Inte långt kvar nu ;)

Ikväll smäller det – för första gången av fyra. De spanska ärkerivalerna gör upp, vilket markerar starten på en drygt två veckor lång kraftmätning lagen emellan. På kort tid ställs Real Madrid mot Barcelona i såväl cupfinalen som i Champions League och La Liga.

På lördagen väntar ”vanligt” seriespel där Barca leder tabellen överlägset före Real som ligger tvåa. Men Pep Guardiola ägnar sig inte åt några psykningar, åtminstone inte uppenbara sådana, inför mötet. Medan vissa andra pratar om 5-0-matchen från i höstas väljer managern att vända på steken.

- Jag har alltid haft enorm respekt för Real Madrid. Nu är de dessutom mycket bättre än senast, när vi slog dem. De är favoriter i mina ögon, säger Guardiola.

Enligt honom finns inget lag i världen med bättre omställningsspel – vilket kan vålla problem för ”Blaugrana”.

- Madridspelarna skjuter mer, hoppar högre och är starkare och snabbare än vi. Jag har aldrig sett någon annan utnyttja ytor som de gör. På tre tillslag har de redan skapat en målchans, säger Guardiola till Marca.

Som ett litet extra ess i rockärmen hoppas 40-åringen dock kunna hala fram Carles Puyol, mittbacken som varit skadad den senaste tiden. På fredagskvällen annonserade Barcelona att denne följer med till Santiago Bernabeu.
- Vi har en del problem med försvaret och hans återkomst är goda nyheter. Men Carles har inte tränat mycket, så vi får se hur det blir, säger Guardiola.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0