Santos tvingar kvar Neymar

Storklubbarna går bet – Neymar tvingas kvar i Brasilien.

Nu är Neymars framtid för nästa säsong avgjord. Han blir kvar i Santos.
- Vi tittar inte på några bud, slår den brasilianska klubbens president fast, enligt the Guardian.

Brassen Neymar har redan blivit ett fenomen i Europa, innan han ens har kommit över för att spela här. Santos-spelaren, som nyligen hjälpte hans lag vinna Copa Libertadores, jagas av mängder av klubbar och några av de allra största är villiga att betala hans försäljningsklausul på runt 500 miljoner kronor.

Men det verkar konstigt nog inte spela någon roll. Både Santos och Neymars agent säger att en flytt inte är aktuell.

- Det är väldigt liten chans att gå till Europa nu, säger agenten Wagner Ribeiro.

- Det skulle inte vara bra för pojken. Spelaren är ingen legosoldat. Han kan inte bara ta pengarna (i Europa) och sticka. Det måste finnas en överenskommelse för alla villkor i övergången.

Santos-presidenten Luis Alvaro de Oliveira säger å sin sida att det inte finns en chans att Neymar lämnar. I ett anmärkningsvärt uttalande hyllar han spelaren och menar att Neymar älskas av alla – och att det därför inte kommer bli någon försäljning.

- I ljuset av de fortsatta spekulationerna i nationell och internationell press, känner jag mig tvingad att kommunicera att Neymars avsked inte är förhandlingsbart. Neymar är ett mediefenomen känt över hela världen. Hans talang och fantastiska finter på planen står i proportion till hans karisma.

- Hur som helst, Santos respons är att vi inte tittar på några bud. Neymar kommer att återvända till Santos efter Copa America och vi kommer arbeta för att kunna behålla honom och hålla honom glada i många år.



Stannar han i Santos, eller är det bara ett försök från presidentens sida att få upp prislappen ytterligare? ;D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0