Uniteds blytunga kross!

Här är Uniteds otroliga utklassning mot Arsenal.
8-2 på Old Trafford var Londonlagets största förlust sedan 1896.

Senaste gången Arsenal släppte in åtta mål i en och samma match var 12 december 1896, när Loughborough vann med 8-0 i dåvarande division två.

Nu inleddes förnedringen redan efter 22 minuter. Danny Welbecks nick från nära avstånd var bara en försmak om vad som komma skulle. När David De Gea räddade Robin van Persies dåliga straff, sedan Theo Walcott dragits ned av Johnny Evans, fick United ett psykologiskt övertag de aldrig släppte.

Vid första halvleks slut var ställningen 3-1 tack vare mål ett drömål från Ashley Young, en sagolik frispark från Wayne Rooney och en reducering från Walcott.

Men det var efter paus som helvetet brakade lös ordentligt.
Efter 90 minuter, då Howard Webb blåste av matchen, var siffrorna fullkomligt brutala. Wayne Rooney hade svarat för ett hattrick, varav två mål på frispark. Ashley Young hade knorrat in ännu ett vackert högerskott och klev upp på två gjorda i matchen. Dessutom kom även Ji Sung Park och Nani med i målprotokollet.

Arsenals reducering gjordes av Robin van Persie med en vänsterslägga upp i nättaket.
Men vad hjälpte det?
Den forna giganten från norra London har nu 2-10 i målskillnad och har bara plockat en poäng på de tre första omgångarna av Premier League.

Klicka HÄR (strunta i de tre första klippen då de inte kommentaras på engelska) för att se den  historiska krossen.


Real Madrid krossade hemmalaget! :D

Real Madrid fick en smakstart på säsongsöppningen i den spanska ligan när laget besegrade Zaragoza med 6—0bortaplan.

Även lagets superstjärna Cristiano Ronaldo kan vara nöjd efter söndagens match.
Det tog bara 23 minuter för den regerande skyttekungen, 40 mål säsongen 2010/2011, att göra säsongens första ligamål.
Innan matchen var över hade den portugisiske landslagsspelaren gjort ytterligare två mål.

Han gick därmed rakt upp i skytteligaledning, en position som han delar med Valencias Roberto Soldado som gjorde tre mål — plus ett självmål — i lördagens 4—3-seger mot Santander.

Ännu ett glädjeämne i Madridklubben var att den skadedrabbade brasilianen Kaka hoppade in i 78:e minuten och visade storform. Han hann med ett mål och en målgivande passning.

Kolla in målen nedan! :D


Triss i assist för Nasri när Dzeko satte fyra baljor! :D

Nyförvärvet Samir Nasri stod för tre assist - men det var fyramålsskytten Edin Dzeko som var kung på White Hart Lane när Manchester City krossade Tottenham med 5-1.

Roberto Mancinis svindyra superstjärnor ser allt mer ut som ett väloljat vinstmaskineri. På söndagen tog man sin tredje raka vinst och har nu gjort tolv mål på de tre inledande PL-matcherna.

På söndagen debuterade senaste stjärnvärvningen Samir Nasri och fransmannen stod för inte mindre än tre assist - men ändå fick han finna sig i att stå i skuggan av Edin Dzeko.

Bosniern som varit het under säsongsinledningen gjorde hela fyra mål när City vann med övertygande 5-1 på bortaplan mot Tottenham. Nasri spelade fram Dzeko till två avslut från nära håll i första halvlek där tvåan kom efter en klurig nick av Dzeko.

Yaya Touré spelade sedan fram Dzeko till 3-0 innan Nasri spelade fram Agüero till 4-0. Younes Kaboul kunde sedan reducera på nick efter inlägg av Van der Vaart. Holländaren tvingades sedan kliva av skadad, något som lär oroa Spurs-managern Redknapp med tanke på Luka Modrics ovissa framtid i klubben.

Dzeko gjorde sedan sitt fjärde för kvällen när han spelades fram av Gareth Barry i 90:e minuten.

0-1, 34' Dzeko
0-2, 41', Dzeko
0-3, 54', Dzeko
0-4, 60', Agüero
1-4, 68', Kaboul
1-5. 90' Dzeko

Klicka HÄR för att se målen :D


Champions League grupperna klara!

 

Real Madrid fick en rätt så enkel grupp i grupp D, klar gruppetta :)
Värt att notera är att Dinamo Zagreb lottades i samma grupp som Real, hade Malmö vunnit över Zagreb så hade vi fått se MFF lira boll mot Real Madrid istället :D

United i grupp C fick nog den enklaste gruppen och engelskmännen bör leka sig vidare utan några större ansträngningar.

Grupp H är intressant, inte bara för att Milan möter Barcelona utan även för att Milan med Zlatan Ibrahimovic ställs mot svenskens gamla klubb ;D

När Zlatan lämnade Barcelona var han långt ifrån bästa kompis med tränaren Pep Guardiola. Flera gånger efter flytten har svensken kritiserat Pep.
Nu får han sin revansch.
Vilka möten som väntar på Camp Nou och San Siro - Guardiola och Messi mot Zlatan :D


Nya inköpet! :D




Nasri klar för Man City!

Manchester City och Arsenal har nått en övernskommelse om en försäljning av Samir Nasri, meddelade Arsenal på tisdagen.

Näste spelare att lämna Arsenal är Samir Nasri. Fransmannen åker under tisdagen till Manchester för att genomgå en läkarundersökning hos City och om den går som den ska är affären i hamn.

Arsenal avslöjade inget om hu mycket de fick betalt för Nasri men engelska uppgifter talar om 24 miljoner pund, cirka 250 miljoner kronor. En summa som var svår at tacka nej till för en spelare som var på sista året av sitt kontrakt, och som valt att inte förhandla om ett nytt.

