Chelsea vann, Arsenal tappa poäng och Liverpool förlorade

Malouda fixade segern för Chelsea när de vann med 1-0 hemma mot Bolton.

Chelsea var på väg mot en ny poängförlust hemma mot Bolton. Då stötte Florent Malouda in 1—0 till hemmalaget och stort kramkalas utbröt bland spelarna nere vid tränarbänken. Segern var Chelseas första sedan 10 november och lagets hårt prövade tränare Carlo Ancelotti kunde pusta ut.

Chelsea hade svårt att få i gång sitt passningsspel och det var först i den andra halvleken som laget skapade farliga chanser.

Efter en timmes spel kom Drogba runt på högerkanten och spelade fram Florent Malouda som stormade fram vid bortre stolpen och stötte in 1—0 till Chelsea. Malouda, som gjorde sitt första mål sedan oktober, sprang ut till tränarbänken där stort kramkalas följde.

Men Bolton gav sig inte utan skapade flera vassa kvitteringschanser, bland annat hade Elmander ett skott som Drogba räddade på mållinjen.

Segern förde Chelsea upp till fjärde plats.

Arsenal hade en teoretisk chans att ta över serieledningen, men fick bara 2—2 borta mot Wigan.
Londonlaget som vann mötet mot Chelsea med 3-1 skulle egentligen vinna denna match relataivt enkelt.

Hemmalaget Wigan började bäst och Watson satte 1-0 på straff i den 18:e minuten.
Men med två snabba mål tog Arsenal ändå täten före pausvilan. Andrej Arsjavin och Nicklas Bendtner slog till med bara fyra minuters mellanrum - och ordnade en 2-1-ledning för Londonlaget.

I slutet av matchen åkte Arsenals N'Zogbia ut, sedan kvitterade Wigan via ett självmål signerat Arsenalbacken Squillaci.
Poängtapp för Arsenal i ett läge där de kunnat gå upp jämsides med Manchester City och Manchester United i tabelltoppen.

Krisen för Liverpool fortsätter.
Matchen mot Wolverhampton hemma på Anfield gjorde inte saken bättre. 0-1 förlust och fiaskot var ett faktum.

Gästerna hade inte tagit en seger på just den arenan sedan 1984, för 26 år sedan.
Wolverhamptons mål gjordes av Steven Hard vilket fick hemmapubliken att ösa burop över de egna spelarna.

Frågan är nu när Roy Hodgson får lämna sitt tränarjobb.