Torres - en dyrbar historia

Här är statistiken Fernando Torres inte vill se. Spanjoren har kostat Chelsea hutlösa 770 000 kronor per spelad minut – och 69 miljoner per match.

Fernando Torres har inte gjort ett enda mål för Chelsea och ingen har nog missat att den förra Liverpool-spelaren har haft en tuff tid i sin nya klubb. Norska TV2 och the Sun har nu tagit fram exakt hur illa det gått för Torres sedan han kom till London, och hur mycket det kostat Roman Abramovitj och Chelsea.

Det sportsliga först: Inte nog med att Torres startat elva matcher utan att ha hittat nätet, Chelsea har också hittat målet färre gånger sedan man köpte honom. Chelsea gjorde 17 mål på fem matcher innan Torres kom. Post Torres har man endast lyckats göra tolv mål.

Och sedan det ekonomiska. Torres kostade Chelsea 530 miljoner kronor plus att han har en lön på cirka 1,85 miljoner kronor i veckan. Det innebär att Torres har kostat Chelsea 770 000 kronor per spelad minut i Chelsea.

The Sun skriver apropå det att det blir 69 miljoner för 90 minuter, sju och en halv miljon mer än vad Manchester United betalade för Javier Hernandez, som öst in mål under säsongen.


Kommentarer
Postat av: andrea

torres e gryyyym!

2011-04-15 @ 13:26:21
URL: http://dreeea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0