Nasri följer alltså i fotspåren efter Cesc Fabregas som nyligen lämnade för Barcelona. Arsenal har dessutom sålt Emmanuel Eboue, och släppt Denilson och Carlos Vela på lån.

Övergången är äntligen klar!


Nasris City-framtid avgörs

Inom ett dygn avgörs Samir Nasris framtid.
Flyger han till Italien med Arsenal tänker City inte köpa honom.

- Det skulle vara ett stort problem, säger managern Roberto Mancini.

Under hela sommaren har det ryktats om en flytt för den 24-årige franske mittfältsstjärnan, men trots ständiga skriverier har ingen konkret affär kunnat slutföras – utan Nasri tillhör alltjämt the Gunners. På lördagen startade han exempelvis i 0-2-förlusten mot Liverpool på hemmaplan.

Samtidigt är tidsfristen för en övergång på väg att löpa ut. Dels stänger transferfönstret snart, och dels spelar Arsenal returen i kvalet till Champions League på onsdagen. Om Samir Nasri reser med truppen, eller rättare sagt registreras i densamma, lär han knappast flytta till Manchester. I så fall får han nämligen inte representera något annat lag under årets Europaspel.

- Det hade varit ett stort, stort problem. Jag vet inte om vi fortfarande vill ha honom i så fall, men jag är säker på att vi kan fullfölja det här inom 24 timmar. För Nasri är det viktigt att spela alla våra matcher i Champion League, säger Citys Roberto Mancini till BBC.

Men frågan alla ställer sig är varför alltsammans tagit sådan tid. När Arsene Wenger fick frågan av franska medier under söndagen om huruvida hela affären har kapsejsat svarade han enligt BBC att han ”inte vet vad som hänt”. För ett par dagar sedan deklarerade han dessutom att Nasri ”älskar Arsenal och vill vara här, men om vi säljer honom får vi leva med det”.

Och Mancini börjar bli otålig.

- I 40 dagar har jag hoppats på att han ska komma hit inom två eller tre dygn. Jag vet inte varför det inte sker, säger han.


Man City tog tre nya poäng! :D

Båda lagen släppte loss all offensiv kraft i söndagens drabbning.

Bolton och Manchester City som inför matchen låg etta (3p) respektive tvåa (3p) i ligan hade båda vunnit sina premiärmatcher med 4-0 vardera.

Dock drog gästande City det längsta strået.
Manchester City tog andra raka segern mot Elmanders gamla klubb Bolton Wanderers. Matchen var späckad med målchanser och slutade 3-2 till ”Citizens”.

Bolton kämpade hårt och jagade City med reduceringar till 2-1 och 3-2, men lyckades inte i långa loppet. Citys mål gjordes av Silva, Barry och Dzeko medan Wanderers reducerade genom Klasnic och Davies.

Klicka på HÄR för att se målen :)

Chelseas nya värvning!

Följetången får sitt slut.
Mata går till Chelsea enligt Valencias hemsida.

Chelsea värvar Valencias spanske landslagsmittfältare Juan Manuel Mata. Det bekräftade La liga-klubben på söndagen på sin hemsida.

Klubbarna är överens, och om läkarundersökningen går som förväntat kommer 23-åringen skriva på ett femårskontrakt med Chelsea.

Mata, uppges kosta cirka 260 miljoner kronor, kan tidigast göra Premier league-debut på lördag då Chelsea tar emot Norwich.


Eto'os kontrakt klart - får halv miljard!

Inters anfallare Samuel Eto'o närmar sig en flytt till den ryska klubben Anzhi Makhachkala.

Enligt italienska medier är Eto'o överens med klubben om ett treårskontrakt som ger honom omkring 530 miljoner kronor.

- Om allt går bra och om han klarar av läkarundersökningen så kommer övergången att bli officiell på måndag eller tisdag, säger den kameruanske spelarens agent Claudio Vigorelli till den franska tidningen L'Equipe.

Stämmer uppgifterna blir kameruniern den högst betalde fotbollsspelaren i världen.

Inter gör en ekonomiskt sett god affär i och med försäljningen.
Gazzetta dello Sport skriver att Serie A-laget dels får 250 miljoner kronor i rena övergångspengar, men inräknat lön, sociala avgifter, skatt och bonusar frigörs närmare en miljard kronor i budgeten fram till 2014.


Falcao klar för Atletico Madrid!

Atleticofansen satt och tuggade sina rostade solrosfrön när klubben helt plötsligt på storbildsskärmen visar upp texten "VÄLKOMMEN FALCAO"

Slutligen har alla parter kommit överens. Radamel Falcao är Atletico Madrid-spelare. För 360 miljoner kronor får de dessutom också portugisiske mittfältaren Ruben Micael.

Enligt Marca offentliggjorde Atletico affären på storbildsskärmen i halvtidsvilan när klubben tog emot Vitoria Guimaraes. Med en bild på Falcao mot den colombianska flaggan och med texten ”Bienvenido Falcao” fick de rödvita fansen reda på en av europas största övergångar den här sommaren.

Porto hade redan innan detta offentliggjort affären genom ett meddelande till den portugisiska värdehandelskommissionen.

Europa League-matchen slutade 2-0 till Atletico Madrid efter två mål av Elias. Man kan misstänka många glada miner på Vicente Calderon-stadion på torsdagkvällen.



Atletico Madrid stor handlar

Atletico Madrid håller på att sätta sprätt på pengarna de fick av Manchester City för Kun Aguero.

