"I Real nästa säsong"

Neymar har sagt till Real Madrids rivalers försvarare, Dani Alves, att han kommer att spela för Los Blancos nästa säsong.

Enligt spanska rapporter vill Santos brasilianska superstjärna Neymar spela för den spanska Santiago Bernabeu klubben Real Madrid.

Marca hävdar att Neymar medgav till Barcelonas högerback Dani Alves, sin brasilianska lagkamrat, att han vill bära Real Madrids vita tröja efter Copa America.

"Jag vet ingenting om Barcelona" sa den jagade 19-åringen till Alves. "Nästa säsong kommer jag att spela för Real Madrid."


Gör Kaka Elmander sällskap?

Den turkiska klubben, Galatasaray, kommer att lägga ett stort bud på den förra AC Milan stjärnan, Kaká.

Sporttidningen AS säger att Galatasarays tränare, Fatih Terim, vill signera en superstjärna i sommar - och hans prioritet är den 29-årige playmakern.

Förutom Kaká är Chelseas anfallare Didier Drogba med på den turkiska klubbens shoppinglista, men FIFA World Player of the Year 2007 är spelaren som Terim vill ha och därför har han uppmuntrat klubbens chefer att lägga ett bud på brassen.

Real Madrid är villiga att sälja Kaká för 40 miljoner euro, och Galatasaray har resurserna som behövs för att betala Kakás lön.

Efter en mindre lyckad sejour i Madrid-klubben, ger sig nu Galatasaray in i handlingarna.


Fabregas och Sanchez till Barca?

I morgon öppnar transferfönstret för den internationella fotbollen.
FC Barcelona planerar då att presentera två jättevärvningar, enligt radiokanalen Ona FM.
Cesc Fabregas, 24, mittfältare från Arsenal.
Alexis Sanchez, 22, anfallare från Udinese.

Spanska storlaget har haft Fabregas och Sanchez på radarn i flera månader, de vet ni.
Och i morgon, när transferfönstret öppnar, planeras det nu för en dubbelkupp som får övriga storklubbar att kippa efter andan.
Radiokanalen Ona FM går i dag ut med att Barcelona då kommer presentera både Cesc Fabregas och Alexis Sanchez.

Barca lade i går – enligt brittisk media – ett nytt bud på cirka 35 miljoner pund på Arsenals lagkapten och mycket tyder nu på att värvningen till slut blir klar.

– Jag är lugn och optimistisk.
Om en spelare finns på marknaden är det för att klubben inte längre vill ha honom, säger Fabregas  enligt Daily Mirror.
Sanchez, 22, anfallare från Chile som gjorde tolv mål i serie A den gångna säsongen, har också placerats i Manchester City, men skräms bort av prislappen – som sägs ligga runt 350 miljoner kronor.

Barcelona uppges dock vara beredda att betala den summan.

– Barcelona har gjort ett slutligt bud. Vi väntar på ett svar från Udinese, säger en talesperson i Barcelona till spanska nyhetsbyrån EFE.


Klättrar på Fifa-rankningen

Efter storsegrarna mot Moldavien och Finland klättrar Sverige nio placeringar på Fifas världsranking.

Sverige avancerar nio placeringar på fotbollens världsrankning, från 28:e till 19:e plats, efter de två segrarna i EM-kvalet mot Moldavien och Finland.

Spanien och Holland är kvar i toppen.

Mexiko är månadens främsta klättrare, 19 placeringar upp till nionde plats, efter segern i Gold cup.

Här är tjugo-i-topp på världsrankningen, samt lagen i Sveriges EM-kvalgrupp (förra månadens placering):

1) Spanien (1)
2) Holland (2)
3) Tyskland (4)
4) England (6)
5) Brasilien (3)
6) Italien (9)
7) Portugal (8)
8) Kroatien (10)
9) Mexiko (28)
10) Argentina (5)
11) Norge (11)
12) Grekland (12)
13) Japan (14)
14) Elfenbenskusten (21)
15) Frankrike (19)
16) Montenegro (24)
17) Ryssland (18)
18) Uruguay (7)
19) Sverige (28)
20) Danmark (27)

Det pekar uppåt för Zlatan & Co


Comeback för The Fresh Prince

Filmstjärnan Will Smith och hiphopartisten Jazzy Jeff planerar att återförenas för en serie överraskningsshower.
De var tidigare mer kända som radarparet DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince.

Trots att duon gick skilda vägar som artister när Will Smith fick ett massivt genombrott har de ändå varit vänner.

När Jazzy Jeff besökte inspelningen av ”Men in black III” i New York började killarna prata om en möjlig, om än kortlivad, återförening.

– Vi hade konversationer om att göra överraskningsshower. Vi kanske skulle göra ”Brand New Funk” och ”Summertime” för att sedan lämna scenen, säger Jazzy Jeff, eller Jeffrey Townes som han egentligen heter, till Allhiphop.com


Ger Gago för att signa Maicon

Jose Mourinho vill värva sin förra spelare i Inter, Maicon, och därför kommer han att erbjuda sin förra klubb mittfältaren Fernando Gago i utbyte mot brassen.

Den italienska median rapporterar att Santiago Bernabeu klubben Real Madrid har lagt ett nytt bud på Inters högerback, Douglas Maicon.

Den spanska huvudstadsklubbens tränare Jose Mourinho har en stark vilja att signera den brasilianske försvararen i sommar, att han nu har erbjudit Inter mittfältaren Fernando Gago för Maicon, rapporterar La Gazzetta dello Sport.

Inter sägs vara intresserade av en sådan affär, men samtidigt föredrar italienarnas styrelse att tjäna pengar på Maicon.


Canales till Aston Villa?

