Toivonen - målskytt och skadad

Ola Toivonen var tillbaka efter avstängning i PSV. Då räddade han en poäng i slutet av matchen - och skadade sig samtidigt efter en smäll på foten.

PSV Eindhoven hade chansen att gå upp i serieledning i Eredivisie vid seger hemma mot Heerenveen. Efter Lens 1-0 mål såg också laget ut att gå mot tre poäng. Assaidi och Dost vände dock matchen för Heerenveen på fyra minuter, och när Bouma sedan drog på sig ett rött kort med tio minuter kvar var PSV pressade.

Ola Toivonen var tillbaka i PSV efter sin fyra matcher långa avstängning, som han fick efter att ha armbågat en försvarare i huvudet. I comebacken fick han börja på bänken, men hoppade in i den 77:e minuten och skulle då bli målskytt. Lens tog sig förbi sin försvarare och slog in bollen i straffområdet, där Toivonen sprungit sig loss och kunde slå in bollen.

I avslutningsögonblicket såg dock Toivonen ut att få en smäll på foten, och omedelbart efter målet blev han liggandes. Han kunde resa sig på egen hand men signalerade direkt att han inte kunde fortsätta, utan haltade av planen och fanns inte med under PSV:s slutforcering.