Enligt Marca så är de nu överens med Porto angående anfallaren Falcao och med Espanyol om Pablo Daniel Osvaldo.
Argentinaren kan till och med börja träna med Atletico redan i dag.

För Falcao pyntar Madridklubben upp 35 miljoner euro, plus spelaren Elias. Knappt hälften av det, 17 miljoner, betalar man till Espanyol för Osvaldo.

Och enligt de spanska tidningarna så nöjer man sig inte där.
En affär med Wolfsburg är nära förestående, där Atletico betalar fem miljoner euro för Diego, som nu har floppat i både Wolfsburg och Juventus.

Målsprutaren Falcao uppges vara klar för Atl. Madrid


Benzema tror på seger

Fransmannen Karim Benzema har sagt att Real Madrid har kvalitén som krävs för att besegra Barcelona i onsdagens Supercopa match på Camp Nou.

Båda lagen visade en underhållande match i söndags, och Benzema är säker på att Los Blancos kan få ett bättre resultat än 2-2 i den andra matchen av den spanska supercupen.

"Jag har en mycket bra känsla efter den föra matchen. Vi gjorde mycket mer än Barcelona i den första matchen. Vi vet att vi har allt i våra händer och att vi har en god chans att slå Barcelona på onsdag" sa Benzema till AS.

"Vi vill självklart vinna den spanska supercupen och det kan fortfarande gå hursomhelst efter den första matchen. Jag är säker på att den andra matchen kommer att vara en öppen match och vi kommer att gå ut för att vinna på onsdag."

Benzema i aktion under lördagens cupmatch


Inter ute efter Real Madrid trio!

Den italienska klubben Inter håller koll på ett antal Real Madrid-stjärnor och funderar på att signera dem innan sommarens transfermarknad stänger.

Nu när det ser ut som att Samuel Eto'o kommer att signera för den ryska klubben Anzhi, är Inter ute i marknaden och letar efter en spelare som kan ersätta den förra Real Madrid och Barcelona spelaren.

Den italienska tidningen Il Corriere dello Sport säger att Inter ser Los Blancos anfallare Gonzalo Higuain som den ideala spelaren att fylla tomrummet Eto'o kommer att lämna efter sig.

Dock kommer inte Inter att sluta där; vänsterbacken Marcelo och yttern Angel di Maria finns även på deras shoppinglista.

Real-trion som Madridklubben knappast lär sälja


Eto'o klar för ryskaligan

Samuel Eto’o går till ryska Anzhi, uppger flera italienska medier. Han deltog inte i måndagens träning – och nu återstår bara en läkarundersökning innan flytten blir klar.

Inter tappar målkungen Samuel Eto’o enligt flera av Italiens största tidningar. Gazzetta dello Sport skriver att kameruniern under måndagen fanns på plats vid Appiano Gentile ihop med resten av Serie A-klubbens trupp, men att han lämnade anläggningen utan att delta i det schemalagda träningspasset.

Football Italia skriver att Inter och Anzhis representanter träffas på tisdagen för att färdigställa de sista detaljerna i en transfer värd uppemot 270 miljoner kronor. Samtidigt ska Eto’o själv genomgå den obligatoriska medicinska undersökningen, i Rom, innan han kan skriva på ett kontrakt för det ryska laget.

Det rör sig, erfar Football-Italia, om ett treårigt avtal där Eto’o får cirka 150 miljoner kronor i lön totalt.



Den tvåfaldige Champions League-vinnaren drar lasset vidare mot Ryssland

"Concentrao" haha

I en snabb intervju med Ronaldo frågade en inte så kunnig reporter den portugisiska anfallaren hur det går för Concentrao...

Reporter: Vad tycker du om Concentrao?
Ronaldo: Concentrao? Vilken fotbollsspelare är det?
Reporter: Ja, det är en fotbollsspelare, ja.
Ronaldo: Concentrao?! COENTRAO!
Reporter: Coentrao, ay, Coentrao!
Ronaldo småskrattar och säger: "Mycket bra! Coentrao är en.."
Ronaldo fortsätter inte på grund av att han inte kan sluta skratta.
Ronaldo: Coentrao är en mycket bra spelare, och jag är mycket glad över att han är här.

Och för att skämta frågar en annan reporter portugisen: "Är du koncentrerad (Concentrao)?"
Ronaldo skrattar och svarar: "Ja, jag är koncentrerad."

Kolla in klippet nedan ;D



Agüeros megasuccé i debutmatchen! :D

Snacka om succé för prestigeköpet från La Liga.
Sergio Agüero showade i sin debut för Manchester City. Som inhoppare gjorde han två mål och en assist.

Tack vare Atletico Madrids förre kelgris vann hemmalaget mot Swansea med 4-0. När Agüero byttes in på planen efter 57 minuter hade Edin Dzeko visserligen redan skjutit 1-0, men sedan dess kretsade allt kring "El Kun".

Han inledde med att raka in ett City-anfall från nära håll och enkelt sätta 2-0. Sedan följde Agüero upp genom att akrobatiskt rädda bollen från att gå ut till inspark i nästa sekvens. Den påpassliga touchen vid kortlinjen gav David Silva öppet mål - och 3-0 var ett faktum.

4-0 pricksköt han sedan från distans, otagbart in i Swanseas mål.

Svenske John Guidetti stod utanför Citys matchtrupp. I forwardsväg hade man, utöver ovan nämnda, även Mario Balotelli på bänken.

Efter vinsten placerar sig City som delad etta i tabellen, ihop med Bolton som också vann stort i sin premiär.

Kolla in målen :D


Officiellt: Fabregas klar för Barcelona!

Spekulationerna och ryktena är över. Arsenal och Barcelona är överens om Cesc Fabregas övergång, skriver Arsenal på sin hemsida.