Den engelska median rapporterar att Premier League klubben Aston Villa är intresserade av Real Madrids 20-årige mittfältare Sergio Canales.

Spelaren som flyttade till Real Madrid förra sommaren, uppmärksammade Blackpool i januari, men nu har en ny engelsk klubb visat sitt intresse för den unga spelaren och Real Madrid är villiga att låna ut spelaren i sommar.

The Daily Mail hävdar att Villas tränare Alex McLeish beundrar Real Madrids 20-åring. Dessutom är mittfältaren redo att lämna Los Blancos efter en frustrerande första säsong med Real Madrid.


Messi: "Efter Barca blir det Argentina"

Argentinaren vill stanna i den katalanska klubben länge, för att sen springa ärevarv i hemlandet.

I en intervju med colombianska tidningen El Pais avslöjar världens bäste fotbollsspelare sina framtidsplaner.

- Om jag lämnar Barcelona så är det för att återvända till Argentina och avsluta min fotbollskarriär.

Alla framtida Silly Season-spekulationer om Real Madrid vill han mota i grind. Messi vill inte spela för någon annan europeisk klubb än Barcelona.

- Idag är jag lycklig i Barcelona. Jag vill stanna här till jag drar till Argentina, för att dra mig tillbaka, utvecklar Messi.

Dock klargjorde världsstjärnan inte till vilken klubb han skulle ansluta när han återvänder till Argentina.

Kanske återvänder han till sin gamla klubb CA Newell's Old Boys eller River Plate (som för övrigt nyligen åkte ur den högsta ligan för första gången någonsin)?



De Gea klar för de engelska mästarna

Nu är det officiellt. David De Gea har skrivit på för Manchester United.
- Jag är väldigt stolt, säger spanjoren till MUTV.

Affären ska ha varit klar länge - men först i dag presenterades David De Gea i Manchester United efter att ha genomgått en läkarundersökning.

Den 20-årige spanjoren kommer närmast från Atletico Madrid och har skrivit på ett femårskontrakt med de regerande engelska mästarna. Han kostar 185 miljoner kronor att lösa från sitt kontrakt med Madrid-laget.

- Jag är väldigt stolt, jag kan inte bärga mig tills jag får börja spela här, säger De Gea till MUTV.

- När en klubb så stor som Manchester United är ute efter en blir man så klart väldigt glad. Uniteds intresse gav mig extra motivation att jobba hårdare och visa mina färdigheter.

De Gea har precis vunnit U21-EM med Spanien och ses som en av Europas mest lovande målvakter. Han tros ta över som förstemålvakt direkt efter Edwin van der Sar som lagt handskarna på hyllan.

Spanjoren lär jubla under sin tid i United.




Ger upp Sanchez

Enligt Roberto Mancini har Manchester City gett upp Alexis Sanchez.
- Vi har dragit oss ur racet, säger han.

Alexis Sanchez är en av silly-sommarens hetaste spelare. Den chilenska virvelvinden uppgavs först vara nära att skriva på för Barcelona. Sedan rapporterade flertalet medier att Manchester City var närmast.

Nu drar sig dock den pengastinna Manchester-klubben ur.

- Jag pratade med Sanchez och han sa att han kunde skriva på för oss, säger Mancini till Sky Sport Italia.

- Vi har dock dragit oss ur racet efter att vårt senaste bud blev nobbat.

City uppges ha erbjudit 380 miljoner för Sanchez, men Udinese vill ha 480. Den engelska klubben är dock fortfarande på jakt efter en offensiv spelare.

- Tevez är en bra spelare och jag tror att han stannar i City. Då har vi tre anfallare, men vi behöver en till. Kanske Napolis Ezequiel Lavezzi? Jag tycker mycket om honom, men jag tycker inte att han är värd 280 miljoner (utköpsklausulen).

De vore kul om de ljusblåa skulle satsa på Sergio Agüero (som ryktas vara på väg bort från Madrid), då skulle de ha ett riktigt bra sammarbete mellan Agüero och hans landsman Carlos Tevez. En mycket fin argentinsk anfallsduo ;D


Bäst även på U-21-nivå!

Thiago Alcantaras frisparksmål från 40 meter säkrade segern i U21-EM för favoriten Spanien. Schweiz räckte inte till i finalen.

Spanien dominerade första halvlek spelmässigt men hade länge svårt att få till några riktigt heta chanser mot ett Schweiz som fram till finalen inte hade släppt in ett enda mål i U21-EM.

Fyra minuter innan halvtid kom dock det förlösande målet för Spanien. Milans vänsterback Didac Vila slog ett perfekt inlägg som mittfältaren Ander Herrera stensäkert knoppade in förbi en annars storspelande Yann Sommer i det schweiziska målet.

I andra halvlek hade Schweiz ett par heta chanser att kvittera, men skärpan saknades i de avgörande lägena. I stället avgjorde Spanien med tio minuter kvar.

Spanjorerna fick frispark långt från det schweiziska målet. Barcelonas Thiago Alcantara såg dock att Schweiz-målvakten Sommer stod några meter från mållinjen - och klippte till direkt.

Bollen seglade in i bortre hörnet - 2-0 till Spanien, vilket också blev slutresultatet.

EM-guld till Spaniens U-21.

Kolla in målen :)


HIF:s 7-ka vinst! :D

Den bänkade anfallsstjärnan Alexander Gerndt fick chansen från start för andra matchen i rad.
Det syntes.
Den Allsvenska skyttekungen stod för två mål och fyra assist, när serieledande Helsingborg drygade ut sin ledning i Allsvenskan, genom att vinna över Trelleborg med hela 7-3, rena La Liga siffrorna! :D

- Vi har jobbat med att få anfallsspelet att fungera och vi visade att vi kan spela bra fotboll, sade Alexander Gerndt.

