Bäst även på U-21-nivå!

Thiago Alcantaras frisparksmål från 40 meter säkrade segern i U21-EM för favoriten Spanien. Schweiz räckte inte till i finalen.

Spanien dominerade första halvlek spelmässigt men hade länge svårt att få till några riktigt heta chanser mot ett Schweiz som fram till finalen inte hade släppt in ett enda mål i U21-EM.

Fyra minuter innan halvtid kom dock det förlösande målet för Spanien. Milans vänsterback Didac Vila slog ett perfekt inlägg som mittfältaren Ander Herrera stensäkert knoppade in förbi en annars storspelande Yann Sommer i det schweiziska målet.

I andra halvlek hade Schweiz ett par heta chanser att kvittera, men skärpan saknades i de avgörande lägena. I stället avgjorde Spanien med tio minuter kvar.

Spanjorerna fick frispark långt från det schweiziska målet. Barcelonas Thiago Alcantara såg dock att Schweiz-målvakten Sommer stod några meter från mållinjen - och klippte till direkt.

Bollen seglade in i bortre hörnet - 2-0 till Spanien, vilket också blev slutresultatet.