Mitt under supercupmatchen mot Real Madrid fick Barcelonafansen en glad nyhet. Arsenal har godtagit Barcelonas bud på mittfältsstjärnan Cesc Fabregas.

Arsenal meddelar att övergången är klar på sin hemsida.

- Vi har varit tydliga med att vi inte vill att Cesc lämnar, och så är det fortfarande. Men vi förstår Cescs önskan att flytta till klubben i hemstaden, och vi har nu accepterat Barcelonas bud. Vi tackar Cesc för hans insatser, och önskar honom lycka till i framtiden, säger Arsene Wenger.

På presskonferensen efter Barcelonas supercupmatch tackade katalanernas tränare Pep Guardiola Wenger för hjälpen med Fabregas:

- Cesc är en bättre spelare i dag tack vare Arsenal och Wenger.

Det som nu återstår är att Cesc genomgår en läkarundersökning och skriver på ett kontrakt med Barca, troligtvis under måndagen. Mittfältaren lämnar alltså Arsenal efter åtta år i klubben.

Fabregas syster, Carlota Fabregas, tackar alla Arsenalsupportrar på Twitter.

- Jag kan bara säga tack till alla "gunners" som har gett oss sin kärlek. Ni är otroliga. En gång en gunner, alltid en gunner, skriver hon.

Enligt spanska medier betalar Barcelona ungefär 390 miljoner kronor för Fabregas.


El Clasíco 1/2 slutade 2-2!

La Liga har inte börjat - men det sprakar redan i Spanien. Real Madrid och Barcelona spelade 2-2 i den första supercupmatchen.

Den spanska supercupens första match blev en het tillställning. Både Real Madrid och Barcelona bjöd upp till dans, och snygga mål blandades med hårda tacklingar och bortdömda straffar.

Real Madrid satte hög fart direkt mot ett Barcelona utan såväl Xavi som Puyol och Piqué. Efter tretton minuter spelade Karim Benzema snyggt fram Mesut Özil som iskallt rullade in 1-0 bredvid Victor Valdes i Barcamålet.

Barcelona kom dock tillbaka. I den 36:e minuten spelade Leo Messi ut bollen till David Villa, som tog ett litet steg förbi Sergio Ramos och dunkade in bollen i Iker Casillas bortre kryss.

Strax innan halvtid kom dessutom ledningsmålet för katalanerna. Pepe halkade och Leo Messi kunde sno bollen. Superstjärnan rullade elegant in bollen under armen på Casillas. Trots massivt spelövertag för Real stod det alltså 2-1 till Barcelona i halvtid.

I den andra halvleken kvitterade dock Real Madrid - som fortsatte att trycka på. Xabi Alonso fick tag på andrabollen efter en hörna och sköt in 2-2 vid Valdes bortre stolpe.

Några fler mål blev det inte i matchen. Returen spelas på onsdag i Barcelona. Matchen sänds i TV4 Sport med start 23:00.

Kolla in målen :D


C. Ronaldo kan fira 100 mot Barcelona ikväll! :D

Se upp för Ronaldo Barcelona!
Förutom prestigen i att vinna supercupen mot Barcelona är det en annan bedrift som hägrar för portugisen.

Gör Ronaldo mål mot katalanerna på söndagkvällen, kan han se fram emot Madridpublikens hyllningar av en väldigt speciell anledning. Målet skulle i så fall vara hans hundrade i Real-tröjan. Ronaldo har dessutom gjort två mål mot Barcelona, bland annat senast i Copa del Rey-finalen på Mestalla.

Sen debuten mot Shamrock Rovers 2009 har Ronaldo gjort 99 mål, varav 67 i La Liga, 8 i Copa del Rey, 13 i Champions League och 12 i vänskapsmatcher. På de 111 matcher han spelat ger det honom ett snitt på 0,89 mål per match.




El Clasíco x2! :D

De två spanska giganterna kickar igång säsongen med ett stekhett dubbelmöte. Missa inte den spanska supercupen imorgon (söndag)!

Förra säsongen var det Barcelona som gick segrande ur La Liga, medan Real Madrid vann Copa del Rey.

Nu möts de två storlagen, förstärkta av spelare som Alexis Sanchez och Nuri Sahin, två gånger innan den spanska ligan drar igång.

Det handlar om den spanska supercupen som avgörs i två möten - båda sänds direkt på TV4 Sport (finns även att köpa på www.csports.se).

Match ett spelas på Santiago Bernabeu klockan 22:00 på söndag den 14 augusti, och returen på Camp Nou avgörs på onsdag den 17 augusti klockan 23:00.

Missa inte fotbollsgodiset - knappa in TV4 Sport när det är dags!






"Seb" Larsson räddade Sunderland! :D

I sin första ligamatch för sitt nya lag blev Sebastian Larsson hjälte. Sunderland klarade 1-1 borta mot Liverpool efter svenskens drömmål.

Vilken debut för Sebastian Larsson som blev stor hjälte för Sunderland när han kvitterade med ett riktigt drömmål. På ett långt inlägg mötte han bollen med en liggande volley, helt otagbart för Reina. 1-1 som också blev matchens slutresultat.

Redan i matchens femte minut fick Liverpool en straff då Suarez sprungit sig ren och blivit trippad av Richardson. Suarez skjuter straffen högt över.

Suarez revanscherade sig direkt för sin straffmiss när han efter en Charlie Adam-frispark nickade in 1-0 i matchens tolfte minut.

Sebastian Larsson fick ett gult kort i 78:e minuten och blev utbytt i den 80:e.