- Vi gjorde tillsammans en bra match, jag tänker mer på det än individuella prestationer.

Sex mål24 minuter i första halvlek. Trelleborg fick sin mittback Thommie Persson utvisad. Alexander Gerndt satte straffen till Helsingborgs 4—2.

Händelserikt i kubik alltså, när HIF kraftfullt och elegant drog ifrån i toppen.

Och förbättrade målskillnaden, som redan före var allsvenskans bästa.

Annat för Trelleborg som nu släppt in 15 mål på de tre senaste matcherna.

Tungt för laget och målvakten Viktor Noring:

- Jag kan ju inte rädda allt ensam, utan måste ha hjälp. Vi var passiva i försvaret. Det gällde att kämpa och tänka på klubbens heder, sade Viktor Noring.

TFF tog ledningen med 1—0, nickmål av Magnus Andersson.

Hemmalaget kvitterade efter ett trollerinummer av Rasmus Jönsson, som tvåfotade och kroppsfintade sig förbi försvaret och avslutade med att slå bollen elegant förbi Viktor Noring.

En minut senare 2—1 för HIF, målskytt May Mahlangu.

Två minuter efter det 2—2 när Marcus Pode tåade bollen över utrusande Pär Hansson.

Alexander Gerndt satte 3—2 och straffen till 4—2. Sedan TFF:s Thommie Persson fällt Rachid Bouaouzan och fått rött kort. Då hade det gått 34 minuter.

Med tio spelare försökte TFF hålla ner förlustsiffran men Rasmus Jönsson rullade in 5—2.

Och Erik Sundin gjorde 6—3 och 7—3.

För Helsingborg väntar jumbon Halmstad borta på måndag :)

Kolla in alla målen i den härliga tiomåls-matchen! :D


Real legendarer nominerade till Golden Foot

Iker Casillas och de förra Real Madrid stjärnorna Raul Gonzalez Blancos och David Beckham har nominerats till Golden Foot priset.

De nominerade spelarna för Golden Foot 2011 har avslöjats. De nominerade avslöjades av förra årets vinnare, Francesco Totti (Romas lagkapten) i en ceremoni.

David Beckham (La Galaxy, England), Gianluigi Buffon (Juventus, Italien), Iker Casillas (Real Madrid, Spanien), Didier Drogba (Chelsea, Elfenbenskusten), Samuel Eto'o (Inter, Kamerun), Ryan Giggs (Manchester United, Wales), Cales Puyol (Barcelona Spanien), Raul Gonzalez Blanco (Schalke 04, Spanien), Xavi Hernandez (Barcelona, Spanien) och Javier Zanetti (Inter, Argentina) är de nominerande.

Golden Foot är ett pris som endast spelare som är 29 år eller äldre har möjlighet att vinna. De tidigare nämnda namnen har valts av Golden Foots domare, som består av 58 journalister som representerar sportmedian över hela världen.

Vinnaren kommer att väljas av fotbollsfansen. Den vinnande stjärnan kommer att lämna sitt fotspår på The Champions Promenade, en "Walk of Fame" inom fotbollen.

Om du vill rösta på t.ex. Real Madrids målvakt Iker Casillas, eller Los Blancos legenderna Raul Gonzalez och David Beckham, gå in på goldenfoot.com. Du har möjlighet att rösta till den 7 oktober.

Vinnaren kommer att avslöjas den 10 oktober i Monte Carlo.




Inkluderar Kaka i Neymars pris

Ännu en gång har det rapporterats att Real Madrid är villiga att inkludera Kaká i sitt erbjudande för Santos superstjärna Neymar.

Santos har bekräftat att Los Blancos har kontaktat dem för att förhandla om den brasilianske 19-åringen. Anfallarens klausul ligger på 45 miljoner euro och Santos insisterar på att de inte kommer att acceptera att sälja sin stjärna för ett öre mindre.

El Mundo Deportivo säger att Real Madrid hoppas att de kan köpa Neymar för ett billigare pris genom att erbjuda den brasilianske klubben Kaká. Real Madrids chefer har informerat Kaká om deras förslag, och spelaren är öppen för en flytt tillbaka till sitt hemland för att kunna vara i toppform inför VM 2014.

Det enda som sätter stopp för denna affär är Kakás månadslön som ligger på 15 miljoner euro.



Går motsatta håll?

Mourinhos lista

Jose Mourinho har bett presidenten Florentino Perez att sälja fem spelare i sommar.

Den spanska sporttidningen Marca säger att Mourinho har lämnat in en lista till Real Madrids president Florentino Perez på spelarna som inte ingår i portugisens planer.

Royston Drenthe, Pedro Leon, Ezequiel Garay, Fernando Gago och Sergio Canales är spelarna som Mourinho vill se lämna huvudstadsklubben i sommar. Canales kommer dock ej säljas, utan endast lånas ut.


Villas Boas klar för Chelsea!

Europas mest jagade tränare har ny klubbadress. 33-årige Andre Villas Boas har skrivit på för tre år med Chelsea.

Chelsea har gjort klart med portugisen Andre Villas Boas som tränare.

Chelsea löste Villas Boas från hans kontrakt med Port genom att betala utköpsklausulen på 137 miljoner. Den lovande portugisiske tränaren skrev på ett kontrakt på tre år och börjar jobba med omedelbar verkan. Han blir därmed den sjunde tränaren på de åtta år som Roman Abramovitch kontrollerat klubben.

Chelsea skriver på sin hemsida att det fanns en klar kandidat till jobbet. Och eftersom han tidigare jobbat för Chelsea (under Mourinho) var valet självklart.

