hans spelstil passar den skotska ligan?
- Fredrik har varit en världsspelare med erfarenhet från Arsenal och den engelska ligan. Han vet vad som krävs av honom. Därför tror jag inte att det hade varit några problem att passa in. Han är ju dessutom fysisk av naturen också. Det skulle säkert gå bra, säger Larsson.

Själv säger Ljungberg att han ser fram emot derbyna mot Rangers – hur är det att spela de matcherna?
- Det kan jag inte beskriva för dig. Det är något man måste uppleva som spelare eller supporter.

Häftigt, med andra ord?
- Absolut, men jag kan helt enkelt inte ge en rättvis beskrivning av hur det känns att kliva in i sitt första ”Old Firm”.

Hur tycker du att den skotska ligan står sig i dagsläget?
- Inte lika bra som den har varit en gång i tiden. Så är det ju. Men Fredrik vill spela i Europa igen, och får han chansen att spela för Celtic är det bara att ta den. För det är fortfarande en väldigt, väldigt stor klubb, säger Larsson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0