Kolla in målen :)


szólj hozzá: Liverpool v Sunderland, 1-1

Fabregas klar för Barcelona!

Nu är det klart.
Cesc Fabregas lämnar Arsenal för Barcelona.
Den 24-årige mittfältaren presenteras i morgon.

Efter år av spekulationer är följetongen Cesc Fabregas över.
Den senaste veckan har allting talat för att han ska lämna Arsenal för Barcelona och nu skriver spanska Sport och El Mundo Deportivo att affären är klar.

Den spanske mittfältaren har sagt hej då till Arsenal och tagit ett flyg från London till Barcelona i dag.
Fabregas kommer att anlända till den spanska staden i kväll och presenteras officiellt under morgondagen.
Skrivit femårsavtal.

Det mesta talar för att 24-åringen finns med i truppen som tar sig an Real Madrid i spanska supercupen, men förmodligen får han inget speltid.
Kontraktet är på fem år.
Barcelonas målvakt Victor Valdes och försvararen Gerard Pique skriver på sina Twitter att det är en stor dag i dag.
Pique har även skrivit till Cesc: ”Äntligen är han här!”.


Fabregas återvänder "hem" till Barcelona

Jag gjorde en Real Madrid-logo ;D

Lekte lite i Photoshop (:



Real Madrids nya tröjfärg

Real Madrids bortatröja i Champions League (2011/2012) är röd. Dock bör det noteras att Real Madrid har ännu inte bekräftat detta, men enligt Unisport.dk ser den ut på detta sätt.

Denna tröja, som kommer att bäras av Los Blancos när de kämpar för att vinna Champions League titeln, är förmodligen säsongens största överraskning.

Men varför är den röd? Enligt officiella uttalanden från Adidas kommer inspirationen av den oväntade färgen från Real Madrids Champions League seger i Storbritannien (1970-talet).




Ramos spelklar

Bra besked för Real Madrid: Sergio Ramos ser ut att bli spelklar till lördagens supercupmöte med Barcelona.

Den spanske backen har plågats av en ryggskada, och har tränat för sig själv under den gångna veckan. Något som gett önskad effekt, enligt tidningen AS. Ramos ska ha blivit så pass kurant att han lämnat klartecken till tränaren José Mourinho, som med stor sannolikhet tar ut honom från start i laget.

Skulle det trots allt inte bli så kan Alvaro Arbeloa vikariera för Ramos i stället.

Supercupen avgörs i två matcher och efter lördagens runda på Santiago Bernabéu följs upp av en retur på Nou Camp.


600 miljoner kronor för Cesc och Nasri

Arsenal verkar till sist ha bestämt sig – klubben släpper Cesc Fabregas och Samir Nasri. Orsaken: Transferintäkter på mer än 600 miljoner kronor, skriver the Telegraph.

Efter flera års ryktesspridning, spekulationer, bluff, båg, falsarier och rena påhitt tycks tvisten mellan Arsenal och Barcelona äntligen vara på väg att lösas. På onsdagen rapporterade BBC att den 24-årige mittfältaren (Fabregas) fått grönt ljus till att lämna, från managern Arsene Wenger – och senare på kvällen hakade flera medier på i skriverierna.

Enligt the Telegraph ser såväl spanjoren som hans franske kollega Samir Nasri ut att vara förlorade. Affärerna väntas inbringa sammanlagt omkring 620 miljoner kronor och ska, enligt tidningen, färdigställas före lördagens Premier League-premiär.

The Telegraph erfar att Barca och Arsenal fortfarande tvistar om den exakta övergångssumman, men att bägge lägren ska vara nöjda med ett belopp strax över 360 miljoner kronor. Sedan kan det bli mellan 50 och 100 miljoner ytterligare, beroende på Barcelonas sprotsliga framgångar de kommande åren. Drygt 250 miljoner väntas Manchester City betala för Samir Nasri.

Egentligen värderar Arsenal båda spelarna högre, uppger tidningen. Men med tanke på att Cesc inte spelat sedan april för klubben – och uttryckligen ska ha förklarat sin tveksamhet kring en fortsättning – är Londonlaget redo att låta honom lämna, skriver the Guardian. Visst hade andra intressenter kunnat vara beredda att bjuda uppemot en halv miljard för honom – men Arsenal vet om att Fabregas bara kan tänka sig Barca.

I Nasris fall går det gällande kontraktet ut om ett år, och i stället för att släppa honom gratis vill klubben sälja nu.


"Henke" Larssons hattrick mot förra klubben Man United! :D

Henrik Larsson orkar inte med en comeback i Landskrona.
Men att göra hattrick mot Manchester United klarar forwarden fortfarande av.

Det ska inskjutas direkt: Matchen som ”Henke” spelade med Celtic på tisdagskvällen var av välgörenhetskaraktär – och helt förutan ”riktiga” a-lagsspelare i båda lagen. Men ändå. Den 39-årige svensken satte sin prägel fullständigt på tillställningen på sin gamla arena Celtic Park.

För dagen iförd grönt och vitt formligen mosade Larsson United med tre mål.
Han hoppade in vid ställningen 0-2 men satte sedan ett äkta hattrick och assisterade sedan till en fjärde balja. Till sist vann Celtic med 5-2.

Utöver Henrik Larsson spelade även gamla legendarer som Johan Mjälly, Martin O’Neill, Chris Sutton, Gordon Strachan, Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjaer, Roy Keane och Didier Agathe i matchen.

Kolla in Henrik "Henke" Larssons hattrick!


Lukaku klar för Chelsea!

Chelsea vässar anfallet – med "den nye Drogba".
Romelu Lukaku lämnar Anderlecht för 130 miljoner kronor.
- En seger för oss och honom, säger tränaren Herman van Holsbeeck.