-Han är en av de mest talangfulla tränarna just nu. Han har redan uppnått mycket på kort tid. Vi är säkra att Andres ledarskap kommer ge oss framgångar i England och Europa, skriver klubben på hemsidan.


"Klar till 80 procent"

Sommarens eviga följetång: Är Alexis Sanchez klar för Barcelona?
Ja, om man ska tro hans spanska agent är det så.
- Affären är till 80 procent klar, säger Quique Pina till Cadena Cope.

Ett tag såg det ut som att Manchester City kunde förhindra att Udinese-stjärnan Alexis Sanchez inte hamnade i Barcelona. Nu verkar inte det alls vara ett alternativ.

Flera medier har gått ut med att en affär mellan Udinese och Barcelona är klar. Nu säger också Sanchez spanska agent Quique Pina, som även är Grenadas ordförande, att chilenaren snart kommer spela i Barcas färger.

- Barcelona är på gränsen av att slutföra de sista detaljerna i affären och vi kan säga att det i stort sett är helt klart. Affären är till 80 procent klar och nu arbetar vi på de sista 20 procenten.

Pina går dessutom ut med hur mycket Sanchez kommer kosta, och det verkar som att Serie A-stjärnan blir en av de dyraste spelarna genom tiderna.

- Affären kommer vara värd någonstans i trakterna av 45 miljoner euro (ungefär 400 miljoner kronor), en siffra i närheten av den ursprungliga värderingen av spelaren.

Barcelona kommer dock inte betala riktigt så mycket i pengar. I stället skickar man spelaren Jeffren åt andra hållet, och betala cirka 250 miljoner till Udinese.

Byter troligtvis den svartvit-randiga tröjan mot den rödblå-randiga tröjan inför nästa säsong.


"Ska ta ner dem på jorden"

Cristiano Ronaldo kan inte vänta på nästa säsong.
Då ska han se till att Real Madrid återigen blir herren på täppan.
- Vi kommer ta ner Barcelona på jorden, säger han till turkiska Vatan.

Spansk fotboll handlar mycket om duellen och rivaliteten mellan Barcelona och Real Madrid, inte minst efter säsongens heta sammandrabbningar.
När Cristiano Ronaldo var på besök i Istanbul fick han frågor från turkisk press om vad Real Madrid ska göra för att ta sig om Barcelona, som ju vann både ligan och Champions League den gångna säsongen.

- För att stoppa Barcelona måste man slå dem. Vi kan bara vinna ligan om vi lyckas slå dem, säger Ronaldo.

Och Ronaldo har ingen tvivel på att Real kommer att knuffa ner Barcelona från den spanska toppen.

- Vi kommer att vara mycket starkare nästa säsong och jag är säker på att vi har vad som krävs för att slå dem. Vi kommer ta ner Barcelona på jorden.

En spelare som ska hjälpa Real Madrid med det är nyförvärvet från Borussia Dortmund, Nuri Sahin. Han var en av tyska mästarna Dortmunds bästa spelare under säsongen – men storstjärnan Ronaldo har inte så bra koll på sin nya lagkamrat.

- Jag vet inte så mycket om honom. Jag har sett honom spela ett par gånger i tyska ligan. Jag kommer göra allt för att få honom att känna sig hemma, hur som helst. Det viktigaste är att alla gör sitt yttersta för att se till att Real Madrid vinner titlar, avslutade Ronlado.

Skytteligavinnaren vill sänka Barcelona ännu en gång


Mourinho väljer ett 4-3-3-system till nästa säsong

Real Madrids tränare Jose Mourinho är redo att byta 4-2-3-1 formationen till 4-3-3 inför nästa säsong, har den spanska sporttidningen Marca rapporterat. Ändringen kommer tillåta Nuri Sahin att få plats i mittfältet tillsammans med två andra mittfältare.

Förra säsongens 4-2-3-1 bildade Iker Casillas i mål, Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho och Marcelo i backlinjen. Xabi Alonso och Sami Khedira spelade som defensiva mittfältare, medan Angel di Maria, Mesut Özil (/Kaká) och Cristiano Ronaldo spelade oftast bakom Karim Benzema.

Ändringarna kommer inte att påverka försvaret, utan det kommer istället att påverka mittfältet. Man tror att Khedira kommer att flyttas till höger, Alonso i mitten och Sahin till vänster. Özil, Benzema och Ronaldo kommer att spela längst fram.

Kaká och Di Maria kommer förmodligen att turas om med den tyska mittfältaren Özil.

Såhär tror man att formationen kommer att se ut nästa säsong: Iker Casillas; Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo; Khedira, Alonso, Sahin; Özil, Benzema, Ronaldo.

 


Flest Pichichis till Real Madrid :)

Real Madrid är klubben som har vunnit flest Pichichi (skyttekung) troféer. Cristiano Ronaldo vann klubbens 25:e Pichichi, och förutom det gjorde portugisen även målrekord.

På andra plats ligger Atheltic Bilbao och på tredje plats ligger Barcelona med 12 respektive 11 troféer.





Real Madrid utan konkurrens

Chelsea kommer inte att jaga Neymar längre, utan istället kan Real Madrid signera honom utan konkurrens från Premier League klubben.

Chelsea är redo ge upp jakten på den brasilianska superstjärnan Neymar, vilket betyder att Real Madrid har vunnit kampen efter målgöraren.

The Sun säger att den portugisiska tränaren Jose Mourinho är redo att betala 40 miljoner pund för Santos 19-årige anfallare. Men Chelseas president, Roman Abromavich, anser att spelaren inte är värd mer än 30 miljoner pund.

"Jose (Mourinho) är redo att betala utgångspriset, men Abromavich anser att 30 miljoner pund är ett rättvist pris för någon som är endast 19 år och har haft skadeproblem" sa en källa nära den engelska klubben.

