El Clasíco 1/2 slutade 2-2!

La Liga har inte börjat - men det sprakar redan i Spanien. Real Madrid och Barcelona spelade 2-2 i den första supercupmatchen.

Den spanska supercupens första match blev en het tillställning. Både Real Madrid och Barcelona bjöd upp till dans, och snygga mål blandades med hårda tacklingar och bortdömda straffar.

Real Madrid satte hög fart direkt mot ett Barcelona utan såväl Xavi som Puyol och Piqué. Efter tretton minuter spelade Karim Benzema snyggt fram Mesut Özil som iskallt rullade in 1-0 bredvid Victor Valdes i Barcamålet.

Barcelona kom dock tillbaka. I den 36:e minuten spelade Leo Messi ut bollen till David Villa, som tog ett litet steg förbi Sergio Ramos och dunkade in bollen i Iker Casillas bortre kryss.

Strax innan halvtid kom dessutom ledningsmålet för katalanerna. Pepe halkade och Leo Messi kunde sno bollen. Superstjärnan rullade elegant in bollen under armen på Casillas. Trots massivt spelövertag för Real stod det alltså 2-1 till Barcelona i halvtid.

I den andra halvleken kvitterade dock Real Madrid - som fortsatte att trycka på. Xabi Alonso fick tag på andrabollen efter en hörna och sköt in 2-2 vid Valdes bortre stolpe.

Några fler mål blev det inte i matchen. Returen spelas på onsdag i Barcelona. Matchen sänds i TV4 Sport med start 23:00.