För två månader sedan fyllde forwarden 18 år. Men han har redan förlänats ett smeknamn som förpliktigar: Nämligen ”den nye Drogba”. Och vad kunde då passa bättre än att komma till samma klubb som orginalet?

Sent på lördagen bekräftar Anderlecht att Lukaku rest till London där bara den obligatoriska läkarundersökningen återstår innan övergången blir officiell.

- Vi sörjer naturligtvis Romelus avresa, han har följt med hela vägen genom vår ungdomsverksamhet och alltid varit lojal. Men det här är en win-win-situation för alla inblandade, säger managern Herman van Holsbeeck som också berättar att en ersättare är på väg in till Guillermo Molins lag.

Samtidigt njuter Chelseas tränare André Villas-Boas över sin värvning.

- En mycket spännande, ung spelare som vi nu satt oss i position att få hit, säger portugisen.

Romelu Lukaku har dock en del konkurrens att få bukt med innan han kan erövra någon plats i Premier League-bjässens startelva. Chelsea förfogar ju redan över spelare som Fernando Torres, Daniel Sturridge, Salomon Kalou, Nicolas Anelka och nämnde Drogba. Bland andra.


Milans första titel för säsongen bärgad!

Zlatan Ibrahimovic och Kevin-Prince Boateng gjorde varsitt mål när Milan vände och vann den italienska supercupen mot Inter i Peking.

Efter fem minuters spel fick Robinho fram bollen till Zlatan Ibrahimovic som chippade den vidare till Robinho som gick i djupled. Robinhos skott gick dock både över och bredvid. Annars var det Inter som ägde den första kvarten i supercupfinalen.

Gennaro Gattuso drog på sig ett gult kort efter 20 minuter, och var nära att få ett till när han fällde Joel Obi ett par minuter senare. Gattuso klarade sig dock kvar på planen, men på den efterföljande frisparken gjorde Wesley Sneijder 1-0. Holländarens hårt skruvade skott gick in i första krysset och Cristian Abbiati kunde inte hålla bollen trots att han var på den.

I den 40:e minuten slog Ignazio Abate ett snyggt inlägg som Kevin-Prince Boateng satsade på. Ghananen stoppades av Walter Samuel - men Zlatan Ibrahimovic lyckades nicktoucha inlägget. Svenskens nick gick dock i stolpen.

Zlatan var framme igen i den 57:e minuten när han väggspelade sig fram till ett läge med hjälp av Kevin-Prince Boateng. Samuel hann dock emellan och stängde effektivt vägen för Ibra.

Tre minuter senare kom dock målet. Milan bet sig fast på Inters planhalva, och Robinho hittade Seedorf med en utsökt chip. Seedorf spelade snyggt in i mitten där Zlatan vräkte sig fram och nickade in 1-1 i öppet mål.

Minuten efter målet byttes Robinho ut - in kom Alexandre Pato.

I den 69:e minuten låg Pato bakom Milans ledningsmål. Anfallaren tog emot en långboll och sköt ett vasst skott som Julio Cesar lyckades parera. På returen kom dock Kevin-Prince Boateng farande och glidtacklade in 2-1.

Inter bytte in unge talangen Luc Castaignos och började pressa för ett kvitteringsmål. I den fjärde övertidsminuten blev Samuel Eto'o frispelad och satte 2-2 - trodde alla. Men linjedomaren hade, helt korrekt, vinkat av kameruniern för offside.

Kolla in målen :)


Champions Leagues lottningsgrupper klara

Uefa offentliggjorde under torsdagen seedningen till Champions League-lottningen. Som det stått klart sen tidigare, har Malmö FF sämst rankingpoäng av mästarlagen som är vidare till play-offen.

Regerande svenska mästarna Malmö kan ställas mot svenskkolonin i Köpenhamn.

Mästar-playoff (bästa europaplacering inom parentes)

Seedade lag:
FC København (åttondelsfinal 2011) – Pierre Bengtsson, Johan Wiland, Roland Nilsson (Tränare)
FC Bate Borisov (gruppspel CL)
Maccabi Haifa FC (gruppspel CL)
Dinamo Zagreb (gruppspel CL)
APOEL Nicosia (gruppspel CL)

Oseedade lag:
Wisła Kraków (Kvartsfinal 1979)
Sturm Graz (gruppspel CL)
KRC Genk (gruppspel CL)
FC Viktoria Plzeň (-)
Malmö FF (finalist 1979)

Anledningen till att Malmö slipper att lottas mot storheterna i ”Liga-playoffen” är att Uefa på Michel Platinis initiativ ändrat reglerna i kvalifikationen.
Enligt dessa nya regler ska ett lands mästare inte behöva åka ut mot exempelvis ligafyran i Spanien. Detta är tänkt ska säkra deltagande från svagare länder i Champions League.

Liga-Playoff

Seedade lag:
Bayern München (vinnare 74,75,76 01)
Arsenal (finalist 2006)
Olympique Lyonnais (semifinalist 2010) – Kim Källström
SL Benfica (vinnare 61, 62)
Villarreal CF (semifinalist 2006)

Oseedade lag:
FC Twente (gruppspel CL) - Rasmus Bengtsson, Emir Bajrami
FC Rubin Kazan (gruppspel CL)
Udinese Calcio (gruppspel CL) – Joel Ekstrand
FC Zürich (semifinalist 64, 77) – Dusan Djuric
Odense BK (första omgången 79, 84, 91) – Andreas Johansson


Reals segertåg fortsätter ;D

Real Madrid tog sig an Guangzhou Evergrande i Kina och vann med klara 7-1.