Så det ser ut som att Mourinho har fått sin man.



Nära Los Blancos nu

Benzema i "lyxbilsrally"

En Lamborghini, en Ferrari och en Porsche rallykörde i staden Ibiza.

I en av bilarna satt Real Madrid-stjärnan Karim Benzema – som bötfälldes direkt av polisen.

Den spanska polisen uppgav under torsdagen att man haffat fotbollsesset Karim Benzema i staden Ibiza, på medelhavsön med samma namn.
Anledningen: Vårdslöshet i trafiken. Benzema hade kört alldeles för fort på stadens gator, i ett rally tillsammans med två andra förare, uppger nyhetsbyrån AP.

De tre susade fram i varsin lyxbil – en Lamborghini, en Ferrari och en Porsche – innan polisen stoppade dem.

Benzema behövde inte ta något alkoholtest, efter att polisen ansett att fransmannen var nykter. På plats tvingades fotbollsspelare sedan betala 250 euro i böter.

Det här är inte första gången Benzema bilkörning orsakar honom problem. Efter Real Madrids 0-1-förlust mot Barcelona förra säsongen, kraschade stjärnan med sin Lamborghini, men klarade sig utan skador.

Inte bara snabb på planen, utan även utanför ;D


Eto'o på väg bort från Inter?

Samuel Eto’o är osäker över framtiden.
Nu öppnar han dörren inför en flytt från Inter.
- Vi får se om jag stannar eller om jag sticker, säger han enligt Football Italia.

Anfallsstjärnan Eto’o har tidigare sagt att han vill stanna karriären ut i Inter. Nu kommer en helomvändning. Eto’o säger att han funderar över ett antal erbjudanden han fått och att han inte kan säga vad som kommer att hända med honom.

- Det är sant att jag fått en del erbjudanden. Jag har en månad på mig nu att titta igenom dem och bestämma mig för vad jag ska göra. Jag är 30, jag är nära min sista stora kontrakt och vi får se om jag stannar eller om jag sticker.

Eto’o menar att det inte handlar om pengar, utan att om spela i en stad där han trivs och i en klubb där han finner sig tillrätta. Anfallaren har uteslutit en återkomst till Barcelona, varifrån han kom 2009, men säger däremot att han är intresserad av en flytt till England.

- Det är en tanke som jag haft i mitt huvud ett tag. Det handlar om att hitta rätt klubb. Jag har fått erbjudanden från bra klubbar.

Inters president Massimo Moratti har tidigare sagt att det vore förödande för Inter att förlora Eto’o, och har jämfört det med att Barcelona skulle tappa Messi.

Bildar kanske ett hett anfallspar med ihop med Tevez efter sommartransfern? ;D






"Seb" nobbar Arsenal

Sebastian Larsson har tackat nej till Arsenal.
Den svenske landslagsmannen har valt Sunderland före, enligt Sky Sports.

Det har länge stått klart att Seb Larsson skulle välja en ny klubb i Premeir League, efter att hans kontrakt gått ut med nedflyttade Birmingham. Flera klubbar har anmält sitt intresse för svensken, bland annat hans tidigare klubb Arsenal.

- Nästa steg ska kännas helt rätt för mig. En miljö där man kan utvecklas ytterligare ett kliv. Om det blir Arsenal eller någon annanstans får vi se när det väl är dags att fatta beslutet, sa Larsson till fotbollskanalen.se då.

Nu skriver Sky Sports att Sebastian Larsson har valt Sunderland före Arsenal.

Larsson ska ha känt att han i Arsenal skulle få sitta en del på bänken och mer bli betraktad som en truppspelare än en startspelare, och i stället väljer han att återförenas med den manager som tog honom till Birmingham – Steve Bruce.

Andra Premier League-klubbar som har uppgetts vara intresserade av Larsson är bland annat Aston Villa, Liverpool och Fulham. Larsson själv har sagt att han tror att en övergång kan vara klar inom kort.

Stannar i Premier League


C. Ronaldo: Ingen flytt

Reals skyttekung och superstjärna sätter nu stopp för alla spekulationer. Det blir ingen övergång till Manchester City.- Jag skulle kunna skriva på för 10 nya år med Real, säger Ronaldo till en spansk radiokanal.

Förra veckan rapporterades det att Manchester City ville slå alla tiders transfer-rekord och lägga ett bud på Ronaldo. Manchesterklubben uppgavs vara beredd att lägga ca 1,5 miljarder svenska kronor för den portugisiske megastjärnan

Spanska radiokanalen Cadena Cope konfronterade Ronaldo med uppgifterna att han krävde 220 miljoner kronor om året för att skriva på för Manchester City.

-Inte illa va? Nä, jag lämnar inte. Jag ger dig mitt ord. I dagsläget skulle jag kunna skriva på för 10 nya år med Real, avslöjar Ronaldo.

Skyttekungen stannar!


City ligger bäst till

Manchester City leder jakten på Alexis Sanchez, enligt Udineses president.
- Procentuellt har de störst chans, säger Giampaolo Pozzo till Gazzettan.

Den chilenske ytteranfallaren jagas av ett flertal klubbar efter sin succésäsong – och själv har han beskrivit en eventuell flytt till Barcelona som ”en barndomsdröm”. Men enligt Sanchez egen arbetsgivare verkar det mer troligt att ett engelskt lag lägger vantarna på 22-åringen.

- Om Sanchez lämnar oss skulle jag tro att City ligger bäst till. Engelsk fotboll är rik och där finns folk som förstår hans verkliga värde, säger Giampaolo Pozzo till Gazzetta dello Sport.

Enligt honom har såväl Inter som Barcelona och Juventus hört sig för om Sanchez – men ingen av dem har lagt något konkret bud.

