Chelsea vände och vann

Chelsea tog emot serieledande Man United på Stamford Bridge i kvällens toppmöte.

Det var gästerna som öppnade målskyttet.
Wayne Rooneys ledningsmål till 1-0 kom lite som en blixt från klar himmel efter en halvtimme. Unitedanfallaren vände upp en bra bit utanför straffområdet - och smackade till med högervristen. Skottet gick stenhårt och lågt, invid Petr Cechs högra stolpe.

Branislav Ivanovic var ruskigt nära en kvittering, efter en tung frispark in i straffområdet kort senare. Men mittbackens touch räddades heroiskt av Edwin van der Sar.

Utdelningen kom i stället efter paus. David Luiz fick bollen till höger i straffområdet och skickade ut högern på ett halvvolleyskott. Ett klassavslut som satt perfekt vid burgaveln. 1-1 i matchen.

Med tio minuter kvar att spela föll Zhirkov omkull i närkamp med Smalling. Det tycktes som att ryssen sprang rakt in i Unitedbacken, men domaren blåste straff. Möjligen gjorde Shirkov en sidledsförflyttning som Smalling parerade med höften. Situationen lär oavsett vad diskuteras rejält i efterhand. Frank Lampard visade dock inga tveksamheter, han använde kraft och även om Van Der Sar var på bollen kunde han inte styra undan den.

Uniteds back, Nemanja Vidic blev utvisad med bara sekunder kvar av matchen och missar nu prestigemötet mot Liverpool i nästa omgång. Tungt för United som redan har flera skador i backlinjen.

För tabellen i Premier League blir resultatet dock högintressant. Om Arsenal vinner sin hängmatch kliver de upp på 59 poäng - bara en bakom serieledande United. Och Chelsea kan i sin tur passera Manchester City som nu ligger trea.

Premier League har helt plötsligt blivit hur jämn som helst ;)