Sverige lekte fotboll i 5-0-segern :)

Showen var inställd med kort varsel. Men han med huvudrollen dök ändå upp — och ingen kommer att kräva pengarna tillbaka. Finland krossades med 5-0 (3-0) i Zlatan Ibrahimovic helt galna kväll.
- Fantastiskt skönt, säger han.

Och det trots att förbundskaptenen Erik Hamrén valde att bänka världsstjärnan.

Motiveringen:

- Vi kom överens, Erik och jag att jag inte orkade att spela 90 minuter. Alla förstår det. Jag har inte spelat på tre veckor, har bara varit på planen tre gånger. Vi tog beslutet i går (måndags), säger Ibrahimovic.

Det dröjde 25 minuter — och så var han ändå med.

Inte alls planerat, men utomordentligt lyckat för alla utom Ola Toivonen som tvingades kliva av skadad.

Råsunda mötte Zlatan med ett enormt jubel och världens mest berömde sedan några veckor fotskadade svensk drog i gång showen.

Full fart mot EM
Det var helt galet. Gasen i botten och ett landslag som i den blomstertid som kommit kör med full fart mot EM-slutspelet i Polen och Ukraina.

Vid ratten och med foten på pedalen — ja, gissa?

Mycket roligare än så här blir det inte:

2—0 (31). Zlatan höll sig på rätt sida offside, tog ett steg framåt samtidigt som Källström petade fram bollen. Skottet satt stenhårt till höger om Anssi Jaakkola.

Dessförinnan stod Kim Källström för 1-0-målet med en frispark från 41m som läcckert seglade in i mål :D

3—0 (35) Sebastian Larsson kom runt på högerkanten, hade utmärkt läge att skjuta själv, men såg Zlatan i ett bättre läge.

Ibrahimovic fick öppet mål.

- Två mål efter tio minuter, ett till i andra. Men utan laget hade jag inte orkat. Elmander löpte extra för mig och det ska han ha tack för, säger Zlatan.

Han firade första målet med en ny gest, när han låtsades halta.

- Efter allt snack som varit om skadan jag haft måste jag ställa upp lite.

3—0 i halvtid kunde ha varit det dubbla. Så tung var den svenska dominansen. Finland? Mixu Paatelainen, den nye förbundskaptenen, har ett och annat att jobba med om man säger så.

Finländarna hängde inte med. Och stackars Jaakkola borde nog ha stannat i Kilmarnock, klubbadressen i Skottland. Hans tabbe startade målfesten, när Källströms skruvade frispark smet förbi alla spelare, inklusive Jaakkola, och in i burgaveln redan efter elva minuter.

Nickade in "trean"
Lika borta var han när Ibrahimovic fullbordade sin och landslagets magiska kväll med ett hattrick— och samtidigt en gång för alla dödade och begravde diskussionen om att landslaget inte blir så mycket bättre med honom.

På nytt serverade Källström. Den långa frisparken seglade förbi stackars Jaakkola, Zlatan mötte med pannan.

Via en studs 4—0 i 52:a minuten.

Det hela avrundades med ett stycke genialitet. Zlatan maskerade passningen, vrickade sedan fram till Emir Bajrami och lyfte in 5—0 i slutminuterna.

Med totalt 8—1 mot Moldavien och Finland gör greppet om andraplatsen bastant och utsikterna att bli bästa grupptvåa och slippa play off är utomordentliga.

- Vi tar en match i taget. Jag tycker att vi blir bättre och bättre för varje gång vi träffas. De senaste två matcherna har det fungerat riktigt bra, säger Ibrahimovic.

EM-kvalet fortsätter med borta möten med Ungern och San Marino i början av september. Men först väntar Ukraina i Charkiv i augusti.

Kolla in Zlatans "zuper zuccé" och de övriga målen ;D



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0