- 300 miljoner kronor räcker inte. Vi har redan sagt nej till så mycket pengar. Alexis är oerhört viktig för oss så vi får se vad som händer. Jag har pratat med både honom och hans agent, som förstår att vi inte kan ge bort honom, säger Pozzo.


Vill byta Lass mot Essien

Real Madrids tränare Jose Mourinho är intresserad av sin förra spelare som han tränade i Chelsea, Michael Essien.

Real Madrids portugisiska tränare Jose Mourinho har visat sitt intresse för Chelseas mittfältare Michael Essien, för att ersätta fransmannen Lassana Diarra som är villig att lämna Los Blancos nästa säsong, rapporterar Marca.

Marca avslöjade att Essein har problem med lönen i Chelsea, och Real Madrid kommer att utnyttja situationen och erbjuda den ghanesiska spelaren lönen han vill ha.

Den 28-årige försvararen/mittfältaren förnekade rykten som kopplar honom med en flytt till klubbar som AC Milan och Inter förra månaden, och sa att han fortfarande har fyra år kvar i sitt kontrakt med Stamford Bridge-klubben.



Neymars agent om Real

Neymars agent, Wagner Ribeiro, har sagt att om Santosanfallaren var hans son, skulle han vilja se honom spela för Real Madrid, eftersom han anser att Los Blancos är världens bästa klubb.

Enligt rapporter är Chelsea redo att signera den 19-årige stjärnan efter att ha misslyckat med att värva honom förra sommaren, men Ribeiro sa att de nio gånger Champions League mästarna är ett lag, som ingen annan klubb är lik.

"Om han var min son, skulle jag vilja att han flyttade till Madrid. De är världens bästa klubb; det finns ingen lik dem. Det är det största en fotbollsspelare vill ha. Jag känner presidenten väl; han är en seriös och passionerad man" sa agenten till AS.

 

 


Reserverar nummer tio

Real Madrids tyska playmaker Mesut Özil har underblåst spekulationer om att Atletico Madrids stjärna Sergio Agüero kan ansluta sig till Jose Mourinhos män, genom att säga att Real Madrids tröjnummer 10 är reserverad för argentinaren.

Agüero har ett antal gånger sagt att han vill lämna sin nuvarande klubb, och sedan dess har Real Madrid sammankopplats med anfallaren som kostar 45 miljoner euro.

Özil, som hade en imponerande debutsäsong med Los Blancos, har deklarerat att klubben kommer att ge Agüero  tröjnummer 10 om han signerar för huvudstadsklubben i sommar.

"Real Madrid har reserverat tröjnummer 10 för Agüero" sa Özil till Saz Aktuell.


Mitt Dreamteam 2011! :D

Som rubriken lyder, här kommer mitt Dreamteam, kanske lite väl Real Madrid inspirerat men så har dem ju de bästa spelarna så klart ;)

 

Skulle ni få ihop ett bättre lag? Det tror jag knappast, men försök gärna ;D


Drogba + Zlatan = Sant?

Didier Drogba och Zlatan Ibrahimovic på topp i Milan nästa säsong?
Enligt Corriere dello Sport vill Milan ha Chelsea-anfallaren, vars kontrakt går ut om ett år.

Zlatan Ibrahimovic talade under landslagssamlingen om att Milan håller på att bygga nytt och att man satsar på att spetsa truppen – för att satsa på att ro hem Champions League.
Nu uppger italienska medier att man vill bilda ett tungt anfallspar i Didier Drogba och den svenska anfallsstjärnan.

Flera gånger under säsongen klagade också Zlatan på att han var trött och Massimiliano Allegri ska också se Drogba som ett alternativ till svensken, så att Ibrahimovic får vila när de inte spelar ihop.

Didier Drogba hade ingen lyckad säsong i Chelsea, och med Torres i truppen och supertalangen Romelu Lukaku på väg in, ska man vara villiga att sälja honom om rätt bud kommer.

Firar de sina mål tillsammans nästa säsong?

 



Real Madrids nya ställ inför säsongen 11/12! :D

De spanska giganterna Real Madrid har nu presenterat sina nya tröjor inför säsongen 2011/2012. På torsdag, det vill säga idag, finns tröjorna till salu i både Adidas och Real Madrids affärer.

"De nya Real Madrid tröjorna utmärker sig för sin eleganta och sansade design. För första gången har klubben bestämt sig för att inkludera guld i sina kläder.
Spelarnas namn och nummer kommer även att vara i guld färg, så att de matcher detaljerna på tröjan" skrev Adidas på sin sida.



Klicka här för att se fler bilder :)

Neymar till Real?

Neymars agent, Wagner Ribeiro, har medgett att en flytt till den spanska huvudstadsklubben Real Madrid kan vara mycket nära.

Både Chelsea och Barcelona är intresserade av den brasilianske superstjärnan, och de har varit det i ett par år, men nu verkar det som att Santiago Bernabeu klubben leder jakten efter anfallarens signatur.

Tonåringens agent har avslöjat att en flytt till Los Blancos är inte omöjlig, och när han pratade med den spanska sporttidningen Marca, sa han: "Tänk om han (Neymar) kommer att signera för Madrid? I fotboll är allt möjligt."


Den otroliga straffen, måste ses! :D

Kolla in – det här kan vara världens mest hjärtslitande och oväntade straffavgörande.

Det var den sista straffrundan i kvalet till italienska Serie D, mellan föga namnkunniga Spareggio Termeno och Dro. De sistnämndas anfallare klev fram till elvameterspunkten – men satte skottet i ribban.

Bedrövelsen var total – och kunde endast matchas av den glädje som Termenos målvakt gav uttryck för när han jublande lämnade sin plats mellan stolparna för att fira med resten av laget.