Mourinho gjorde som vanligt och bytte ut de flesta spelare i andra halvleken efter att man gjort fyra mål på kineserna.
I andra halvlek rullade siffrorna vidare, 7-1 totalt blev det ;D

Khedira gjorde det första målet tack vare en fin passning från Benzema. Det andra målet gjorde Mesut Özil nästan på egen hand. Målen fortsatte att komma och Benzema gjorde två mål på raken.
I andra halvlek gjorde Cristiano Ronaldo, Angel di Maria och Jese varsitt mål.

Startelvan i första respektive andra halvlek i Real Madrid:

(Klicka för att se större)

Här är alla målen:


Man City och Guidetti

MANCHESTER CITYS FEM ANFALLARE

1. Sergio Agüero
City köpte anfallaren från Atletico Madrid häromveckan för 44 miljoner euro (400 miljoner kronor) och med det är han sommarens dyraste värvning. Lite för dyr för att petas av John Guidetti, 19.

2. Carlos Tévez
Lagkapten förra säsongen och ordinarie om han stannar – men gör han verkligen det? Tevez är fortfarande ryktenas man.

3. Mario Balotelli
Så länge "Super-Mario" håller sig i skinnet är han stegen före JG. Men det är inte alls säkert att han gör, i alla fall inte en hel säsong.

4. Edin Džeko
Den anfallare som John Guidetti har störst chans att komma före om man bara ser till rent fotbollsmässiga bitar.

5. John Guidetti
Fjärdeanfallare om "Carlito" försvinner. Annars femma. Det har tränaren Roberto Mancini bekräftat i brittisk media


Milan vill ha "Super Mario"

Mario Balotelli längtar hem till Italien – och Milan hugger direkt.
Enligt Gazetta dello Sport och flera andra medier vill Zlatans klubb låna anfallaren.

Serie A-klubben uppges se 20-årigen som en perfekt partner till Ibrahimovic och Pato på topp, men på grund av ett högt marknadsvärde tror det bli mycket svårt att värva in Balotelli permanent.

Milan ser sin chans sedan Balotelli i en intervju förklarat att han inte trivs i vare sig England eller Manchester City, utan vill komma tillbaka till hemlandet.



Gamla lagkamrater i Inter - nya lagkamrater i Milan?

Italienska Supercupen

Inter mot Milan - i Peking. På lördag möts rivalerna i supercupen, och här är trupperna.

Julio Cesar och Javier Zanetti har kallats hem tidigare från semestern för att ersätta skadade Emiliano Viviano och Yuto Nagatomo när Inter möter Zlatan Ibrahimovics Milan i den italienska cupercupen.

Milans nye ytterback Taye Taiwo är avstängd, men är konstigt nog ändå med i truppen.

Inter:
Målvakter: Julio Cesar, Castellazzi, Orlandoni.
Försvarare: Cordoba, Caldirola, Ranocchia, Walter Samuel, Chivu, Faraoni, Santon, Bianchetti, Zanetti, Natalino.
Mittfältare: Stankovic, Thiago Motta, Sneijder, Alvarez, Mariga, Obi, Crisetig, Muntari.
Anfallare: Pazzini, Eto’o, Pandev, Castaignos.

Milan:
Målvakter: Abbiati, Amelia, Roma.
Försvarare: Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, De Sciglio.
Mittfältare: Ambrosini, Boateng, Emanuelson, Gattuso, Seedorf, Van Bommel, Valoti.
Anfallare: Cassano, Ibrahimovic, Paloschi, Pato, Robinho.



Sneijder nära United - sänker lönen

Inter accepterar Manchester Uniteds bud på Wesley Sneijder, enligt the Mirror. Men holländarens skyhöga löneanspråk står fortfarande i vägen, skriver tidningen.

Turerna har gått fram och tillbaka den senaste tiden och ena stunden har affären tyckts vara nära förestående, bara för att i nästa ögonblick verka kappsejsa helt och hållet. Klart är åtminstone att Manchester United, med Alex Ferguson i spetsen, vill värva in playmakern och storstjärnan på San Siro, Wesley Sneijder, till säsongsstarten.

Och nu ska dennes nuvarande arbetsgivare, Inter, ha tackat ja till engelsmännens bud. Det innebär, enligt tabloiden the Mirror, att direktsamtal mellan spelaren och United-representanterna officiellt kan ta vid – vilket uppges ske under den här veckan.

Väl där får parterna försöka att betvinga det bastanta hinder som hotar att stoppa hela övergången. Wesley Sneijder ska nämligen inte ha någon vidare lust att sänka sin lön på Old Trafford – och i nuläget tjänar han hisnande två miljoner kronor per vecka. Klart utanför Uniteds ramar.

Därför ska Alex Ferguson och vd David Gill ha diskuterat fram en kompromiss de hoppas att Sneijder ska nappa på. Där sänks den fasta lönen något, men i gengäld får 27-åringen ta större del av reklamintäkter och bonusar än vad som i vanliga fall är brukligt.

The Mirror erfar också att Sneijder flyger till London nu på fredag för att ta upp diskussionerna.


Sveriges VM-kvalgrupp klar!

Sverige fick en relativt enkel lottning i VM-kvalet och hamnade i grupp C tillsammans med Tyskland, Irland, Österrike, Kazakstan och Färöarna.
Tyskland är segertippade att vinna gruppen före Sverige.

Gruppvinnarna går direkt till VM 2014 i Brasilien.
De åtta bästa tvåorna avancerar till playoff där de möter någon av de andra i ett dubbelmöte.

Där står fyra VM-platser på spel. Men den sämsta av grupptvåorna i de nio grupperna får inte spela playoff.

