Seb mot sin gamla klubb

16 år gammal lämnade Sebastian Larsson Eskilstuna för att flytta till London och försöka slå sig in i en av världens tuffaste ligor – Premier League. På söndag gör han sin största match hittills under det äventyret när han spelar ligacupfinal mot sina gamla lagkamrater i Arsenal. För det var ju i Arsenal som Sebastian Larsson gjorde engelsk debut, i ligacupen mot Manchester City i oktober 2004.

Sebastian Larsson slog igenom i Arsenal. Speciella känslor när han nu dem i ligacupfinal.
- Jag vill att de ska vinna allt – utom den här finalen mot oss, säger han till fotbollskanalen.se.

Larsson lämnade sedan Arsenal för Birmingham 2006. Men trots att det var snart fem år sedan känns det speciellt att möta sin gamla klubb - i sin allra första engelska final.

Arsenal får dock stå som favoriter. Laget har gått bra under säsongen och har fortfarande chansen på en sensationell kvadrupel, som Arsene Wenger sagt att Arsenal satsar på. Sebastian Larsson vet också att det kommer att bli oerhört svår uppgift på söndag.

- Det man vet är att Arsenal har bollen otroligt mycket i sina matcher, och de kommer de med all säkerhet att ha mot oss också. När vi väl får tag på bollen är det därför viktigt vi lyckas hålla kvar i den – och att vårt eget passningsspel fungerar också. Gör det inte det så blir det oerhört svårt mot ett så skickligt lag som Arsenal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0