Men mitt i all kalabalik inträffade något närmast otroligt. Kolla in klippet där straffläggningen tar en minst sagt oväntad vändning, och Dro mot alla odds kniper avancemanget.


Lazio värvar Klose

Den 30 juni skulle tyskens avtal med Bayern München löpa ut, och nu har den 33-årige målkungen gjort klart med en ny klubb.
Egentligen uppges Klose ha varit inställd på en fortsättning i Bundesliga, men när Bayern bara erbjöd honom att stanna en säsong till fick det bli dubbla tiden i Lazio och Italien.

Sedan Klose värvades till München från Werder Bremen 2007 har han svarat för 34 mål på 98 matcher. Men i år blev det bara en fullträff och den ”fasta” platsen som anfallare knep Mario Gomez.

I landslagssammanhang har Klose gjort imponerande 61 mål på 109 kamper.



Legendaren Ronaldo uppmanar Neymar till Real

Den förra Real Madrid stjärnan Ronaldo har sagt till Neymar att om han får in ett erbjudande från Real Madrid ska han inte tveka på att acceptera det.

Den spanska sporttidningen Marca säger att Ronaldo är nära Neymars agent, Wagner Ribeiro, och brassen pratade med sin landsman om det underbara livet han hade i Real Madrid.

Ribeiro har insisterat på att Santiago Bernabeu klubben inte har kontaktat honom eller Neymar, men samtidigt sa han att han inte är överraskad av Los Blancos intresse.

"Neymar är som Messi. Han kommer snart att bli världens bästa spelare eftersom han är ingen annan lik. Han är bara 19 år gammal och alla stora klubbar följer honom" sa agenten.






Ronaldos sista match!

Karriärens sista match blev knappast någon glänsande föreställning för Ronaldo. En överviktig Ronaldo missade tre målchanser på 15 minuter när Brasilien besegrade Rumänien med 1—0 i tisdagens träningsmatch.

Fred stod för segermålet och byttes sedan ut till förmån för Ronaldo. 34-årige Ronaldo lämnade egentligen fotbollen redan i februari men fick nu göra ett inhopp under första halvlek i samband med att han skulle hedras av hemmapubliken.

Ronaldo som har en fantastisk karriär bakom sig, där han bland anant vunnit priset som Världens bästa fotbollsspelare tre gånger, kan nu njuta av sina framgångar under semestertiden.


Sverige lekte fotboll i 5-0-segern :)

Showen var inställd med kort varsel. Men han med huvudrollen dök ändå upp — och ingen kommer att kräva pengarna tillbaka. Finland krossades med 5-0 (3-0) i Zlatan Ibrahimovic helt galna kväll.
- Fantastiskt skönt, säger han.

Och det trots att förbundskaptenen Erik Hamrén valde att bänka världsstjärnan.

Motiveringen:

- Vi kom överens, Erik och jag att jag inte orkade att spela 90 minuter. Alla förstår det. Jag har inte spelat på tre veckor, har bara varit på planen tre gånger. Vi tog beslutet i går (måndags), säger Ibrahimovic.

Det dröjde 25 minuter — och så var han ändå med.

Inte alls planerat, men utomordentligt lyckat för alla utom Ola Toivonen som tvingades kliva av skadad.

Råsunda mötte Zlatan med ett enormt jubel och världens mest berömde sedan några veckor fotskadade svensk drog i gång showen.

Full fart mot EM
Det var helt galet. Gasen i botten och ett landslag som i den blomstertid som kommit kör med full fart mot EM-slutspelet i Polen och Ukraina.

Vid ratten och med foten på pedalen — ja, gissa?

Mycket roligare än så här blir det inte:

2—0 (31). Zlatan höll sig på rätt sida offside, tog ett steg framåt samtidigt som Källström petade fram bollen. Skottet satt stenhårt till höger om Anssi Jaakkola.

Dessförinnan stod Kim Källström för 1-0-målet med en frispark från 41m som läcckert seglade in i mål :D

3—0 (35) Sebastian Larsson kom runt på högerkanten, hade utmärkt läge att skjuta själv, men såg Zlatan i ett bättre läge.

Ibrahimovic fick öppet mål.

- Två mål efter tio minuter, ett till i andra. Men utan laget hade jag inte orkat. Elmander löpte extra för mig och det ska han ha tack för, säger Zlatan.

Han firade första målet med en ny gest, när han låtsades halta.

- Efter allt snack som varit om skadan jag haft måste jag ställa upp lite.

3—0 i halvtid kunde ha varit det dubbla. Så tung var den svenska dominansen. Finland? Mixu Paatelainen, den nye förbundskaptenen, har ett och annat att jobba med om man säger så.

Finländarna hängde inte med. Och stackars Jaakkola borde nog ha stannat i Kilmarnock, klubbadressen i Skottland. Hans tabbe startade målfesten, när Källströms skruvade frispark smet förbi alla spelare, inklusive Jaakkola, och in i burgaveln redan efter elva minuter.

Nickade in "trean"
Lika borta var han när Ibrahimovic fullbordade sin och landslagets magiska kväll med ett hattrick— och samtidigt en gång för alla dödade och begravde diskussionen om att landslaget inte blir så mycket bättre med honom.

På nytt serverade Källström. Den långa frisparken seglade förbi stackars Jaakkola, Zlatan mötte med pannan.

Via en studs 4—0 i 52:a minuten.

Det hela avrundades med ett stycke genialitet. Zlatan maskerade passningen, vrickade sedan fram till Emir Bajrami och lyfte in 5—0 i slutminuterna.

Med totalt 8—1 mot Moldavien och Finland gör greppet om andraplatsen bastant och utsikterna att bli bästa grupptvåa och slippa play off är utomordentliga.