Hela lottningen:





Reals 2-1-vinst över Leicester City :)

Real Madrid vann dagens match mot Leicester City med 2-1.
Jose Maria Callejon gjorde det första målet och Karim Benzema det andra.


Callejon, Kaka och Benzema

Medan spelarna som startade dagens match spelade mot Leicester, satt Cristiano Ronaldo på bänken och skrev autografer innan han gick ut på planen.



Kolla in mål och highlights nedan :)


Real Madrids nya sponsor: Emirates

Real Madrid och Emirates presenterade ett nytt sponsorsavtal för de kommande fem åren. Florentino Perez och Emirates senior vicepresident deltog tillsammans med tjugo Real Madrid spelare i detta evenemang.

Florentino Perez sa: "Emirates är ett världsberömt företag som har alltid respekterat och värderat sport. Företaget delar vår tro på lojalitet, ansträngning, engagemang och innovation och dessa gemensamma principer kommer att skapa en speciell insikt.
Vi tror starkt på att detta är en strategisk allians som kommer att överbygga oss med våra många följare över hela världen."


Stekelenburg klar för Roma!

Roma värvar den holländske landslagsmålvakten Maarten Stekelenburg från Ajax, det bekräftar den holländska klubben på sin hemsida.

29-årige Stekelenburg har spelat i Ajax sedan 2002 och spelat 40 landskamper. Nu flyttar han till italienska Serie A för att ersätta Doni, som Roma sålt till Liverpool.

Roma hårdsatsar inför den kommande säsongen och har sedan tidigare värvat Bojan Krkic från Barcelona, samt argentinarna Erik Lamela och Gabriel Heinze.


Man City besegrade Inter!

Inför matchen handlade det mesta om ifall Roberto Mancini skulle starta med sin nya stjärnvärvning Sergio Agüero. Så blev inte fallet, men det spelade ingen större roll.

Mario Balotelli nickade in ledningsmålet för Man City på hörna på stopptid.

Direkt i andra halvlek ökade Edin Dzeko på ledningen till 2-0 efter en fin passning från David Silva.

Adam Johnson, som varit föremål för en låneaffär till Everton i veckan, fastställde slutresultatet till 3-0 efter en mycket fin framspelning av Shaun Wright-Phillips.

I och med segern så tog Manchester City hem slutsegern i Dublin Super Cup.

Inter: Julio Cesar, Ranocchia, Chivu, Caldirola, Bianchetti, Alvarez, Sneijder, Pandev, Crisetig, Stankovic, Eto'o
AVBYTARE: Castellazzi, Santon, Samuel, Pazzini, Natalino, Muntari, Mariga, Faraoni, Castaignos, Orlandoni

Manchester City: Hart, Richards, Lescott, Kompany, Kolarov, Milner, Yaya Touré, Silva, De Jong, Dzeko, Balotelli
AVBYTARE: Taylor, Adam Johnson, Guidetti, Boyata, Barry, McGivern, Razak, Rekik, Roman, Scapuzzi, Wright-Phillips

Kolla in målen :)


United har lagt ett bud på Sneijder

Wesley Sneijder gläntar på dörren för Manchester United.
Och engelsmännen har lagt bud.
- Det finns alltid en chans att något händer, säger Interstjärnan.

På söndagen dementerade Alex Ferguson uppgifter om att han ställt ett ultimatum till den holländske playmakern – om att acceptera det löneanbud som ska ha lagts fram för honom.
Enligt de första rapporterna hade managern sagt att ”det är färdigsnackat, och om Sneijder vill komma hit får han tacka ja till vårt förslag”.

- Absolut nonsens. Det stämmer verkligen inte att jag uttalat mig ens i närheten av någonting sådant, sade Ferguson efteråt.

Samtidigt medger Inters Gian Piero Gasperini att ett bud inkommit till klubben – men att han ändå inte oroar sig för att tappa Sneijder.

- Det är normalt vid den här tiden på året att liknande saker händer. Men i stora klubbar som har den här sortens spelare finns två scenarier. Antingen stannar spelaren – eller så flyttar han, men då sker det på den säljande klubbens villkor.
Man ”blir inte bara av” med någon, säger Gasperini enligt the Guardian.

Wesley Sneijder själv säger så här om en tänkbar flytt till Old Trafford:

- Jag har varit på högsta nivå inom fotbollen i tio år och det spekuleras alltid, men lyssna: Jag är fortfarande kvar i Inter.
Jag är dessutom lycklig här, lycklig över att träna varje dag med mina kollegor, lycklig över att spela mina matcher Vad som händer sedan får vi se.

Det finns alltid en chans att något sker, men jag vet inte ännu.


Balotelli längtar hem

Mario Balotelli trivs i händelsernas centrum. Däremot trivs han inte i Manchester.
- Jag gillar inte staden, säger han till Sky Sport Italia.

Den 20-årige anfallaren menar dock att han inte har något problem med sin tränare eller sina lagkamrater, utan att det är staden som inte motsvarar hans förväntningar:

- Jag trivs inte i Manchester, jag gillar inte staden. Jag är nöjd med tränaren och laget, men man kan inte få allt.

- Jag saknar inte Milano, jag saknar Brescia, mitt hem. Jag saknar min familj och mina vänner, men jag tror att mina erfarenheter i England kommer få mig att växa som människa.

Balotelli ger inga ledtrådar om hur länge han planerar bedriva sin personliga utveckling i England, men erkänner att Milan är ett intressant alternativ:

- Jag vet inte om jag kommer stanna hela mitt kontrakt. Jag är här nu och sen får vi se.

- AC Milan? Det är en fantastisk klubb, det skulle kunna hända en dag.


RSS 2.0