- Vi tar en match i taget. Jag tycker att vi blir bättre och bättre för varje gång vi träffas. De senaste två matcherna har det fungerat riktigt bra, säger Ibrahimovic.

EM-kvalet fortsätter med borta möten med Ungern och San Marino i början av september. Men först väntar Ukraina i Charkiv i augusti.

Kolla in Zlatans "zuper zuccé" och de övriga målen ;D



Men tvätta då! :D

Synd om pojken men jävligt kul att se på :D


Maicon och Kaka går motsatta vägar?

Inter och Real Madrid kan vara på väg att göra ett sensationellt stjärnbyte.
José Mourinho har ringt upp Leonardo.
- Ska vi byta Kaka mot Maicon, ska han ha sagt, enligt Gazzetta dello Sport.

De italienska medierna drar idag stort på att Real Madrid har bestämt sig för att få Maicon till klubben. Real jagade honom även förra säsongen men då krävde Inter för stora pengar. Nu ska Madrid-klubben ha kommit på en lösning på det finansiella problemet.

José Mourinho har enligt Gazzetta dello Sport ringt upp Inter-tränaren Leonardo, och sagt att Real vill byta Kaka mot Maicon. Mourinho har gillat Maicon sedan deras gemensamma tid i Inter, och vill nu förstärka lagets högerkant med brassen som ofta framhävs som en av världens bästa högerbackar.

Kaka har dragits med skador under säsongen och inte varit så lyckosam i Real-tröjan som man hade hoppats på, när man värvade honom från Milan, och nu ska president Florentino Perez vara öppen till att låta honom gå.

Samtidigt skriver La Repubblica att Real Madrid värderar honom högre än Maicon och vill att Inter lägger en mellanskillnad på, i runga svängar, 200 miljoner kronor. Hur Massimo Moratti och Inter-ledningen ställer sig till det framgår inte av historien.


Seger för Sverige

Erik Hamrén strålade efter 4-1 mot Moldavien. Särskilt nöjd var förbundskaptenen med målskörden.
- Vi gör fyra mål, det är bra gjort, säger Hamrén till TV3.

VM-tvåan Holland vann bara med 1-0 när laget var på besök i Chisinau. Sverige vann med hela 4-1. Förbundskapten Erik Hamrén var nöjd efter matchen.

- Jag känner stor glädje, det kändes riktigt bra, säger han till TV3.

Hamrén berättar att planen i början var att hitta instick till Hysén, en plan som spolierades när Blåvitt-spelaren fick hjärtklappning.

- Det blev något fel med kroppen, han hade ingen fart i benen. Det blev inte som vi hade tänkt, annars stämde allt bra.

- Jag är väldigt glad att vi kan vinna som vi gör. Vi gör fyra mål, det är bra gjort. Vi skulle kanske ha dödat matchen lite tidigare. Men Isak gör bra räddningar när vi har behov av det. Vi jobbar hårt för varandra på planen.

Med Toivonen och Elmander som målskyttar, vem tänker Hamrén flytta på om Zlatan Ibrahimovic är frisk till på tisdag?

- Den dagen får man ta det, ler Hamrén.

Kolla in målen! :)


PL-klubbar ute efter Higuain

Nu när det sägs att Florentino Perez är villig att sälja Higuain för 15 miljoner pund, har de engelska klubbarna visat sitt intresse för Real Madrids målgörare.

Den engelska tidningen The Daily Mail säger att Arsenal, Tottenham och Manchester City har fått reda på nyheten om att Real Madrid kan tänka sig att sälja argentinaren för endast 15 miljoner pund och är redo att slåss om målgöraren.

Den 23-årige spelaren har gjort 13 mål på 25 matcher för Los Blancos förra säsongen. Han var även borta i fyra månader på grund av en ryggskada.

På väg bort från Real?


Fabio Coentrao till Real Madrid!

Real Madrid och Benfica verkar ha kommit överens om en affär som innebär att Fabio Coentrao kommer att bära den vita tröjan nästa säsong.

Den spanska huvudstadsklubben Real Madrid är väldigt nära att signera den portugisiska vänsterbacken Fabio Coentrao från Benfica för en avgift på 22 miljoner euro, har Marca rapporterat.

Real Madrid och Benfica har haft ett antal samtal med varandra under de senaste dagarna, och man trodde inte att en överenskommelse skulle nås. Men nu verkar både klubbarna ha kommit överens, och spelaren kan signera för Los Blancos redan denna vecka.

I början vägrade den portugisiska klubben att sälja sin stjärna för mindre än 30 miljoner euro, vilket var en summa som tvingade Bayern München att ge upp jakten på spelaren. Men nu har Real Madrid lagt ett bud på 22 miljoner euro för Coentrao, som kan stiga till 27 miljoner euro (beroende på Los Blancos reslutat i de kommande säsongerna), som Benfica sägs ha accepterat.


Maicon kan lämna för Real

Den spanska huvudstadsklubben Real Madrid har förnyat sitt intresse för Inters brasilianska högerback Douglas Maicon, rapporterar den italienska median.

Real Madrids president, Florentino Perez, har varit intresserad av den 29-årige spelaren sedan affärsmannen blev utvald till president för andra gången.

Den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport säger att den förra Monaco spelaren inte trivs i Inter och kan lämna sin nuvarande klubb för 20 miljoner euro i sommar.

Real Madrids tränare Jose Mourinho känner till Maicon och hans spelstil från sin tid som tränare i Inter, och portugisen har inget negativt att säga om sin förra spelare.

Mourinho vill köpa en ny högerback för att flytta Sergio Ramos till mitten, som istället ska spela som mittback (vilket är spanjorens naturliga position).

Påväg att återförenas?


RSS 2.0